MoviemakerGr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Έξυπνο αυτό που κάνεις αλλά δεν λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση γιατί τα kexts έχουν και permissions που πρέπει να αντιστοιχήσουν..,γιατί αν δεν εκκινήσεις χωρίς -χ δεν ξέρεις τελικά τι λειτουργεί και τι όχι .. άρα το πρώτο σου μέλημα είναι να δουλέψει η κάρτα σου χωρίς -Χ εκεί επικεντρώσου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Θα ήθελα να μου πείτε αν «επιβάλλεται» κάποια αλλαγή του υλικού για λόγους συμβατότητας hackintosh, αλλά και για οποιοδήποτε άλλον λόγο. Χρήση υπολογιστή: Digital Audio Workstation (DAW) - Video Editing. Και θα έχει Dual Boot Win7 64bit και Mac OS X Lion 10.7.4 Gigabyte GA-Z68XP-UD4 Intel Core i7 3770 4x 3.40GHz So.1155 BOX 16GB Corsair Vengeance Blue DDR3-1600 DIMM CL9 Quad Kit 1024MB Asus Radeon HD 6870 DirectCU 240GB Corsair Force 3 Series 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigasteo83 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Αφου θα παρεις τετοιον CPU βαλε z77 mobo , η UD5H ειναι μια χαρα Οσον αφορα τον SSD τωρα , εχω δει οτι ο Samsung 256GB 830 Series πεταει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Αφου θα παρεις τετοιον CPU βαλε z77 mobo , η UD5H ειναι μια χαρα Οσον αφορα τον SSD τωρα , εχω δει οτι ο Samsung 256GB 830 Series πεταει . Ποια θα είναι η διαφορά του z77 με το z68 όσον αφορά τον επεξεργαστή; Γιατί η τιμή είναι ανεβαίνει κατά 40€. Τώρα για τον SSD απ' όσο είδα... Τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν εκτός από κάτι random στα 4kbytes είναι κάπως καλύτερος ο Samsung... Κι εκεί τιμή ανεβαίνει κατά 40€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigasteo83 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μεγαλη η διαφορα απο z68 σε z77 . Οι z77 βγηκαν για να υποστηριξουν εξολοκληρου τους IvyBridge CPU . Οι z68 δεχονται και αυτες IvyBridge αλλα στο Hackintosh δεν πρεπει να μπερδευονται αυτα τα πραγματα. Οσων αφορα τον SSD τωρα , εγω σου ειπα ποιος ειναι ο Καλυτερος , εαν εσυ νομιζεις οτι η διαφορα τον 40ευρο ειναι μεγαλη για να παρεις τον number1 και δεν αξιζει να την δωσεις τοτε οποιοσδηποτε SSD σου κανει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μεγαλη η διαφορα απο z68 σε z77 . Οι z77 βγηκαν για να υποστηριξουν εξολοκληρου τους IvyBridge CPU . Οι z68 δεχονται και αυτες IvyBridge αλλα στο Hackintosh δεν πρεπει να μπερδευονται αυτα τα πραγματα. Οσων αφορα τον SSD τωρα , εγω σου ειπα ποιος ειναι ο Καλυτερος , εαν εσυ νομιζεις οτι η διαφορα τον 40ευρο ειναι μεγαλη για να παρεις τον number1 και δεν αξιζει να την δωσεις τοτε οποιοσδηποτε SSD σου κανει . Καλημέρα... Εγώ πέρα από το USB 3 που είναι native στο z77 και το onboard graphics που υποστηρίζει HD4000 αντί HD3000 που είναι στο z68, δεν βρίσκω άλλες διαφορές. Ποια είναι η μεγάλη διαφορά; Καθώς