DimAslan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Έχεις να προτείνεις κάποια ή κάποιες λύσεις;
Cham Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχει σημασία τι θα προτείνω εγώ, σημασία έχει τι θέλεις εσύ. Αντικειμενικά για το δικό σου θέμα υπάρχουν 3 λύσεις η μια είναι να διαβάσεις τόσο πολύ ώστε να φτάσεις στο επίπεδο να κάνεις την διόρθωση που χρειάζεσαι,η δεύτερη να δεις πια κάρτα γραφικών δουλεύει άψογα στο lion και να την αγοράσεις, αυτές είναι οι πιο ενδεδειγμένες για να το φτιάξεις - στήσεις εσύ ώστε έτσι να έχεις και την χαρά της δημιουργίας.. Η τρίτη που πρέπει να είναι σε όλους μας η τελευταία λύση είναι να ασχοληθεί με τον υπολογιστή σου κάποιος που ξέρει αν τελικά αποφασίσεις ότι δεν τα καταφέρνεις... Εγώ αν είχα Desktop π.χ σε πρώτη φάση θα το κρατούσα ως έχει και θ'αγοραζα ένα συμβατό η έτοιμο netbook ( 200-300 ευρώ max δεν είναι απαγορευτικά για τους πιο πολλούς )έτσι θα είχα την και την φορητοτητα και την πρώτη επαφή μιας και στο Osx χρειάζεσαι πολύ λιγότερους πόρους απ'οτι στα Win. Αλλά όπως καταλαβαίνεις και όπως έγραψα πιο πάνω σημασία έχει τι θέλεις εσύ και πια είναι η ανάγκη σου - δυνατότητα σου..
proalless Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Αντικειμενικά για το δικό σου θέμα υπάρχουν 3 λύσεις η μια είναι να διαβάσεις τόσο πολύ ώστε να φτάσεις στο επίπεδο να κάνεις την διόρθωση που χρειάζεσαι,η δεύτερη να δεις πια κάρτα γραφικών δουλεύει άψογα στο lion και να την αγοράσεις, αυτές είναι οι πιο ενδεδειγμένες για να το φτιάξεις - στήσεις εσύ ώστε έτσι να έχεις και την χαρά της δημιουργίας.. Η τρίτη που πρέπει να είναι σε όλους μας η τελευταία λύση είναι να ασχοληθεί με τον υπολογιστή σου κάποιος που ξέρει αν τελικά αποφασίσεις ότι δεν τα καταφέρνεις... 1) σωστό πρέπει να διαβάσει 2) δεν χρειάζεται να αγοράσει μιας και υπάρχει υποστήριξη πλέον και σε ati και σε nvidia όποτε μάλλον μάταιη αγορά θα είναι και εφόσον έχει διαβάσει καλά ίσως δεν χρειαστεί να ψάξει για kext αλλά να δημιουργήσει το δικό του τουλάχιστον σε nvidia με το efi strings οπότε καταλήγουμε στο νούμερο 1 3) δεν είναι λύση αυτή είναι η αποδοχή του δεν διαβάζω και θέλω μασημένη τροφή μάλλον δεν θέλω mac στο pc μου αλλά το βάζω ετσι γιατί είναι της μοδος αυτό μου θυμίζει, άσε που δεν διευκρινίζεις αν υπάρχει κόστος σε αυτό και πιο είναι αυτό Εγώ αν είχα Desktop π.χ σε πρώτη φάση θα το κρατούσα ως έχει και θ'αγοραζα ένα συμβατό η έτοιμο netbook ( 200-300 ευρώ max δεν είναι απαγορευτικά για τους πιο πολλούς )έτσι θα είχα την και την φορητοτητα και την πρώτη επαφή μιας και στο Osx χρειάζεσαι πολύ λιγότερους πόρους απ'οτι στα Win. Αλλά όπως καταλαβαίνεις και όπως έγραψα πιο πάνω σημασία έχει τι θέλεις εσύ και πια είναι η ανάγκη σου - δυνατότητα σου.. αν είχες desktop τότε συγνώμη αλλά διάλεξες ακριβό τρόπο με την αγορά netbook γιατί με έναν απλό δίσκο sata και το retail dvd δεν ξεπερνάς τα 70 ευρώ σε κόστος, αν είχες desktop θα έκανες το οποιοδήποτε πείραμα σε ένα δίσκο και μάλιστα θα είχες πάρα πολλές πιθανότητες να έχεις κανονικό mac δλδ vanilla kernel και όχι legacy όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των netbook laptop. για το θέμα του DimAslan το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις δεν είναι ανάγκη σήμερα και αμέσως να βάλεις snow leopard στο pc σου όλες οι απαντήσεις για σένα κρύβονται και μέσα σε αυτό το topic άλλα και μέσα στο internet πριν από λίγα ποστ είπα τρία πιθανά σενάρια to κοστους τους είναι η αξία τριών cd που μάλλον δεν ξεπερνάει το 1 ευρώ προφανώς δεν δοκίμασες καμιά και επαναλαμβάνω ποια είναι iboot, empire efi , nawcom mod cd όλα αυτά προϋποθέτουν retail dvd snow καλό διάβασμα εκεί είναι η λύση σου
insomnier12345 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Παιδiά, αν είναι να φάμε τη μισή ζωή μας, που λέει ο λόγος, διαβάζοντας και προσπαθώντας να βάλουμε ένα hackint0sh που δεν θα δουλεψει 100%, άρα δεν θα είναι OS X, καλύτερα να πάρουμε ένα κανονικό για να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες.Αν δεν έχουμε πάλι την οικονομική δυνατότητα, (λόγω συνθηκών...), τουλάχιστον για μένα, στο netbook μια χαρά τρέχει το ubuntu 11.10.... Πάνω κάτω τις ίδιες δυνατότητες θα έχω....
DimAslan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 δεν είναι θέμα αναγκών, ό,τι χρειάζομαι το κάνω ήδη με τα 7άρια μου... είναι θέμα προσωπικής εκπαίδευσης και επένδυσης σε γνώσεις που πιστεύω ότι θα μου χρειαστούν... θα το ψάξω για την κάρτα πώς μπορεί να δουλέψει... ευχαριστώ γοα τις απαντήσεις.
Cham Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) @ proalless > Δεν με παρακολούθησες αρκετά, αλλά δεν πειράζει.. Μονο δυο διευκρινίσεις λοιπόν για να μην γίνει παρεξήγηση.. Όλα τα hackint0sh που φτιάχνω εγώ η αναλαμβάνω είναι απαραίτητη προϋπόθεση το vanilla kernel αλλιώς δεν έχω λόγo ν'ασχοληθω για κάτι που δεν κάνει ουσιαστικά τα UpDates.Γι'αυτο δεν φτιάχνω Amd γι'αυτο στα netbook δεν βάζω Lion ενώ μπορώ. Το άλλο όταν έλεγα να το αναλάβει κάποιος δεν είχα στο μυαλό μου εμένα, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να γράψω κόστος μπορει να του το έφτιαχνε ένας φίλος του Δωρεάν π.χ Στο θέμα netbook ξέχασες την φορητοτητα που κερδίζεις έχοντας μόνο desktop άρα και το κόστος ανάλογο.. π.χ δεν μπορώ να σκεφτώ για έναν τεχνικό καλύτερο εργαλείο από ένα Dual - Triple boot netbook.. h k για ένα φοιτητή,η και για κάποιον που θέλει απλά για να συγχρονίζει σε Osx το iPhone η το iPad. αλλά πάλι γούστα είναι αυτά .. δεν ζήτησα από κανέναν να υιοθετήσει το τι θα έκανα εγώ.. Το βασικό ξαναλέω είναι να ξέρεις τι είναι το Osx,τι θέλεις να κάνεις με αυτό και πόσο πολύ το θέλεις.. Για τον φίλο μας από επάνω μπήκα και διάβασα για την κάρτα του.. δεν μιλάω ποτέ στον αέρα το αν θα δουλέψει τελικά όσο και να διαβάσει είναι 50 - 50 > @ insomnier12345 πραγματικό 100% μόνο το real Mac αλλά υπάρχει και το 99%. Iδια δουλειά δεν κάνει κανένα λειτουργικό με κάποιο άλλο,το ότι ανοίγουν και τα 3 έναν Browser και αυτό το κάνουν με διαφορετικό τρόπο το καθένα,κ με άλλη ταχύτητα. @ Το να φτιάξεις hackintosh me 10 DvD μόνο είναι μύθος η πρέπει να είσαι τυχερός όσο ο Gastone. Ενδεικτικά εγώ έχω πάνω από 50 DvD 6 stickakia 5 σκληρούς, εξωτερικό DvD και κατά καιρούς και κάρτες γραφικών.Οκ εγώ ασχολούμαι λίγο παραπάνω αλλά όλα αυτά είναι έξοδα που έχουν γίνει μόνο για το Hackint0sh. δεν είναι θέμα αναγκών, ό,τι χρειάζομαι το κάνω ήδη με τα 7άρια μου... είναι θέμα προσωπικής εκπαίδευσης και επένδυσης σε γνώσεις που πιστεύω ότι θα μου χρειαστούν... θα το ψάξω για την κάρτα πώς μπορεί να δουλέψει... ευχαριστώ γοα τις απαντήσεις. ....και επίσης είναι ένα καλό σκεπτικό για να γίνεις ένας Hackint0sh's Men Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2011 από Cham
insomnier12345 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 @Cham Φυσικά και το κάθε λειτουργικό σύστημα είναι διαφορετικό. Αλλά εφ' όσον μπορώ και κάνω τη δουλειά μου με Windows - Linux γιατί να μπω στη διαδικασία να βάλω hackint0sh? Εγώ ενδιαφέρθηκα απλώς για να πάρω μια ιδέα για το πώς είναι να δουλεύεις με OS X. Αφού θέλει τόσο κόπο για να φτιάξεις κάτι που όπως είπα δεν θα είναι 100% OS X (Και ας μην κοροϊδευόμαστε, για να πας μέχρι το 99% θέλει να ασχολείσαι χρόνια....) καλύτερα να μείνω με αυτά που έχω...
DimAslan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Οκ λοιπόν, αυτό που εγώ θέλω για τώρα είναι να στήσω Mac OS στο PC μου για να μάθω και να εξοικειωθώ με το περιβάλλον ως τεχνικός υπολογιστών που συναντάει όλο και περισσότερο Mac... Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα... Οπότε ό,τι γίνεται γίνεται με ό,τι έχω... Μου έχουν μείνει κάτι δίσκοι ΡΑΤΑ, ένας sempron 2800 με τη μητρική του και μνήμη, άλλος ένας pentium 4 νομίζω, αλλά είναι πιο εύκολο να μπαίνω στο BIOS και να αλλάζω το boot sequence, παρά να βρω χώρο και λεφτά για ένα ακόμα υπολογιστή... Στο θέμα πάνω, να υποθέτω ότι τα kext είναι config files; Θα το ψάξω, αλλά με δουλειές γυναίκα και παιδί είναι πιο αποδοτικό να μην χρειάζεται να ξαναεφεύρω τον τροχό... Μασημένη τροφή λοιπόν θα ήταν τέλεια για μένα τώρα... Για το θέμα της VGA, ίσως αν φτιάξω ένα δεύτερο πισάκι, να δω τη λίστα με τα προτεινόμενα h/w και να πράξω ανάλογα.... Ευχαριστώ και πάλι...
Cham Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 .... και εγώ να κερδίσω το Jocker.. Αν στήσω κανέναν που ν'αξιζει ο κόπος να φωνάξω να κεράσω κ καφέ ν'ανταλλαξουμε κ απόψεις για την δουλειά μας ? Όταν δεν "κάνει" το υλικό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις χρόνο κ να σχηματίσεις λάθος εντύπωση για την διαδικασία.. κατά την ταπεινή μου γνώμη ξεκίνατο όταν θα είσαι έτοιμος με έναν Sata k μια Vga τουλάχιστον..
Κomos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 @cham επειδη διαβαζω το τοπικ και βρισκω ενδιαφεροντα αυτα που λες μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για ενα hackintosh για main λειτουργικο δεν εννοω να μου πεις τι setup, απλα να μας πεις εμπειρικα τι δυσκολιες συναντας σε ενα τετοιο project σε every day use για να απαντησω 1ος στο ερωτημα μου ειναι καλο για 2ο για εκπαιδευτικους λογους και αλλα πολλα αλλα εχει μεγαλη διαφορα απο ενα real mac και αυτο γιατι μπορει σε καποιο απλο update η πιο συνθετο λογω αγνοιας χρησης (πχ αλλαγη bootloader)χωρις να διαβασω τι changelog υπαρχει, να καταληξεις χωρις λειτουργικο
DimAslan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Υπάρχει κάποια κάρτα καλύτερη απ´ τη δική μου που να είναι συμβατή,έτσι ώστε και να παίζει και αναβαθμιστώ κιόλας; Είναι στην υπογραφή μου, gtx 260 864 ram...
Κomos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 παρε μια ατι σειρα 58χχ απολυτα συμβατη και φθηνη
DimAslan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Συμβατή και φτηνή... Θα δούμε... Δεν παίζω games όπως παλιότερα, αλλά επίκειται the old republic και secret world... Αν αξίζει....
proalless Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Υπάρχει κάποια κάρτα καλύτερη απ´ τη δική μου που να είναι συμβατή,έτσι ώστε και να παίζει και αναβαθμιστώ κιόλας; Είναι στην υπογραφή μου, gtx 260 864 ram... η κάρτα σου παίζει fully working using NVenabler.kext Also works using GraphicsEnabler=Yes Fully works using EFI string αυτά τα έκανα αντιγραφή επικόλληση από το osx86 αν πεις και τι μάρκα είναι πχ gigabyte θα σου έλεγα και πιο ειδικά αλλά μπορείς να ψάξεις και εσύ το hardware σου εκεί. επειδή δεν έχω χρόνο θα απαντήσω σε κάποια θέματα που τέθηκα πάνω πιο μετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις