Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μητρική μου (GB P35-DS3L) είναι απόλυτα συμβατή, ο επεξεργαστής είναι Core 2 DUO (οπότε πιστεύω αυτό φτάνει), η κάρτα γραφικών δεν το συζητάω καν γιατί εδώ μιλάμε για κρασάρισμα, όχι για κακή ποιότητα γραφικών, αλλά μάλλον κάτι παίζει τελικά με τις I/O συσκευές μου.

Αυτό το λέω γιατί, ενω το kalyway δεν φορτώνει με το Samsung SH-S203 DVD-RW SATA, το έβαλα σε ένα εξωτερικό USB dvd-rw και άρχισε να φορτώνει!!! Αλλά σαν να μην εφτανε αυτό, καθώς φορτώνει και εμφανίζει το γκρίζο Apple logo, σε κάποια φάση ακούω τον σκληρό δίσκο (WD 200GB SATA, κάπως παλιός - 3 χρόνια περίπου) να σβήνει (ξέρεις, αυτό το κλασικό "κλακ") και εκεί σταματάει και το dvd να φορτώνει τη συνέχεια της εγκατάστασης.

Αυτό που θα δοκιμάσω τώρα είναι να δω μήπως γίνει κάτι με εσωτερικό IDE σκληρό δίσκο, αλλά πολύ αμφιβάλλω! :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τελικά λέω να αγοράσω αυτόν τον δίσκο μήπως και λυθεί το πρόβλημα με το boot του Kalyway, καθώς ο δίσκος μου είναι ο μόνος που έχει παραμείνει από το παλιό μηχάνημα (μητρική συμβατή και δοκιμασμένη, επεξεργαστής/κάρτα γραφικών δεν έχουν να κάνουν, dvd-rw συμβατό και δοκιμασμένο).

Δεν είναι ακριβός, αλλά αν δεν παίξει θα μου είναι εντελώς άχρηστος, γιατί γενικά δεν έχω ανάγκη από δίσκους...

Tελικα δεν ειναι κ τοσο απλο απ'ουι φαινεται απο την εμπειρια του φιλου Mercyful_Fate...

Οποτε το κοστος δεν ειναι και τοσο μικροτερο γιατι παντα θα υπαρχει το προβλημα πιθανης ασυμβατοτητας κ θα υπαρχει εξαρτηση απο καποια patch ...

Iσως καλυτερα θα ηταν η αγορα ενος μεταχειρισμενου Mac ,παρα αυτη η ταλαιπωρια χωρις εγγυημενα αποτελεσμα ουτε αμεσα ουτε και στο μελλον ..

Περιεργα ολα αυτα..

Να κανω μια ερωτηση:

windows εχεις βαλει??

Το ρωταω για να βεβαιωθεις οτι δεν εχεις καποιο hardware προβλημα..

Επισης εχεις βαλει τους σκληρους(βασικα τον sata controller της μητρικης) σε ahci mode?

Ο σκληρος δεν νομιζω οτι εχει νοημα να αλλαχτει.(ide μην παρεις με τιποτα.)

Επισης να δοκιμαζεις παντα δινοντας ολο τον χωρο του σκληρου.

Τελος,εγω για το kalyway δεν εβαζα boot options,κατευθειαν μπουταρε.

Δοκιμασε και το iAtkos.

Δες επισης διεξοδικα τις ρυθμισεις του bios σου..

Εκει μπορει να παιζει κατι..

Tελικα δεν ειναι κ τοσο απλο απ'ουι φαινεται απο την εμπειρια του φιλου Mercyful_Fate...

Οποτε το κοστος δεν ειναι και τοσο μικροτερο γιατι παντα θα υπαρχει το προβλημα πιθανης ασυμβατοτητας κ θα υπαρχει εξαρτηση απο καποια patch ...

Iσως καλυτερα θα ηταν η αγορα ενος μεταχειρισμενου Mac ,παρα αυτη η ταλαιπωρια χωρις εγγυημενα αποτελεσμα ουτε αμεσα ουτε και στο μελλον ..

Οπως σωστα λες,τα αποτελεσματα (το λεμε απο την αρχη) δεν ειναι εγγυημενα και θελεις τυχη και διαβασμα!!

Και ειναι και λιγο παρανομο....

Περιεργα ολα αυτα..

Να κανω μια ερωτηση:

windows εχεις βαλει??

Το ρωταω για να βεβαιωθεις οτι δεν εχεις καποιο hardware προβλημα..

Done that, many times. :P

Επισης εχεις βαλει τους σκληρους(βασικα τον sata controller της μητρικης) σε ahci mode?

Oh yes.

Ο σκληρος δεν νομιζω οτι εχει νοημα να αλλαχτει.(ide μην παρεις με τιποτα.)

