Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιτυχής εγκατάσταση απο εξωτερικό δίσκο usb ο οποίος σύντομα θα γίνει εσωτερικός. Kalyway 10.5.1 το οποίο διστάζω να τοκάνω 10.5.2 upgrade. Το σύστημα είναι:

Gigabyte 965P-DS4 (rev. 1.0)

Core 2 duo E4300 @ 2.4Ghz

Xfx Nvidia 8800GTS 320MB

2 GB DDR2 800MHZ

2x250 WD Hard Disk σε διάταξη Raid (δεν τους βλέπει το OSx αλλά δεν με νοίαζει κιόλας)

Οnboard LAN,Firewire,Sound Card(ALC883) παίζουν κατευθείαν χωρίς drivers όπως και μια pci --> USB 2.0 καρτούλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά την βοήθειά σας.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω το Leopard στον επιτραπέζιο μου με τα εξης χαρακτηριστηκα:

amd 6000

motherboard asus m2n e sli

ati 2600xt

2gb ram

asus dvdr sata.

Κατέβασα το dvd leopard amd efi 10.5.2.

Μπουτάρει κανονικα και μετα απο ενα σημειο δεν κάνει τίποτα.

Μπήκα με την επιλογή -v και απο ενα σημειο και μετα γραφει

still waiting for root device.

Εχω δοκιμάσει όλους τους δίσκους που εχω αλλά συνεχίζει να βγαζει το ιδιο μηνυμα.

Υπάρχει καμία προταση για αυτό?

Θελω να δοκιμασω και εγω τον κόσμο του Mac :)

Ειμαι πολυ χαρουμενος! Χθες εγκατεστησα kalyway 10.5.1 se:

-ip35pro

-1900XT

Δουλεψε αμεσως δικτυο, καρτα γραφικων, ο σκληρος ενοειται λογω του οτι μπορεσε να εγκτατασταθει το λειτουργικο. Εχω προβλημα με την καρτα ηχου αλλα ειδα σε ενα τοπικ πως θα το λυσω. Απο εκει και περα δοκιμες!

Ηθελα να ρωτησω τι γινεται με το ACHI mode που δουλευουν οι δισκοι, ακουσα οτι ειναι πιο αργο.. Μπορω να το γυρισω σε IDE? Τι θα γινει οταν κανω dual boot με αυτο?

Dr haHA και υπολοιποι συμφορουμιτες?

Σε ahci οι σκληροι ειναι θεωρητικα λιγο πιο γρηγοροι.

Τους σκληρους μας παντα(ανεξαρτητα λειτουργικου,ακομα και οταν εχουμε μονο windows) πρεπει να τους εχουμε σε ahci για μεγιστες επιδοσεις.

Επιτυχής εγκατάσταση απο εξωτερικό δίσκο usb ο οποίος σύντομα θα γίνει εσωτερικός. Kalyway 10.5.1 το οποίο διστάζω να τοκάνω 10.5.2 upgrade. Το σύστημα είναι: *snip*

Σχεδόν ίδιο hardware έχουμε. Κάνε άφοβα το update ως εξής:

- Πέρασε το combo update του kalyway, <restart>

- Πέρασε το 10.5.2 kernel του kalyway, <restart>

- Κάνε το graphics update απο την apple κανονικά

Τα απαραίτητα θα τα βρείς στον θείο bay. Ψάξε για "combo update" και "kernel" αντίστοιχα.

Ηθελα να ρωτησω τι γινεται με το ACHI mode που δουλευουν οι δισκοι, ακουσα οτι ειναι πιο αργο.. Μπορω να το γυρισω σε IDE? Τι θα γινει οταν κανω dual boot με αυτο?

Ένας φίλος είχε πρόβλημα με το SATA controller σε IDE emulation mode. Το disk utility του έβλεπε τους δίσκους σαν 128GB και δεν μπορούσε να κάνει σωστά mount τα NTFS partitions του. Άλλαξε σε ACHI και παίζουν όλα ρολόι. Επίσης αν έχεις και windows να ξέρεις ότι δε θα bootάρουν σε διαφορετικό mode από αυτό που είχες όταν έκανες εγκατάσταση, εκτός κι αν περάσεις τους κατάλληλους drivers.

Επίσης αν έχεις και windows να ξέρεις ότι δε θα bootάρουν σε διαφορετικό mode από αυτό που είχες όταν έκανες εγκατάσταση, εκτός κι αν περάσεις τους κατάλληλους drivers

Ναι το προσεξα αυτο και θα τα βαλω ολα απο την αρχη σε αυτη την λειτουργεια

Εχω ενα αλλο προβλημα, για να μπουταρει απο ενα σκληρο που ειναι εκατεστημενο πρεπει πρωτα να μπουταρει το dvdα με το 10.5.2, να περασουν 4 δευτερολεπτα και μετα μπαινει κανονικα, αλλιως οχι

Γιατι γινεται αυτο?

Οι δίσκοι σου είναι SATA?

Δοκίμασα τοσο σε IDE (ενας παλιος 40αρης WD)και στους πιο καινουριους SATA που εχω αλλά τίποτα.Πάλι στο ιδιο σημειο κολλάει.

Το ιδιο δοκίμασα και με το dvd (sata/ide), αποτυχία.

Και επειδη ειναι η βραδυα του βασανισμου μου με στο mac δοκιμασα και στο λαπτοπ με

αποτέλεσμα κατι που δεν το θεωρω ούτε αποτυχία αλλά ουτε και επιτυχία:

Εχω το FS Amilo 1536 με τον Τ7200,2 γιγα ραμ, x1400

,120Gb.

Σύνδεσα τον εξωτερικό μου usb σκληρο δίσκο,ω του θαυματος τον ειδε η εγκατάσταση του iatkos έγινε η εγκατάσταση κανονικά αλλά κατα την επανεκκίνηση δεν ξεκιναει από τον εξωτερικο (τον βλέπει αλλά πάει κατευθείαν για επιλογη windows -dual boot xp/vista)ακομα και οταν μέσα απο το bios βγαζω εκτος δυνατότητας boot τον εσωτερικο σκληρο του φορητού.

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή γιατί μουλάρωσα με το θέμα hackintosh και θέλω πάσει θυσία να γίνει

Σε ahci οι σκληροι ειναι θεωρητικα λιγο πιο γρηγοροι.

Εχω προβλημα με αυτο το mode. Στην αρχη μπαινουν τα vista (ωστε να κανω dual boot μετα) και λογω του achi κολλανε προς το τελος. Βαζοντας το σε IDE μπαινουν κανονικα..

Τι θα κανω??

Ναι τελικα το εφτιαξα. Τα vista εχουν απενεργοποιημενη την υποστηριξη achi, την ενεργοποιουμε απο thn registry και μετα βαζουν τους καταλληλους drivers αφου μπορουν πλεον να μπουταρου κανονικα...

Αυτες τις μερες παιδευομαι με το dual boot στον raptor αλλα θα το βρω και αυτο

εγώ έιμαι με x86 hackintosh jas 10.4.8

με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Cpu: Intel Pentium 4 Prescott 3,06 GHz SSE,SSE2,SSE3

Ram: 1 GB Kingston DDR2

Mobo: Asus

Soundcard: Realtek ALC HD

Gpu: Nvidia 7600 GT 256 MB DDR3

Hdd: 160 GB Seagate ATA

CD/DVD RW: LG

Όλα πάνε ρολόι!

Επιτυχής εγκατάσταση από το iATKOS dvd (με EFI bootloader), και upgrade σε 10.5.2 με το πατσαρισμένο upgrade, στο εξής hardware:

Gigabyte P35-DS3L

Intel C2D E8200 2.66GHz

RAM SuperTalent 1x2GB 800MHz

Gaiward Bliss 8400GS 256MB

Σκληρός Δίσκος Seagate SATA

DVD-RW Samsung SATA

Όλα φαίνεται να παίζουν ΟΚ, εκτός από τα power off/standby/restart που παίζουν όποτε τους καπνίσει...

Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με shutdown(αρχικα ειχα με το shutdown ,αλλα λυθηκε με bios update) και restart,δουλευουν παντα!

Επειδη ομως πολλοι εχουν τετοια προβληματα ,ψαξτε λιγο στο insanelymac μηπως βρειτε λυσεις..

Δειτε και αυτον τον πυρηνα, που υποτιθεται οτι λυνει προβληματα:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=90989

Εδω επισης εχει εναν οδηγο για retail dvd:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=86167&pid=614249&mode=threaded&start=#entry614249

και λεει οτι λειτουργουν τα παντα για τις gigabyte.

Υ.Γ.: Ειδικα για τις gigabyte motherboards ,αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει οτι για το προβλημα του shutdown (που κλεινουν σχεδον τα παντα αλλα μενουν πχ ανοιχτοι οι ανεμιστηρες) υπαρχει μια ρυθμιση στο bios και λυνεται..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...