Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πολλα μπορει να εχουν συμβει.

να εχει καποιο bug ο flasher του. οποτε να μην προγραμματιζει σωστα το τσιπακι (με την official bios που σιγουρα δεν εχει bug)

αν περασε χειροκινητα ''assembly στυλ'' τη bios στον flasher ισως να του ξεφυγε κατι. δεν ξερω τι flasher εχει και αν ειναι ιδιοκατασκευη (που δε νομιζω...)

να σου περασε bios που δεν προοριζεται ακριβως για το hardware της μητρικης σου και σε παραπεμπω στο μηνυμα ''System Configuration Data Write Error'' που σου πεταει σαν μηνυμα και δεν προχωραει να ολοκληρωσει το POST.

παντως το θετικο ειναι τα σημαδια ζωης και οτι το τσιπακι λειτουργει. βεβαια δυστυχως εισαι παλι στην ιδια φαση οπου εχεις τα χερια δεμενα καθως δεν μπορεις να φλασσαρεις δικο σου bios.

κρατα μας ενημερους γιατι και εγω εχω περασει παρομοια κατασταση και ξερω πως ειναι να θες να αναστησεις το μηχανημα σου.

p.s πηγαμε στο φεγγαρι....κλωνοποιησαμε τη dolly αλλα ενα dual backup bios δεν μπορουν να βαλουν στα λαπτοπ για να μην ταλαιπωρουμαστε

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ημουν σιγουρος οτι θα παραμεινεις μπλεγμενος επειδη δεν ημουν σιγουρος οτι οντως δε φταιει η μητρικη σου. Για ψαξτο με το τσιπακι πρωτα να δουμε τι θα σου απαντησει ο τυπος.

Για να σου πει παντως η toshiba οτι ηθελες αλλαγη μητρικης, σιγουρα κατι παιζει. Θα στο ειχαν φτιαξει και εδω, στοχα πει.

Δημοσ.

Ημουν σιγουρος οτι θα παραμεινεις μπλεγμενος επειδη δεν ημουν σιγουρος οτι οντως δε φταιει η μητρικη σου. Για ψαξτο με το τσιπακι πρωτα να δουμε τι θα σου απαντησει ο τυπος.

Για να σου πει παντως η toshiba οτι ηθελες αλλαγη μητρικης, σιγουρα κατι παιζει. Θα στο ειχαν φτιαξει και εδω, στοχα πει.

Δεν καταλαβαίνω, πως να φταίει η μητρική. Μέχρι πριν το bios update δούλευαν όλα κανονικά. Άντε ο ροοστάτης της έντασης ήχου να μην έκανε καλή δουλειά :P

Μετά το bios update είχε πρόβλημα η μητρική; Αυτό είναι ακόμα χειρότερο, σημαίνει ότι τα bios update της toshiba για κάποιο λόγο σαμποτάρουν την υπόλοιπη μητρική, δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό :P

Δημοσ.

Εγω εχω στειλει 3, οπως σου πρωτοειπα και δεν ειχα καποιο προβλημα μαζι τους. Σε εσενα ομως ειπαν οτι θελει αλλαγη μητρικης.

Δες τι θα σου απαντησει πρωτα ο τυπος πριν.... τσακωθουμε :fear:

Δημοσ.

να σου περασε bios που δεν προοριζεται ακριβως για το hardware της μητρικης σου και σε παραπεμπω στο μηνυμα ''System Configuration Data Write Error'' που σου πεταει σαν μηνυμα και δεν προχωραει να ολοκληρωσει το POST.

Αυτο νομιζω οτι ειναι.Οχι οτι το εχει κανει ο τιπος ,αλλα οτι προφανως δεν υπαρχει μονο ενα λαπτοπ της σιγκεκριμενης σειρας ,αλλα πολλα με μικρο αλλαγες .

πρεπει να βρεις τροπο να περασεις καινουριο bios για το δικο σου μοντελο.

Δημοσ.

Αυτο που σου λεει ο bill, θα το δοκιμαζα πρωτα απο ολα, πριν αρχισω να το βαραω στο τοιχο.

Δημοσ.

Δοκίμασα με usb flash φορμαρισμένο σε fat με διάφορους συνδυασμούς πλήκτρων να το κάνω να διαβάσει από αυτό αλλά τζίφος.

Επίσης δοκίμασα και με cd, επίσης τίποτα..

Θα περιμένω την απάντηση του αμερικάνου να δούμε, πριν λίγο του έστειλα το mail.

Δημοσ.

Υπαρχει και ενα αλλο κολπακι, λιγο δυσκολο, με usb FDD και ενα προγραμματακι που λεγεται disk.exe

Πρεπει ομως να αλλαξεις το δευτερο sector του φλοπυ σε ενα δεκαεξαδικο ετσι ωστε να μπουταρει το φλοπυ απο το προγραμμα για να περασεις bios. Δε μου πετυχε ποτε εμενα αυτο, αλλα δε ετυχε να δοκιμασω σε κανενα, το κολπο με την παραλληλη θυρα (αν και μου ακουγεται εντελως κουφο), για τον απλουστατο λογο, οτι κανενα απο οσα δοκιμασα δεν ειχε παραλληλη θυρα. Φαινοταν αρκετα ευκολο ομως.

Δημοσ.

το θεμα ειναι πως ,δεν θελουμε ακριβως ''boot'' πραγμα που ειναι αδυνατον εφοσον δεν υπαρχει bios συμβατο με το hardware.

Εχω την εντιπωση πως περιγραφεις αυτο.

http://forums.mydigitallife.info/threads/2105-BIOS-Recovery-procedures?p=26249#post26249

μαλλων αυτο που ακουστηκε οτι δηλαδη ,μπορει να ξεκινησει κατευθιαν απο το stickaki να εχει βαση.Δεν νομιζω ομως πως πρεπει να βαλλεις το αρχειο ετσι ακυρο.

Για διαβασε αυτα τα παραπανω και ισως γινει τπτ

Δημοσ.

Χαρη καλημερα,

τι νεα ειχες απο το τυπο?

Καλημέρα μου είχε πει να βγάλω τη CMOS battery για κανένα μισάωρο και να ξαναδοκιμάσω. Το έκανα χθες και φυσικά δεν έγινε τίποτα. Περιμένω νέα του απάντηση.

Τώρα είμαι σε διλημμα για το αν αξίζουν τα 150 ευρώ που θα κοστίσει μια καινούρια μητρική από ebay ή να το δώσω σαν κομμάτια.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Ο Αμερικάνος μου έστειλε νέο τσιπ. Θα περιμένω μερικές μέρες να έρθει πάλι.

Άντε να δούμε μπας και γίνει τίποτα, βέβαια άλλα 25 ευρώπουλα στο 9volto αλλά με την ελπίδα ότι θα φτιάξει τι να κάνεις;

Μέχρι τώρα: 20 στο service της toshiba(τους εύχομαι να τους τα φάνε οι γιατροί) + 35 στο bios chip + 25 9volto(πρώτη φορά) = 80 ευρώ

Στο ebay οι μητρικές πωλούνται 150 ευρώ περίπου με την ισοτιμία, και επίσης εκείνο το site το ολλανδικό που έκανε reflash ζήταγε 100 ευρώ! μου φαίνεται έπρεπε να το είχα στείλει στον Ολλάνδο :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...