Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν τυχον το κανεις ενημερωσε μας. υποτίθεται οτι με την εκδοση που εχεις βαλει που εχει EFI μπορεις να κανεις τα update κανονικα χωρις parchαρισματα

Το ξερω(αυτο υποτιθεται οτι ειναι δυνατο,επειδη τρεχω ακριβως τον ιδιο kernel με τα κανονικα mac,χωρις patchαρισματα,οπως γινοταν επι tiger)..

Αλλα παντα ( απο εποχης tiger το τηρω αυτο ) την αναβαθμιση την κανω μετα απο 1-2 εβδομαδες(αν την χρειαζομαι κιολας),για να διαβασω αποτελεσματα.

Και μεχρι στιγμης,τα αποτελεσματα για αναβαθμιση σε 10.5.2 ειναι αναμικτα:

μερικοι ειχαν προβληματα,οποτε αναγκαστηκαν και εβαλαν patchαρισμενη εκδοση,

αλλοι δεν ειχαν προβληματα.

Εγω επιπλεον εχω και ενα ρισκο παραπανω,γιατι για να δουλευει η ασυρματη καρτα δικτυου μου,

εχω βαλει drivers απο την 10.4.8 και πολυ πιθανον το update να μου τους αντικαταστησει και να τρεχω λιγο για να τους ξαναβαζω.

Γενικοτερα ,για οποιον δεν τρελενεται να εχει οτι πιο up-to-date ,καλο θα ηταν να αποφευγει τις αναβαθμισεις ,αν το μηχανημα δουλευει σωστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Asus P5Κ ας πούμε? :rolleyes:

Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να παραθέσεις τα specs του δικού σου συστήματος (εκτός και αν έχω καταλάβει λάθος και δεν έχεις hackintosh)?

Εδω πχ οδηγιες για μια παρα πολυ συμβατη motherboard:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=86167

Εχει και αναλυτικες οδηγιες για το πως θα βαλεις mac os x χρησιμοποιωντας το αυθεντικο Retail Mac OS X Leopard 10.5 .(προηγουμενως πρεπει να εχεις εγκαταστησει το pc_efi)

Μια ακόμα ερώτηση. Ας ξεχάσουμε προς το παρόν το tripple-boot και ας μείνουμε στο dual-boot (Windows XP, Mac OS X). Έστω ότι τα λειτουργικά είναι εγκατεστημένα στον ίδιο δίσκο (σε διαφορετικά partition φυσικά). Γίνεται να έχω ένα δεύτερο δίσκο ο οποίος να είναι κοινόχρηστος; Τα Mac OS X μπορούν να δουν ένα δίσκο φορμαρισμένο σε NTFS;

...Γίνεται να έχω ένα δεύτερο δίσκο ο οποίος να είναι κοινόχρηστος; Τα Mac OS X μπορούν να δουν ένα δίσκο φορμαρισμένο σε NTFS;

Ναι γινεται(μεσω προγραμματων οπως το macfuse)..

Για αυτο το πιο απλο ειναι να τον κανεις fat.

haHa, με το τροφοδοτικό (Seasonic) και την ψύκτρα + 120mm ανεμιστηράκι που πρότεινες, συν μια fanless κάρτα γραφικών και αυτό το κουτάκι, τί επίπεδα θορύβου μπορεί να έχει ένα μηχάνημα που βρίσκεται στην άκρη του γραφείου, αλλά πάνω στο γραφείο (απόσταση περίπου μισό μέτρο από τον χρήστη)?

Μπορεί να είναι εντελώς αθόρυβο σε low cpu load, όπως είναι ένας mac?

Ουσιαστικά αυτό είναι που με προβληματιζει περισσότερο απ'όλα, γιατί έχω συνηθίσει να υπάρχει απόλυτη ησυχία και θα ήταν σημαντικό μειονέκτημα για μένα να έχω ένα συνεχές βουητό δίπλα μου.

Ναι γινεται(μεσω προγραμματων οπως το macfuse)..

Για αυτο το πιο απλο ειναι να τον κανεις fat.

Θέλω να αποφύγω το fat γιατί χρειάζομαι και αρχεία >4GB. Με τα προγράμματα που λες υπάρχει σταθερότητα; Αν χρειάζεται λίγο κόπο παραπάνω δεν με πειράζει αρκεί να μην έχω απώλειες δεδομένων και άλλα τέτοια προβλήματα..

haHa, με το τροφοδοτικό (Seasonic) και την ψύκτρα + 120mm ανεμιστηράκι που πρότεινες, συν μια fanless κάρτα γραφικών και αυτό το κουτάκι, τί επίπεδα θορύβου μπορεί να έχει ένα μηχάνημα που βρίσκεται στην άκρη του γραφείου, αλλά πάνω στο γραφείο (απόσταση περίπου μισό μέτρο από τον χρήστη)?

Ουσιαστικά αυτό είναι που με προβληματιζει περισσότερο απ'όλα, γιατί έχω συνηθίσει να υπάρχει απόλυτη ησυχία και θα ήταν σημαντικό μειονέκτημα για μένα να έχω ένα συνεχές βουητό δίπλα μου.

