Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες έχω πρόβλημα με το vram μιας 8400gs σε dvi!

H εγκατάσταση έγινε με kalyway 10.5.2, sleep kernel, όλα τα απαραίτητα patches κτλ.

Αρχικά επέλεξα το nvinject 256 αλλά μετά την εγκατάσταση μου πετούσε μαύρη οθόνη και ας έκανα movealldrivers etc.

με το σκέτο nvinject σχεδόν όλα δουλεύουν ρολόι αλλά το vram είναι στο 0!

Ακόμα η κάρτα ΔΕΝ αναγνωρίζεται σαν 8400GS (αλλά δουλεύει σε full ανάλυση)

Δοκίμασα να την φλασάρω και απο osx και απο xp , νέες εκδόσεις nvinject, vram patches αλλά πάλι τίποτα!

Καμιά ιδέα??

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Παίδες έχω πρόβλημα με το vram μιας 8400gs σε dvi!

H εγκατάσταση έγινε με kalyway 10.5.2, sleep kernel, όλα τα απαραίτητα patches κτλ.

Αρχικά επέλεξα το nvinject 256 αλλά μετά την εγκατάσταση μου πετούσε μαύρη οθόνη και ας έκανα movealldrivers etc.

με το σκέτο nvinject σχεδόν όλα δουλεύουν ρολόι αλλά το vram είναι στο 0!

Ακόμα η κάρτα ΔΕΝ αναγνωρίζεται σαν 8400GS (αλλά δουλεύει σε full ανάλυση)

Δοκίμασα να την φλασάρω και απο osx και απο xp , νέες εκδόσεις nvinject, vram patches αλλά πάλι τίποτα!

Καμιά ιδέα??

Επειδή μια 8400GS έχω και εγώ, όταν σχολάσω από τη δουλιά θα σου στείλω τους drivers που χρησιμοποίησα εγώ, για να το φτιάξεις (αρκεί να το θυμηθώ :lol:).

Δημοσ.

Κοίτα πως τα φέρνει η τύχη, και έχω και εγώ πρόβλημα με τα γραφικά, και σγκεκριμένα με την ανάλυση της οθόνης.

Άνοιξ χτες το κουτί να δοκιμάσω έναν δίσκο (προετοιμάζω εγκατάσταση Ubuntu), έχοντας πρώτα αποσυνδέσει όλους τους άλλους που αφορούν το Mac OS (better safe than sorry).

Όταν έβγαλα τον νέο δίσκο, και ξανασύνδεσα τους άλλους, boot-άρω και βλέπω ότι η μία από τις 2 οθόνες, η LG 22' (η άλλη είναι μια 17-αρα) έχει χάσει την ανάλυση που είχα βάλει (1600x1050). Η δεύτερη μικρή οθόνη έχει κρατήσει κανονικά την ανάλυσή της (1280x1024).

Νταξει, δεν τρέχει τπτ, πάω ήρεμος στο Preferences -> Dislays για να ξαναβάλω την 1600χ1050. Έλα όμως που δεν υπήρχε πουθενά αυτή η επιλογή... Από το 1400χ1050 πήγαινε στο 1600χ1200 που δεν υποστηρίζεται από την οθόνη μου... Αυτό που συμπέρανα είναι ότι για κάποιον λόγο η οθόνη μου πλέον δεν αναγνωρίζεται σωστά (στο τελευταίο tab που λέει "Colors", συνήθως σου βγάζει αυτόματα ένα profile με το όνομα της οθόνης. Ενώ μέχρι χτες μου έβγαζε 2 profiles κανονικά για τις 2 οθόνες μου, από χτες μου βγάζει σωστό profile μόνο για την μικρή οθόνη - που έχει τη σωστή ανάλυση - και για την μεγάλη μου βγάζει General VGA Display ή κάτι τέτοιο generic).

Anyway, για να μην τα πολυλογώ, όσες φορές κι αν έκανα restart, όσες φορές και αν άλλαξα τις "θέσεις" των οθονών στην κάρτα γραφικών, όσο κι αν έπαιξα με τις αναλύσεις, άκρη δεν βρήκα.

Επειδή στις διάφορες διανομές linux συχνά-πυκνά τα γραφικά δεν παίζουν σωστά από την αρχή, έχω εξοικειωθεί με την ιδέα να πειράξω χειροκίνητα configuration files (π.χ. /etx/X11/xorg.conf), ωστόσο στο Mac OS δεν υπάρχει το αρχείο αυτό (ψιλο-αναμενόμενο, αφού όλα αυτά είναι στα Extensions). Στα Extensions δεν είμαι σίγουρος ποιο ακριβώς Kext (και κυρίως πως!!) να πειράξω (έχει 4-5 για drivers της nvidia και ένα για οθόνη).

Σήμερα το πρωϊ, πριν φύγω για δουλιά, είπα να δοκιμάσω να ξαναβάλω τους drivers, αλλά ούτε αυτό έλυσε το πρόβλημα.

