Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

liakos18, δοκίμασε με το iATKOS dvd, γιατί εγώ μόνο μ'αυτό μπόρεσα να το κάνω. Και έχει μέσα και ένα patch για sse2/sse3 που ίσως να βοηθήσει.

Και μια συμβουλή, κάνε "γυμνές" εγκαταστάσεις, δηλαδή μη φορτώνεις drivers μαζι με την εγκατάσταση, ειδικά drivers κάρτας γραφικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

liakos18, δοκίμασε με το iATKOS dvd, γιατί εγώ μόνο μ'αυτό μπόρεσα να το κάνω. Και έχει μέσα και ένα patch για sse2/sse3 που ίσως να βοηθήσει.

Και μια συμβουλή, κάνε "γυμνές" εγκαταστάσεις, δηλαδή μη φορτώνεις drivers μαζι με την εγκατάσταση, ειδικά drivers κάρτας γραφικών.

Δε νομίζω να ξαναδοκιμάσω σύντομα. Πιστεύω πως οι δοκιμές σε partition έχουν περισσότερο ρίσκο γιατί αν αποτύχουν δεν θα μπορώ να ξεκινήσω ούτε τα Windows..

Εννοείται πως τα πειράματα δεν θα τα κάνεις στον κύριο δίσκο σου...

Τις πρώτες δοκιμές τις έκανα στο κύριο (και μοναδικό προς το παρόν) γιατί έτσι κι αλλιώς του έκανα format και είπα πριν βάλω τα Windows να κάνω ένα τεστ με τα Mac OS X. Όταν πάρω τον δεύτερο δίσκο (ή χρειαστούν format τα Windows :-D) θα ξαναπροσπαθήσω.

Βέβαια ένας 80-αρης sata δίσκος δεν κάνει παραπάνω από 40 ευρώ πλέον, ωστόσο αν δεν είναι στις προτεραιότητές σου (όπως ήταν για μένα), τότε τα 40 ευρώ δεν είναι και λίγα.

Σας γράφω απο το νέο μου Hackintosh, ένα φορητό Asus A6ja με επεξεργαστή core 2 duo t7200 και 2γίγα μνήμης. Η εγκατάσταση του λειτουργικού ήταν πανεύκολη, δεν κόλλησα πουθενά. Προς το παρόν δουλέυει κανονικά το bluetooth mouse της microsoft αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω ανάλυση στην οθόνη η οποί α και είναι κολλημένη στα 1024χ768. Καμμιά ιδέα? Γενικά για drivers που μπορώ να κοιτάξω?

ati radeon mobility x1600, υπάρχει καμμιά ελπίδα? Εν τω μεταξύ έκανα την εξυπνάδα και έκανα update σε 10.5.2 απο το macos με αποτέλεσμα να κολλήσει. Ξανά εγκατάσταση, αλλά αυτή τυη φορά πείραξα κάτι επιλογές κατά το Install με αποτέλεσμα να κολλάει στο πρώτο boot. Τώρα κάνω εγκατάσταση για 3η φορά αλλά συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα, μάλλον φταίει η επιλογή για load ati drivers κατά την εγκατάσταση. Ελπίζω στην τωρινή εγκατάσταση να μην κολλήσει πάλι.

ati radeon mobility x1600

Video needs the [ATIMobileX1600Pack.zip http://www.itgo2u.com/yhDEV/OSX/ATIMobileX1600Pack.zip] drivers .

Οποτε κανε την εγκατασταση χωρις επιλογη για drivers για την καρτα γραφικων και μετα βαλε αυτους τους drivers.

Άλλος ένας επιτυχημένος hackintosh man. εγώ να δώ πότε θα στρωθώ να τα βάλω.

'Εχω ήδη την κόπια του kalyway 10.5.1 αλλά επειδή θέλω να τα βάλω σε εξωτερικό δίσκο 30gb έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα δουλέψει.

Μήπως να δοκίμαζα με κανα vmware? :whistle:

ati radeon mobility x1600

Video needs the [ATIMobileX1600Pack.zip http://www.itgo2u.com/yhDEV/OSX/ATIMobileX1600Pack.zip] drivers .

Οποτε κανε την εγκατασταση χωρις επιλογη για drivers για την καρτα γραφικων και μετα βαλε αυτους τους drivers.

Καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω εγώ που έχω μόνο macOs και όχι dual boot με xp?? Μήπως κάποιος ευγενικός κύριος μπορεί να μου στείλει το EDID αρχείο για 1280x800 ανάλυση?

Γίνεται να βάλω xp τώρα που ήδη έχω εγκαταστήσει το osx?

'Εχω ήδη την κόπια του kalyway 10.5.1 αλλά επειδή θέλω να τα βάλω σε εξωτερικό δίσκο 30gb έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα δουλέψει.

Κι εγώ σε δίσκο USB το έχω βάλει και παίζει μια χαρά. Ιδού:

http://www.uploadhere.com/images/mac-os-x.png

Συμβουλή για όσους (όπως και εγώ) κάνουν διάφορες επεμβάσεις στο Leopard με κίνδυνο να το μπρικάρουν (π.χ. 10.5.2 upgrade, drivers κλπ). Κατεβάστε το Carbon Copy Cloner, κάντε ένα image τον δίσκο σας και αποθηκεύστε τον σε partition του δίσκου ή usb stick (8GB), έτσι ώστε αν σπάσει το λειτουργικό να κάνετε εύκολα ένα restore image μέσω του disk utility από το installation dvd του Leopard (Προσοχή σε δικτυακούς δίσκους - εκεί είχα αποθηκεύσει το Image αρχικα - δεν τους βλέπετε μέσω του installation dvd. Μικρή επιφύλαξη για τους usb σκληρούς, αλλά μάλλον τους βλέπει κανονικά).

Για την ιστορία, να πω πως χτες βράδυ κατάφερα να περάσω το 10.5.2 + efi bootloader, ωστόσο δεν πρόλαβα να περάσω drivers και τέτοια ακόμα. Με μια πρώτη ματιά, λόγω του bootloader πλέον μπορώ και μπαίνω στο λειτουργικό χωρίς το installation dvd στο drive, και επίσης το Leopard boot-αρει κανονικά και με το AHCI απενεργοποιημένο. Πρώτο αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι τα shutdown/restart παίζουν όποτε θέλουν (και συνήθως δεν θέλουν :-D), ενώ με κλειστό το AHCI η απόδοση του δίσκου (και κατ' επέκταση του λειτουργικού) είναι τραγική.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...