Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ά ρε apple έλα στο Ελλάντα να πάρω γνήσιο mac !

Για όσο είναι η ακατονόμαστη προτιμώ να μείνω στην ταλαιπωρία ...

τι θα αλλαξει αν γινουν apple stores στην Ελλαδα ,απλα θα μεγαλωσει τo wishlist γλυφαδιωτων ασχετων επειδη δεν θα τα ακουνε αλλα θα τα βλεπουν κιολας.Pointless.Πλεον το πλαισιο ,multirama ,e-shop εχουν mac και αν δεν σ αρεσει παραγγειλε απο την rainbow ,δεν καταλαβαινω που κολλας?Υποστηριξη υπαρχει αλλα καλυτερα να μην τη χρειαστεις ;) στο κατω κατω αν σου παθει κατι απο hardware μαλλον εσυ θα φταις οποτε ειναι φαυλος κυκλος,για os και software is up to you

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μάλλον λίγο υπερβολικό σε βρίσκω. Όλα αυτά τα καταστήματα που ανέφερες παίρνουν από την Rainbow οπότε είναι μια η άλλη. Όσο για το hardware, αυτό μπορεί να έχει πρόβλημα από την πρώτη μέρα όπως γίνεται με όλες τις εταιρείες στον κόσμο.

αν εχει απο την πρωτη μερα το πας πισω για αντικατασταση και δεν περιμενεις με την καμια οσο θα περιμενες αν παθαινε κατι που απαιτουσε κοιταγμα.

τι θα αλλαξει αν γινουν apple stores στην Ελλαδα ,απλα θα μεγαλωσει τo wishlist γλυφαδιωτων ασχετων επειδη δεν θα τα ακουνε αλλα θα τα βλεπουν κιολας.Pointless.Πλεον το πλαισιο ,multirama ,e-shop εχουν mac και αν δεν σ αρεσει παραγγειλε απο την rainbow ,δεν καταλαβαινω που κολλας?

Όπως είπε και ο dali13gr αυτοί είναι απλά μεταπωλητές.

Αν κάποτε γίνει apple greece θα έχουμε λίγο καλύτερες τιμές (ευρωπαϊκές όχι σαν Αμερική) και θα μπορούμε να πάρουμε και επέκταση εγγύησης, ενώ γενικά το support θα είναι πιο ανθρώπινο. Όχι ένας μήνας για αλλαγή ελαττωματικής μπαταρίας σε laptop εντός εγγύησης.

στο κατω κατω αν σου παθει κατι απο hardware μαλλον εσυ θα φταις οποτε ειναι φαυλος κυκλος,για os και software is up to you

Αυτό άμα το πεις στο φιλαράκι μου που του κάηκε μητρική mac pro στα καλά καθούμενα, 1,5 μήνα μετά την λήξη εγγύησης θα σε πάρει κυνήγι :P

700+ ευρό κάνει (σαν ένα pc ολόκληρο).

Αυτό πάλι μπορεί να συμβεί σε όλα τα mac/pc αλλά ο ένας χρόνος εγγύησης για ένα μηχάνημα που η μητρική του κάνει 700+ είναι πολύ λίγος . Και μένεις και καμιά 20-30αριά μέρες άνεργος ( εφόσον είναι το εργαλείο σου... που για να είναι mac pro, είναι εργαλείο δουλειάς 99%) αφού ή rainbow dont give a f***..

Για την ιστορία να πως πως το πρόβλημα που είχα με την χαμένη ανάλυση της οθόνης εξαφανίστηκες το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε.

Το μόνο που έκανα ήταν να πάρω την οθόνη και να την συνδέσω με το mac mini που έχω στο σαλόνι. Στο mac mini αναγνωρίστηκε κανονικά, και όταν την πήγα πίσω στον κανονικό υπολογιστή αναγνωρίστηκε και εκεί.

Υποθέτω πως βγάζοντας το καλώδιο από πίσω "'άδειασαν" εντελώς τα κυκλώματα από τυχόν ρεύματα που είχαν μείνει μέσα, και ίσως αυτό βοήθησε... :rolleyes:

Αυτό πάλι μπορεί να συμβεί σε όλα τα mac/pc αλλά ο ένας χρόνος εγγύησης για ένα μηχάνημα που η μητρική του κάνει 700+ είναι πολύ λίγος . Και μένεις και καμιά 20-30αριά μέρες άνεργος ( εφόσον είναι το εργαλείο σου... που για να είναι mac pro, είναι εργαλείο δουλειάς 99%) αφού ή rainbow dont give a f***..

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει πως όλα τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά προϊόντα έχουν μίνιμουμ υποχρεωτική εγγύηση 2 χρόνια, και ας λέει η Rainbow (και η κάθε Rainbow) ότι θέλει. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με το μηχάνημά του στο δεύτερο χρόνο, ας πάρει τις αντίστοιχες διατάξεις και να τις τρίψει στα μούτρα αυτού που θα του πει οτι η εγγύηση έχει λήξει.

Και αν ακόμα δεν βρίσκει άκρη, μια σύντομη καταγγελία στους αρμόδιους φορείς, με κοινοποίηση στην Rainbow, θα βοηθήσει. ;)

Παιδιά καλησπέρα.

Εχω ένα πρόβλημα που αφορά τον φορητό μου υπολογιστή, και στον οποίο δεν κατάφερα να εγκαταστήσω κάποια έκδοση leopard,

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν HP 530, Core2 Duo T2600 Processor, Intel® Graphics Media Accelerator 950 κάρτα γραφικών, Son Conexant CX20549 audio, και Intel PRO/Wireless 3945ABG.

Προσπάθησα με διάφορες εκδόσεις (kalyway 10,5,1 iatkos v4, iatkos v2)να πετύχω κάποια εγκατάσταση αλλά χωρίς αληθινή επιτυχία.

Με την μόνη έκδοση που προχώρησα λίγο παραπέρα ήταν η kalyway 10,5,2 , κατάφερα να εκκινήσω το σύστημα, δεν μου αναγνώριζε όμως την κάρτα wifi, και τελικά μετά από λίγη ώρα όλο το σύστημα πάγωσε.

Σε επόμενες Προσπάθειες που έκανα να ξεκινήσω το λειτουργικό, στάθηκε αδύνατο.

Αμέσως μου έβγαζε μήνυμα πως πρέπει να επανεκκινήσω τον υπολογιστή, και αυτό γινόταν σε κάθε προσπάθεια.

Κα ζητάω τη γνώμη σας.

Προτείνετε κάποια έκδοση που έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει στο συγκεκριμένο φορητό;

Για την ώρα κατεβάζω το jas osxx86 10,5,4 client server intel sse2 sse3 , μήπως και γίνει τίποτα.

Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή- πρόταση, και για το χρόνο σας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

edit...

Δουλεύουν :

1. gpu σε ανάλυση 1024Χ768 (διορθώθηκε με το script "Graphic Mode"="1280X800X32" στο boot της εκκίνησης)

2. blueray & dvd!!

3. bluetooth

4. ethernet

5. όλα τα usb

6. Πληκτρολόγιο

δεν έχω προς το παρόν:

1. wifi

Δουλεύουν δηλαδή:

1. gpu σε ανάλυση 1024Χ768

2. blueray & dvd!!

Eισαι σιγουρος οτι δουλευει το blueray???

Εβαλες ταινια και ειδες ή μηπως απλα δοιυλευει ως dvd??

Καλησπερα παιδια.Εκανα εγκατασταση το kalaway 10.5.1 στο pc μου.Ο δισκος εχει δυο partition.Στο πρωτο εχω τα XP Και στο δευτερο εβαλα το macosx.Μετα την εγκατασταση ομως που ο υπολογιστης εκανε restart αντι να μου βγαλει το μενου για να διαλεξω ποιο απο τα δυο λειτουργικα θελω να ξεκινησει μου εβγαλε ενα μηνυμα "No operation system found".Αν κανω boot με το dvd kalaway μεσα στο drive και πατησω πολλες φορες το F8 ακριβως πριν μου βγαλει το μηνυμα αυτο φορτωνει το macosx.Υπαρχει καμια λυση για αυτο η πρεπει να κανω format τα παντα?

Θα χρειαστείς το smart boot manager (γκούγκλισέ το), μία δισκέττα boot σε dos http://www.bootdisk.com, και άν δεν έχεις οδηγό δισκέττας στο σύστημά σου, τότε θα χρειαστείς το winimage και το imgburn. Σε εμένα πάντως δούλεψε άψογα με όσα MacOSX86 και άν έχω δοκιμάσει. Επίσης για εσάς που τα συστήματα σας δεν υποστηρίζουν MacOSX, μπορείτε πάντα να "ξυθείτε" με FreeDOS, Mac Emulator Fusion, και MacOS 8 :-D.

Δεν έχω δοκιμάσει αν o Fusion δέχεται MacOS 8.6, αλλά όταν το δοκιμάσω θα σας πώ. Επίσης δεν ξέρω αν το 8.6 είναι κάν για 6840, πάντως ο Fusion μπορεί να παίξει μόνο μέχρι εκεί (δηλαδή με Motorolla 6840 συμβατά MacOS). Το γεγονός είναι οτι πάει σφαίρα στα σημερινά μηχανάκια...

Να και μερικά λίνκς για τα άνωθι: Είναι όλα δωρεάν αυτά που συστήνω

Smart Boot Manager

BootDisk

ImgBurn

Ελπίζω να δουλέψει και για εσάς!!!

μολις εβαλα και εγω στο pc mac os x με το Kalyway DualBoot 10.5.2 και εχω καποια προβληματακια....

οταν κανω δεξι κλικ ανοιγει το menu αλλα δεν μου εμφανιζει τις επιλογες... ξερει κανεις πως να το διορθωσω?

ακομα δεν μου βρηκε τιν καρτα ηχου η οποια ειναι onboard ( mobo: gigabyte p35 DS4) Realtek ALC889A codec ... υπαρχουν ξεχωριστοι drivers που μπορω να βαλω? αν ναι ενα πμ θα με βοηθουσε αρκετα... ευχαριστω...:-)

edit: οκ τα ελυσα και τα 2 προβληματα... πλεον ειμαι σε Mac Os X 10.5.4 με Kernel version:Darwin 9.4.0 και στο pc χωρις κανενα προβλημα....:devil:

Να ρωτησω κατι αλλο... αν θελω να σβησω τωρα το partition με τα Xp μπορω να το κανω και να μπουταρει κατευθειαν το leopard? και αν ναι καμια βοηθεια πως να το κανω?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...