Προς το περιεχόμενο

Mac OS X on x86 / Εγκατάσταση Mac OS X σε PC

tmavr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βγαζω το δισκο ιβοοτ και βαζω το Μακ και θα πατησω Φ5 (εγω αππο συνειθεια το παταω 3-4 φορες) εμαφανιζει αυτο

και παταω Boot Verbose το Boobis ειναι ο αλλος σκληρος που εχω και εχω μονο αρχεια εκει και διαβαζει το ενα απο τα δυο partition που του ειχα κανει που το ονομασα Windows παταω και ξεκιναει και δειχνη αυτα

καλα μεχρι εδω ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

βγαζω το δισκο ιβοοτ και βαζω το Μακ και θα πατησω Φ5 (εγω αππο συνειθεια το παταω 3-4 φορες) εμαφανιζει αυτο

και παταω Boot Verbose το Boobis ειναι ο αλλος σκληρος που εχω και εχω μονο αρχεια εκει και διαβαζει το ενα απο τα δυο partition που του ειχα κανει που το ονομασα Windows παταω και ξεκιναει και δειχνη αυτα

καλα μεχρι εδω ;

ναι

μετα βγαζει να διαλεξω γλωσσα παταω αγγλικα

μετα παταω ultilities και disk untility

διαλεγω τον σκληρο που θελω 320GB ειναι

των κανω δυο κομματακια

παταω options και να ειναι επειλεγμενω το GUID και ΟΚ

μετα παταω apply και παρτιτιον στο παραθυρο που εμφανιζετε

και περιμενω να ολοκληρωθη

και μετα Χ στο παραθυτο Until

και εμφανιζετε το παραθυρο που λεει συνεχεια τις εγκαταστασης

μια χαρα μεχρι εδω ε;

μετα βγαζει να διαλεξω γλωσσα παταω αγγλικα

μετα παταω ultilities και disk untility

διαλεγω τον σκληρο που θελω 320GB ειναι

των κανω δυο κομματακια

παταω options και να ειναι επειλεγμενω το GUID και ΟΚ

μετα παταω apply και παρτιτιον στο παραθυρο που εμφανιζετε

και περιμενω να ολοκληρωθη

και μετα Χ στο παραθυτο Until

και εμφανιζετε το παραθυρο που λεει συνεχεια τις εγκαταστασης

μια χαρα μεχρι εδω ε;

ν......ναι!

μετα παταω continue & accept και βγαζει αυτο το παραθυρο να διαλεξω σκληρο και παταω τον Show Leopard που ονομασω

και μετα παταω cunstomize και οχι install

και ψαχνει τωρα τα προγραμμα

και μετα ομως ποια επιλεγω ακριβως εχω δεις οτι τα αφηνω ετσι οπως ειναι εκτος τις γλωσσες και προσθετο τα δυπ πρωττα εχω δει να τα αφερει ολα εγω τι κανω εδω ;;;;;

μου εβγαλε παλι το ιδιο μυνημα

και μετα παταω ρεσταρτ και ναζω το ιβοοτ το DVD και παλι αυτο δειχνη

γιατι ; υπαρχει αλλα προγραμμα παρομοιω με το ιβοοτ μηπως φταιη αυτο ;

[offtopic]

Γράφεις στα αγγλικά ή κάποια άλλη γλώσσα και το μεταφράζεις στα ελληνικά και ποστάρεις εδώ? Just curious..

[/offtopic]

Ontopic..

Κάνε το install με τις default επιλογές που έχει. Κάνε restart και βλέπουμε που κολλάει..

---εδιτ---

ok.. τώρα είδα το edit σου.

Εμένα μου έβγαζε το μύνημα αυτό όταν δεν είχα περάσει το patch για τον JMicron controller. (με μια hazaard διανομή, με iboot + multibeast + retail mac os dvd όλα καλά (πλήν κάρτας γραφικών).

εδω πρεπει να τα βγαλεις ολα (θα τα βαλεις μετα με multibeast) εκτος απο το πρωτο οπου δεν μπορεις να το βγαλεις γιατι ειναι το βασικο συστημα!

εδω πρεπει να τα βγαλεις ολα (θα τα βαλεις μετα με multibeast) εκτος απο το πρωτο οπου δεν μπορεις να το βγαλεις γιατι ειναι το βασικο συστημα!

ΟΚ θα το δοκιμασω και αυτο αυριο ;

[offtopic]

Γράφεις στα αγγλικά ή κάποια άλλη γλώσσα και το μεταφράζεις στα ελληνικά και ποστάρεις εδώ? Just curious..

[/offtopic]

Ontopic..

Κάνε το install με τις default επιλογές που έχει. Κάνε restart και βλέπουμε που κολλάει..

---εδιτ---

ok.. τώρα είδα το edit σου.

Εμένα μου έβγαζε το μύνημα αυτό όταν δεν είχα περάσει το patch για τον JMicron controller. (με μια hazaard διανομή, με iboot + multibeast + retail mac os dvd όλα καλά (πλήν κάρτας γραφικών).

δεν καταλαβα τι λες :(

ΟΚ θα το δοκιμασω και αυτο αυριο ;

yep αλλα αν τυχει και δεν πετυχει πολυ απλα δεν θα υποστηρίζεται κατι απο το σύστημα σου! αλλα και παλι θα μπορεις να τρεχεις mac μεσω εικονικης μηχανης!

yep αλλα αν τυχει και δεν πετυχει πολυ απλα δεν θα υποστηρίζεται κατι απο το σύστημα σου! αλλα και παλι θα μπορεις να τρεχεις mac μεσω εικονικης μηχανης!

σίγουρα αφου λεει οτι μια χαρα τρεχει κοιτα ειναι το πς τις υπογραφης

σίγουρα αφου λεει οτι μια χαρα τρεχει κοιτα ειναι το πς τις υπογραφης

η motherboard ναι αλλα μπορει π.χ. να μην ειναι συμβατος ο επεξεργαστης σου... αυτο που θελω να σου πω ειναι να κρατας παντα μια πισινή γιατι ποτε δεν ξερεις!

μετα παταω continue & accept και βγαζει αυτο το παραθυρο να διαλεξω σκληρο και παταω τον Show Leopard που ονομασω

και μετα παταω cunstomize και οχι install

και ψαχνει τωρα τα προγραμμα

και μετα ομως ποια επιλεγω ακριβως εχω δεις οτι τα αφηνω ετσι οπως ειναι εκτος τις γλωσσες και προσθετο τα δυπ πρωττα εχω δει να τα αφερει ολα εγω τι κανω εδω ;;;;;

μου εβγαλε παλι το ιδιο μυνημα

και μετα παταω ρεσταρτ και ναζω το ιβοοτ το DVD και παλι αυτο δειχνη

γιατι ; υπαρχει αλλα προγραμμα παρομοιω με το ιβοοτ μηπως φταιη αυτο ;

Αν καταλαβα καλα βαζεις retail Dvd?

Ολα καλα τα βλεπω που κανεις αλλα τα φτιαγμενα Dvd τυπου Hazard,Iatkos,Snowleo σου δινουν τη δυνατοτητα στο customize να επιλεξεις κι αλλους kext που χωρις αυτους δεν ειναι ευκολο να λειτουργησει το Hackintosh .

Χρησιμοποιησε το Snowleo 10.6 Dvd και πειραματισου με τα kext βαζοντας τα προεπιλεγμενα + λιγα ακομα που πιστευεις οτι ταιριαζουν στο Hardware που εχεις και θα πετυχει!

Κερνελ βαλε τον chocolate ή τον 1ο που δινει ,για nvidia το nvenabler to applertc και γενικα βαλε λιγα και οχι στην τυχη.

Μετα ακολουθησε τον οδηγο απο Tonymacx86 για multibeast+iboot και αναβαθμισε με combo update σε 10.6.7.

Στο Bios εχει καπου και HPET Support = EnabledHPET Mode = 32bit η΄64 bit.Να ειναι στο enabled και στο x64.

Οχι 10.6.8 καλυτερα γιατι βγαζει κουσουρια...

Μπόρεσα τελικά και έκανα install χρησιμοποιόντας τη διανομή του Hazard.

Το μήνυμα που μου έβγαλε στο τέλος του install έλεγε πως ήταν επιτυχής! :)

Δυστυχώς όμως δε μπόρεσα να ξεκινήσω το MAC OS X γιατί αντί να φανεί το βιντεάκι καλωσορίσματος μου εμφανίζεται η οθόνη που μου ζητά να κάνω restart,που από ότι έμαθα σημαίνει πως είχα Kernel Panic. :(

Προσπαθώ να λύσω αυτό το πρόβλημα επιλέγοντας διαφορετικούς Kernels από το μενού "customize"

που έχει patchαρει ως έξτρα ο Hazard μέσα στο DVD.

Δυστυχώς μέχρι να πετύχω το σωστό συνδιασμό μου παίρνει ώρες...

Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω το kernel μόνο του χωρίς να χρειάζεται να κάνω format και install πάλι απ την αρχή κάθε φορά... <_<

Αλλαγη Κερνελ και επανεγκατασταση ξανακανεις μονο αν εχεις δοκιμασει το iboot και το safe mode (-x) και δεν ανοιγει.

