Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να το ορίσουμε διαφορετικά θέλεις ? όπου κάνεις εγκατάσταση με retail DvD και έναν bootloader είναι vanilla.

Επίσης όλα τα legacy δεν είναι ίδια,, άλλα έχουν μικρές αλλαγές και δεν σε πετάνε έξω σε μικρά UpDates, άλλα δεν τολμάς να τ'αγγιξεις γιατί θα πεις Bye..

vanilla kernel είναι να κάνεις εγκατάσταση απο retail dvd σε intel cpu system αλλά από εκεί και πέρα δεν κάνεις καμιά παρέμβαση στον kernel

για να παίξει σωστά δηλαδή στο desktop μου δεν υπάρχει καμιά αλλαγή από την πρώτη εγκατάσταση ακόμα και στην 10.6.8 δεν χρειάζομαι legacy kernel

αυτό είναι καθαρός mac πυρήνας δηλαδή που παρεμπίπτοντος υποστηρίζει μόνο ορισμένες intel cpu (amd και vanilla δεν γίνετε, όπως το εννοείς εσύ ναι με legacy kernel μετά δηλαδή patchαρισμενο πυρήνα γίνετε)

και δουλεύει άψογα και απροβλημάτιστα

αντίθετα στο λαπτοπ για να δουλέψει σωστά και απροβλημάτιστα έπρεπε και αφού κατάφερα μόνο με nawcom mod cd

(όσο και να προσπάθησα με άλλα δεν γλίτωνα τα kernel panic ) για να δουλέψει σωστά (να δουλέψει λέμε όχι να φανεί μόνο το μηλαρακι και όλα καλά) ακόμα και στην 10.6.3 ήθελε legacy πάλι από τον nawcom

δεν διαφωνώ με ότι λες για τα legacy ότι διαφέρουν ναι διαφέρουν δεν χρειάζεται βιασύνη εκεί απλά υπομονή και χρόνο χρειάζεται.

παραθέτω και κάποια λινκ για το τι είναι vanilla kernel

http://www.tonymacx86.com/wiki/index.php/Kernel

http://unrealosx86.wordpress.com/2011/07/31/what-is-a-kernel-and-why-you-should-care-about-it/

http://geeknizer.com/understanding-mac-osx86-for-dummies/

http://netkas.freeflux.net/blog/archive/2007/11/10/common-quiestions-and-answers.html

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά δεν είμαι ο μόνος ψείρας εδώ μέσα χαχα εσύ σπας κάθε όριο όμως ;)

Γράφουμε τα ίδια αλλά ψιλο διαφωνούμε αφού η διατύπωση είναι διαφορετική.. χαχαχα

Αυτό που προφανώς δεν έχεις καταλάβει ακόμα είναι ότι αυτό που ονομάζουν σήμερα modify kernel δεν είναι μόνο για τον πυρήνα πλέον.. Προσθέτουν και άλλες ρουτίνες μέσα άλλα patch για να έχουν μια συνολική λύση και όχι αποσπασματική μιας και είναι ξεκάθαρο ποιους επεξεργαστές υποστηρίζει η Apple και είναι αυτοί που κατά καιρούς έχει κάνει υλοποιήσεις..

π.χ τον Atom και την gma 950 την είχε σε Air και από αυτό ξεκίνησε και προέρχεται η τόσο καλή συμβατότητα με τα Netbook.

To kernel όμως δεν είναι μόνο πυρήνας είναι και όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας του επεξεργαστή με τις μνήμες,με τους controlers με το motherboard κλπ..

Δια ταύτα.. πολύ καλή η συζήτηση αλλά το πήγαμε πολύ μακριά τόσο που χάνει την ουσία του και μόνο να τρομάξει καινούριους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό μπορεί και να τους μπερδέψουν περισσότερο...

Το επίπεδο σου είναι πάρα πολύ καλό αλλά θα σου πω και ένα μυστικό.. Μην ακούς τύφλα κ μεταφραζεις τους τύπους που γράφουν διάφορα στο internet μέσα σ'αυτους βάλε και εμένα,Το Hackint0sh είναι μια "σχέση" πιο βαθιά με τον υπολογιστή σου,σε κάθε υλοποίηση που θα κάνεις από εδώ και πέρα αφουγκράσου τον θα σου πει εκείνος με τον τρόπο του τι χρειάζεται.. και θα σε δικαιώσει. :wub: :rolleyes:

Δημοσ.

Τελικά δεν είμαι ο μόνος ψείρας εδώ μέσα χαχα εσύ σπας κάθε όριο όμως ;)

Γράφουμε τα ίδια αλλά ψιλο διαφωνούμε αφού η διατύπωση είναι διαφορετική.. χαχαχα

δυστυχώς δεν μπορούμε να κρατάμε μόνο κάποια κομμάτια του ορισμού αλλά ολόκληρο

αν κάτι λείπει δεν είναι ο ίδιος ορισμός αλλά μέρος αυτού και ουσιαστικά άλλο πράγμα

Το Hackint0sh είναι μια "σχέση" πιο βαθιά με τον υπολογιστή σου,

εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν είναι σχέση ούτε βαθιά ούτε ρηχή

αλλά ότι είναι ένα τρικ διαφήμισης και γνωριμίας του λειτουργικού σε περισσότερο κόσμο

χωρίς κόστος με απώτερο σκοπό το μερίδιο αγοράς του λειτουργικού που είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο

δεν θα είναι μακριά ο καιρός που σε όλα τα pc θα έχεις την δυνατότητα να περάσεις όποιο από τα 2 λειτουργικά (mac-win) θελήσεις

αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση και πολύ off topic

Δημοσ.

Κοίτα ότι και να κάνεις στην ζωή σου έχεις 2 επιλογές.. (το ίδιο και στο Hackint0sh) η θα είσαι "εραστής" η θα είσαι "τυχοδιώκτης"

Αν είσαι εραστής τότε θα πάρεις πάντα κάτι παρά πάνω.. B)

.... The end

Δημοσ.

1)Σημερα θα περασω τα σλ σε φιλαρακι που ειχε ταουερ που καθοτανε στην υπογα με asus p5q και quad επειδη σιχενοτανε τα γουιντος.

2)Εχει κανεις κανα dstd ετοιμο;;;;

1) θα χρειαστείς μέσω του kext helper να περάσεις kext για ήχο και lan

για ήχο το AppleHDA.kext και για lan το AttansicL1eEthernet20090322

2) δεν χρειάζεσαι

τώρα για κάρτα γραφικών ανάλογα αν είναι ati η nvidia τα

αντίστοιχα

με ίδια μητρική και quad δες την υπογραφή μου έχω κάνει εγκατάσταση με empire efi.

Δημοσ.

Γμτ πάλι τα ίδια... Βάζω το iBoot, κάνω ό,τι λέει, βάζω το retail του Snow Leopard, και μετά το screen με το logo και το πρώτο μέτρημα, μαυρίζει η οθόνη...

Επίσης, το μόνο mode που βρήκα για το SATA μου είναι το Enhanced... Δεν βρίσκω πουθενά ρύθμιση για AHCI.

Τι να κάνω ρε Γμτ μου...

Οκ, απντέιτ... Έτρεξα το iBoot με το -x που βάζει τα γραφικά σε safe mode και προχώρησε στο setup κανονικά... Ελπίζω να μην τα θαλασσώσω και να μπορέσω να περάσω την κάρτα μου σωστά... Αν και δεν με πολυκαίει... Ακόμα...

Δημοσ.

Ξαναμανααπντέιτ... Και στην δεύτερη επανεκκίνηση έπρεπε να βάλω το PCIRootUID=1 -x αλλιώς και πάλι μαύριζε η οθόνη...

