haris_led Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, πήγα να κάνω update το bios του toshiba satellite u400-22n μου μέσω windows 7, αλλά το πρόγραμμα της εταιρείας κόλλησε. Το laptop δείχνει μαύρη οθόνη όταν το ανοίγω, και μετά από μερικά λεπτά κάνει μερικά μπιπ από το ηχείο του και μετά τίποτα πάλι μέχρι να το σβήσω! Στο σέρβις είπαν αλλαγή μητρικής = 310 ευρώ τα οποία φυσικά υπερβαίνουν την αξία του laptop... Έχετε να προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ!!
poihths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 βασικά εκανες μπιιπππ που εκανες update βιος μεσα απ τα windows λύση περα απ την αλλαγή δεν νομίζω ναχεις εκτός και αν η μητρική είχε backup bios... συνήθως στα λαπτοπ δεν ισχύει αυτό. Δυστυχώς είσαι άτυχος
haris_led Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 έχω διαβάσει στο ίντερνετ για επαναπρογραμματισμό του bios/αλλαγή του bios chip(αν κατάλαβα καλά) βρήκα ένα site στην ολλανδία που το κάνει με 100 ευρώ + τα μεταφορικά.. Επίσης είχα πετύχει και στην αγγλία αντίστοιχη υπηρεσία! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει και στην Αθήνα/Ελλάδα κάποιος που να κάνει αυτή τη δουλειά;
pc_expert Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Φίλε δεν είσαι για αλλαγή μητρικής... Το πρόβλημά σου επισκευάζεται μέσα σε 5 λεπτά με 2 εργαλεία που όμως δεν έχεις. Το πρόβλημα είναι ότι τα έχει μόνο η TOSHIBA . Πληροφοριακά το 1ο λέγεται BIOS EC/KGB Rewrite FDD (external usb FDD) το 2ο λέγεται USB DOGGLE (usb flash stick) . Δυστυχώς μόνο η αντιπροσωπεία τα έχει αυτά και κανείς άλλος. Κανονικά το κόστος επισκευής πρέπει να είναι 40€. Επειδή όμως οι αντιπροσωπείες υπολογιστών (και όχι μόνο) κοπανάνε τιμές και κλέβουν σου λένε ότι θ'αλλάξουν μητρική για να σε χρεώσουν 310€. Δηλαδή σε κλέβουν κατά 270€. Κρίμα στην Toshiba...
billkolias Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Ελπιζω να μην εκανες την βλακια να ειχες κιαλα ανοιχτα προγραμματα ταυτοχρονα γιατι μεχρι και στις οδηγιες το λεει και τοτε θα ησουν αδικαιολογιτος. Πηγαινετω στην αντιπροσοπια,προφανως αυτοι θα μπορουν να επαναφερουν το bios στην αρχικη του κατασταση. Οταν λες το service>? ενοεις ενα απλο ασχετο μαγαζι για service υπολογιιστων? γιατι νομιζεις οτι η asus χρησιμοποιει την τεχνικη με τα 2 BIOS?
Giorgos09 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Κατι τετοιο http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Toshiba+u400+bios&_sacat=0&_odkw=Toshiba+u400-22n+bios&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 μαλλον θα σε σωσει.
haris_led Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 pc_expert ευχαριστώ για την απάντηση, έστειλα μειλ στην ideal που είδα ότι είναι το service της toshiba στην Ελλάδα για τα satellite και μου απάντησαν αυτό που έγραψα.. γνωρίζετε κάποιο άλλο service που να κάνει αυτή τη δουλειά; φυσικά και δεν έχω πρόβλημα να δώσω τα 40 ευρώ σε σχέση με τα 300 δεν συγκρίνονται!! billkolias εννοείται ότι ακολούθησα τις οδηγίες αυτό έλειπε
rfc Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Καλημερα στη παρεα Βασικα η toshiba παιρνει 60 ευρα για να σουταρει καινουργιο Bios. Αυτο κανε + 12 ευρα μεταφορικα. Αυτο ειναι ολο. ουτε αλλαγη μητρικης ουτε τπτ.
haris_led Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Όταν λες toshiba δεν εννοείς στην Ελλάδα; το στέλνω κάπου στο εξωτερικό;
SpirtouLisS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 αραγε ειναι τοσο δυσκολο στη συγχρονη τεχνολογια που βγαζουν κινητα διπυρηνα και λαπτοπ 6πυρηνα με απιστευτες δυνατοτητες να βαλουν ενα τσιπακι dual backup bios στη μητρικη? ή θα τους πεσει ο κ...ς. αχ βρε gigabyte μακαρι να εφτιαχνες λαπτοπ μητρικες εκτος απο desktop ισως σε αντιγραφανε κατι toshibes και dell... καλη επιτυχια φιλε μακαρι να λυσεις το προβλημα σου.
rfc Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ελλαδα εννοω φιλε μου. IDEAL στα σεπολια .... λεμε http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=212&Itemid=396
haris_led Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Το πήγα χθες και τους το άφησα, με πήραν σήμερα τηλέφωνο ότι χρειάζεται αλλαγή μητρικής και με τα πολλά και λίγη ένταση μέσω τηλεφώνου πήρε μπρος η τηλεφωνήτρια και κατάλαβε τι της έλεγα οπότε το κλείσαμε για να προσπαθήσουν να κάνουν "αναβάθμιση" στο bios. Μόλις με πήρε πάλι τηλέφωνο να μου πει ότι έχει πρόβλημα η μητρική και δεν το επιτρέπει... οπότε θα πάω να το παραλάβω και θα το κρεμάσω στον τοίχο να το βλέπω
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Αστο φιλε τους εχω κοψει τι τσιμανια ειναι εκει μεσα......
haris_led Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μάλλον θα δοκιμάσω την λύση του Giorgos09 μου φαίνεται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα