Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Καταφερα πριν λιγο να εγκαταστησω και να bootαρω το 10.5.2 απο Kalyway ισα για να μπορεσω να φτιαχνω νεοτερες εκδοσεις σε usb sticks.

Κατα την εκκινηση ομως, αφου μου δειξει το welcome screen μετα μου λεει για την μεταφορα αρχειων.

Παταω αργοτερα, κολλαει για λιγο και μετα με πεταει παλι στο welcome και ξανα τα ιδια.

YΓ. Το λαπτοπ ειναι το Acer Aspire 5738

Καταφερα με iPC 10.5.6 τελικα και εννοειται δεν δουλευουν wifi ethernet κλπ κλπ.

Αυτο που ηθελα ηταν να κανω restore σε φλασακια και ενω το πετυχαινω δεν μπορω να bootαρω σε αλλα συστημα η και στα ιδια.

Επισης τα dmg's οταν τα ανοιγω η τα κανω mount μου τα δειχνει αδεια.

Επεξ/σία από Maldino
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω ενα pc με μια z68ma-d2h-b3 στα χερια μου και θελω να του περασω lion. Να περασω το τελευταιο non-uefi bios και το αναλογο dsdt, η να της περασω το uefi bios και να δοκιμασω χωρις custom dsdt?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγινε χτες τελικά ?

Αναστατωμένη η Hackint0sh κοινότητα με την επίσημη κυκλοφορία του Mountain.

Μετά την σχετικά εύκολη εγκατάσταση του lion,κ την καλή συμβατότητα των Sandy που έκανε πολλούς να δοκιμάσουν την "προκατ"εγκατάσταση του,ήρθε το mountain κ οι ivy να ταράξουν τα νερά.

Όλοι οι "ειδικοί" του hackint0sh αποδείχτηκαν ενετιμοι κ λίγο ανέντιμοι στις υποσχέσεις τους,μιας κ δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα καινούριο,κ να δώσουν λύσεις στους ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να μάθουν Hackint0sh αλλά απλά μια διαδικασία.. Πέρα από φιλότιμες προσπάθειες εραστών του hackint0sh που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους χαμένους νέους χρήστες,αυτοί που τους το υποσχεθηκαν εμμέσως πλην σαφώς ήταν άφαντοι για να μην πω κρυμμένοι κ δεν έδιναν καμιά απάντηση - λύση,γιατί πολύ απλά δεν την είχαν (με εξαίρεση μονο το Unibeast 1.5 αργά το βράδυ (σταγόνα στον ωκεανό)).

Όσοι λοιπόν ασχοληθήκατε πρώτη φορά το 2011-12 με το Hackint0sh κ με μεθόδους όπως tonymac,kakewalk,iatkos,κλπ και μάθατε αυτόν τον τρόπο εγκατάστασης,αράξτε εκεί που είσαστε κ μάλιστα για αρκετό καιρό,τα παλικάρια θα αργήσουν να σας δώσουν κάτι αντίστοιχο..Αυτό συμβαίνει γιατί η apple εξειδίκευσε ακόμα περισσότερο το osx με αποτέλεσμα το ίδιο σύστημα με μια αλλαγή κάρτας γραφικών,να θέλει εντελώς άλλη αντιμετώπιση,εδώ έρχονται οι ivy κ τα uefi bios και ενώ παλιά έπρεπε να ανοίξει κανείς ένα λουκετακι με συνδυασμό κ 3 στοιχεία τώρα να πρέπει να κάνει το ίδιο με 7 στοιχεία οπότε καταλαβαίνετε ότι οι συνδυασμοί για να δουλέψει ένα μηχάνημα άψογα είναι άπειροι..

Στον αντίποδα τώρα δηλαδή στους real Mac δεν άλλαξε κάτι,η έξυπνη κίνηση της Apple να σε κάνει μέτοχο στην εταιρία με τις τιμές της,μετά σε υποχρεώνει να πρέπει να δικαιολογήσεις την επιλογή σου και να τα βλέπεις όλα ροζ,αφού έφαγε ο καθένας 5 ώρες να κατεβάσει την πολυαναμενόμενη έκδοση (μαζί κ εγώ) (κ για να 'γλυτώσει"από το lion),από έναν server που προσπαθούσε όλος ο πλανήτης να "κατεβάσει",αυτοί είδαν μόνο βελτίωση κ αύξηση επιδόσεων όπως είχε συμβεί κ στην κυκλοφορία του Lion (που μετά έβριζαν αλλά είχε κ 4μιση αστεράκια αξιολόγησης στο AppStore ) αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τρέξει ένα εργαλείο μέτρησης πριν κ ένα μετά για να μάθει την πραγματικότητα.. και η πραγματικότητα λέει ότι αφού σου εξελίσσω το λειτουργικό,άρα ανεβάζω την πολυπλοκότητα στο ίδιο μηχάνημα θα έχεις πτώση στα benchmarks.

Αυτά κατέγραψα χτες από το μεσημέρι κ μετά που δόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία το mountain,Κατά την δική μου γνώμη είναι ένα βήμα μπροστά αυτό το λειτουργικό από το προηγούμενο και αλίμονο αν δεν ήταν,η τιμή του είναι εξαιρετική (15,99) κ όποιος το χρησιμοποιεί χωρίς να το αγοράσει πλέον,πάλι κατά την γνώμη μου δεν έχει καμιά δικαιολογία πια,το build είναι ακριβός το ίδιο με την GM version πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακριβός η ίδια έκδοση(12A269).

και μια συμβουλή,οι τολμηροί που θα δοκιμάστε την εγκατάσταση του (σε hackint0sh) κάντε την σε ένα κενό δίσκο χωρίς να καταστρέψετε την εγκατάσταση του lion που έχετε,το γιατί θα το καταλάβετε μόνοι σας... ;) ...και κάτι τελευταίο το Mountain προτιμάει nVidia k Cuda ο λόγος προφανής.. retina γραφικά..

post-227308-0-56275100-1343272889_thumb.jpg

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Final Mountain 10.8 (με λίγα λόγια ότι είχα το έτρεξα)

post-227308-0-42130900-1343336823_thumb.jpg

Τιμής ένεκεν στην κυρία που θα μας συντροφεύει από εδώ και μπρος

post-227308-0-88763600-1343490279_thumb.jpg

*UpDate Φημολογείται ότι η επόμενη κάρτα των Mac pro θα είναι μια SE 660Ti.

Όταν το από πάνω δουλεύει όπως και το από κάτω,τότε κάτι καλό έχει συμβεί..

Τα συμπεράσματα δικά σας..

post-227308-0-81429900-1343631730_thumb.png

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ έναν κύβο με ι3-2125 :devil:

α ωραία θα χω και παρεούλα :-) To τρενάρω γενικά καιρό.. υποτίθεται περιμένω τα ivy custom builds του tony :P Μια απόφαση είναι όλα.

Επεξ/σία από gballas

α ωραία θα χω και παρεούλα :-) To τρενάρω γενικά καιρό.. υποτίθεται περιμένω τα ivy custom builds του tony :P Μια απόφαση είναι όλα.

Είναι μια αρχή,

εγώ τόσα χρόνια έχω πάντα την ίδια αγωνία μέχρι να ξέρω ότι δεν πάει άλλο,τα έχω πάρει όλα κ σωστά.

Χρήματα κ όρεξη,μάτια αυτιά κ αντίληψη.. Το μηχάνημα προέκταση του δεξιού καρπού σου,που μπορεί να είναι και.. Magic.. :P

Εγώ προσωπικά δεν θα διαφωνήσω σε αυτό,αλλά καμιά φορά ξέρεις... "Όλα είναι μια ιδέα"

Ακριβώς αυτό! και πιο συγκεκριμένα τι στιγμή που σκάει το email επιβεβαίωσης παραγγελίας από το amazon.

