Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχοντας κανει εγκατασταση σε δισκο φορμαρισμενο σε Hfs+ με Guid partition table κι ενω περιεργως ολα δουλευουν καλυτερα απο ποτε δεν θελει να φανει πουθενα ο bootloader.

Τι με Multibeast δοκιμασα, τι με x86 tools... δεν υπαρχει chameleon στην εκινηση.

Ευτυχως μπουταρει κανονικα με iboot cd αλλα θελω να το κανω τελειο.

Ξερει κανεις κατι?

10.6.6 Snow εχω...

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@jannos: Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος νομιζω οτι μπορεις να εγκαταστησεις το chameleon στο δισκο σου κατεβαζοντας το απο εδω http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=201850.

Εγω εχω εγκταστησει τα 10.6.6 σε evga nforce 680i motherboard επομενως αν καποιος παλευει σε ενα τετοιο συστημα και δε βρισκει ακρη ευχαριστως να γραψω τα βηματα που χρειαζονται.

Τωρα στη δικη μου ερωτηση.Εχω μια soundblaster audigy se.Υπαρχει περιπτωση να δουλεψει ετσι ωστε να εχω 5.1 ηχο.(ή εστω αν υπαρχει τροπος να δουλεψει για 5.1 ο onboard ηχος της μητρικης.)

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Είμαι καινούργιος στο φορουμ. Τελευταία έψαχνα να εγκαταστήσω κάποιο mac λειτουργικό στον υπολογιστή. Κατέβασα και πέρασα σε dvd τα iATKOS v7 kai iATKOS s3 v2. Όμως όταν προσπαθώ να τα εγκαταστήσω μου βγάζει την οθόνη με έναν χαμελέοντα όπου επιλέγω από που να κάνω boot και αφού ξεκινήσω το dvd μετά απο ελάχιστα δευτερόλεπτα μου βγάζει το σημάδι της apple σε μια γκρι οθόνη και αμέσος κανει reboot ο υπολογιστής. Όσες φορές προσπάθησα το ίδιο έγινε. Μπορεί κανείς να βοηθήσει ή να μου δόσει κάποιο link;

Το σύστημα μου έχει cpu: Intel i3 530 2.93 GHz, μητρική: intel DH55TC και καρτα γραφικών: MSI Radeon HD5770 Hawk. Αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέριες εδώ είμαι.

Δημοσ.

Το δοκίμασα.Πάλι έκανε reboot όμως τώρα δεν έγινε όπως πριν. Εμφάνισε εκτός των αλλών και

(........................

........................)

Νο SMBIOS replacement found.

Patched DMI Table.

No DSDT replacement found.Leaving ACPI date as(... δεν τα έγραψα τα υπόλοιπα στο video-δεν χωρούσαν όλα, αν χρειάζονται κάπως θα το κάνω)

Starting Darwin x86. Μετά απο αυτό αμέσος reboot

Δημοσ.

Έγινε και ... δεν έγινε. Γράφοντας αυτό που μου έδωσες το DVD ξεκίνησε και έκανα την εγκατάσταση κανονικά, χωρίς άλλα προβλήματα. Μόλις τελείωσε έκανε reboot και όταν ξανά άνοιξε μου έγραφε boot0: error. Εκτός αυτού δεν είχε μεταφράσεις στα ελληνικά και είπα να το σβήσω και να βάλω κάποιο άλλο που θα είχε. Μετά απο το format στο partition (την εγκατάσταση την έκανα στον ίδιο δίσκο που έχω τα windows 7) και το reboot μου ξαναβγάζει boot0: error . Ο μόνος τρόπος για να μπώ στα windows είναι να bootarw με το DVD και διαλέξω το Partition που βρίσκονται. Τι μπορώ να κάνω να μην γίνεται αυτό;

(Επιμένω να θέλω να βάλω snow leopard, αλλά στα ελληνικά... και αφού το κάνω για την εμπειρία το πρόβλημα που προέκυψε τελευταίο ίσως να είναι και για καλό... :rolleyes:)

Πάντως σε ευχαριστώ πολύ Coddoc.

Δημοσ.

Οταν λες στα ελληνικα τι εννοεις??Να ειναι ελληνικο το μενου κτλπ...Δεν ξερω εαν γινεται και ποια διανομη θα πρεπει να χεις.

Εγω θα σου προτεινα να ξανακανεις εγκατασταση με τα boot flags  που σου δωσα απλα φανταζομαι οτι ακομη και μετα την εγκατασταση για να μπορεσεις να bootareis θα πρεπει να χρησιμοποιησεις παλι τα ιδια  boot flags  και ενδεχομενως να πρεπει να προσθεσεις το arch=i386.

Δημοσ.

Ναι ελληνικο μενού

Δικό μου το λάθος που δεν είχα ψάξει. Δεν μπόρεσα να βρω καποιο με ελληνικά αν και κάτι βρήκα που αν κατάλαβα καλά το βάζεις μετά και έχεις μια όχι τόσο καλή μετάφραση (όπως έγραφαν σε κάποιο φορουμ).

Δεν με πειράζει και τόσο όμως (θα το προτιμούσα ελληνικο αλλα σιγά...).

Ξέρεις μήπως πώς να βγάλω αυτό το boot0: error ;(και τί σημαίνει αυτό;)

Ακόμη γιατί είχα αυτό το πρόβλημα στην αρχή και χρειάστηκε να γράψω αυτά που μου έδωσες;

Αν το ξαναεγκαταστήσω πώς θα διαλέγω σε ποιο λειτουργικο θα μπω;( έχω 1 δισκο).

Δημοσ.

Κοιτα οπως σου ειπα και παραπανω αποψη μου ειναι να ξαναγραψεις τα σνοου οπως σου ειπα να τα κανεις μπουτ οπως σου ειπα και νομιζω οτι μετα θα μπορεσεις να διαλεξεις στην αρχη ποιο partition θες να ξεκινησει μεσα απο το bootloader (αυτο στην αρχη με τον χαμελαιοντα).

Δημοσ.

Αν θες απλα να το διορθωσεις τοτε ενδεχομενως με το cd/dvd της εγκαταστασης των windows να μπορεσεις να κανεις repair.

Δημοσ.

Μήπως ξέρεις κανένα πρόγραμμα σαν το EasyBCD; Στα περισσότερα βιντεο στο γιουτιουμπ χρησιμοποιούν αυτό για την "οργάνωση του boot". Δυστυχώς σε εμένα δεν δουλεύει :(

Κατέβασα ένα ideneb v1.3 (αν και είναι leopard) να το δοκιμάσω (βρήκα ενα λεπτομερές video στο youtube που χρησιμοποιουν αυτό). Έλπιζω να δουλέψει...

Δημοσ.

http://tonymacx86.blogspot.com/2009/11/dual-boot-windows-7-and-os-x-snow.html

Ριξε μια ματια,πιστευω οτι ειναι αρκετα αναλυτικο και οτι θα σε βοηθησει να κανεις dual boot.Οσο για τις διανομες εγω θα σου προτεινα το 10.6.6i hazard.Κατεβασε το,βαλτο σε ενα δισκακι και δοκιμασε το,δε χανεις τιποτα.

(to iatkos  μετα την εγκατασταση δεν μπουταρε τελικα?)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...