Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραία τώρα το dsdt σου το έχεις βρει από το tonymac ?

Αν ναι τρέξε το multibeast με τις κατάλληλες επιλογές και έχοντας το dsdt στο desktop. απλά τώρα πιστεύω να ξέρεις από τι αποτελείται ο υπολογιστής σου )hda + ethernet( και να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές. Μετά από αυτό δεν έχεις να φοβηθείς ξανά το reboot.

ΤΟ είχα δοκιμάσει όταν είχα περάσει το iAtkos L2 αλλά δεν είδα διαφορά... Εσύ είσαι πεπεισμένος ότι με το multibeast και τις κατάλληλες επιλογές λύνεις το πρόβλημα; Γιατί στην ουσία το DSDT και το Multibeast ως Post installation program, δεν νομίζω να περάσει κάτι το οποίο λείπει τώρα από τα Lion με την έννοια ότι είναι όλα περασμένα και τα βλέπει κανονικά καθώς το Kakewalk με DSDT έκανε την εγκατάσταση. Παρ' όλα αυτά θα δοκιμάσω τη συμβουλή σου.. ;) Και κάτι ακόμα... όταν λες HDA τι εννοείς; High Definition Audio ? Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο.! Το εκτιμώ...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι HDA εννοώ πιο chip σου κάνει αποκωδικοποίηση είναι το Realtek ALC889 ίδιο με το δικό μου. Σου λείπει το DSDT τώρα. κάνεις βοοτ η χωρίς,η με ένα universal του kakewalk.με την κάρτα γραφικών σου είσαι εντάξει βλέπεις κ μπορείς ν'αλλαξεις τις αναλύσεις ?

Ναι HDA εννοώ πιο chip σου κάνει αποκωδικοποίηση είναι το Realtek ALC889 ίδιο με το δικό μου. Σου λείπει το DSDT τώρα. κάνεις βοοτ η χωρίς,η με ένα universal του kakewalk.με την κάρτα γραφικών σου είσαι εντάξει βλέπεις κ μπορείς ν'αλλαξεις τις αναλύσεις ?

Όταν είμαι στα Lion κι έχω μπει είτε με -v είτε χωρίς... Δουλεύουν όλα..! Και η VGA και αλλάζω και αναλυσεις.. (Μόνο Dual Screen δεν δοκίμασα ακόμα).

Δες τα παρακάτω Screenshots:

post-144717-0-34491400-1336584766_thumb.jpg post-144717-0-29644700-1336584786_thumb.jpg post-144717-0-28048700-1336584804_thumb.jpg post-144717-0-93857900-1336584911_thumb.jpg post-144717-0-15797500-1336584925_thumb.jpg post-144717-0-87836100-1336584943_thumb.jpg post-144717-0-22664400-1336584976_thumb.jpg post-144717-0-62767900-1336585004_thumb.jpgpost-144717-0-45297800-1336585021_thumb.jpg

Όλα οκ δείχνουν και πως να μην δείχνουν αν μου λες ότι δουλεύουν όλα.

Έχεις 2 ethernet ? κλείσε το ένα από bios.

και ακολούθα αυτόν τον οδηγό σε ότι σου υπολείπεται. > http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=54&t=27049

στην δική μου περίπτωση ήθελε να προσθέσω ένα string

<key>EthernetBuiltIn</key>

<string>Yes</string>

για να δουλέψει σωστά μακάρι να είναι αυτό και μόνο και στην δική σου

ουσιαστικά έκανα όλα τα παραπάνω που σου είπα προσθεσα το string

και μετά έκανα manual τις ρυθμίσεις

tip αν πας να προσθέσεις κάποιο string στο com.apple.boot.plist

δεν το κάνεις μέσα στον φάκελο extra

το κάνεις αντιγραφή οποιοδήποτε θέλεις το αρχείο κάνεις τις αλλαγές που θέλεις

και μετά το βάζεις πάλι πίσω στον φάκελο extra - σου ζητάει κωδικό admin

διαφορετικά δεν γίνετε δεν μπορείς να σώσεις οποιαδήποτε αλλαγή

καλό είναι να έχεις κρατήσει τα αρχεία plist αυτό που είχες μέχρι τώρα και αν κάνεις

