Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ τη γνώμη σας, μιας και σκέφτομαι να βάλω MAC πάνω στο PC μου. Συγνώμη απο τώρα αν κάποια απο αυτά που ρωτάω έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά η πληροφορία για το θέμα είναι πάρα πολύ, και κάθε 4 μέρες που έχω έξοδο (μιας και φυλάω την πατρίδα) που να προλάβω να τα διαβάσω όλα.

Η σκέψη μου είναι η εξής.Θέλω να έχω κανονικά τα WinXP, και σε ένα άλλο partition (υπάρχει η δυνατότητα και για ξεχωριστό δίσκο αν υπάρχει λόγος) να βάλω MAC,με δυνατότητα επιλογής boot. Aπο θέμα hardware έχω Intel στα 2.4, 512 RAM. Kάτι SSE2 K SSE3 δεν έχω ιδέα τι είναι,πως μπορώ να μάθω?Το hardware μου είναι ικάνο για κάτι τέτοιο?Ακόμη αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βάλεις MAC σε PC. Ποιός είναι ο πιο "Αληθινός"?Κ τέλος το Λειτουργικό μπορεί να το βρει κανείς κάπου, είναι δωρεάν?Όπως καταλάβατε δεν έχω ιδέα για το θέμα...Ευχαριστώ....

Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, το MacOSX είναι rock stable και εσύ θα βάλεις ένα πειραγμένο OS που θα έχει προβλήματα. Προτείνω να το βάλεις για να δεις πως είναι και αν σε ενδιαφέρει αγόρασέ το αλλιώς βάλε κάτι σε free OS μαζί με τα windows. Υπάρχει συγκεκριμένο forum για το project MacOsX σε Χ86 (http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=873979&postcount=1) απ' όπου μπορείς να βρεις όλες τις λεπτομέρειες για ότι ρωτάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

sorry an kati to exete ksanapei... alla pragmatika einai polla ta posts gia na ta koitaksw ola...

kanw egatastasi mpoutarontas apo to cd.

teleionei... kai otan paei na kanei epanekinisi to pc kolaei ekei.

thn ksanatrexw... pataw na kanei epanekinisi mpoutarontas apo to disko (giati patontas reset sto telos ths egatastashs den eginan ola opws eprepe) kai ksanamenei ekei.

any ideas?

to pc mou einai [email protected], mobo gigabyte ga-8s648, 1280mb ram, geforce 6600

exw panw diafores kartes opws tv tuner, usb card kai gia lan.

Στο blog μου http://makosxgr.blogspot.com/ περιγράφω (κάπως περιληπτικά) πώς γίνεται η εγκατάσταση του Mac OS X 10.4.6 με το DVD του. Για όσους θα δυσκολευτούν και θα θελήσουν λεπτομέρειες ετοιμάζω ένα wiki : http://makosxgr.pbwiki.com

Από σταθερότητα/συμβατότητα πως πάει?

Η σταθερότητα εξαρτάται απο το κατα πόσο θα ταιριάξει το hardware του x86 PC.

Υπάρχει περίπτωση να είναι 100% λειτουργικό. Ειδικά με τους επεξεργαστές της Intel. Οι AMD αν και υποστηρίζονται και μπορούν να τρέξουν σε ικανοποιητικό βαθμό το σύστημα, κάτι θα έχουν που δεν θα συμπιπτει σωστά (χωρίς να φταίνε οι επεξεργαστές της AMD, απλώς τα υπόλοιπα κομμάτια που δένουν με τον επεξεργαστή έχουν ασυμβατότητες).

Η συμβατότητα, αν εννοείς για τα προγράμματα που τρέχουν οι γνήσιοι Apple Mac, είναι 100% στα PC με OS X x86 εφόσον μιλάμε για Universal εφαρμογές-δηλαδή εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες να τρέχουν αποδοτικότερα & γρηγορότερα σε υπολογιστές με Intel αρχιτεκτονική. Με λίγα λόγια ότι Universal τρέχει σε γνήσιο Mac τρέχει και σε PC με OS X x86. Ενώ οι παλιές εφαρμογές PPC αργούν και νομίζω οτι δεν υπάρχει ολοκληρωτική συμβατότητα αν και είναι ικανοποιητική απ'ότι έχω παρατηρήσει προσωπικά.

Έχω έναν Asus A6Ja και είχα διαβάσει παλαιότερα ότι δεν θα είναι πλήρως λειτουργικός αν κάνω το εγχείρημα. Δηλαδή Wireless, κάρτα γραφικών, Bluetooth, και ήχος δεν θα παίζουν. Οπότε αυτό το κάνει no go για μένα.

Αν και θα έδινα το δεξί μου χέρι (το καλό) για να μπορέσω να δοκιμάσω το MacOS και να έχω dual boot στο laptop μου.

Εγώ το έχω δοκιμάσει (το OS X 10.4.6) σε υπολογιστή (και δουλεύει πολύ καλά) με το εξής hardware :

AMD Athlon 64 3200+

ASUS K8V-X

DDR 1GB

ATi Radeon 9600 XT 256 MB DDR AGP TVO/DVI-I

SoundMAX Integrated Digital Audio

NEC DVD-RW ND-3500AG

σε σκληρό IDE SAMSUNG SP0802N 80 GB σε δεύτερο partition μαζί με τα Windows XP.

