Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

edit: τπτ. αποτυχία πλήρης!!

Πραγματικα!!!

Τετοια αποτυχια δεν εχω δει πουθενα(να μην τελειωνει ουτε την εγκατασταση σε 3 διαφορετικες εκδοσεις!) ,ειδικα για καποιον που εχει ασχοληθει-διαβασει αρκετα.

Εισαι πολυ ατυχος..

Αν μπορεσεις να βρεις επεξεργαστη της σειρας 4χχχ ή 6χχχ να δοκιμασεις για να αποκλεισεις και αυτο το ενδεχομενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τον έβγαλα στο κλαρί τον E8200, και πάω για έναν 6550 ή 6750.

edit: βασικά, το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να κάνω BIOS upgrade (έχω την έκδοση F4. ενώ η πιο πρόσφατη είναι η F8a). οπότε θα το δοκιμάσω και αυτό μια φορά μήπως και αλλάξει κάτι...

edit 2: Κοίτα να δεις τι βρίσκει κανείς διαβάζοντας το manual της μητρικής "Some advanced options are hidden in the BIOS Setup program. Press <Delete> to enter BIOS Setup during the POST. In the Main Menu, press <Ctrl>+<F1> to show the advanced options." Και έλεγα που στο καλό είναι εκείνα τα 1-2 options που μου λένε να ρυθμίσω και εγώ δεν τα βρίσκω πουθενά...

Πραγματι δοκιμασε πρωτα bios update.

Αλλωστε θεωρητικα το bios που εχεις τωρα δεν υποστηριζει επισημα τους penryn 8xxx.

Επισης ,δες και αυτο:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=89388&pid=642365&mode=threaded&start=#entry642365

reboot, and this time take out all USB or fireware devices plugged in. always works.

it happens sometimes on windows too...

Βγαλε ολα τα usb απο πανω του,ακομα το πληκτρολογιο και το ποντικι και δες μπας και μπουταρει το kalyway.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου: εφόσον τα Leopard βγήκαν για Intel based Macs, γιατί είναι δύσκολο να μπουν σε μη Mac? Αν οι προδιαγραφές του ενός και του άλλου μηχανήματος είναι οι ίδιες, δεν θα έπρεπε να γίνεται εγκατάσταση με τον ίδιο τρόπο?

Πρώτα απ'όλα οι Mac δεν διαθέτουν BIOS αλλά ένα αντίστοιχο σύστημα γνωστό ως EFI. Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο. Απο κει και πέρα, το να πεις "έχουν ολόιδιο hardware" είναι μεγάλη κουβέντα, γιατί ουσιαστικά τις βασικές αρχιτεκτονικές μοιράζονται (Intel cpus, memory management κλπ.), αλλά έχουν διαφορετικές συσκευές πάνω τους (από τους controllers μέχρι και τις κάρτες γραφικών και δικτύου).

Αυτό κάνει τις osx86 διανομές υπερευαίσθητες στα hardware specs, και προσωπικά το κατάλαβα από πρώτο χέρι...

Όπως είπε και ο haHa, θέλει πολύ προετοιμασία/διάβασμα, απόλυτα συμβατό hardware (συμβατό με την έννοια ότι έχει δοκιμαστεί και από άλλους και δουλεύει), κάμποσες ώρες προσπάθειας και λίγη τύχη (π.χ. εγώ από την Παρασκευή το παλεύω αλλά δεν το έχω καταφέρει).

Πρώτα απ'όλα οι Mac δεν διαθέτουν BIOS αλλά ένα αντίστοιχο σύστημα γνωστό ως EFI. Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο. Απο κει και πέρα, το να πεις "έχουν ολόιδιο hardware" είναι μεγάλη κουβέντα, γιατί ουσιαστικά τις βασικές αρχιτεκτονικές μοιράζονται (Intel cpus, memory management κλπ.), αλλά έχουν διαφορετικές συσκευές πάνω τους (από τους controllers μέχρι και τις κάρτες γραφικών και δικτύου).

Αυτό κάνει τις osx86 διανομές υπερευαίσθητες στα hardware specs, και προσωπικά το κατάλαβα από πρώτο χέρι...

Εκτος απο το efi,εχουν και αλλο κολπακια για να αποτρεπεται η εγκατασταση mac os x σε κανονικο pc.

Τα προβληματα με τους drivers λυνεται με προσεκτικα επιλεγμενο hardware.