Μέχρι στιγμής οδηγοί μου στην περιήγηση του hackintosh κόσμου ήταν αυτός ο τυπάκος στο youtube, το site του tonymac καθώς και τυχαία videakia. Γενικά το ψάχνω καιρό, αλλά όλο έλεγα: "ε κάτσε να βγει ο ivy, κάτσε το ένα, κάτσε το άλλο" :P

• Like 1

Καλός είναι αυτός, ξέρει hackint0sh..

Πρώτα είναι η γνώση,που μεταβιβάζεται..

Όπως

fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0 [Enter] (First drive in Raid)

fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1 [Enter] (Second drive in Raid)

dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s3 (First drive in Raid)

dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s3 (Second drive in Raid)

diskutil mount disk0s3 [Enter] (First drive in Raid)

cp boot /Volumes/Boot\ OS\ X/ [Enter]

cp -R Extra /Volumes/Boot\ OS\ X/ [Enter]

diskutil unmount disk0s3 [Enter]

diskutil mount disk1s3 [Enter] (Second drive in Raid)

cp boot /Volumes/Boot\ OS\ X/ [Enter]

cp -R Extra /Volumes/Boot\ OS\ X/ [Enter]

diskutil unmount disk1s3 [Enter]

After booting into the OS X Installer:

frisk -u /dev/rdisk0 (First drive in Raid)

y

fdisk -e /dev/rdisk0

f 2

w

y

fdisk -u /dev/rdisk1 (First drive in Raid)

y

fdisk -e /dev/rdisk1 (Second drive in Raid)

f 2

w

y

....και μετα ειναι η "αισθηση" που ομως δεν μεταβιβαζεται..

π.χ τα εχεις καταφερει ολα,και σου κανει ενα δοντι στο σκρολαρισμα,αυτό δεν χωνεύεται..

Διαλεξα αυτο το θεμα γιατι ειναι απο τα πιο πολυπλοκα στο hackint0sh ειναι το raid0 κ γαι να εχουμε ενα δειγμα τι πρεπει να μπορουμε να καταλαβουμε διαβαζοντας το..

ειναι κ θεμα χαρακτηρα,εγω πολλες φορες πρωτα ψαχνω την λυση μονος μου κ μετα διαβαζω για να με τσεκαρω.Οπως κ δεν τα παραταω ποτε.. Ο τυπακος ειναι πολυ καλος εχει κ τα μεσα απ'οτι ειδα κ το εχει παει μακρια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, το πάει καλά ο Bob, έχω κάνει subscribe στο κανάλι του.

Λοιπόν, μου άρεσε στο tonymac που έχει ξεχωριστά threads -> users builds, golden builds κτλ. Πάει το μάτι απευθείας και είναι πιο άμεσο όταν ψάχνεις για βοήθεια. Ίσως να φτιάχναμε και εδώ κανα δυο ξεχωριστά threads με custom builds, με αναλυτικό μπούσουλα step by step, για να "ελαφρύνει" κιόλας λίγο αυτό το thread.

π.χ τα εχεις καταφερει ολα,και σου κανει ενα δοντι στο σκρολαρισμα,αυτό δεν χωνεύεται..

agree :eek: :wacko: :X :fear: Επεξ/σία από gballas

Δεν έχει νόημα κανένα.. όλα μοιάζουν και τίποτα δεν είναι ίδιο.. και στην Ελληνική πραγματικότητα κ κουλτούρα δεν ταιριάζει κιόλας όλοι θα διαβάζουν την πρώτη κ την τελευταία σελίδα..

Όταν θα μπεις στα "βαθιά" θα καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ.και οκ ο tony είναι ειδικού τύπου φόρουμ εδώ είναι άλλη φάση,το InsaleyMac είναι πολύ καλύτερο για "γνώση" από εκεί μαθαίνουμε όλοι,εκεί είναι οι κορυφαίοι.. οι άλλοι είναι λίγο αναδημοσίευση και πιο εύπεπτοι σε αυτούς που ασχολούνται για πρώτη φορά.

• Like 1

Όταν θα μπεις στα "βαθιά" θα καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ.

Α να χαθείς. Ακούνε και μικρά παιδιά, σάτυρε. :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...