Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα!ειμαι λιγο ασχετος με τα mac!εχω ενα λαπτοπ acer 5739g-754g50mn με χαρακτηριστικα Intel core duo p7550,geforce gt 130m,4 gb ddr3 και 500gb hdd.κανει το λαπτοπ μου για να του περασω mac os σε dual boot με τα windows?ευχαριστω.

Θέλω να ρωτήσω το εξής μιας και δεν γνωρίζω καθόλου από MAC . Μου έχει μπεί στο μυαλό να κάνω εγκατάσταση τα MAC os xLION ή mountain (αλλά τα τελευταία είναι πολύ καινούργια και ίσως και πιο δύσκολα στην συμβατότητα) στο laptop μου.

Απότι διάβασα στο thread όλα είναι σχετικά για το εάν θα δουλεύουν όλα ή τίποτα κτλ κτλ.

Αυτό το γνωρίζω αλλά παρόλα αυτά θέλω να ασχοληθώ και ο τολμών νικά.

Το laptop μου είναι αυτό στην υπογραφή μου.

Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω για αρχή, είναι οι παρακάτω:

1ον Μπορώ να πειραματιστώ με το MAC OSxLION ή MOUNTAIN αγοραζοντάς τα από το ΜΑΡΚΕΤ τις APPLE??(original δλδ.)

2ον Θα μπορώ την εγκατάσταση να την έχω σε live usb 3 stick???(ώστε να πειραματιστώ στην αρχή από εκεί)

3ον Από πού κατά τι γνώμης σας (οδηγίες) να διαβασω για να ξεκινήσω.Υπάρχουν πολλές πηγές το ξέρω, αλλά η γνώμη σας μετράει για εμένα.

4ον Διάβασα ότι για να κάνεις εγκατάσταση από usb θα πρέπει να το φτιάξεις από μια υπάρχον εγκατάσταση MAC .και ρωτάω εάν δεν υπάρχει , μπορώ να το κάνω από εγκατεστημένα MAC που έχω σε VMWARE??

Ευχαριστώ

Δύσκολα τα laptop παιδιά για πρώτο hackint0sh πόσο μάλλον dual boot,

iAtkos L2 κ οι 2 Οδηγίες στην ιστοσελίδα του.

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα κάνω format στο σταθερό μου και θα του βάλω πάλι Windows 7, αλλά λόγω του Macbook που πήρα πρόσφατα, σκέφτομαι να βάλω και Hackinhtosh, κάποια στιγμή στο μέλλον. Έχω ψάξει αρκετά και έχω βρει κάποιες απαντήσεις, αλλά θα ήθελα να μου τις επιβεβαιώσετε:

1. Το PC μου είναι Q6600 Quad Core@2,4 GHz, Motherboard Asus Striker Extreme, 6 GB RAM, ATI HD 5670 Flex. Από ότι έχω δει είναι συμβατό, αλλά για τη motherboard δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάπου επιλογή για AHCI αλλά δεν έχω βάλει το τελευταίο BIOS update (Θα μπει με το format). Ξέρει κανείς να μου πει με σιγουριά;
  2. Μου προτείνετε Snow Leopard, Lion ή Mountain Lion? (έχω και τα 3)
  3. Μπορώ να βάλω το MacOs X σε Partition του σκληρού δίσκου με βασικό λειτουργικό τα Windows 7?
  4. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο κατά το format?
  5. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο κατά την εγκατάσταση του Hackintosh?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

καλησπέρα, παλι εδω να με βοηθήσετε αν μπορείτε.

είμαι με mountain και εχω παρατηρήσει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα lion.

1.στην εκκίνηση εκει που εκανα 15 sec τωρα με πάει στα 34 sec.

2.εκει που οταν πάταγα ενα σκληρό να δω το περιεχόμενο του με ενα κλικ έβλεπα αμέσως τη εχει μεσα ενω εδώ εχω μια μικρη καθυστέρηση.

3.και τριτων εδω δεν με δουλεύει το sleep.

