Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο insanelymac το guide προτείνει cafe

4. One / Two cup of Coffee and dedicated time
εσείς εδώ προτείνετε σοκοφρέτες και ο tonymac ΤΠΤ!!! Τσάμπα βγάζω τα μάτια μου στον tony μου φαίνεται :blink:
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο insanelymac το guide προτείνει cafe εσείς εδώ προτείνετε σοκοφρέτες και ο tonymac ΤΠΤ!!! Τσάμπα βγάζω τα μάτια μου στον tony μου φαίνεται :blink:

Το μυαλό καίει γλυκόζη οπότε βγάλε τα συμπεράσματα σου για το ποιος έχει δίκιο...χεχεχε :rolleyes:

• Like 1

Απ'οσο ξερω δεν υποστηρίζεται η εναλλαγή μεταξύ των 2 καρτών γραφικών στο hackint0sh.οι γνωστοί οδηγοί για lion δεν το υποστηρίζουν κ για mountain δεν έχουν κυκλοφορήσει.. αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο insaleymac μήπως άλλαξε κάτι κ δεν το ξέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ήθελα να ρωτήσω κάτι όσο αφορά το όλο setup ενός μηχανήματός, από το σημείο μετά το πρώτο setup. Και ξεκινώντας πάλι απο το usb για να βάλουμε τον loader που ειναι απαραίτητος για την πρώτη εκκίνηση του μηχανήματος.

Στα mountain που εχω τώρα αλλά και στα lion πριν, αν έκανα εγκατάσταση με multibeast ζητάει αν υπάρχει το αρχείο DSDT και τα kexts για τα περιφερειακά lan ηχου γραφικων κλπ.

Αφού το κάνω install ξεκινάει το μηχάνημα setarismeno. Διαβάζοντας από εδώ και απο τον MoviemakerGr ψάχτηκα και έκανα μια εγκατάσταση ποιο καθαρή προσπαθώντας να μην πάρω βοήθεια απο τον tonymac. (The all-in-one guide to Vanilla OS X Mountain Lion + Chameleon + DSDT for beginners.) insanelymac.

Και βρίσκομαι στο σημείο που ανέφερα στην αρχή. Και το ερωτημα είναι. Το dsdt ειναι απαραίτητο να υπάρχει.? Τα kext που πρέπει να βάλω συνδέονται με το dsdt?.

Κάνοντας τα ποιο πάνω, στην εξαγωγή του dsdt έχω κάποια λάθη που μετά από την διόρθωση κάτι γραμμές δεν της διορθώνει. Αυτο επηρεάζει ?

Και τέλος τρέχοντας το System Info έχω αυτό εδω εχω θεμα? διαβάζοντας οτι τα ΚΙΤΡΙΝΑ ίσως να θέλουν αναβάθμιση.

και τέλος θα δείτε εικόνες από τα δικά μου test

2012073050952.png

2012073051000.png

2012073044447.png

2012073044630.png

Επεξ/σία από basileios

Κατ'αρχην βγάλε το λινκ που πάει όλους τους ανθρώπους στο προφίλ μου,γράψε "Απο τον movie" :P

Όχι το dsdt είναι απαραίτητο μόνο αν θέλεις να έχεις HDMI ήχο η Native sleep όταν δεν έχεις.. (η δεν ξέρεις τι έχεις κ τι χρειάζεσαι )

Σχεδίασε το στο μυαλό σου ως μια γέφυρα η έναν μεταφραστή ανάμεσα στο bios της μητρικής και το osX.

Στα mac αυτό είναι ενοποιημένο και ονομάζεται firmware. Οπότε άμεσα δεν συνδέεται με τα kexts έμμεσα όμως λέει στο osx πως να τα χρησιμοποιήσει,δηλώνοντας τις παραπάνω συγκεκριμένες δυνατότητες.. Άρα αν τόνισα εγώ την έλλειψη dsdt το έκανα για να δηλώσω εμμέσως την καλή συμβατότητα.. μην το δαιμονοποίησης αν το χρειάζεσαι να το βάλεις.