Κοίτα, δεν θα επέμενα τόσο πολύ να τον αλλάξω εάν δεν έσβηνε με το iATKOS dvd. Αλλά από τη στιγμή που ακούω το "κλακ", και ξέρω ότι ο sata controller της μητρικής είναι συμβατός, συμπεραίνω ότι μάλλον ο σκληρός είναι χαλασμένος/μη συμβατός ή οτιδήποτε. Τώρα, αν είναι καμιά μνήμη ή κάτι αλλο... τι να πω. Ασυμβατότητα στη RAM θα είναι μεγάλη γκαντεμιά...

Επισης να δοκιμαζεις παντα δινοντας ολο τον χωρο του σκληρου.

Τελος,εγω για το kalyway δεν εβαζα boot options,κατευθειαν μπουταρε.

Τα έχω κάνει και αυτά.

Δοκιμασε και το iAtkos.

Και αυτό!!! Σβήνει ο δίσκος λίγο πριν το Welcome Screen του installation.

Δες επισης διεξοδικα τις ρυθμισεις του bios σου..

Εκει μπορει να παιζει κατι..

Έχω κάνει πολλές δοκιμές με τα BIOS, αντέγραψα και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποίησε ένας τύπος στο InsanelyMac για την μητρική μου, αλλά τζίφος...

Εκανες ειπαμε αυτα ε?

open "Integrated Peripherals".

change "SATA RAID/AHCI Mode" to "AHCI".

change "SATA Port0-3 Native Mode" to "Enabled".

change "onboard SATA/IDE Ctrl Mode" to "AHCI".

Ασυμβατοτητα στη Ram δεν παιζει να ειναι..

Να εχει γενικοτερο προβλημα η ram δεν αποκλειεται,αλλα τοτε λογικα θα ειχες προβλημα και στα windows.

Για καλο και για κακο,τρεξε ενα memtest.

Επισης δοκιμασε να βαλεις και το ubuntu.

Απο ολα αυτα που λες (και επειδη το εψαξες αρκετα απο οτι φαινεται) ισως τελικα δεν ειναι απιθανο να ειναι καποιο προβλημα με τον σκληρο σου.

Δες και εδω:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=83689

Disable all CPU Thermal settings.

-Do NOT enable AHCI if you have more than 2 S-Ata devices. In Leopard, you cannot see anything past the first 2 S-ata ports with the ICH9 Chipset and AHCI enabled.

-If you are only running 64 Bit Operating Systems (Leopard/Vista64) then change HPET mode to 64bit.

4) AHCI does not allow you to see last 2 S-Ata ports on ICH9 Chip sets. (as stated numerous times in this tutorial)

For reference, when I try using P-Ata DVD drives (and possibly non-working S-Ata drives), this is what happens when loading the disc. I could not find a solution to this either.

Δοκιμασε λοιπον και σε αλλη sata port.

Ένα γρήγορο memtest που έτρεξα το Σαββατο δεν έδειξε κάτι...

Όλες τις ρυθμίσεις στα BIOS, ειδικά ότι αφορά το AHCI (βρήκα και εγώ τις αναφορές που παραθέτεις από το InsanelyMac) τις έχω δοκιμάσει, αλλά μάταια.

Βέβαια, θα τα δοκιμάσω και μια τελευταία φορά πριν ξεσφραγίσω τον νέο δίσκο (ναι, τον έχω στα χέρια μου και ετοιμάζομαι να τον βάλω). Ποτέ δεν ξέρεις... :X

Επίσης έχω δοκιμάσει και σε άλλη sata πορτ, αλλά τπτ, τζίφος.

Όπως βλέπεις έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, εκτός από το να αλλάξω τον σκληρό δίσκο. Θα το δοκιμάσω και αυτό τώρα, με την ευχή να παιξει. Αν δεν παίξει, τότε μάλλον θα πρέπει να βολευτώ με το Tiger (ναι το δοκίμασα, την 10.4.6 έκδοση, και δούλεψε :-)).

Ένα γρήγορο memtest που έτρεξα το Σαββατο δεν έδειξε κάτι...

Όλες τις ρυθμίσεις στα BIOS, ειδικά ότι αφορά το AHCI (βρήκα και εγώ τις αναφορές που παραθέτεις από το InsanelyMac) τις έχω δοκιμάσει, αλλά μάταια.

Βέβαια, θα τα δοκιμάσω και μια τελευταία φορά πριν ξεσφραγίσω τον νέο δίσκο (ναι, τον έχω στα χέρια μου και ετοιμάζομαι να τον βάλω). Ποτέ δεν ξέρεις... :X

Επίσης έχω δοκιμάσει και σε άλλη sata πορτ, αλλά τπτ, τζίφος.