σε αυτα τα προβλήματα εχετε να με δώσετε κάποια λύση. εχω φορτωμένο dsdt απο tonymac

thnks

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα κάνω format στο σταθερό μου και θα του βάλω πάλι Windows 7, αλλά λόγω του Macbook που πήρα πρόσφατα, σκέφτομαι να βάλω και Hackinhtosh, κάποια στιγμή στο μέλλον. Έχω ψάξει αρκετά και έχω βρει κάποιες απαντήσεις, αλλά θα ήθελα να μου τις επιβεβαιώσετε:

1. Το PC μου είναι Q6600 Quad Core@2,4 GHz, Motherboard Asus Striker Extreme, 6 GB RAM, ATI HD 5670 Flex. Από ότι έχω δει είναι συμβατό, αλλά για τη motherboard δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάπου επιλογή για AHCI αλλά δεν έχω βάλει το τελευταίο BIOS update (Θα μπει με το format). Ξέρει κανείς να μου πει με σιγουριά;
    Θα ψάξεις στο tonymacx86 σίγουρα κάποιος το έχει δοκιμάσει στην μητρική σου κ θα μάθεις υπεύθυνα και πως.
  2. Μου προτείνετε Snow Leopard, Lion ή Mountain Lion? (έχω και τα 3)
    Lion αρχικά αφού βρεις DSDT για την μητρική σου να στο κάνει πιο εύκολο
  3. Μπορώ να βάλω το MacOs X σε Partition του σκληρού δίσκου με βασικό λειτουργικό τα Windows 7?
    Μπορείς. στα desktop παρ'ολα αυτά δεν ενδείκνυται μιας κ ανεβάζεις τον βαθμό δυσκολίας και πίστεψε με το ανεξάρτητο είναι άλλη φάση κ άλλη ασφάλεια.
  4. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο κατά το format?
    Κάλο Backup να έχεις και αν επιλέξεις τελικά να τα εγκαταστήσεις στον ίδιο δίσκο να βρεις οδηγό πως ακριβώς γίνεται το partitioning
  5. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο κατά την εγκατάσταση του Hackintosh?
  6. Ναι να έχεις υπομονή,μεθοδικότητα κ να κρατάς σημειώσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

καλησπέρα, παλι εδω να με βοηθήσετε αν μπορείτε.

είμαι με mountain και εχω παρατηρήσει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα lion.

1.στην εκκίνηση εκει που εκανα 15 sec τωρα με πάει στα 34 sec.

Είπαμε πιο πάνω τους 3 λόγους που μπορεί να συμβαίνει.. ψάξε ποιος από τους 3 είναι.

2.εκει που οταν πάταγα ενα σκληρό να δω το περιεχόμενο του με ενα κλικ έβλεπα αμέσως τη εχει μεσα ενω εδώ εχω μια μικρη καθυστέρηση.

Ιδιαιτερότητα mountain συμβαίνει κ στις καλύτερες οικογένειες :rolleyes:

3.και τριτων εδω δεν με δουλεύει το sleep.

σε αυτα τα προβλήματα εχετε να με δώσετε κάποια λύση. εχω φορτωμένο dsdt απο tonymac

Ψάξε και το patch που χρειάζεσαι γι'αυτο και πρόσθεσε το στο dsdt

thnks

..και τώρα τα νέα μας

Εξωτερικός USB3 και για τα δυο λειτουργικά.

Εγώ έχω αποφασίσει να μην ανακατεύω την τράπουλα (λειτουργικά)

Έτσι πολύ πρόσφατα κ αφού απέκτησα τον πρώτο μου USB3 δίσκο ακολούθησα την εξής διαδικασία.

Αφού κράτησα Backup τα βοηθητικά προγράμματα που τον συνόδευαν για τα Win (ήταν ntfs φορμαρισμένος) ακολούθησα την διαδικασία partitioning μέσα από το OsX επιλέγοντας Master boot record κ μετά 2 διαμερίσματα.(50 - 50)

Το πρώτο το έκανα φορματ σε Mac os extendend και το δεύτερο σε MsDos μετά μπήκα από τα windows και στην διαχείριση δίσκου το MsDos το μετετρεψα σε Ntfs.

Όπως ανέφερα πιο πάνω είναι ο πρώτος μου δίσκος USB3 και είμαι εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα του.. καμιά σχέση με το USB2 "ένιωσα"ότι χρειάστηκε το 1/4 του χρόνου για να μεταφέρει 30GB (από κάθε λειτουργικό) και οι ταχύτητες του ήταν 90mb/s +-

Οπότε όποιος διαχειρίζεται μεγάλου όγκου αρχεία σε συσκευές USB κ έχει αυτή την δυνατότητα το μέλλον είναι εδώ και είναι μονόδρομος.. Σίγουρα μετά από αυτά τα άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα το επόμενο βήμα θα είναι η απόκτηση και ενός USB3 memory stick.

