Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο περιμενα κι εγω, αλλα η δυσκολια εγκειται στην εγκατασταση,

ή στο οτι θα 'ζοριζεται' το os απο αποψη performance-μικρη cpu? :fear:

Σιγουρα στην εγκατασταση..

Αν θα ζοριζεται μετα απο αποψη performance ειναι κ θεμα ποσο σωστη θα ειναι η εγκατασταση αλλα κ απο τις απαιτησεις σου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ωραία..μετά απο λίιιγο διάβασμα, έκανα το install με το kernelsleep (δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα πάντως είναι για amd) και έβαλα και όλα τα patch απο το customization window για τα amd, και έκανα install...

άμα βγάλω το dvd δε κάνει boot με κανένα OS, ούτε windows ούτε mac.

To install το έκανα σε ένα partition που είχα UBUNTU το οποίο έκανα erase και reformat σε Mac Extended Journal...

τώρα... άμα δεν έχω μέσα το dvd μου λέει "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press key"...

άμα κάνω boot απο το cd μου δίχνει τους σκληρούς μου, και τα Partition τους... χμχμχμχμχ

Με το dvd ειπες μπουταρεις κανονικα ε?

Τοτε ειναι κλασσικο προβλημα, λυνεται ευκολα, ψαξτο λιγο.

Λογικα αν περασεις το pcefi v9 δεν θα εχεις κανενα προβλημα. (φανταζομαι περναει το pcefi v9 κ σε amd)

μόνο το dvd bootάρει, χωρίς αυτό είμαι dead end!

το pcefi δε νομίζω να το είδα στα custom installs του dvd...

Μονο το dvd bootαρει ή μονο ΜΕ το dvd bootαρει κανονικα απο τον σκληρο κ μπορεις να διαλεξεις λειτουργικο κλπ?

Aν ειναι το δευτερο, τοτε ειναι απλο προβλημα.

Πχ κατεβασε απο εδω το PCEFI v9 Installer κ εγκατεστησε μονο το chameleon_v1012.pkg

μονο ΤΟ dvd bootaρει... και για windows ούτε λόγος... λες και εξαφανίστηκαν όλα.. μόνο που είναι όλα εκεί... στο bios και στο disc utility όλα φαίνονται...

Δοκιμασε μια το pcefi v9..

Μην αγχωνεσαι παντως, την εγκατασταση των windows δεν την χαλας ουτε τα δεδομενα σου..

Αν χρειαστεις να μπεις σε win, με ενα fixmbr μπαινεις κανονικα..

πως θα τρέξω το pkg αρχείο αμα δε μπορώ να μπώ mac os x ;;

δε το κατέβασα αλλα διάβασα απο άλλους οτι είναι pkg compilation με tools...είναι στο νετμπουκ λίγο πριν πάω για ύπνο γι'αυτο δεν είχα χρονο να το πολυψάξω τώρα...

πως θα τρέξω το pkg αρχείο αμα δε μπορώ να μπώ mac os x ;;

Σωστο κ αυτο..

Ψαξε τοτε για αλλες λυσεις , τυπου boot0, chain0 . (δεν θυμαμαι ακριβως τα ονοματα..)

Πες μου λιγο ακριβως πως ειναι τα partition σου. (ποσα ειναι , με τι σειρα, ποιο εχει το boot flag )

thing is... πρίν βάλω mac os x είχα κανονικά στο C τα windows, και σε άλλο δίσκο είχα κάνει ένα partition για ubuntu... μπήκα χωρίς βιασύνες (λάθος μου) στο disk utility και βρήκα το ubuntu partition, το πάτησα, το έκανα erase/reformat, και προφανώς αυτό τα έκανε κ*λος.

Κανονικά πριν το σύστημα με ρωτούσε απο ποιο OS ήθελα να κάνω boot, αλλα όχι πια.. άμα δεν έχω dvd μέσα για να μπεί με το CD (όχι στο OS αλλα στο CD) δε κάνει boot πουθενά και καθόλου...

νομίιιιιζω οτι τον boot manager τον εγκατέστησα με τα ubuntu, οπότε ίσως επειδή έκανα delete όλο το partition τους να έφυγε και αυτό..

Για αυτο παντα το καλυτερο ειναι ξεχωριστος δισκος.. Ειναι που ειναι λιγο δυσκολο το mac os x86, μην το δυσκολευουμε κι αλλο!

Αν εχεις χρονο:

α) μπουταρεις με το cd των windows xp, επιλεγεις repair κ λες fixmbr

http://www.tech-recipes.com/rx/483/xp_repair_fix_master_boot_record_recovery_console/

β) τωρα μπουταρεις κανονικα στα xp

γ) προετοιμαζεις τον δισκο για εγκατασταση mac os , κανοντας delete το υπαρχον partiton του mac os x μεσα απο το disk management των xp(δεξι κλικ στο my computer->manage-disk management)

δ) πας στην κονσολα των xp (start ->run->cmd) κ τρεχεις το diskpart.

Ακολουθεις αυτες τις οδηγιες:

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Install_On_A_Partition_Simple_And_Accurate#New_partition_.28Windows_2000.2FXP.2F2003_method.29

Πρεπει να ειναι σε primary partition , οχι σε extended ή logical .

Καινουριο καταλληλο partition δημιουργεις με αυτην την εντολη:

"create partition primary id=af"

Δεν ξεχνας αφοτου δημιουργησεις αυτο το partition , να το κανεις bootable-active με τις εξης εντολες:

"list partition" (κ βλεπεις τι νουμερο εχει το παρτιτιον που δημιουργησες)

"select partition #" (οπου # βαζεις το νουμερο που ειδες πιο πανω)

"active"

ε) Μετα ξαναεγκαθιστας το mac os x86 κ βλεπουμε.

Καλησπερα παιδια..

Μια ερωτησουλα εχω περασει τα kalyway_10.5.4 αν κανω update θα παιξει καποιο προβλημα??

Οπως καταλαβαίνετε ειμαι ακομα στην αρχη και δεν 8ελω ακομα να δώσω χρηματα Ευχαριστω

Καλησπερα παιδια..

Μια ερωτησουλα εχω περασει τα kalyway_10.5.4 αν κανω update θα παιξει καποιο προβλημα??

Οπως καταλαβαίνετε ειμαι ακομα στην αρχη και δεν 8ελω ακομα να δώσω χρηματα Ευχαριστω

Αν δεν εισαι με retail dvd της apple(που εσυ δεν εισαι), θελει λιγο διαβασμα για να περασεις σε 10.5.6 .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...