Δε ξερω τι ανεμιστηρες εχει το κουτι και ποσο θορυβο κανουν.

Αν κανουν θορυβο μπορεις να τους βγαλεις και ή να μην βαλεις κανεναν ή να αγορασεις καποιους αθορυβους και να τους αντικαταστησεις.

Αν λοιπον το κουτι εχει αθορυβους ανεμιστηρες ή δεν εχει ανεμιστηρες,με αυτα που προτεινες το συστημα που σκεφτεσαι ακομα και σε full load θα ειναι αθορυβο.(μονο οι σκληροι θα ακουγονται,γιατι το τρφοδοτικο ειναι αθορυβο,το ιδιο και η ψυκτρα με το ανεμιστηρακι,οπως και η fanless καρτα γραφικων)

Και θα ειναι σιγουρα πιο αθορυβο απο Mac Pro. (δε ξερω αν εχεις ακουσει πως κανουν οι καρτες γραφικων τους (πχ μια ati x1900) αν δεν τους αλλαξεις ψυκτρα)

Τελος,αντι για fanless καρτα γραφικων μπορεις να παρεις μια που να εχει προσεγμενο αθορυβο συστημα ψυξης ή να τις αλλαξεις εσυ το συστημα ψυξης με ενα zalman ή arctic cooling ή thermalright που δεν βγαζουν κιχ και επιτυγχανουν και πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.

Aν δεν παιζεις παιχνιδια,τοτε μια φθηνη καρτα γραφικων fanless των 50 ευρω σου κανει.

Γενικοτερα για το θορυβο,μπορεις να δεις σε καταλληλα sites ή στο εδω υποφορουμ:

http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=36

Το κουτί αυτό (επειδή το ψιλοέψαξα) θεωρείται αθόρυβο, αλλά ούτως ή άλλως συνηθίζω να αφαιρώ τους ανεμιστήρες από το κουτί, οπότε κυρίως με απασχολεί ο θόρυβος από το τροφοδοτικό.

Μιας και μου λες ότι το τροφοδοτικό είναι αθόρυβο, τότε πιστεύω πως ένα τέτοιο σύστημα με μια κάρτα γραφικών χωρίς ανεμιστήρα (π.χ. Asus 8500 GT Silent 512MB HDCP - δεν είμαι gamer άλλωστε, οπότε δεν θέλω κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές προς το καλό) θα είναι σχεδόν αθόρυβο ακόμα και αν το έχω ακριβώς δίπλα μου... :-)

Thx for the info.

Κανένα computer δεν είναι εντελώς αθόρυβο. Ούτε καν τα υδρόψυκτα. Ειδικότερα τα high End συστήματα έχουν μεγαλύτερη έκλυση θερμότητας άρα και μεγαλύτερες απαιτήσεις για ψύξη, οπότε και οι ανεμιστήρες παράγουν περισσότερο θόρυβο.

Αυτό λέει η λογική.

Από εκεί και πέρα είναι στην προσωπική κρίση του καθενός πόσο βαβούρα μπορεί να αντέξει το αυτάκι του και που είναι τα όρια του. Κάνε μια ψακτική στο overclocking & case modding και θα δείς οτι ακόμα και τα ΠΙΟ αθόρυβα συστήματα δεν είναι αθόρυβα αλλά απλώς πιο ήσυχα.

Αν όμως σου φάνηκε αθόρυβο το mac όπως λές πιστεύω θα σε ικανοποιήσει επαρκώς ένα σύστημα με 120mm καλά ανεμηστηράκια ;)

Eγω εκανα την αναβαθμιση σε 10.5.2, αλλα οχι κατ ευθειαν απο Αpple... apo torrent file (update from kalyeway).

Δεν δουλευει κατευθειαν.

Κανένα computer δεν είναι εντελώς αθόρυβο.

Σωστος..

Απο τη στιγμη που υπαρχουν μηχανικα μερη που γυρνανε (σκληροι και ανεμιστηρακια),δεν ειναι αθορυβος.

Απλα μπορει λογω καλης μονωσης και αποστασης να μην ακουγεται σχεδον τιποτα.

Και σε καλο κουτι με καλα ανεμιστηρακια,το μονο που θα ακουγεται ειναι οι σκληροι.(οπως και με τους imac. Οι Mac Pro ακουγονται,πολλες φορες αρκετα-ενοχλητικα .)

Τελικά το πήρα και εγώ απόφαση και προχώρησα στη παραγγελία compatible hardware.

Ιδού:

yxdky7sqo3vohsith0iv.jpg

Προσμένω σε ένα σύστημα αθόρυβο και χωρίς ασυμβατότητες. Αμήν. :-D

απο οτι εχω διαβασει μια gigabyte p35-ds3* ειναι πιο συμβατη και ολα δουλευουν out of the box οπως λενε για τις asus δεν ξερω.το lan σιγουρα δεν δουλευει

επισης τα liteon sata ειναι σιγουρα συμβατα,για samsung δεν ξερω.