Αν αυτό σε βοηθάει να βρεις κάποιες version,φυσικά αν ταιριάζουμε κάπου χρησιμοποίησετο..

Τα UEFI Bios αυτό έρχονται ν'απλοποιησουν,είναι πιο οικεία στο osx και είναι πιο εύκολο να συνεργαστούν χωρίς να χρειάζονται "μεσάζοντες" (dsdt,s).. γι'αυτο πάντα τονίζω ότι η επιλογή της μητρικής (πάντα κ με την βοήθεια μιας μικρής τύχης) είναι το A k το Ω στο hackint0sh.

..και κάτι ακόμα που εδώ είναι διακριτό κ θα βοηθήσει κάποιους να καταλάβουν περισσότερα.και οι 2 υπολογιστές είναι hackint0sh,και οι 2 υπολογιστές λειτουργούν,είναι βέβαιο ότι λειτουργούν όμως εντελώς διαφορετικά και αυτό που τους ορίζει δεν είναι η ταχύτητα,είναι η σταθερότητα κ η συμβατότητα.. διαφορετικά θα δεχτεί τα updates ο ένας διαφορετικά ο άλλος,διαφορετικά θα αναγνωρίσει μια εξωτερική ενδεχομένως κάρτα ήχου η Pcie κάρτα ο ένας,διαφορετικά ο άλλος,γι'αυτο έχει δημιουργηθεί κ ο μύθος ότι τα hackint0sh δεν λειτουργούν τέλεια,δεν κάνουν updates κλπ,γι'αυτο λέω ότι κάθε μηχάνημα είναι μοναδικό,γι'αυτο είπα πιο πάνω ότι οι μέθοδοι που βγάζουν κατά καιρούς διάφοροι είναι πολύ καλά σαν εργαλεία αλλά δεν κάνουν hackint0sh..

post-227308-0-78093000-1343874814_thumb.jpg

καλημερα!ειμαι λιγο ασχετος με τα mac!εχω ενα λαπτοπ acer 5739g-754g50mn με χαρακτηριστικα Intel core duo p7550,geforce gt 130m,4 gb ddr3 και 500gb hdd.κανει το λαπτοπ μου για να του περασω mac os σε dual boot με τα windows?ευχαριστω.

Θέλω να ρωτήσω το εξής μιας και δεν γνωρίζω καθόλου από MAC . Μου έχει μπεί στο μυαλό να κάνω εγκατάσταση τα MAC os xLION ή mountain (αλλά τα τελευταία είναι πολύ καινούργια και ίσως και πιο δύσκολα στην συμβατότητα) στο laptop μου.

Απότι διάβασα στο thread όλα είναι σχετικά για το εάν θα δουλεύουν όλα ή τίποτα κτλ κτλ.

Αυτό το γνωρίζω αλλά παρόλα αυτά θέλω να ασχοληθώ και ο τολμών νικά.

Το laptop μου είναι αυτό στην υπογραφή μου.

Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω για αρχή, είναι οι παρακάτω:

1ον Μπορώ να πειραματιστώ με το MAC OSxLION ή MOUNTAIN αγοραζοντάς τα από το ΜΑΡΚΕΤ τις APPLE??(original δλδ.)

2ον Θα μπορώ την εγκατάσταση να την έχω σε live usb 3 stick???(ώστε να πειραματιστώ στην αρχή από εκεί)

3ον Από πού κατά τι γνώμης σας (οδηγίες) να διαβασω για να ξεκινήσω.Υπάρχουν πολλές πηγές το ξέρω, αλλά η γνώμη σας μετράει για εμένα.

4ον Διάβασα ότι για να κάνεις εγκατάσταση από usb θα πρέπει να το φτιάξεις από μια υπάρχον εγκατάσταση MAC .και ρωτάω εάν δεν υπάρχει , μπορώ να το κάνω από εγκατεστημένα MAC που έχω σε VMWARE??

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...