Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άλλο πράμα το ένα άλλο το άλλο. Το original δεν μπαίνει στο pc σου. Θα σου πρότεινα μια και έχεις αυθεντικό mac να μάθεις λίγο το OS X εκεί και μετά εδώ είμαστε (με ένα thread σεντόνι) για οδηγίες να το βάλεις και στο PC. Έχε υπόψη σου πως χρειάζεσαι συγκεκριμένο hardware στο PC για να βάλεις OSx86. Δεν παίζουν τα πάντα ελλείψη drivers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Lol, na matho ligo to OS X leei. Afou xrisimopoio epaggelmatika Final Cut Pro 5...

Na sou po kai ena "easter egg" tou OS X pos na pekseis Fidaki, Tetris, H na sou kanei psychanalysi to Mac sou mesa apo Terminal?

Open Terminal > Type "emacs" > Press and hold Esc and hit letter "X" > Type "Tetris" to play Tetris, "Snake" to play Snake, "Dunnet" gia ena RPG, or "Doctor" gia psychanalisi. Exei kialla mini-games alla den ta thymame.

Καλά ρε συ, δεν σε είπε και καμπούρη ο SnollyGoster. Και αμέσως να του την πεις. Τρελλή αγνωμοσύνη την σήμερον εποχήν.

Υ.Γ. Υπάρχει το ωραίοτατο http://forum.insanelymac.com όπου με τα κατάλληλα κλειδιά στην ανάζητηση θα βρεις απαντήσεις στο ερώτημά σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα στην παρέα.

Νέος στο forum αλλά θα ήθελα να σας πω τις εντυπώσεις μου από την επαφή μου με το osx86.

Μετά την σύνθεση του 3ου μου υπολογιστή (πριν 10 μέρες), είπα να ασχοληθώ με το θέμα osx86, μιας και θα ήθελα πολύ να δουλέψω με το FinaL Cut Studio, και ιδιαίτερα με το DVDSP και το LiveType.

Μιας και δεν είχα ποτέ δουλέψει με το DVDSP θέλησα να δοκιμάσω και εγώ την τύχη μου.

Έτσι λοιπόν, έχοντας έτοιμο τον καινούργιο υπολογιστή, διάβασα τα ανάλογα topics στο "insanelymac" και προσπάθησα να βάλω το 10.4.8 SSE Intel only.

Με τα λύπης μου όμως διαπίστωσα πως το hardware που έχω, δυστυχώς δεν υποστηρίζεται ακόμα.

Μ/Β - Intel DG965WH

CPU 6400 Core2Duo

Onboard video - GMA X3000

Onboard Sound - SigmaTel STAC9271

Ψαχνοντας, όντως διαπίστωσα πως το 965 chipset δεν είναι συμβατό, λόγω του ICH8 controller.

Μάταια λοιπόν προσπαθούσα να κάνω install.

Αλλα είπα να δοκιμάσω στα άλλα μου PC.

Έτσι δοκίμασα με το AMD που έχω

KN8-E deluxe

AMD 64 - 3400+

Geforce2 MX400

Εδώ πέρασα 10.4.6 με επιτυχία, αλλά η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει QE & CI.

Tο δε DVDSP, ήταν πλήρως ασταθές, με πάρα πολλά κρασαρίσματα.

Υπόψιν πως η εγκατάσταση γίνεται σε φρέσκο ATA δίσκο.

Έτσι τα παράτησα και από αυτό το PC και δοκίμασα στο 3ο.

Intel Northwood 3.0 HT

M/B - D875PBZ

Matrox G550

Και εδώ δοκίμασα το 10.4.6, αλλά με χαρά μου διαπίστωσα πως το DVDSP δεν κρασσάρει.

Και εδώ όπως και στο AMD, η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει QE & CI, αλλά εδώ δεν έχω κάν υποστήριξη drivers για την Matrox G550.

Στο DVDSP δεν έχω preview τα αρχεία που κάνω import (m2v) (πράσινη οθόνη), οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω τα menu transitions που τόσο πολύ ήθελα.

Μιας και είμαι χρήστης DVD Maestro (DVD Authoring), είπα να κάνω μια απλή δοκιμή και να κάνω Compile ενά project με μόνο 2 menus και ένα πολύ μικρό βιντεάκι στα movies.

Έβαλα λοιπον τα 2 μου menu (αν και δεν έβλεπα τίποτα στο preview), σε 2 διαφορετικά menus, και πρόσθεσα ένα transition (cube) από το ένα menu στο άλλο όταν θα τελειώνε ο χρόνος του menu.

Το Compile πήγε καλά (αν και αργό πολύ), και μετά το πέρασα στο PC να το δω στο PowerDVD.

Τα menus έπαιζαν καλά, αλλά την ώρα που θα έπρεπε να είχα το transition, είχα μαύρη οθόνη για όση διάρκεια ήταν το transition.

Αρα να υποθέσω πως δεν είχε γίνει σωστά το encoding του transition μέσα από το DVDSP.

Έχει κάποιος δουλέψει με το πρόγραμμα να μου πει εντυπώσεις;

Διότι σε εμένα (με εντελώς κουτσουρεμένο hardware), το encoding ενός menu από τα templates, ήταν απελπιστικά αργό.

Να υποθέσω πως σε ένα καλοστημένο μηχάνημα με compatible hardware, τα πάει καλά;

Και η μεγαλη μου ερώτηση είναι η εξής:

Να πουλήσω το M/B που έχει το καινούργιο μου PC (chipset G965), και να πάρω ένα άλλο με (chipset G945), π.χ. Intel D945GNTLKR ? που έχει και συμβατή κάρτα γραφικών GMA950,

ή

να περιμένω μπας και βγάλουν κανένα imac με 965 chipset

και έχω μετά επιτυχία.

Ακούω τις γνώμμες σας!

Υ.Γ.

@Snollygoster

Σου έχω στείλει 2 messages, δες τα PM σου.

Φιλικά

Kle500

xtes evala ki ego me epitixia tin ekdosi 10.4.6 sto pc mou kai anagnorise ta panta ektos tin sixnotita tis cpu i opoia einai sta 3,2 eno to mac to vlepei sta 4ghz.vevaia auto den me peirazei katholou.allou einai to problem.exo akomi(distixos) isdn sindesi kai den boro na sindetho sto internet.dokimasa na kano copy ta scriptakia pou itan mesa sto cd egatastasis alla tpt.mipos gnorizei kaneis akrivos ti prepei na kano?a kai kati allo.ta programmata pou dinontai sto sxetiko thread(to aparaitito logismiko gia mac os) boroun na treksoun se mac osx86 i einai mono gia ta authentika mac

euxaristo

Δεν κάνεις update πολύ απλά... Αν κάνεις update δεν θα δουλεύει το μηχάνημα... Και προφανώς δεν κάνεις update από το Software Update της Apple, γιατί δεν είναι νόμιμο αυτό που έχεις...

Για κάθε update που βγάζει η Apple θα ψάχνεις να βρεις το χακεμένο για τον επεξεργαστή σου update. Πχ ο δικός σου είναι Intel χωρίς SSE3. Ρίχνε μια ματιά στο forum του http://www.insanelymac.com

Kalispera paidia.

Exw ena mixanaki Athlon sta 2000+ (1.67) me 1 GB ram

kai eipa na kanw egatastasi ta Mac pou trexoun se intel...

To provlima mou einai oti fortonei to Darwin alla molis paei na ksekinisei mou grafei

(You must restar your computer)

Kserei kaneis giati to leei auto??Tin egatastasi prospathw na tin kanw se katharo skliro kanontas boot apo to dvd

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...