Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει ένας εύκολος οδηγός για εγκατάσταση σε φορητό, έχω το sony vaio VPCEB2E1E..

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα οταν κανουμε αναβαθμιση απο 10.8.2 σε 10.8.3 πριν το restart βαζουμε παλι το multibeast η οχι ?

Δημοσ.

καλησπερα οταν κανουμε αναβαθμιση απο 10.8.2 σε 10.8.3 πριν το restart βαζουμε παλι το multibeast η οχι ?

Συνήθως μόνο τον ήχο αλλά μπορεί να χρειαστεί και το rollback του kext με την ονομασια AcpiPlatform.Τουλάχιστον σε εμένα χρειάστηκε.Σε ότι αφορά το trim πραγματικά οι απόψεις ειναι διάφορες, αν και οι περισσότεροι λένε πως αν ο ssd σου έχει controller sandforce δεν χρειαζεται.Ας μιλήσουν βέβαια και οι πιο ειδικοί.Εγώ πάντως και όταν είχα mac αλλά και τώρα με το hackintosh δεν το έχω ενεργοποιήσει.

Δημοσ.

Μιάς και σήμερα (πρίν απο λίγο βασικά) κατάφερα και έκανα τα πάντα να δουλέψουν μια δύο συμβουλές που ίσως  βοηθήσουν.

Το σύστημα μου είναι

GA Z77-DS3H rev 1.1

Sapphire HD 7750 2 GB DDR3  με Dual Monitors

8 GB RAM (αύριο θα δοκιμάσω με 16)

Προσωπικά αν και έχω και macbook (παλιό που δε σηκώνει το ML αλλά μόνο το LION) δοκίμασα το Iatkos ML2 στο παραπάνω hackintosh και όλα μα όλα λειτουργούν άψογα με μόνο 2 μικρά θεματάκια.

Α. Το Microsoft mouse που έχω με τα έξτρα κουμπιά απενεργοποιεί τις ρυθμίσεις που έχω στα έξτρα πλήκτρα και πρέπει απλά να ανοίξω τα Preferences από τους  Drivers της Microsoft και ως δια μαγείας όλα λειτουργούν χωρίς να κάνω τίποτα άλλο. Υποθέτω ότι απλά είναι οι MS Drivers που είναι 3ετίας...

Β. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που πρόσθεσα στην εγκατάσταση του MacOS είναι το αρχείο sleepEnabler.kext το οποίο έλυσε το ένα και σοβαρότερο πρόβλημα που είχα το οποίο ήταν με την GPU (HD 7750). Το οποίο όμως αύξησε το θόρυβο των ανεμιστήρων του υπολογιστή (βασικά μάλλον της κάρτας γραφικών αλλά όχι τραγικά πράγματα).

Βήματα :

1.     Εγκατάσταση IATKOS ML2 10.8.2 ΧΩΡΙΣ τη κάρτα γραφικών συνδεδεμένη στο PC αλλά μόνο με την integrated. (Λογικά και εσένα έχει την HD 4000). Προσωπικά έκανα εγκατάσταση και είχα πάνω και τα δύο monitors σε HDMI (HDMI σε HDMI και DVI σε HDMI). Εγκατάσταση ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ EXTRA EXTENSION... ΜΟΝΟ ΝΕΧΤ πατάμε :P

Να σημειώσω ότι το καλώδιο DVI σε HDMI είναι χωρίς έξτρα adaptor.

(Όλα λειτουργούν άψογα Out of the Box εκτός από το Sleep, προς το παρόν το προσπερνάμε).

Άν όλα πάνε καλά λογικά θα λειτουργούν τα πάντα στο pc σου και στη motherboard σου (ήχος , lan , κ.τ.λ. Αν η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν λειτουργεί σωστά δοκίμασε να την βάλεις στο BIOS ώς 32 ή 64 ΜΒ) και στην χειρότερη με Multibeast... 

2.     Κατέβασε το Combo Update σε 10.8.3 και ΟΧΙ από το AppleStore (Google it) και εγκατέστησε το. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ  RESTART.

3.     Σβήσε από το System/Library/Extensions το αρχείο appleHDA.kext και κάνε RESTART.

Λογικά εάν δεν έχει γίνει καμιά πατάτα το θα μπεις κανονικά στο λειτουργικό και θα έχεις και ήχο.

1. Εφόσον όλα είναι καλά κατέβασε το αρχείο SleepEnabler.kext (μέγεθος 70 ΚΒ) (Google it) και αντέγραψε το μέσα στο φάκελο Extensions χρησιμοποιόντας το KextUtility (Google it also). Κλείσε το PC σύνδεσε την κάρτα γραφικών σου και βάλε πάνω την οθόνη σου.
  2. Μπές στο BIOS και βάλε ΩΣ ΠΡΩΤΗ κάρτα γραφικών την Integrated και μέγεθος 32 ή 64 ΜΒ.
  3. Επανεκκίνηση του υπολογιστή και περιμένεις... ίσως κάνει το boot στα τυφλά και δεν δείς τον bootloader αλλά ξαφνικά το desktop σου και πλέον λειτουργεί και η VGA και το sleep. (Δεν χρειάζεται συνδεδεμένη οθόνη πλέον στην Integrated vga).

Σημείωση : Όλη η διαδικασία έγινε με iatkos ML2 και μετά Update με Combo Update. ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΑ ΤΟ MULTIBEAST και τίποτα άλλο extra και το σύστημα πετάει ! (Με το αυθεντικό DMG σε USB δεν έβγαλα άκρη οπότε έκαψα το IATKOS σε DL DVD).

Δημοσ.

REBOOT :)

Το παρόν θέμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2005, περίπου μαζί με τη μετάβαση του Mac OS X σε αρχιτεκτονική επεξεργαστών intel x86.

Σχεδόν 7 χρόνια και 4700 απαντήσεις μετά, περιέχει πολύτιμες γνώσεις αλλά έχει γίνει πολύ δύσκολο για κάποιον νέο χρήστη να το παρακολουθήσει. Για το λόγο αυτό κλειδώθηκε με σκοπό η συζήτηση να συνεχιστεί εδώ: Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...