Μέχρι τώρα καλά πάντως... Το Magic Mouse μου δουλεύει μια χαρά (αναγνώρισε το BLuetooth εξαρχής) και παίζουν όλα τα features. Scroll, gestures, τα πάντα...

Θα ακολουθήσω τον οδηγό του tonymac και θα προσπαθήσω να δώ τί θα καταφέρω... Επίσης, θα συνδέσω και τους άλλους μου δίσκους πάνω... Θέλω να δοκιμάσω ταινίες κλπ...

Ελπίζω αν δεν γυρίσω το SATA mode πίσω να παίξουν τα 7άρια μου...

Να κάνω update ή σπαταλάω το χώρο άδικα;

Δημοσ.

Ξαναμανααπντέιτ... Και στην δεύτερη επανεκκίνηση έπρεπε να βάλω το PCIRootUID=1 -x αλλιώς και πάλι μαύριζε η οθόνη...

Μέχρι τώρα καλά πάντως... Το Magic Mouse μου δουλεύει μια χαρά (αναγνώρισε το BLuetooth εξαρχής) και παίζουν όλα τα features. Scroll, gestures, τα πάντα...

Θα ακολουθήσω τον οδηγό του tonymac και θα προσπαθήσω να δώ τί θα καταφέρω... Επίσης, θα συνδέσω και τους άλλους μου δίσκους πάνω... Θέλω να δοκιμάσω ταινίες κλπ...

Ελπίζω αν δεν γυρίσω το SATA mode πίσω να παίξουν τα 7άρια μου...

Να κάνω update ή σπαταλάω το χώρο άδικα;

Θα γυρισεις σε ide παλι αν δεν παιξουν και θα περασεις τον ahci driver για να δουλεψουν τα παραθυρα και μετα ξαναγυρνας σε achi και εισαι οκ.

Η μεθοδος του Tony τα σπαει!....

Δημοσ.

Οκ... Πώς περνάω κάρτα γραφικών και ήχο;

κατεβάζεις τα kext που χρειάζεσαι κατεβάζεις και το kext helper b7 http://cheetha.net/

έχει και οδηγίες όταν πας να κάνεις επανεκκίνηση μάλλον δεν θα κλείνει το kext helper

τότε to κάνεις force quit μην ανησυχείς ετσι δουλεύει

Δημοσ.

Αφου εχεις ηδη το αλλο hackintosh, δοκιμασε τα παρακαταω:

1) Βγαλε τον σκληρο απο το hackintosh 2 (asus p5q) και βαλτον στο hackintosh 1 (gigabyte)

2) Μπουταρε κανονικα στο hackintosh 1 (gigabyte) με τον κανονικο σκληρο του, τρεξε το disk utility και φορμαρε τον σκληρο του hackintosh 2 (asus) . Κατα προτιμηση κανε 2 partitions : το πρωτο Lion και το δευτερο Snow Leopard

3) Εγκατεστησε το chameleon ή καποιον αντιστοιχο bootloader στον σκληρο που φορμαρες προηγουμενως(και στα 2 partitions για σιγουρια)

4) Βγαλε τον σκληρο και ξαναβαλτον στο hackintosh 2 (asus p5q) .

5) Αρχισε την εγκατασταση με retail dvd snow leopard στο δευτερο partition.

6) Aν πανε ολα καλα, μεσα απο το snow leopard (που θα πρεπει να το αναβαθμισεις σε 10.6.8) κανε εγκατασταση στο lion στο αλλο partition.

Δημοσ.

Κατεβάζω το final retail του Lion, και θα δοκιμάσω αναβάθμιση ακολουθόντας αυτόν τον οδηγό. Fingers crossed! :rolleyes:

Πλέον φοράω 7.10.2. B)

Upgrade έκανα, όχι clean install.

Απογοητευτικό το boot time, φορτώνει πολύ! <_<

Επίσης ξαναθυμήθηκα τις beach ball of death, ειδικά στον Safari.

Η εγκατάσταση όμως πανεύκολη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...