Όπως είπε και ο haHa, θέλει πολύ προετοιμασία/διάβασμα, απόλυτα συμβατό hardware (συμβατό με την έννοια ότι έχει δοκιμαστεί και από άλλους και δουλεύει), κάμποσες ώρες προσπάθειας και λίγη τύχη (π.χ. εγώ από την Παρασκευή το παλεύω αλλά δεν το έχω καταφέρει).

+1

Θελει διαβασμα,συμβατο hardware,τυχη και χρονο.

Και τα αποτελεσματα δεν ειναι εγγυημενα.Ενω ειναι και λιγο παρανομο.

Για ολους αυτους τους λογους ποτε δεν τον αναφερουμε σαν εναλλακτικη για καποιον που θελει υποχρεωτικα mac os x,γιατι πολυ απλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει.

Αλλα ακομα και αν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει (με ολοιδιο hardware με καποιου αλλου που το εχει δοκιμασει),

τοτε και παλι δεν ειναι θεμιτο,γιατι ειναι λιγο παρανομο (ακομα και αν αγορασεις το leopard κανονικα και εχεις την αδεια χρησης του),

ενω δεν σου προσφερεται τεχνικη υποστηριξη επισημα.

Αν παντως καποιος εχει ορεξη για διαβασμα,λιγο χρονο για πειραματισμο και συμβατο hardware,κατα πασα πιθανοτητα θα τα καταφερει.

Εξαιρεση αποτελει ο ατυχος Mercyful_Fate! (εκτος αν τελικα το προβλημα του οφειλεται στο bios ή στον ολοκαινουριο penryn επεξεργαστη που εχει.)

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι το θηρίο επιτέλους νικήθηκε, και αυτή τη στιγμή κάνω το πρώτο μου ποστ στο Insomnia με τον νέο μου osx86 Mac (Hackintosh if you like :P).

:D

Μετά από συνεχή και ανελέητη (και με επιπρόσθετο κόστος) μάχη από τη Παρασκευή, τελικά το δάμασα το μηχάνημα, με την έκδοση iATKOS Leopard.

Πλέον το Leopard τρέχει κανονικότατα, πέρασα και drivers της κάρτας γραφικών (CI/QE όλα ΟΚ ;) ), και το μόνο που απομένει είναι να περάσω drivers για την ενσωματωμένη κάρτα ήχου (πράγμα που προβλέπεται να είναι παιχνιδάκι).

Το μηχάνημα πάει άψογα μέχρι τώρα, και μάλιστα ανέβασα και την CPU από τα 2.66 στα 3.20 (fsb από 333 σε 400, όσο δηλαδή είναι και το φυσιολογικό bus της μνήμης).

Μερικά πρόχειρα scores από το xbench:

1) 2.66Ghz with Disk test: 155.98

2) 2.66GHz without Disk test: 220.37

3) 3.20GHz (overclocked, fsb 400Mhz) without Disk test: 257.85 :D

Άλλες λεπτομέριες το βράδυ, γιατί δεν έχω πολύ χρόνο τώρα.

Πάρτε και 2-3 screenshots.

iokry8u09pj2j65kftny.png

9ha633wznya0l8djatu9.png

ae6qd1rsm3vho6tqkmxa.png

p.s.: το μόνο εκνευριστικό που δεν έχω φτιάξει ακόμα (γιατί απλώς δεν ασχολήθηκα) είναι το γεγονός ότι χρειάζεται το dvd του leopard στο dvd-rw για να boot-αρει το λειτουργικό. Φαντάζομαι για υπάρχει ένα εύκολο workaround και γι'αυτό. ;)

Ωραιος!!! Congratulations!!!

Πως τα καταφερες?? (βλεπω επεξεργαστη δεν αλλαξες)

Σφαιρα παει ε??

Υ.Γ.: Για καλο και για κακο,παρε ενα image,μιας και δε σε φαινεται να σε θελει το πραγμα(τουλαχιστον στην αρχη που ταλαιπωρηθηκες).

Όσο αφορά το Kalyway, μάλλον είναι υπερευαίσθητο στο πως έχεις διαμορφώσει τον σκληρό σου, ή το τι σκληρό έχεις. Για το BrazilMac που έκανε το installation κανονικά και μετά στο πρώτο boot κράσαρε, μάλλον φόρτωνε κάποιους drivers μαζί με την εγκατάσταση, και αυτοί προκαλούσαν το crash.

Οπότε προφανώς δεν έφταιγε ο 8200.