Δημοσ.

Ολα καλα τ παντα δουλευουν Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στον ήχο έχω μια μικρή καθυστέρηση. Πχ Όταν κάνω delete αρχείο έχω το ήχο μετα άπο κανά 3 sec. Όπως και με προγράμματα που περνάω στης εφαρμογές. Γιαυτο έχουμε λύση. Η ξέρουμε γιατη το κάνει . Ευχαριστω .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

..και τώρα τα νέα μας

...

Οπότε όποιος διαχειρίζεται μεγάλου όγκου αρχεία σε συσκευές USB κ έχει αυτή την δυνατότητα το μέλλον είναι εδώ και είναι μονόδρομος.. Σίγουρα μετά από αυτά τα άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα το επόμενο βήμα θα είναι η απόκτηση και ενός USB3 memory stick.

Cooool!! Ένα usb3 stick στα κλειδιά είναι must πιστεύω! --- αα .. ο tony έβγαλε και τα 2012 custom builds (Gigabyte + Nvidia + TP Link και άγιος ο θεός)

Δημοσ.

Ολα καλα τ παντα δουλευουν Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στον ήχο έχω μια μικρή καθυστέρηση. Πχ Όταν κάνω delete αρχείο έχω το ήχο μετα άπο κανά 3 sec. Όπως και με προγράμματα που περνάω στης εφαρμογές. Γιαυτο έχουμε λύση. Η ξέρουμε γιατη το κάνει . Ευχαριστω .

Μονο στα glin glon αυτό όχι ας πούμε στο tube.. φυσιολογικό και είναι λιγότερο από 3" βρε !

Sent from my iPhone using Insomnia

Cooool!! Ένα usb3 stick στα κλειδιά είναι must πιστεύω! --- αα .. ο tony έβγαλε και τα 2012 custom builds (Gigabyte + Nvidia + TP Link και άγιος ο θεός)

Τα είδα,τα είδα, με έχει εκνευρίσει που επιμένει στα GByte .. και δίνει μόνο 4 από αυτά.

Δημοσ.

Yeap.. λες να χρηματίζεται.......!?!?!? Μπα ε? :P

GA-Z77-DS3H 94 euro

GA-Z77X-UD5H 188 euro

GA-Z77X-UP4-TH 200 euro

Είναι φανερό ότι η πρώτη είναι vfm αλλά δεν γνωρίζω από O/C τι δυνατότητες έχει.. ίσως κάποιος φίλος απο τα γειτονικά threads μας βοηθήσει. Δλδ εγώ θα σκεφτόμουν ένα setup με // 3770k // GA-Z77-DS3H // 660Ti (όταν με το καλό βγει) // 8GB RAM // TP link wi-fi adapter

Δημοσ.

1) Ξέχνα κατ'αρχην το βαρύ o/c στο uefi bios που έχουν αυτες οι μητρικές. πολυ περισσότερο στο mountain που όσο και να ανεβάζεις δεν θα ανεβαίνει οτι SSDT και να βάλεις.

2) Η asus ενώ ήταν καλύτερη κατά την γνώμη μου στις Ζ77 για hackint0sh έκανε πατάτα με ένα bios update που δεν έχει κιόλας rollback,και δημιουργεί προβλήματα αξεπέραστα.(προς το παρόν)

έτσι άσοι αναβάθμισαν κ είχαν hackintosh τώρα κλαίνε μαζί και ο iAtkos...

3)Εσένα το σκεπτικό σου και η "αποφασιστικότητα σου για ρίσκα" :P σε υποχρεώνουν μετά τα build του τονυ να περιμένεις και τα build της Apple στα καινούρια Mac_Pro.. :mrgreen:

4) Ti θα έχτιζα εγώ τώρα.. υποχρεωτικά GA-Z77X-UD5H με τον 3570k και την ενσωματωμένη HD 4000 16 ram στα 1800 και αργότερα GPU. Όταν με το καλό δούμε τιμές που είναι καθοριστικές σε αυτές τις αποφάσεις.. κ με δεδομένο ότι μια 580 είναι overkill,k στα 2 λειτουργικά.