Την κάρτα ήχου μου δεν την αναγνωρίζει αυτόματα όμως είναι γνωστό οτι μπορεί να λειτουργήσει κι οτι υπάρχουν drivers κάπου εκεί έξω.

Η κάρτα γραφικών μου αναγνωρίζεται σαν VGA όμως υπάρχουν και γι'αυτήν ειδικοί βελτιωμένοι drivers οι οποίοι υποστηρίζουν τα τεχνάσματα της Apple, μιλάω για το CI (core image) και QE (quartz extreme).

Πρόσφατα δοκίμασα και μια αναβάθμιση (ειδική για AMD) σε 10.4.7 και ήταν επιτυχής.

Γενικά είναι μάλλον απίθανο να βάλει κανείς το OS X στον υπολογιστή του και να μην χρειαστεί στην συνέχεια να κουραστεί ψάχνωντας και να ρυθμίσει ορισμένα πράγματα. Το εκπληκτικό λειτουργικό σύστημα όμως είναι ισχυρό κίνητρο.

Ίσως, αλλά πρέπει να έχεις και σχετικά πρόσφατο μηχάνημα. Π.χ. εγώ που το pc μου είναι Athlon XP 2000+ δεν παίρνει MacOS X. Τώρα, αν είναι να βάλει MacOS X σε μηχάνημα 800-900 ευρώ, και να παλέψεις μετά να χώσεις patches και drivers, και με αμφίβολη απόδοση γενικότερη, αγοράζεις ένα mac στα 900-1000 ευρώ και είσαι κομπλέ. :)

Ίσως, αλλά πρέπει να έχεις και σχετικά πρόσφατο μηχάνημα. Π.χ. εγώ που το pc μου είναι Athlon XP 2000+ δεν παίρνει MacOS X. Τώρα, αν είναι να βάλει MacOS X σε μηχάνημα 800-900 ευρώ, και να παλέψεις μετά να χώσεις patches και drivers, και με αμφίβολη απόδοση γενικότερη, αγοράζεις ένα mac στα 900-1000 ευρώ και είσαι κομπλέ. :)

Η αμφίβολη απόδοση είναι όταν δεν έχεις εφαρμόσει τα patch. Αφού τα patch γι'αυτό είναι, για να την καταπολεμήσουν.

Σαφώς και θα πάρεις Mac των 900-1000 ευρώ αν θες να έχεις το άσπρο κουτί της Apple, το mighty-mouse, σταθερή απόδοση και αν το θες για ερασιτεχνική χρήση. Με 900-1000 ευρώ όμως, και χωρίς το άσπρο κουτί της Apple κ.τ.λ μπορείς να έχεις γρηγορότερο επεξεργαστή και γενικά νεότερο hardware.

Ωστόσο όπως κατάλαβες το θέμα είναι άλλο. Οι προσπάθειες ξεκινάνε όταν αναρωτιέται κανείς : " Μπορώ να βάλω το OS X στο PC που έχω εδώ και καιρό? Θα το υποστηρίξει άραγε? Καλή φάση... ".

Οπότε αν είσαι άτυχος και το hardware σου δεν το υποστηρίζει στο ελάχιστο που χρειάζεται, τότε όντως καλύτερα αγόρασε έναν Mac.

Οπότε αν είσαι άτυχος και το hardware σου δεν το υποστηρίζει στο ελάχιστο που χρειάζεται, τότε όντως καλύτερα αγόρασε έναν Mac.

Ακόμα έχω το dvd με το 10.4.6 για x86 μηχάνημα, το έχω κρατήσει μπας και πέσει στα χέρια μου κανένας επεξεργαστής με SSE2/SSE3 για να κάνω το πείραμα. :twisted: :twisted: :mrgreen:

Ωραία! Παίδες κατεβάζω το 10.4.6, έχω

ABit AX8 V2.0 (Υποστηρίζεται είδα στο website)

AMD 3500+ Venice, υποστηρίζει SSE2,SSE3.

Ati x800gto2 @ x850xt@531:600

2x512 DDR400 Σε Dual Channel

H Κάρτα γραφικών υποστηρίζεται? Φαντάζομαι το σύστημα θα τρέχει κομπλέ το MacOS (από άποψης πόρων)

Νομίζω οτι υποστηρίζεται. Καλό είναι όμως, να ψάξεις στο forum http://forum.insanelymac.com/

Μάθε το device ID της κάρτας γραφικών σου. Αυτό φαίνεται αν πας στο μενού με το μήλο και επιλέξεις about this computer και μετά πατήσεις More info. Στα αριστερά υπάρχει το Graphics Card. Εκεί υπάρχει ένας αριθμός, το device id.

Αν γράψεις αυτόν τον αριθμό στο πεδίο αναζήτησης του forum κάτι θα βρείς.

Μόνο που σύμφωνα με τους κανόνες του site ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα link (και τα torrent link) για παράνομο λογισμικό.

Από τη στιγμή λοιπόν που η Apple προορίζει το MacOS X για χρήση μόνο στους υπολογιστές που πουλά αυτή, καλύτερα να κάνετε τη συζήτηση σας κατ΄ιδίαν (με πμ, mail ή όπως αλλιώς θέλετε) και όχι εδώ δημόσια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...