Έχετε καμιά πρόταση για το πως να λύσω το πρόβλημα αυτό? Ολόκληρη οθόνη 22' και φαίνεται ψιλομαλακία με την ανάλυση αυτή... :fear:

p.s.: ελπίζω μόνο να μην έχει φάει καμιά ζημιά η οθόνη (σε κανα firmware ξέρω γω) με αποτέλεσμα να μην "στέλνει" τις κατάλληλες πληροφορίες για να αναγνωριστεί από το λειτουργικό...:rolleyes:

Δημοσ.

Η καρτα γραφικων σου αναγνωριζεται κανονικα?? qe, cl??

Βαλε μονο την μια οθονη και βαλτην στο πρωτο dvi..(αν και φανταζομαι θα το εχεις κανει ηδη)

Δημοσ.
Η καρτα γραφικων σου αναγνωριζεται κανονικα?? qe, cl??

Βαλε μονο την μια οθονη και βαλτην στο πρωτο dvi..(αν και φανταζομαι θα το εχεις κανει ηδη)

Ναι και Ναι. :-(

Καμιά άλλη ιδέα? :-(

Δημοσ.

ΠΡΩΤΑ F8 κατά την εκκίνηση και μπούταρε με

-x "Graphics Mode"="1280x1024x32"

Στο 1280x1024 βάλε την ανάλυση θέλεις (και που δεν έχει το σύστημα).

Αυτό δεν είναι μόνιμο άλλα μόνο για ένα boot.

Αφού σου δουλέψει όπως θέλεις τότε για να το κάνεις μόνιμο:

Άνοιξε terminal και γράψε

sudo pico /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist

(βασικά κάνε το paste :mrgreen:)

Θα σου ζητήσει κωδικό admin.

δώσε τον κωδικό σου

και εκεί που είναι τα κλειδιά πρόσθεσε άλλο ένα

<key>Graphics Mode</key>

<string>1280×1024×32</string>

όπου 1280χ1024 η ανάλυση που θέλεις.

ctrl+o = save

enter

ctrl+x = close

restart

Enjoy

Δημοσ.

Με λίγα λόγια να βάλω κάθε φορά που κάνει Boot το μηχάνημα να θέτει ως ανάλυση το 1600χ1050.

Ναι μεν πιθανόν να παίξει, αυτό όμως δεν έξηγεί ή λύνει το πρόβλημα. Αποτελεί απλώς ένα workaround. Ευχαριστώ πολύ πάντως. :-)

Θα ήθελα όμως να βρω και μια "μόνιμη" λύση. :fear:

Δημοσ.

1600χ1050 ή 1680χ1050??

Αν σου δουλέψει με το boot κάνεις το βήμα 2 και το μονιμοποιείς.

Δεν χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια.

Απλά την πρώτη φόρα μόνο και μόνο για να μη γίνει στραβή.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΥΣΗ ΜΕ VRAM???

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα(μπορει και να με απατα η μνημη μου), η ρυθμιση της αναλυσης στο com.apple.Boot.plist ειναι για την αναλυση που θα εχει οταν δειχνει το apple spinning logo κατα το boot και οχι για το desktop..

Μπορει και να θυμαμαι λαθος!

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω 2 δίσκους με τα αρχεία μου raid σε vista. To raid το έκανα φυσικά μέσω bios.

Αν πάω να βάλω os x σε "καθαρό" δίσκο θα χαλάσει το raid; Θα κάνω back up πριν το δοκιμάσω για σιγουριά, αλλά ξέρει κανείς σίγουρα;

Δημοσ.
Αυτή τη στιγμή έχω 2 δίσκους με τα αρχεία μου raid σε vista. To raid το έκανα φυσικά μέσω bios.

Αν πάω να βάλω os x σε "καθαρό" δίσκο θα χαλάσει το raid; Θα κάνω back up πριν το δοκιμάσω για σιγουριά, αλλά ξέρει κανείς σίγουρα;

Αν βαλεις το os x σε αλλον δισκο δεν θα εχεις προβλημα..

απλα μην πειραξεις το raid.

Δημοσ.
Αν βαλεις το os x σε αλλον δισκο δεν θα εχεις προβλημα..

απλα μην πειραξεις το raid.

Merci!

Αυτό ήθελα να ακούσω.

Δημοσ.

Δυστυχώς ακόμα ψάχνω λύση για το πρόβλημα της ανάλυσης, αφού ότι έχω κάνει μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα. Ακόμα και ολα τα Extensions φόρτωσα από το Time Machine και πάλι τζίφος...

ΚΑΝΕΙΣ ΛΥΣΗ ΜΕ VRAM???

Ανέβασα εδώ το δικό μου NVinject με το οποίο έχω κανονικά 256MB για την 8400GS μου.

http://rapidshare.com/files/136003771/NVInstallerV.33.pkg.html

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ αλλά δεν μου έκανε δουλειά :fear:

Βασικά μετά το reboot μια μαυρίλα!!

Ούτε με -χ ούτε με -v μπαίνει!

Φτου και απο την αρχή!

Η μάλλον θα περιμένω να βγεί το νέο kalyway με full support στις 8ΧΧΧ !!

Ά ρε apple έλα στο Ελλάντα να πάρω γνήσιο mac !

Για όσο είναι η ακατονόμαστη προτιμώ να μείνω στην ταλαιπωρία ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...