για μένα αυτές οι διαφορές δεν συγκινούν... Αν ήθελα τον καλύτερο SSD θα πήγαινα σε PCIe SSD με 1200mb/s Read/Write. Οι διαφορές των 2 SSD είναι μικρές και το budget συγκεκριμένο όπως και η χρήση συγκεκριμένη, και δεν έχω σκοπό να παίξω με τα benchmarks και το novabench για να χτυπήσω 1535 score αντί για 1500. Σε ευχαριστώ πολύ και εκτιμώ τις απαντήσεις σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigasteo83 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Βγηκαν οι sandybridge με το P67 και το Z68 . Οταν βγηκαν οι Ivybridge ηρθαν μαζι με νεες μητρικες z77 , αλλα ειχαν και προς τα πισω συνεργασια με τις P67 και το Z68 . Εχω διαβασει παρα πολλα αρνητικα στο Tonymac που λενε οτι δεν πρεπει να μπερδευουν Ivybridge CPU με Sandybridge τσιπακια , αυτο πολλες φερνες φερνει kernel panics και δεν ξερεις τι μπορει να φταει. Θα παρατηρησες βεβαια οτι δεν γραφω συχνα (προτιμω να διαβαζω - σκεφτομαι) . Αυτο που σου ειπα για τον SSD το εχω δει μπροστα μου και οχι σε Benchmarks . Ειχα εναν Vertex 3 , Corsair Forse 3 και τον Samsung . O Corsair ηταν μακραν ο χειροτερος , ο Vertex 3 πολυ καλος - ικανοποιητικος και ο Samsung τα ισοπεδωνε ολα . Ταχυτατος και σε καθημερινη χρηση εβλεπες διαφορα . Επειδη θελω να σε πεισω να τα διαθεσεις αυτα τα εξτρα χρηματα για τον SSD σου λεω οτι εχουν περασει καποιοι SSD απο το 2009 και μπορω να ξεχωρισω τις διαφορες απο την χρηση που κανω .Επιπλεον σκεψου κατι , εαν ο Samsung σου γλιτωνει καποια δευτερολεπτα απο την δουλεια που κανεις καθε μερα τοτε στο τελος τις μερας βγαινουν καποια λεπτα Η' και μισαωρο (*απο την στιγμη που δουλευεις πολλες ωρες). Αθροιστικα τοσο την εβδομαδα τοσο τον μηνα καταλαβαινεις οτι σου γλιτωνει απο χαμενο χρονο και μπορεις να εισαι ποιο παραγωγικος Η' ακομα και να ασχοληθεις με κατι αλλο εξτρα.Νομιζω οτι επιασες το νοημα που θελω να περασω. Αυτα τα ολιγα και Παντα Φιλικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο ζητούμενο του καθενός... Η καλύτερη κ πληρέστερη μητρική που έχει φτιαχτεί ποτέ Hackint0sh είναι η Z68X 142 ευρώ.. Από την άλλη τα καινούρια chipset είναι δελεαστικά και δουλεύουν κ καλά αλλά τους λείπει η πληρότητα και είναι πιο ακριβά.Εγώ ανακάτεψα ένα B75 με sandy μια διορθωσουλα ηθελε μόνο για την ενσωματωμένη.. Οι HD 3000 + 4000 είναι πάνω στον επεξεργαστή όχι στην μητρική οπότε φυσικά και υποστηρίζεται και στο z68 και στο z77(αυτό σημαίνει "τον υποστηρίζει").. περιμένω έναν επεξεργαστή (ivy) αυτή την εβδομάδα και θα δείτε ότι δεν χρειάζεται σπατάλη πολλών χρημάτων για έναν υπολογιστή σπιτιού... αλλά όπως είπα και στην αρχή τίποτα δεν είναι λάθος απλά υπάρχουν διαφορετικά ζητούμενα.. Μην ξεχνάμε ότι USB 3 έχουν μόνο οι z68 μέχρι στιγμής σε ταχύτητα εννοώ.. γιατί αναγραφόμενο έχουν και οι άλλες αλλά λειτουργούν σαν usb 2.. και μια συμβουλή για το build να θέτεις όριο το ξεπερασμένο