Arctic Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω τα Edifier S530 που δεν έχουν ψηφιακές εισόδους και τα συνδέω με RCA to mini jack με τη onboard της μητρικής μου (msi p55 gd65). Δε λέω πολύ καλά τα ηχεία αλλά έχω ακούσει ότι όταν συνδέονται με αναλογικό τρόπο παίζει ρόλο και η κάρτα ήχου. Ισχύει αυτό; Αν ναι μπορείτε να μου προτείνετε μία κοντά στα 40€(και λιγότερα αν γίνεται)-δε με νοιάζει να έχει ψηφιακές εξόδους, τα θέλω για μουσική. Τι πρέπει να κοιτάω σε μία κάρτα ήχου; Επίσης μήπως υπάρχει κάποιο καλύτερο καλώδιο για να τα συνδέω; Ευχαριστώ
Arctic Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/9698-sound-blaster-audigy-2-zs/ Λέει κάτι;
chrisv. Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω τα Edifier S530 που δεν έχουν ψηφιακές εισόδους και τα συνδέω με RCA to mini jack με τη onboard της μητρικής μου (msi p55 gd65). Δε λέω πολύ καλά τα ηχεία αλλά έχω ακούσει ότι όταν συνδέονται με αναλογικό τρόπο παίζει ρόλο και η κάρτα ήχου. Ισχύει αυτό; Αν ναι μπορείτε να μου προτείνετε μία κοντά στα 40€(και λιγότερα αν γίνεται)-δε με νοιάζει να έχει ψηφιακές εξόδους, τα θέλω για μουσική. Τι πρέπει να κοιτάω σε μία κάρτα ήχου; Επίσης μήπως υπάρχει κάποιο καλύτερο καλώδιο για να τα συνδέω; Ευχαριστώ Κάρτες ήχου ξεκινάνε απο 9ευρώ!Αλλά το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις?Αναπαραγωγή μουσικής?Απλά?και λογικά δεν θέλεις onboard?αλλά εξωτερική... Υ.Γ:Μια κάρτα με 10-15ευρώ δεν νομίζω οτι θα σε κάνει να νιώσεις την διαφορά.
Arctic Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Κάρτες ήχου ξεκινάνε απο 9ευρώ!Αλλά το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις?Αναπαραγωγή μουσικής?Απλά?και λογικά δεν θέλεις onboard?αλλά εξωτερική... Ναι για αναπαραγωγή μουσικής, όπως έγραψα ήδη. Θα υπάρχει διαφορά στον ήχο, ανάμεσα στην onboard και σε μία PCI των 40€ ;(ακόμα και μεταχειρισμένη στην ίδια τιμή)
chrisv. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ναι για αναπαραγωγή μουσικής, όπως έγραψα ήδη. Θα υπάρχει διαφορά στον ήχο, ανάμεσα στην onboard και σε μία PCI των 40€ ;(ακόμα και μεταχειρισμένη στην ίδια τιμή) Σίγουρα υπάρχει αλλά,δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται κατανοητή απο το αυτί!Σιγουρα πάντως με μια εξωτερική usb θα φανεί κάποια διαφορά!Το bugdet σου μέχρι τα 40 ευρώ φτάνει?
Arctic Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Ναι μέχρι 40€. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο VFM;
cabdik Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 καλη καρτουλα στο 40αρι που βαζεις ειναι αυτη http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=881 αλλα υπηρχε ενα θεμα με τους drivers παλιοτερα, το οποιο ΜΑΛΛΟΝ εχει λυθει πλεον (αργησε να βγαλει drivers για τα 7αρια). επισης κοιτα και αυτη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19156&cat=14
Arctic Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ cabdik. Ξέρεις μήπως αν βάλω κανένα καλώδιο/αντάπτορα coaxial/optical to RCA, λειτουργήσει;
stavros100 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 παιδια οι καρτες ηχου δεν ειναι για να εχεις καλητερο ηχο στο PC.ειναι για αλλες δουλιες. για να συδεεις κιθαρα μικτες και αλλα . εγω πηρα προσφατα μια καρτα ηχου αυτιν http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=14144&LANG=GR που θεωρειτε καλη καρτα και δεν ειδα καμια διαφορα στον ηχο καμια. γιατι λενε ολοι οτι θα υπαρχει βελτιωση στιν αναπαργογη μουσικης του pc; μπορει να μου απατησει καποιος που να ειναι παραγματικα γνωστης αυτου του θεματος . ευχαριστω....
cabdik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 φιλε μου, οι εξωτερικες καρτες ηχου, συνηθως επεξεργαζονται τον ηχο πολυ καλυτερα απο τις onboard. αλλα για να καταλαβεις αυτη τη διαφορα πρεπει να εχεις και καταλληλα ηχεια! μην περιμενεις να ακουσεις διαφορες με ηχεια των 10-20-30€! πιστευω σε ηχεια τυπου Z906 και ανω, ακουγεται η διαφορα! εχω 2 καρτες ηχου στα πισι μου. στο ενα, μια creative SB audigy SE και στο αλλο μια ASUS xonar DG. στο πρωτο εχω ενα απλο φθηνο σετακι 2,1 και προχτες που αλλαξα μητρικη, εβγαλα την Creative και αφησα την onboard. ε, δεν ακουσα καμμια διαφορα σε ηχο. στο δευτερο πισι, εχω τα LOGITECH X-540. δεν ειναι πανακριβα ηχεια, ομως με την XONAR διεκρινα 2 αλλαγες. πιο γεματο-βαθυ μπασσο και πιο διακριτα πριμα. ενα πιο εκπαιδευμενο αυτι απο το δικο μου, μπορει να ακουσει περισσοτερα...!
Arctic Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Cabdik ποια από τις δύο θεωρείς καλύτερη; Edit: Και σε σύγκριση με αυτή;
fabiawrc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 για πες μας τι ηχεια εχεις ρε σταυρο και δεν ακουσες διαφορα!!σε σχεση και με Onboard κιολας???????
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 τις 2 που σου προτεινα τις θεωρω παραπλησιες. αλλωστε ειναι σχετικα φθηνες καρτες, αρα δεν εχεις και τεραστιες απαιτησεις! η SB X-Fi XtremeMusic ειναι ανωτερης κατηγοριας!
Arctic Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Θα κοιτάξω τη μεταχειρισμένη τότε. Κι αν δε... τότε θα πάρω την Asus. Ευχαριστώ πολύ Cabdik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.