νέο με τον τρόπο που σου είπα στην περίπτωση που έχεις πρόβλημα

μπορείς να το αλλάξεις πχ μπαίνοντας με οποιοδήποτε boot cd (iboot - emprire efi κτλ)

με windows αν χρησιμοποιείς macdrive η άλλη εγκατάσταση mac (εγώ πχ έχω και snow και lion μεχρι να κατασταλάξω

λέμε τώρα ποιο θα κρατήσω )

ξεκινάς απλά με iatkos l2 http://www.osx86install.com/support/122-iatkos-l2-installation-guide.html για να μην αλλάξεις τον δίσκο από mbr σε qtp και δοκιμάζεις

αν και είναι σίγουρη η επιτυχία ( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δουλεύουν όλα πχ το wifi μιας και δεν είπες τι έχεις )

αν σου μείνει το μικρόβιο τότε πας σε κανονικές εγκαταστάσεις

επίσης σημαντικό είναι να κάτσεις να διαβάσεις αυτό εδώ το θέμα ξέρω ότι είναι πολύ μεγάλο

αλλά έχει όλες μα όλες τις απαντήσεις σε ερωτήματα που θα σου γεννηθούν

να πω για το ελαφρύνω να μην το ξεκινήσεις από την αρχή

αν θες ξεκίνα από εκεί που θα δεις να λέει για snow leopard

το δοκιμασα αλλα τιποτα Εχω παρατηρησει οτι την καρτα γραφικων την διαβαζει ati radeon hd 6xxx ενω ειναι η 6670 μηπως φταιει αυτο ? τι πρεπει να κανω ? πρεπει να κατευασω καποιο kext ?

Όλα οκ δείχνουν και πως να μην δείχνουν αν μου λες ότι δουλεύουν όλα.

Έχεις 2 ethernet ? κλείσε το ένα από bios.

και ακολούθα αυτόν τον οδηγό σε ότι σου υπολείπεται. > http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=54&t=27049

Έχω κάνει 2 επιτυχημένα restart αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω περάσει την κάρτα ήχου Firewire...

Το συγκεκριμένο Thread το είχα διαβάσει και ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στα Lion χωρίς προθέματα... Μετά από κάποιες επανεκκινήσεις όμως αντιμετώπισα αυτά που σου προανέφερα.

Τώρα όπως είπα και πιο πάνω, έκανα 2 πετυχημένα restart και όλα δείχνουν καλά και σημειώνω ότι είμαι στο 10.7.3 μετά από το Upgrade Tool που έχει το Kakewalk 4.1.1. Θα περάσω και την κάρτα F/W και βλέπουμε...

2 Ερωτήσεις ακόμα... Υπάρχει στα Mac κάτι σαν την "Επαναφορά Συστήματος" των Windows όπου δημιουργείς ένα σημείο αναφοράς το οποίο πιστεύεις ότι είναι υγιή;

Και τελευταίο, για να κάνω dual boot που θέλω να περάσω σε έναν ξεχωριστό δίσκο Windows 7, πρέπει να αλλάζω κάθε φορά από AHCI mode σε IDE ? Ή μπορώ να κάνω εγκατάσταση σε AHCI mode και τα Windows 7 ? Ευχαριστώ θερμά Κυριάκο και πάλι..!!

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις conflic με τις 2 κάρτες ηχου αν σου ξαναπαρουσιαστεί να απενεργοποιεις την κάρτα της μητρικής από Bios.Δεν αναφέρθηκα σε αυτό γιατί μου είπες ότι όλα είναι καλά εκεί..

Θεωρητικά υπάρχει το time machine πρακτικά όχι θέλει πάλι το multibeast μετά η bootloader.

Έχεις 2 controler ok ? στον ένα θα βάλεις το lion στον άλλον τα Win ahci και τους 2. Όσο εγκαθιστάς τα win, ενεργοποίηση,drivers κ SP1 o δίσκος του lion να είναι αποσυνδεδεμένος από καλώδιο.

Μόλις αναθαρρήσεις κανε το ίδιο με το multibeast το καινούριο που έβγαλε τώρα .. Λέει.. ;)

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις conflic με τις 2 κάρτες ηχου αν σου ξαναπαρουσιαστεί να απενεργοποιεις την κάρτα της μητρικής από Bios.Δεν αναφέρθηκα σε αυτό γιατί μου είπες ότι όλα είναι καλά εκεί..