κατα τα αλλα πολυ καλο μηχανημα καλυτερο απο mac!

Μια χαρα δουλευουν και τα samsung dvdrw sata.Βασικα αρκει να ειναι sata.(γιατι αν ειναι ide, οι περισσοτερες μητρικες εχουν για ide controller τον jmicron που δεν τον αναγνωριζει το setup του leopard)

Και απο motherboard ειναι γεγονος οτι οι gigabyte ειναι απο τις πιο συμβατες,κατα κανονα πιο συμβατες απο τις asus.

Για παραδειγμα θα μπορουσες να δεις και αυτην την μητρικη(ειναι πιο συμβατη):

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2022618#post2022618

Για την asus P5k κοιταξες,εψαξες καλα για να δεις αν ειναι πληρως συμβατη?

Για την καρτα γραφικων κοιταξες αν ειναι συμβατη? (ισως ειναι καλυτερα να παρεις μια με 256ΜΒ.Κατα κανονα ειναι πιο συμβατες,ενω τα 512 ΜΒ ειναι αχρηστα για μια καρτα επιπεδου 8500GT,εχουν μπει για εντυπωσιασμο,οχι για ταχυτητα)

Με γεια το συστημα!

Y.Γ.1: Το dvdrw samsung βγαινει και σε μαυρο χρωμα.Παρτο σε αυτο το χρωμα και για να ταιριαζει καλυτερα με το κουτι σου και για να διαβαζει λιγο καλυτερα!!(οταν ειναι μαυρο το tray,τοτε αντανακλα καλυτερα η ακτινα)

Y.Γ.2:Το κουτι που πηρες ειναι καπως στενο.Βεβαιωσου οτι η ψυκτρα που πηρες και ειναι αρκετα ψηλη οτι θα χωραει.

edit:λιγο που εψαξα,το κουτι χωραει οριακα την ψυκτρα σου,οποτε εισαι οκ.

http://img231.imageshack.us/img231/8793/caseyf0.jpg

Μια χαρα δουλευουν και τα samsung dvdrw sata.Βασικα αρκει να ειναι sata.(γιατι αν ειναι ide, οι περισσοτερες μητρικες εχουν για ide controller τον jmicron που δεν τον αναγνωριζει το setup του leopard)

Και απο motherboard ειναι γεγονος οτι οι gigabyte ειναι απο τις πιο συμβατες,κατα κανονα πιο συμβατες απο τις asus.

Για παραδειγμα θα μπορουσες να δεις και αυτην την μητρικη(ειναι πιο συμβατη):

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2022618#post2022618

Για την asus P5k κοιταξες,εψαξες καλα για να δεις αν ειναι πληρως συμβατη?

Για την καρτα γραφικων κοιταξες αν ειναι συμβατη? (ισως ειναι καλυτερα να παρεις μια με 256ΜΒ.Κατα κανονα ειναι πιο συμβατες,ενω τα 512 ΜΒ ειναι αχρηστα για μια καρτα επιπεδου 8500GT,εχουν μπει για εντυπωσιασμο,οχι για ταχυτητα)

Με γεια το συστημα!

Y.Γ.1: Το dvdrw samsung βγαινει και σε μαυρο χρωμα.Παρτο σε αυτο το χρωμα και για να ταιριαζει καλυτερα με το κουτι σου και για να διαβαζει λιγο καλυτερα!!(οταν ειναι μαυρο το tray,τοτε αντανακλα καλυτερα η ακτινα)

Y.Γ.2:Το κουτι που πηρες ειναι καπως στενο.Βεβαιωσου οτι η ψυκτρα που πηρες και ειναι αρκετα ψηλη οτι θα χωραει.

edit:λιγο που εψαξα,το κουτι χωραει οριακα την ψυκτρα σου,οποτε εισαι οκ.

http://img231.imageshack.us/img231/8793/caseyf0.jpg

Πρώτα απ' όλα σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το θέμα είναι ότι έχω δώσει ήδη την παραγγελία, οπότε είναι λίγο δύσκολο να αλλάξω κάτι τώρα...

Η P5K είναι συμβατή σε όλα εκτός από την κάρτα δικτύου (τουλάχιστον έτσι λέει εδώ). Μικρό το κακό, καθώς θα βάλω μια PCI και τελειώσαμε.

Για την κάρτα γραφικών λέει πως δουλεύει, με την υποσημείωση " No QE/CΙ " την οποία να σου πω την αλήθεια δεν την καταλαβαίνω. Όσο για την μνήμη της κάρτας, δεν με πειράζει. Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, δεν είδα να υπάρχει η ίδια κάρτα γραφικών με 256mb στο Πλαίσιο...

Το χρώμα του dvd-rw δεν το είχα σκεφτεί... γιατί με παραπλάνησε το γεγονός ότι το κουτί έχει καπάκι στη μπροστινή όψη. Έχω δοθεί ήδη η παραγγελία και μάλλον δεν γίνεται κάτι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...