Όπως βλέπεις έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, εκτός από το να αλλάξω τον σκληρό δίσκο. Θα το δοκιμάσω και αυτό τώρα, με την ευχή να παιξει. Αν δεν παίξει, τότε μάλλον θα πρέπει να βολευτώ με το Tiger (ναι το δοκίμασα, την 10.4.6 έκδοση, και δούλεψε :-)).

Καλη τυχη!

Το εχεις ψαξει αρκετα και ειναι κριμα να μην δουλεψει...

Αν τελικως καταληξεις σε Tiger ,αν θυμαμαι καλα η εκδοση του JaS για 10.4.8 ηταν εξαιρετικη!

Υ.Γ: Δε μας ειπες για το μηχανημα πως παει απο θορυβο! Ολα οκ με το κουτι?

Είμαι ένα βήμα πριν την εγκατάσταση osx86 στον φορητό μου. Πρόκειτε για έναν Asus A6ja με Core duo 1.66, 2gb ram, ati x1600, σχεδόν ίδια specs δηλαδή με τον προηγούμενο macbook. Προσανατολίζομαι στο να αγοράσω έναν 120αρι δίσκο όπου και να περάσω εκεί το νέο λειτουργικο καθώς στα xp έχω αρκετά δεδομένα που τα χρειάζομαι.

Έχω κατεβάσει το kalyway 10.5.1 (Leopard). Χρειάζομαι κάτι άλλο για να ξεκινήσω? Μάλλον θα προχωρήσω σε dual boot σύστημα, το σωστό είναι να μπούν πρώτα τα xp σωστα? Θα δουλέψει με Fat partition στο osx και ΝΤFS στα xp ή να κάνω καλύτερα και τα 2 Fat32?

Καμιά άλλη συμβουλή, τώρα πριν ξεκινήσω τη διαδικασία?

Με την καρτα γραφικων μαλλον δε θα εχεις προβλημα,αλλα θα εχεις προβλημα την ασυρματη καρτα δικτυου.

Καλο ειναι να μπουν τα xp πρωτα.

To osx δεν μπαινει σε fat,αλλα σε ειδικο τυπο filesystem των mac.(θα στο κανει κατα την εγκατασταση)

Το ntfs partition των xp θα το βλεπεις και απο osx.

Εδω οδηγιες αν θελεις για να κανεις αν θελεις το touchpad να λειτουργει οπως αυτο των macbook ( 2-Finger scrolling):

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=88811

Τελος,σε φορητους θεωρω πως τα πραγματα ειναι καπως πιο δυσκολα.(οποτε μπορει να εχεις πιθανες ασυμβατοτητες,πχ πολυ δυσκολα θα βουλευει το memory card reader)

Καλη τυχη!

Το εχεις ψαξει αρκετα και ειναι κριμα να μην δουλεψει...

Αν τελικως καταληξεις σε Tiger ,αν θυμαμαι καλα η εκδοση του JaS για 10.4.8 ηταν εξαιρετικη!

Υ.Γ: Δε μας ειπες για το μηχανημα πως παει απο θορυβο! Ολα οκ με το κουτι?

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ναι μεν ο νέος δίσκος είναι πιο σταθερός (π.χ. στην έκδοση iATKOS δεν σβήνει πλέον), ωστόσο το πρόβλημα μη εκκίνησης του Kalyway dvd μάλλον δεν οφειλόταν εκεί. :-(

Για να μην τα πολυλογώ, αυτό που κατάφερα μέχρι τώρα είναι να κάνω ένα γρήγορο και απροβλημάτιστο install του iATKOS, ωστόσο μετά το install το Leopard δεν εκκινεί ποτέ (προκύπτει το κλασικό πρόβλημα που κολλάει με τον κέρσορα να αναβοσβήνει μετά το post του υπολογιστή). Βέβαια, έκανα το κλασικό configuration μέσω του terminal για να κάνω το partition του Leopard active, ωστόσο το μόνο που κατάφερα είναι αντί για blinking cursor να μου βγάλει το επίσης κλασικό b0 error.

Έχω και μια τελευταία ελπίδα με το BrazilMac, το οποίο δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα. Αυτό έκανε κανονικά install και με τον παλιό δίσκο (αν και ήθελα σχεδόν 1.5 ώρα να το κάνει :fear:), ωστόσο στο boot-αρισμα του Leopard πέταγε Kernel Panic. Θα δοκιμάσω μήπως και άλλαξε κάτι με τον καινούργιο δίσκο.