lion είναι λάθος ο στόχος σου πρέπει να είναι το Mountain αλλιώς το Snow( για επαγγελματικό Pc - συμβατότητες με 3d party ).. οπότε ξεχνάς την 6870 και πας 560Ti + Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Βγηκαν οι sandybridge με το P67 και το Z68 . Οταν βγηκαν οι Ivybridge ηρθαν μαζι με νεες μητρικες z77 , αλλα ειχαν και προς τα πισω συνεργασια με τις P67 και το Z68 . Εχω διαβασει παρα πολλα αρνητικα στο Tonymac που λενε οτι δεν πρεπει να μπερδευουν Ivybridge CPU με Sandybridge τσιπακια , αυτο πολλες φερνες φερνει kernel panics και δεν ξερεις τι μπορει να φταει. Θα παρατηρησες βεβαια οτι δεν γραφω συχνα (προτιμω να διαβαζω - σκεφτομαι) . Αυτο που σου ειπα για τον SSD το εχω δει μπροστα μου και οχι σε Benchmarks . Ειχα εναν Vertex 3 , Corsair Forse 3 και τον Samsung . O Corsair ηταν μακραν ο χειροτερος , ο Vertex 3 πολυ καλος - ικανοποιητικος και ο Samsung τα ισοπεδωνε ολα . Ταχυτατος και σε καθημερινη χρηση εβλεπες διαφορα . Επειδη θελω να σε πεισω να τα διαθεσεις αυτα τα εξτρα χρηματα για τον SSD σου λεω οτι εχουν περασει καποιοι SSD απο το 2009 και μπορω να ξεχωρισω τις διαφορες απο την χρηση που κανω .Επιπλεον σκεψου κατι , εαν ο Samsung σου γλιτωνει καποια δευτερολεπτα απο την δουλεια που κανεις καθε μερα τοτε στο τελος τις μερας βγαινουν καποια λεπτα Η' και μισαωρο (*απο την στιγμη που δουλευεις πολλες ωρες). Αθροιστικα τοσο την εβδομαδα τοσο τον μηνα καταλαβαινεις οτι σου γλιτωνει απο χαμενο χρονο και μπορεις να εισαι ποιο παραγωγικος Η' ακομα και να ασχοληθεις με κατι αλλο εξτρα.Νομιζω οτι επιασες το νοημα που θελω να περασω. Αυτα τα ολιγα και Παντα Φιλικα Δεκτά, ευχαριστώ και ίσως ρίξω μια δεύτερη ματιά... Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο ζητούμενο του καθενός... Η καλύτερη κ πληρέστερη μητρική που έχει φτιαχτεί ποτέ Hackint0sh είναι η Z68X 142 ευρώ.. Από την άλλη τα καινούρια chipset είναι δελεαστικά και δουλεύουν κ καλά αλλά τους λείπει η πληρότητα και είναι πιο ακριβά.Εγώ ανακάτεψα ένα B75 με sandy μια διορθωσουλα ηθελε μόνο για την ενσωματωμένη.. Οι HD 3000 + 4000 είναι πάνω στον επεξεργαστή όχι στην μητρική οπότε φυσικά και υποστηρίζεται και στο z68 και στο z77(αυτό σημαίνει "τον υποστηρίζει").. περιμένω έναν επεξεργαστή (ivy) αυτή την εβδομάδα και θα δείτε ότι δεν χρειάζεται σπατάλη πολλών χρημάτων για έναν υπολογιστή σπιτιού... αλλά όπως είπα και στην αρχή τίποτα δεν είναι λάθος απλά υπάρχουν διαφορετικά ζητούμενα.. Μην ξεχνάμε ότι USB 3 έχουν μόνο οι z68 μέχρι στιγμής σε ταχύτητα εννοώ.. γιατί αναγραφόμενο έχουν και οι άλλες αλλά λειτουργούν σαν usb 2.. και μια συμβουλή για το build να θέτεις όριο το ξεπερασμένο lion είναι λάθος ο στόχος σου πρέπει να είναι το Mountain αλλιώς το Snow( για επαγγελματικό Pc - συμβατότητες με 3d party ).. οπότε ξεχνάς την 6870 και πας 560Ti + Επεσήμανα το Lion γιατί σ' αυτήν