Θεωρητικά υπάρχει το time machine πρακτικά όχι θέλει πάλι το multibeast μετά η bootloader.

Έχεις 2 controler ok ? στον ένα θα βάλεις το lion στον άλλον τα Win ahci και τους 2. Όσο εγκαθιστάς τα win, ενεργοποίηση,drivers κ SP1 o δίσκος του lion να είναι αποσυνδεδεμένος από καλώδιο.

Μόλις αναθαρρήσεις κανε το ίδιο με το multibeast το καινούριο που έβγαλε τώρα .. Λέει.. ;)

Όταν λες έχω 2 controller ? Με μπέρδεψες... :confused: Εννοείς αυτά?

South Bridge:

6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices

Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10

Marvell 9128 chip:

2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

Support for SATA RAID 0, and RAID 1

Όσο για το multibeast δεν πρόλαβα να χρησιμοποιήσω το παλιό... Με το 4.3.2 ξεκίνησε η γνωριμία... ;)

Ναι έχεις τον Marvel και έχεις και τον Intel κατέβασε το manual σου αν δεν το έχεις,να δεις που βρίσκονται ακριβώς και που θα συνδέσεις.

Μultibeast 4.4 ζεστό.

Σου έχω και άλλο νέο .. Μόλις κυκλοφόρησε η 10.7.4.. :rolleyes: χαχα

post-227308-0-64160400-1336598210_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι έχεις τον Marvel και έχεις και τον Intel κατέβασε το manual σου αν δεν το έχεις,να δεις που βρίσκονται ακριβώς και που θα συνδέσεις.

Μultibeast 4.4 ζεστό.

ΑΑαααα μι πιάνς αδιάβαστο...!! :whistle: Οκ οκ... Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο για σήμερα, θα πάω μια βόλτα να ξεσκάσω και θα επιστρέψω να συνεχίσω την μελέτη... Καλή συνέχεια. :mrgreen:

Ενημέρωση (10/5/2012) 21:50

Από χθες έχω κάνει 10 επανεκκινήσεις και μπαίνει στα Lion άψογα...!!!!

Μέθοδος επιτυχίας...

- Δημιουργία USB δίσκου εγκατάστασης Lion 10.7 με το kakewalk 4.1.1.

- Εγκατάσταση χρησιμοποιώντας τον USB HDD που δημιουργήσαμε με το kakewalk 4.1.1.

- Ενημέρωση σε 10.7.3 και εκτέλεση του Upgrade Tool του kakewalk 4.1.1.

Επεξ/σία από Manos Petrucci

Μultibeast 4.4 ζεστό.

Κυριάκο, στείλε θετική ενέργεια, ξεκινάω για Windows 7 με την μέθοδο που μου είπες (όντας διαβασμένος για τα controller) αν και σκέφτομαι να εγκαταστήσω τα Windows 8 beta καθώς τα είχα εγκαταστήσει σε ένα PC που έστισα και τα έριξα μια γρήγορη ματιά... Δεν ενθουσιάστηκα, ιδίως από αισθητικής άποψης...!! Ποια η γνώμη σου;

Και κάτι ακόμα... Το 10.7.4 το πέρασες έτσι απλά ή χρησιμοποίησες το ζεστό multibeast 4.4 ? ;)

το δοκιμασα αλλα τιποτα Εχω παρατηρησει οτι την καρτα γραφικων την διαβαζει ati radeon hd 6xxx ενω ειναι η 6670 μηπως φταιει αυτο ? τι πρεπει να κανω ? πρεπει να κατευασω καποιο kext ?

τελικα βρικα λυση επρεπε να προσθεσω κατι strings στο org.chameleon.Boot.plist το μονο που δεν βρισκω ειναι πως θα το κανω να μου διαβαζει την καρτα γραφικων post-227518-0-56095900-1336679061_thumb.png

στην εγκατασταση επελεξα μονο τον chameleon οχι chimera πρεπει να τα ξαναεγκαταστησω

Όχι κατεβαζεις μόνο το chimera από tonymac και το κάνεις εγκατάσταση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...