Όσο για το Tiger, έχω κατεβάσει ήδη την πατσαρισμένη 10.4.11. Ωστόσο στόχος μου είναι το Leopard (το έχω συνηθίσει άλλωστε στο mac mini) και θα είναι μεγάλο ξενέρωμα αν δεν το καταφέρω τελικά. :-(

Όσο για τα επίπεδα θορύβου, να πω πρώτα πως δεν έχω ολοκληρώσει το μηχάνημα 100% - aka δεν έχω αγοράσει ακόμα αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό - λόγω έλλειψης μετρητού (μα γιατί να πληρώνομαι μόνο μια φορά τον μήνα :cry:), ωστόσο είμαι προς το παρόν απόλυτα ευχαριστημένος, έστω και με το κουτί μου που είναι γεμάτο τρύπες. Και η διαφορά θορύβου του παλιού σκληρού (WDC) με τον καινούργιο (Seagate Bar.) είναι παραπάνω από αισθητή. Θεωρώ, λοιπόν, πως με το αθορυβο κουτι και τροφοδοτικό θα είναι ο θόρυβος στα (χαμηλά) επίπεδα που θέλω (με εξαίρεση μάλλον όταν θα διαβάζει δισκάκι το dvd-rw).

p.s.: τελικά πολυλόγισα!

Για να μην τα πολυλογώ, αυτό που κατάφερα μέχρι τώρα είναι να κάνω ένα γρήγορο και απροβλημάτιστο install του iATKOS, ωστόσο μετά το install το Leopard δεν εκκινεί ποτέ (προκύπτει το κλασικό πρόβλημα που κολλάει με τον κέρσορα να αναβοσβήνει μετά το post του υπολογιστή). Βέβαια, έκανα το κλασικό configuration μέσω του terminal για να κάνω το partition του Leopard active, ωστόσο το μόνο που κατάφερα είναι αντί για blinking cursor να μου βγάλει το επίσης κλασικό b0 error.

Το blinking cursor και το b0 error ειναι κλασσικοτατα errors και διορθωνονται ευκολα.

Πχ για το blinking cursor μια πιθανη λυση ειναι να bootαρεις με το dvd του iΑΤΚΟS μεσα εχοντας το επιλεξει να ειναι πρωτο στο boot sequency απο το bios,αλλα χωρις να πατησεις τιποτα οταν σου βγαλει τις επιλογες.Θα προσωρησει μονο του και θα προσπαθησει να bootαρει απο τον σκληρο.

Πολυ πιθανον να λυθει ετσι το προβλημα.

Αν οχι,διαβασε λιγο και λογικα θα βρεθει η λυση.

Μυστηριο καλυπτει το θεμα του kalyway.(παντως εδω το Samsung SH-S203b δεν εχει κανενα προβλημα και bootαρει κανονικα το kalyway)

Δοκιμασε με τον καινουριο σκληρο το kalyway με το εξωτερικο usb dvdrw που σου ψιλομπουταρε.

Δοκιμασε με τον καινουριο σκληρο το kalyway με το εξωτερικο usb dvdrw που σου ψιλομπουταρε.

Το δοκίμασα, ξεκινάει το installation, βγάζει την γκρίζα οθόνη με το apple logo και τον κέρσορα να περιστρέφεται, και έπειτα από λίγο σταματάει το activity σε δίσκο και dvd και συνεχίζει να περιστρέφεται αιώνια ο κέρσορας...

p.s.: αυτή τη στιγμή εγκαθιστώ το BrazilMac, το οποίο είναι και το μόνο που μου boot-αρει μετά την εγκατάσταση, έστω και αν μου δίνει ένα ωραιότατο Kernel Panic...

Πραγματικα προσπαθω να καταβω τι μπορει να φταιει.

Γιατι εδω δε μιλαμε οτι σου παρουσιαζονται προβληματακια,αλλα οτι δεν μπορεις να κανεις καν εγκατασταση,παρολο που εχεις ιδιο ακριβως δοκιμασμενο συστημα με αλλους .

(λες τελικα να φταιει ο penryn επεξεργαστης,μιας και δεν βλεπω να τον εχουν δοκιμασει και πολλοι???)

Κανε και update στο bios αν εχει βγει..

Επισης δοκιμασε και αυτο:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=89388&pid=642365&mode=threaded&start=#entry642365

ή και αυτο:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=90075&pid=642793&mode=threaded&start=#entry642793

Τελος,δοκιμασε και με το iATKOS και δοκιμασε να φτιαξεις το boot problem,φτιαχνεται ευκολα.

Φανταζομαι διαλεγεις guid partition για να εισαι πιο σιγουρος και φυσικα και τον αναλογο kernel.

Δυστυχώς η έκδοση BrazilMac κράσαρε ξανά στο ίδιο σημείο, στο boot-αρισμα του λειτουργικού (μετά την εγκατάσταση), πράγμα που ενισχύει τις υποψίες για ασυμβατότητα του επεξεργαστή.

Κάνω μια τελευταία προσπάθεια με το iATKOS και τα παρατάω για σήμερα...

edit: τπτ. αποτυχία πλήρης!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...