την έκδοση τρέχουν κάποιες εφαρμογές χωρίς προβλήματα σε σχέση με τα Mountain Lion, όπως το Logic 9.1.7. Η αλήθεια είναι ότι με την VGA υπάρχει θέμα... Απ' ότι είδα η 6870 αλλά και γενικά οι AMD δεν υποστηρίζονται από 10.8 και η 560ti όχι τόσο καλά με τα Lion. Τώρα στην πράξη, προτιμώ για όσο θα είμαι με τα Lion λόγω συμβατότητας προγραμμάτων να μείνω με την 6870 κι όταν αναγκαστώ να πάω mountain (πάλι λόγω προγραμμάτων), θα γίνει αλλαγή σε Nvidia. Ενημερώνω ότι τα Lion είναι δοκιμασμένα και σταθερά όσον αφορά την λειτουργία τους με το εν λόγω πρόγραμμα Logic. Έχεις δίκιο για τα HD4000-3000, μπερδεύτηκα αρκετά εκεί... Όταν λες όμως ότι USB 3 ταχύτητα υπάρχει μόνο στα z68 μου κάνει εντύπωση... Δηλαδή ακόμα και στα Mountain το USB 3 του z77 δεν το βλέπει σωστά;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 To Logic αναβαθμίστηκε το είδα χτες.. αλλά πάλι λέω ότι δεν μ'αρεσει να παρεμβαίνω στις αποφάσεις άλλων απλά να κάνω επισημάνσεις.. Στο usb ναι έτσι είναι επειδή είναι ενσωματωμένο στα νέα chipset οι σημερινοί usb 3 δίσκοι στο osx λειτουργούν ως usb 2 και δεν διακρίνω καμιά κίνηση από την hackint0sh κοινότητα να θέλει ?, μπορεί ?, να το αλλάξει. Όλοι περιμένουν τους καινούριους δίσκους που υπόσχονται ότι θα λειτουργούν στο osx απρόσκοπτα. Ενώ στα προηγούμενα chipset με ξεχωριστό usb controler οι κατασκευαστές εξ. δίσκων κ controler έχουν δώσει την λύση και για τους παρόντες κ για τους επόμενους. Το μεγάλο θέμα με τα chipset γι'αυτο πληρώνεις και το z77 πανάκριβα είναι ότι έχουν καλή συμμετοχή και στο o/c πράγμα όμως που έρχεται σε αντίθεση με το UEFI στο osx.. γι'αυτο εγώ στο καινούριο που στήνω δεν βρήκα κανένα λόγο να πληρώσω κάτι που ποτέ δεν θα μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω.. και εδώ το z68 είναι καλύτερο γιατί σου επιτρέπει την επιστροφή σε native bios που εκεί overclockareis όπως και στα Windows.. Γι'αυτο έγραψα πιο πάνω όλα αρχίζουν κ τελειώνουν με το πιο είναι το ζητούμενο σου από το μηχάνημα που στήνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 To Logic αναβαθμίστηκε το είδα χτες.. αλλά πάλι λέω ότι δεν μ'αρεσει να παρεμβαίνω στις αποφάσεις άλλων απλά να κάνω επισημάνσεις.. Στο usb ναι έτσι είναι επειδή είναι ενσωματωμένο στα νέα chipset οι σημερινοί usb 3 δίσκοι στο osx λειτουργούν ως usb 2 και δεν διακρίνω καμιά κίνηση από την hackint0sh κοινότητα να θέλει ?, μπορεί ?, να το αλλάξει. Όλοι περιμένουν τους καινούριους δίσκους που υπόσχονται ότι θα λειτουργούν στο osx απρόσκοπτα. Ενώ στα προηγούμενα chipset με ξεχωριστό usb controler οι κατασκευαστές εξ. δίσκων κ controler έχουν δώσει την λύση και για τους παρόντες κ για τους επόμενους. Το μεγάλο θέμα με τα chipset γι'αυτο πληρώνεις και το z77 πανάκριβα είναι ότι έχουν καλή συμμετοχή και στο o/c πράγμα όμως που έρχεται σε αντίθεση με το UEFI στο osx.. γι'αυτο