georgemathios Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, έχω μια απορία και θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να συνδέσω το pc με μια τηλεόραση 3D To pc έχει έξοδο DVI και η οθόνη έχει HDMI. Οι απορίες μου είναι οι εξής: Α) υπάρχει κάποιο καλώδιο που από την μια να είναι HDMI και από την άλλη να είναι DVI + jack 3.5mm (καρφί) για να δίνει και τον ήχο? Β) Η TV και το PC είναι στο ίδιο δωμάτιο με μεταξύ τους απόσταση 3μ αλλά για λογούς αισθητικής πρέπει να ακολουθήσουμε μεγαλύτερη διαδρομή 15μ. Θα λειτουργήσει με ένα τόσο μεγάλο καλώδιο ? Αν όχι τι χρειάζεται για να λειτουργήσει για μια τέτοια απόσταση? (ενισχυτής σήματος πχ) Επίσης αν δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι υπάρχουν εναλλακτικές?
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 α) Υπάρχει. Αλλά επειδή θες αρκετά μακρύ, θα βρεις πιο εύκολα ένα HDMI καλώδιο και θα βάλεις στην άκρη έναν adapter HDMI->DVI. β) Λόγω απόστασης πρέεπι να πάρεις μεγάλης διατομής ώστε να μην έχεις απώλεια σήματος. Εγώ είχα κάνει το ίδιο για περίπου 12 μέτρα (ίσως και παραπάνω)
georgemathios Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου!! HDMI->DVI ανταπτορα που να εχει και υποδοχη ηχου δεν εχω δει πουθενα οποτε θα πρεπει να ριξω ξεχωριστο καλωδιο για τον ηχο υποθετω. Οταν λες μεγαλυτερης διατομης ποοο δηλαδη. Η ποιοτητα που ειχες στην εικονα ηταν καλη? Με ενδιαφερει κυριως για ταινιες Full HD.
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Καλώδιο για ήχο ξεχωριστό. Για την εικόνα τώρα. Μιλάμε για ψηφιακή σύνδεση. Δεν έχει καλή/μέτρια/κακή. Ή έχεις ή δεν έχεις. Αν είσαι στο όριο, έχεις σπασίματα (κολλήματα στην κίνηση). Αν το σήμα φθάνει σωστά δείχνει τέλεια. Αλλά δεν έχει διαβαθμίσεις. Είτε είσαι στα 2 μέτρα είτε στα 100, το ίδιο δείχνει. Αν αγοράσεις έτοιμο καλώδιο 15 μέτρεων (να υπολογίζεις από 30 ως 50 ευρώ) τότε είσαι εντάξει. Έχουν φροντίσει αυτοί για την διατομή του καλωδίου
PCharon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι σίγουρο πως χρειάζεται ξεχωριστό καλώδιο ήχου, πολλές κάρτες γραφικών δίνουν ήχο σε HDMI ακόμα και μέσω DVI->HDMI αντάπτορα. Ακόμα και με onboard κάρτα της Intel έχω δει ήχο από τη DVI έξοδο.
georgemathios Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Καλημερα σε ολους. Πρωτα απο ολα να ευχαριστησω τα μελη που ασχοληθηκαν με τις αποριες μου. Να ενημερωσω για να υπαρχει και το feedback σε οσους εχουν αντιστοιχες αποριες ότι λειτουργησε κανονικα και η εικονα και ο ηχος χωρις κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.