Καμια φορα ο chameleon δεν λειτουργει σωστα αλλα αυτος του iboot λειτουργει.

Μετα το 1ο boot αν ανοιξει κανεις update και τρεχεις multibeast και φτιαχνει.

Πιστευω να βαζεις Dsdt patch σε Amd ε?

Μια ερωτηση απο εμενα.. εχω καταφερει να κανω hakintosh στον προηγουμενο υπολογιστη μου με socket 775 αλλα τωρα που εβαλα 1155 τι και αν καιω το iBoot σε DVD τι σε USB αυτο δεν κανει boot ωστε να βαλω το retail dvd :/

Τι κανω λαθος; η μητρικη ειναι GA-Z68X-UD4-B3

Αλλαγη Κερνελ και επανεγκατασταση ξανακανεις μονο αν εχεις δοκιμασει το iboot και το safe mode (-x) και δεν ανοιγει.

Καμια φορα ο chameleon δεν λειτουργει σωστα αλλα αυτος του iboot λειτουργει.

Μετα το 1ο boot αν ανοιξει κανεις update και τρεχεις multibeast και φτιαχνει.

Πιστευω να βαζεις Dsdt patch σε Amd ε?

Δοκίμασα το -χ (μόνο έτσι προχώραγε στην επόμενη οθόνη και δεν κόλλαγε ούτως ή άλλως)αλλά αντί για iboot εγκατέστησα τον Chameleon rc5 μιας και είναι εύκαιρος γιατί είναι πατσαρισμένος και βρίσκεται στο μενού "customize" του dvd.

Μου έχει την επιλογή να διαλέξω μεταξύ του rc5 και του rc3,μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει μόνο τον 5.

Το πρόβλημα με το Kernel Panic το παθαίνω στον υπολογιστή με Intel,με κανονικό install.

[...]

Εκτός αυτού,δοκίμασα να το κάνω install και σε virtual machine επειδή λέει εδώ ο φίλος πως έτσι θα είναι πιο εύκολο. To virtual προσπαθώ να το κάνω στον AMD. Κατέβασα λοιπόν το Virtual Box,και έκανα μια εικονική μηχανή για OS X,κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις που βρήκα με ένα google search που είναι οι εξής:

Enable IO APIC

Enable absolute pointing device

Disable EFI

Enable PAE/NX

Enable Vt-X/ AMD-V

Enable Nested paging

Enable 3D Accelaration

Controller Type: ICH6

Έφτιαξα εικονικό δίσκο μέσω του virtual box,για να μπορέσει να κάνει install.

Για να μπορέσει να με πάει στη οθόνη που επιλέγω τη γλώσσα προτίμησης έπρεπε στα advanced boot options να γράψω:

-x busratio=16

Επέλεξα τον εικονικό δίσκο με το Disc Utility,και τον έκανα format επιλέγοντας "MAC OS X Extended (Journaled)"

Έκανα κανονική εγκατάσταση χωρίς το Chameleon και άλλα πρόσθετα επειδή θεώρησα πως η MAC OS λειτουργία του virtual box θα έλυνε τα προβλήματα του boot,αλλά έχω αμφιβολίες...

Γιατί όταν πάω να κάνω boot μου εμφανίζει το μήνυμα λάθους:

FATAL: Could not read from the boot medium! System Halted!

Ποιά εγκατάσταση αξίζει να συνεχίσω να προσπαθώ ?

Την κανονική στον Intel,ή την εικονική στον AMD ?

Το dsdt το χρειάζεται και σε εγκατάσταση virtual box ?

Κάνω κάτι λάθος ?

Μια ερωτηση απο εμενα.. εχω καταφερει να κανω hakintosh στον προηγουμενο υπολογιστη μου με socket 775 αλλα τωρα που εβαλα 1155 τι και αν καιω το iBoot σε DVD τι σε USB αυτο δεν κανει boot ωστε να βαλω το retail dvd :/

Τι κανω λαθος; η μητρικη ειναι GA-Z68X-UD4-B3

O Tonymac έχει κάνει μια μικρή πατάτα.. Προσπαθώντας να είναι όσο πιο συμβατός γίνεται με τα "καινούρια",έχει χάσει συμβατότητα από μερικά "προηγούμενα" αν βρεις μια προηγούμενη Version του iBoot ίσως τα καταφέρεις.. Επίσης δες το busratio του επεξεργαστή σου.

Κατά την δική μου γνώμη άδικα ταλαιπωρείστε με τα snow.είναι διαπιστωμένο ότι μόλις τα βάλετε μετά θα θέλετε το lion οπότε πρέπει να ξεκινήσετε κατ'ευθειαν με αυτό που είναι και λίγο διαφορετική λογική.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...