εγώ στο καινούριο που στήνω δεν βρήκα κανένα λόγο να πληρώσω κάτι που ποτέ δεν θα μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω.. και εδώ το z68 είναι καλύτερο γιατί σου επιτρέπει την επιστροφή σε native bios που εκεί overclockareis όπως και στα Windows.. Γι'αυτο έγραψα πιο πάνω όλα αρχίζουν κ τελειώνουν με το πιο είναι το ζητούμενο σου από το μηχάνημα που στήνεις. Δηλαδή Κυριάκο, αν πήγαινες σε Ivy CPU... Θα παρέμενες στο z68 μιλώντας πάντα για τα πλαίσια hackintosh ? Σε ευχαριστώ και πάλι και καλό μήνα παίδες αν και ήταν εχθές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 ... και εδώ τίθεται το ερώτημα.. γιατί ivy ? τι σου προσφέρει παραπάνω από τον Sandy ? μόνο αν μείνεις με την ενσωματωμένη δηλαδή την HD 4000 αξίζει επειδή είναι 60% καλύτερη από την 3000.. Υπάρχει και η άλλη λογική όμως που λέει εγώ θέλω να είμαι στην αιχμή και στο ψάξιμο.. γιατί η αιχμή πάντα είναι στο ψάξιμο.. Σε μια ακριβοδίκαιη ζυγαριά που μετράει και το κόστος και την άνεση και την συμβατότητα η πλάστιγγα γέρνει ακόμα πολύ υπέρ του z68-Sandy.. Ναι σε σοβαρό μηχάνημα θα έμενα σε z68 ξεκάθαρα.. σε δικό μου μηχάνημα για την γνώση και το παρακάτω 70% θα πέρναγα σε z77 και ivy. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 ... και εδώ τίθεται το ερώτημα.. γιατί ivy ? τι σου προσφέρει παραπάνω από τον Sandy ? μόνο αν μείνεις με την ενσωματωμένη δηλαδή την HD 4000 αξίζει επειδή είναι 60% καλύτερη από την 3000.. Υπάρχει και η άλλη λογική όμως που λέει εγώ θέλω να είμαι στην αιχμή και στο ψάξιμο.. γιατί η αιχμή πάντα είναι στο ψάξιμο.. Σε μια ακριβοδίκαιη ζυγαριά που μετράει και το κόστος και την άνεση και την συμβατότητα η πλάστιγγα γέρνει ακόμα πολύ υπέρ του z68-Sandy.. Ναι σε σοβαρό μηχάνημα θα έμενα σε z68 ξεκάθαρα.. σε δικό μου μηχάνημα για την γνώση και το παρακάτω 70% θα πέρναγα σε z77 και ivy. Δεν επιλέγω τον 3770 γιατί είναι Ivy... Τον επιλέγω για το 10 με 15% καλύτερης επίδοσης σε συγκεκριμένες επεξεργασίες και γιατί η διαφορά είναι στα 10€. Από την άλλη αν ασχοληθώ με overclocking θα πάω στον 2600Κ, καθώς έχει καλύτερες θερμοκρασίες. Επειδή όμως το συγκεκριμένο στήσιμο προορίζεται για 2 φίλους που δεν θέλουν να ασχοληθούν με overclocking, σκέφτομαι τον 3770... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ νομίζω ότι όσα έπρεπε να ειπωθούν για ένα σημερινό Hackint0sh στήσιμο ειπώθηκαν,, έχεις κ μια κάποια εμπειρία οπότε προχώρα ανάλογα το ζητούμενο πάντα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos Petrucci Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ νομίζω ότι όσα έπρεπε να ειπωθούν για ένα σημερινό Hackint0sh στήσιμο ειπώθηκαν,, έχεις κ μια κάποια εμπειρία οπότε προχώρα ανάλογα το ζητούμενο πάντα.. Αυτό που είχα στο μυαλό μου, ένιωθα ότι έπρεπε να το συζητήσω με τον Μέντορά μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις