Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν τα βαλεις σε διαφορετικο δισκο, θα μπορεις να εχεις default απο το bios πχ να μπαινει στα win(δηλαδη στον σκληρο με τα win) και οταν θελεις να μπεις σε mac os x να πατας f8 κατα το post του bios και να σου εμφανιζει ενα μενου με επιλογες απο ποιον σκληρο(ή και dvd) θελεις να μπουταρεις.

Τοτε θα διαλεγεις τον σκληρο του mac os x.

Ειναι η πιο σιγουρη λυση,γιατι δεν εχει να κανει με bootloaders,software κλπ.

Είναι και η λύση που ακολουθώ και εγώ (αν και χρειάζεται και απενεργοποίηση του AHCI κάθε φορά, για να βλέπει σωστά τον δεύτερο δίσκο με τα Windows/Ubuntu).

Με δυο λόγια, τι διαφορές έχουν τα iATKOS, Kalyway? (εκτός από το ότι το iATKOS είναι τούρκικη προσπάθεια, οπότε ξεκινάει με - για 'μένα? :-) )

Ουσιαστικά καμία διαφορά, απλώς ίσως διαφέρουν λιγάκι στα patches και drivers που ενσωματώνουν. Πάντως για την έκδοση iATKOS, τουρκική-ξετουρκική, ήταν η μόνη που δούλεψε σε μένα...

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο laptop μου ο Kalyway έδινε απο την αρχή 3d h/w acceleration αλλά όχι ήχο ενώ η διανομή του iAtkos έδινε ήχο αλλό χωρίς h/w acceleration. Στο desktop δοκιμάσα μόνο τη Kalyway η οποία και δούλεψε απροβλημάτιστα.

Ένα θετικό του iAtkos είναι το σημαντικά μικρότερο μέγεθος (περί τα 2Gb) όταν του Kalyway είναι > 4gb

Δημοσ.

καλησπέρα

θα ήθελα να μάθω αν κάποιος από εσάς έχει καταφέρει να βάλει το 10.5 server σε x86? ξέρουμε κάποιον οδηγό να το δοκιμάσω?

ευχαριστώ

Δημοσ.
Τη μητρική σου δεν την είδα πουθενά στο HCL. Επίσης, πες μας πως συνδέεται το dvd-rom σου με τη μητρική (IDE 'η SATA?).

Το DVD-Rom είναι IDE (2 υπάρχουν ενά reader και ένα writer). Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να το εγκαταστήσω λόγο του M/B?

Δημοσ.

λοιπόν ξεκίνησα μια απόπειρα να τα περάσω στο usb εξωτερικό μου αλλα μάταια. Δεν το είχε σαν επιλογή δίσκου εγκατάστασης.

στο disk utility το έβγαζε κανονικά αλλα δεν γινόταν να τον κάνω τπτ. μόλις πατούσα κάτι (π.χ. format) φόρτωνε αιώνια χωρίς να υπάρχει δραστηριότητα στο λαμπάκι του σκληρού.

με βλέπω για αγορά σκληρου :mad:

Δημοσ.
λοιπόν ξεκίνησα μια απόπειρα να τα περάσω στο usb εξωτερικό μου αλλα μάταια. Δεν το είχε σαν επιλογή δίσκου εγκατάστασης.

στο disk utility το έβγαζε κανονικά αλλα δεν γινόταν να τον κάνω τπτ. μόλις πατούσα κάτι (π.χ. format) φόρτωνε αιώνια χωρίς να υπάρχει δραστηριότητα στο λαμπάκι του σκληρού.

Εγώ το έκανα εγκατάσταση κανονικά σε USB δίσκο και από αυτό είμαι τώρα... Μπορεί να μη του κάνει ο μετατροπέας (USB->SATA/IDE) που έχει μέσα.

Δημοσ.
καλησπέρα

θα ήθελα να μάθω αν κάποιος από εσάς έχει καταφέρει να βάλει το 10.5 server σε x86? ξέρουμε κάποιον οδηγό να το δοκιμάσω?

ευχαριστώ

κανεις?

μπορει καποιος να μου δωσει link με οδηγιες να εγκαταστησω το κανονικο dvd τον mac να δοκιμασω να βαλω την εκδοση server?

Δημοσ.

Τελικα τα καταφερα

leopard server loaded :D

Το απογευματακι θα ανεβαζω φωτο. Το συστημα πεταει. Αμα φτιαξω και το esata τοτε ολα θα ειναι κομπλε!

Δημοσ.
Έχω το παρακάτω σύστημα:

CPU: AMD +3200 64Bit

Ram: 1500Mb DDR

M/B: MSI K8N PLATINUM

H/D: 2x200Gb WD SATA, 1x250Gb WD SATA, 1x250Gb WD USB

VGA: ATI x1650 256Mb

DVD-RW: NEC IDE

Έχω δοκιμάσει να εγκαταστήσω τις εκδόσεις του Zephyroth 10.5.1 & 10.5.2, αλλά δυστυχώς καμία δεν παίζει. Η 10.5.1 κολλαει την ώρα που μπαίνει στην κονσόλα ναδιαβάσει τα script της εγκατάστασης και η 10.5.2 μου βγάζει την οθόνη με το "μήλο" αλλά μετά κολλάει και μου πετάει ένα μήνυμα ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνση του υπολογιστή.

Έχει δοκιμάσει κάποιος επιτυχώς να εγκαταστήσει σε παρόμοιο σύστημα. Αν ναι με ποιά έκδοση και πώς?

Thx

Τελικά φταίει το motherboard ή κάτι άλλο και δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση το Leopard?

Δημοσ.

Για να φτιάχνουμε μία καλή βάση με επιβεβαιωμένες επιτυχίες, καλό είναι όσοι καταφέρνετε να εγκαταστήσετε το Mac OS, και δη με retail DVD (κοινώς α-patch-άριστα με τον Vanilla kernel) να αναφέρετε και την σύνθεση του μηχανήματός σας.

Δημοσ.

Λοιπον το pc μου ειναι

Mobo : P35-DS4

CPU : Q6600

Καρτα γραφικων : 7300gt

ram : corasair 2x2gb 4-4-4-12 @800mhz

hd : wd 150gb raptor

ολα παιζουν κομπλε το μονο που δεν εχω καταφερει ακομα ειναι το esata να το δει σαν εξωτερικους σκληρους.

Δημοσ.

Επιτυχής εγκατάσταση από το iATKOS dvd (με EFI bootloader), και upgrade σε 10.5.2 με το πατσαρισμένο upgrade, στο εξής hardware:

Gigabyte P35-DS3L

Intel C2D E8200 2.66GHz

RAM SuperTalent 1x2GB 800MHz

Gaiward Bliss 8400GS 256MB

Σκληρός Δίσκος Seagate SATA

DVD-RW Samsung SATA

Όλα φαίνεται να παίζουν ΟΚ, εκτός από τα power off/standby/restart που παίζουν όποτε τους καπνίσει...

Δημοσ.
Επιτυχής εγκατάσταση από το iATKOS dvd (με EFI bootloader), και upgrade σε 10.5.2 με το πατσαρισμένο upgrade, στο εξής hardware:

Gigabyte P35-DS3L

Intel C2D E8200 2.66GHz

RAM SuperTalent 1x2GB 800MHz

Gaiward Bliss 8400GS 256MB

Σκληρός Δίσκος Seagate SATA

DVD-RW Samsung SATA

Όλα φαίνεται να παίζουν ΟΚ, εκτός από τα power off/standby/restart που παίζουν όποτε τους καπνίσει...

φιλε μου esata εχεις? σου παιζουν κανονικα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...