Εγώ τελικά πέρασα πρώτα το Tiger για να βεβαιωθώ ότι το partition είναι ακριβώς όπως το θέλει το X, και στη διαμόρφωση αυτή του δίσκου έβαλα το iATKOS Leopard (γυμνό από επικίνδυνους drivers όπως αυτοί της κάρτας γραφικών), το οποίο μπήκε κανονικά και boot-αρε κανονικά.

Έπειτα πέρασα drivers κάρτας γραφικών (χρειάστηκα 3 επανεγκαταστάσεις, γιατί τις 3 πρώτες φορές έβαζα ακατάλληλους drivers και το σύστημα πέταγε kernel panic στην εκκίνηση) και τώρα θα περάσω και για την κάρτα ήχου.

Η διαφορά στην απόδοση, για μένα που έχω συνηθίσει με τον ταπεινό G4, είναι μεγάλη!!! :-D

Συγχαρητηρια που επιτελους ειχε αισιο τελος η προσπαθεια σου ....

Αν εχεις την καλοσυνη βαλε μια λιστα με το hardware κ το Software που οδηγησαν στην επιτυχη εγκατασταση ...

Επισης περιμενουμε εν αγωνιως τις εντυπωσεις σου ,ειδικα απο εσενα που εισαι ηδη ενας Mac User :-)

Σήμερα έκανα την πρώτη απόπειρα να εγκαταστήσω τα Mac OS X στο PC μου. Αντίθετα με τον Mercyful_Fate εγώ δεν το έψαξα και πολύ. Απλά είπα να κάνω μια προσπάθεια στο ήδη υπάρχον hardware.

1η προσπάθεια

Βάζω το DVD και μπουτάρει κανονικά. Στη γκρι οθόνη με το μήλο το ποντίκι δεν λειτουργούσε, στην αμέσως επόμενη (επιλογή γλώσσας) λειτουργούσε αλλά όταν μου ζήτησε να πατήσω continue για να συνεχίσει δεν λειτουργούσε και αναγκάστηκα να κάνω restart.

2η προσπάθεια

Ξανά το ποντίκι ανένεργο στην γκρι οθόνη αλλά μετά λειτουργούσε κανονικά. Με το Disk Utility έκανα format στον δίσκο (ολόκληρο, όχι parition) και ξεκίνησα την εγκατάσταση. Έκανε έναν έλεγχο του DVD και όταν αυτός ολοκληρώθηκε ξεκίνησε η εγκατάσταση. Κι εκεί που έβλεπα το Remaining time να μειώνεται και το χαμόγελο να μεγαλώνει (:-D) στο "About a minute remaining" μου πέταξε σφάλμα:

Install Failed

Mac OS X could not be installed on your computer

An error occured...

Ξανά restart... :-(

3η προσπάθεια

Ολα καλά και τώρα με το ποντίκι εκτός από την γκρι οθόνη. Στο ξεκίνημα της εγκατάστασης, όταν ο έλεγχος του DVD ήταν στο 3% το σύστημα πάγωσε.

Εδώ κάπου είπα "Ασ' το για άλλη φορά" και εγκατέστησα τα Windows στο C: :o.

Μετά την εγκατάσταση των Windows είπα να ξαναδοκιμάσω με τα Mac OS X αλλά σε partition αυτή τη φορά.

4η προσπάθεια

Αυτή τη φορά στο checking του DVD μου έβγαλε ένα μήνυμα "You should restart your computer. Hold down the power button or press the restart button".

5η, 6η προσπάθεια

Το παραπάνω μήνυμα εμφανιζόταν σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά.

Κάπου εκεί τα παράτησα. Τι μπορεί να φταίει; Δε μου φαίνεται για ασυμβατότητα hardware..

Να σημειώσω ότι χρησιμοποίησα το DVD του KALYWAY με την έκδοση 10.5.1 και το hardware μου είναι:

CPU: P4 3.2Ghz

Mobo: ASUS P5GD2 Deluxe

Κάρτα γραφικών: MSI GeForce 6600 256MB

RAM: 3GB

P.S Παίζει να είναι το μεγαλύτερο ποστ που έχω κάνει ποτέ σε forum! :lol:

o 3.2 p4 δεν υποστηριζει sse3 set εντολων το leopard δεν θα τρεξει μονο to tiger

Μια χαρα μπαινει και σε sse2 το ειχα βαλει εγω.

Λοιπον πηγαινε customise και επελεξε για sse2.και μην βαλεις vanillia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...