Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχεις πραγματικά κανένα λόγο να πας σε z77 με sandy bridge εκτός κ αν εσύ το επιλέξεις.. Όταν και αν χρειαστείς να λειτουργήσεις με την ενσωματωμένη θα καταλάβεις την διαφορά... Πρόβλημα πάντως επίσης δεν έχεις..

Αυτό το κομμάτι που αναδημοσιεύει ο φίλος από πάνω το έγραψε ο tony όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα Z77 UEFI και έτσι Ήταν αργότερα που η Gbyte έβγαλε UEFI Bios και για τα Z68 αυτό πια δεν ισχύει.. σου είπα ποιες είναι οι διαφορές κ οι λόγοι από εκεί και πέρα είναι μόνο επιλογή σου.

Εγώ είχα Z68 Τώρα έχω H77 και πίστεψε με επί του πρακτέου ξέρω πολύ καλά να συγκρίνω.. Κατ'αρχην ελάχιστοι ξέρουν να πάρουν το Native sata του Ζ77 οι περισσότεροι κάνουν μια διόρθωση στο kext και βάζουν μόνο τον τίτλο στο System info.

Σίγουρα είναι ένας μπελάς παραπάνω να έχεις mix n' match τεχνολογίες / γενιές. Απλά το σκέφτομαι δεύτερη φορά λόγω τιμής. Είναι στα ίδια λεφτα.

Ευχαριστώ λοιπόν και τους δύο, θα κάνω τα κουμάντα μου με την μητρική και θα επανέλθω για περαιτέρω βοήθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όταν θα κάνεις άμεση σύγκριση στις μητρικές θα καταλάβεις ότι δεν είναι ούτε στα ίδια χρήματα.. δες τους τύπους και θα δεις ότι από τις z77 κάτι θα λείπει σε σχέση με τις z68... Καλό διάβασμα.. ;)

Σίγουρα είναι ένας μπελάς παραπάνω να έχεις mix n' match τεχνολογίες / γενιές. Απλά το σκέφτομαι δεύτερη φορά λόγω τιμής. Είναι στα ίδια λεφτα.

Ευχαριστώ λοιπόν και τους δύο, θα κάνω τα κουμάντα μου με την μητρική και θα επανέλθω για περαιτέρω βοήθεια.

Μπελας καπως θα ηταν να ειχες ivy bridge cpu με z68 mobo, που δεν ηταν εξαρχης σχεδιασμενες για αυτο. Ετσι αναγκαστηκαν να βγαλουν bios για υποστηριξη, να βγει το gen3 για να υποστηριζουν pci express 3 κλπ.

Το αντιθετο δεν ειναι μπελας, γιατι οι z77 βγηκαν εξαρχης ωστε να υποστηριζουν και τους sandy. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα λοιπον.

Οταν ειναι σχεδον στα ιδια χρηματα ,ειναι αφελες να παρεις κατι υποδεεστερο, παλιοτερο, με χειροτερη συμβατοτητα για mac os x και με μικροτερη υποστηριξη* και χαμηλοτερη μεταπωλητικη αξια.

* Μην υποτιμας καθολου το θεμα με την χειροτερη υποστηριξη για καινουρια uefi bios που εχουν οι mobo με z68 εναντι αυτων με z77.

Δες πχ ποσες εκδοσεις uefi bios εχουν βγει για μια z68 και ποτε ηταν η τελευταια ημερομηνια ανανεωσης και μετα δες αντιστοιχα το ιδιο και για την παρομοια z77 mobo.

Θα δεις οτι θα αυτη με z77 εχει αισθητα καλυτερη υποστηριξη, περισσοτερες και πιο νεες εκδοσεις uefi bios.

Πχ δες την GA-Z68X-UD3H-B3 που εχει βγαλει μονο ενα uefi bios πριν ... 5 μηνες , ενω η αντιστοιχη GA-Z77X-UD3H-WB WIFI εχει μονο uefi εκδοσεις και η τελευταια εκδοση ειναι πριν 1 μηνα.

Επισης σκεψου οτι πχ η GA-Z68X-UD5-B3 δεν εχει καν uefi και εχει να ανανεωσει το bios της 9 μηνες...

Οποτε , μην υποτιμας την καλυτερη υποστηριξη που εχουν οι z77 σαν πιο καινουριες. Ειναι κριμα να παρεις κατι υποδεεστερο.

Εγώ πάλι ξέρω ότι τ'απανωτα bios updates κυκλοφορούν για να διορθώσουν Bags και δεν ισχύει το όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά αλλά τ'αντιθετο..

Π.χ όπως το πρόβλημα με το USB 3 και τα Windows 8 ... με λίγα λόγια δεν της βγήκε της intel..

Αλλά πάνω απ'ολα κ πέρα απ'ολα όποιος θέλει να "μάθει γράμματα" "διαβάζει" κ "δοκιμάζει" δεν "ακούει" ;)

Εγώ πάλι ξέρω ότι τ'απανωτα bios updates κυκλοφορούν για να διορθώσουν Bags και δεν ισχύει το όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά αλλά τ'αντιθετο..

Mα και τα z68 εχουν πολλα bios updates(αρα καμμια διαφορα για bugs συμφωνα με την λογικη σου), απλα ειναι παλια και πολλες φορες χωρις καν uefi.

Τα z77 ειναι ολα με uefi και πιο προσφατα.

Φυσικα , ειναι απολυτα λογικο για ενα πιο προσφατο προιον να περιμενεις και καλυτερη υποστηριξη μελλοντικα: πχ σε 1 χρονο υπαρχει περιπτωση να δεις νεο uefi για z77 , αλλα οι πιθανοτητες ειναι μικροτερες για τις z68.

Εδω ολοκληρη GA-Z68X-UD5-B3 και δεν εχει uefi, σαν να μην εχει ηδη σωστη υποστηριξη γιατι θεωρειται παλιοτερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε hahouli φοβάμαι διαβάζεις μόνο τις επικεφαλίδες.. και όσο να μην θέλω ν'απαντησω με προκαλείς με ημιμάθειες.. Αφού κάνεις τον κόπο και σ'αρεσει καντο ολοκληρωμένο.. Αν η UD5 δεν έχει UEFI είναι γιατί είναι μια κατ'εξοχην oc edition μητρική και όπως ξέρουμε όσοι έχουμε διαβάσει όλο το κεφάλαιο, οι μητρικές με UEFI είναι περισσότερο δεσμευτικές στον τομέα o/c μπορεί το UEFI να είναι το επόμενο βήμα αλλά δεν είναι πανάκεια και όπως κάθε επιλογή έχει και τις γκρίζα της πλευρά.π.χ αν χρειαστείς στο hackint0sh στο μέλλον ένα dsdt και μια διόρθωση σε αυτό θα φας πόρτα .. η για να το κάνεις εξαγωγή και διόρθωση θα πρέπει να έχεις γνώσεις Macman..

Αλλά για να καταλήξουμε κάπου και αυτό είναι νομίζω αδιαμφισβήτητο.. είχα και τις 2. σε διαβεβαιώ ότι ως σήμερα που μιλάμε η Z68 είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα για Hackint0sh.Δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου ουτε διαβάζω τι λένε οι άλλοι τα δοκίμασα και είμαι ένα κατ'εξοχην νομίζω άτομο που κρατάω την ενημέρωση μου σε ψηλό επίπεδο όσο αφορά το Hackint0sh.Τα περιφερειακά chip της intel και της via ήταν ανέκαθεν "εχθροί" του hackint0sh αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακά απλά είναι ασύμβατα,δεν μπορεί σε 4 μήνες να γίνουν καλύτερα από τα Realtek π.χ που έχουν διανύσει και ενσωματώσει εμπειρία ετών.

Φυσικά και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να υιοθετήσει την δική μου εμπειρία.. μπορεί να φτιάξει την δίκη του..

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Οχι αλλες ανακριβειες και ψεμματα MoviemakerGr.

Ειπες αυτο:

Αυτό το κομμάτι που αναδημοσιεύει ο φίλος από πάνω το έγραψε ο tony όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα Z77 UEFI και έτσι Ήταν αργότερα που η Gbyte έβγαλε UEFI Bios και για τα Z68 αυτό πια δεν ισχύει..

κατι που οπως ειδαμε δεν ισχυει για ολα τα z68.

Ειναι λυπηρο καποιος να καταφευγει σε ψεμματα για να υποστηριξει την σαθρα επιχειρηματολογια του και τα κολληματα του.

Υ.Γ.: Ολες οι z68 και οι z77 ειναι "oc" μητρικες, οπως θελεις να τις ονομαζεις..

Αλλα και ολες σχεδον οι gigabyte z77 εχουν uefi και φυσικα ειναι καλυτερες και πιο συμβατες απο τις υποδεεστερες z68.

Ειπαμε δεν ειναι τυχαιο αυτο που γραφει ο tonymac για την συμβατοτητα. Το οτι θα υπαρχουν τυχαρπαστοι που θα πιστευουν οτι οι z68 ειναι πιο συμβατες ειναι αλλο θεμα.

It's an amazing time once again to build a computer. Intel's "Ivy Bridge" CPUs alongside with the latest motherboards are the fastest and most compatible consumer components we've ever tested. There is native support for Thunderbolt, NVIDIA GeForce 6xx "Kepler" graphics cards, and Ivy Bridge in OS X Mountain Lion 10.8.

και αυτό λέω.. γιατί να πω ψέματα κατ'αρχην ? πουλάω z68 chipakia η έχω Z68 μητρική ? Αν εννοείς ότι η ud5 δεν είναι η καταλληλότερη για hackint0sh σε σχέση με μια με uefi θα συμφωνήσω.. αλλά κ εδώ υπάρχει ένας μύθος.. αν ξέρεις πραγματικό hackint0sh δεν σε σταματάει ούτε σε βοηθάει το uefi.. Αν είσαι απλά copy paste τότε ναι πρέπει να έχεις ότι και ο άλλος.. Τι σχέση έχει το chipset με την native αναγνώριση της κάρτας γραφικών ? !!

P.s Το "τυχάρπαστοι" θα στο θυμίσω κάποια στιγμή.. την κατάλληλη.. ;)

παιδια θελω να βαλω σε ενα λαπτοπ hp pavilion dv7 3110ev με μητρικη Hewlett-Packard 365c(cpuid)

λογισμικο mac αλλα προυποθεση ειναι να βαλω τον δισκο μου σε ahci mode αλλα δεν μπορω να το βρω πουθενα!!!τι να του κανω?

Αν δεν έχει το bios επιλογή τότε 2 τινά μπορούν να συμβαίνουν 90% το έχει ως προεπιλογή.10% κοιτάζεις αν το bios για αυτές τις επιλογές είναι κλειδωμένο,και τις εμφανίζει μόνο μετά από "παρέμβαση" όπως στα Vaio.

Να ελέγξεις πρώτα αν το έχει προεπιλογή.Προσπάθησες να κάνεις εγκατάσταση osx και δεν έβλεπες δίσκο ? αυτό είναι το "σημάδι"..

αααα αυτο ειναι????οχι τον εβλεπα!οκ λογικα δεν θα εχω προβλημα τοτε!ρε φιλε απο που να κατεβασω drivers για την μητρικη μου να αποφυγω τα kernel panic?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...