Δημοσ.

1) Ξέχνα κατ'αρχην το βαρύ o/c στο uefi bios που έχουν αυτες οι μητρικές. πολυ περισσότερο στο mountain που όσο και να ανεβάζεις δεν θα ανεβαίνει οτι SSDT και να βάλεις.

2) Η asus ενώ ήταν καλύτερη κατά την γνώμη μου στις Ζ77 για hackint0sh έκανε πατάτα με ένα bios update που δεν έχει κιόλας rollback,και δημιουργεί προβλήματα αξεπέραστα.(προς το παρόν)

έτσι άσοι αναβάθμισαν κ είχαν hackintosh τώρα κλαίνε μαζί και ο iAtkos...

3)Εσένα το σκεπτικό σου και η "αποφασιστικότητα σου για ρίσκα" :P σε υποχρεώνουν μετά τα build του τονυ να περιμένεις και τα build της Apple στα καινούρια Mac_Pro.. :mrgreen:

4) Ti θα έχτιζα εγώ τώρα.. υποχρεωτικά GA-Z77X-UD5H με τον 3570k και την ενσωματωμένη HD 4000 16 ram στα 1800 και αργότερα GPU. Όταν με το καλό δούμε τιμές που είναι καθοριστικές σε αυτές τις αποφάσεις.. κ με δεδομένο ότι μια 580 είναι overkill,k στα 2 λειτουργικά.

thanks για τα points!! Συμφωνώ με την λογική HD4000 προς το παρών και μετά βλέπουμε. Αλλά θεωρώ άμα είναι να δώσεις 188 για την UD5H δίνεις άλλα 12 και έχεις και TH. (μην με ρωτήσεις που θα το χρησιμοποιήσω το TH :P)

Δημοσ.

Κολοκυθόπιτα (περι ορέξεως) κ δεν διαφωνώ εγώ πήγα με την λογική αυτά που έκοψα από την Cpu να ανεβάσω M/B γιατί είμαι γνωστός εδώ μέσα ότι εκεί δίνω εγώ την βάση,μην χαλάσω την παράδοση.. :P

Δημοσ.

Κολοκυθόπιτα (περι ορέξεως) κ δεν διαφωνώ εγώ πήγα με την λογική αυτά που έκοψα από την Cpu να ανεβάσω M/B γιατί είμαι γνωστός εδώ μέσα ότι εκεί δίνω εγώ την βάση,μην χαλάσω την παράδοση.. :P

Ααα οκ τοτε! δεν το ήξερα :P

Δημοσ.

Εγω με την UD5H ειμαι full ευχαριστημενος , αξιζαν τα παραπανω χρηματα που δαπανηθηκαν.

Στο Lion λειτουργουν ολα σωστα και τωρα ψαχνω να βρω λιγο ελευθερο χρονο να καρφωσω το Mountain Lion .

Εβγαλα και την Ati και περασα σε Nvidia αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη απο την αρκετα ενεργοβορα GTX480

Θα περιμενω λιγο καιρο μεχρι να βγει η 660 Η' εαν δεν την παλεψω θα παω σε μια 670 , τελικα οι 480 580 680 εαν δεν εχεις τεραστιες οθονες ειναι OverKill και τα λεφτα ειναι πολλα ...

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους,

εχω κανα δυο μερες που ξεκινησα να διαβαζω το thread αλλα επειδη δεν βλεπω να το τελειωνω αμεσα θα ηθελα να ρωτησω αν θα μπορεσω να βαλω osx86 σε αυτον τον υπολογιστη:

Motherboard

M/B ASROCK 970 EXTREME 3 AM3+

CPU

AMD FX8120 (8CORE,3.1GHz,8+8 MB, AM3+) BLCK E

RAM

CORSAIR 2x4GB KOT PAIR DDR3 1600MHZ

HDD

2x HITACHI 500BG SATA II 3.5''

VGA

GT 640 2GB DDR3

DVD-RW

LG GH24NS70 INT. SATA 24X DL SECUR

PSU

CORSAIR 600CX V2 BUILDER 600W

Case

ENERMAX FULMO

επισης θα μπορουσα να το βαλω στο νετμπουκ asus 1101ha;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...