injen Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Η ερώτηση αυτή έχει γίνει ΠΑΡΑ πολλές φορές εδώ μέσα. Έχουμε πει άπειρες φορές τι μπορείς να βάλεις, κάνε browse τις τελευταίες 5-10 σελίδες. Απο κει και πέρα, αφού έχεις ήδη το hardware, δεν έχει κανένα νόημα να μας ρωτάς. Βρες μια διανομή και δοκίμασε ο ίδιος αν εγκαθίσταται... As simple as that! Οκ αδερφε,ευχαριστω Sent from my iPhone using Insomnia
xtraktor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) για όλους τους "αθλητές του σπορ του hackintosh μόλις κατάφεραν με επιτυχία θα ελεγα να εγκαταστησουν το OSX στο νέο μηχανημα Cr 48 της google ρίξτε μια ματιά εδώ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2011 από xtraktor
ababapanos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα εχω ενα notebook asus 1000H μπορω να του βαλω mac os? υπαρχει καποιος οδηγος να ακολουθησω? την διαδικασια αφου το notebook δεν εχει dvd drive? εχετε να προτηνετε καπια εκδοση? κατεβασα την iatkos s3 αλλα δεν ξερω αν ειναι η σωστη για εμενα. ευχαρηστω
HomeBrew Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Το κανα κι εγώ, μετά από πολλές ώρες διαβάσματος και πειραματισμού... είναι λίγο αργό αλλά μή τα θέλουμε και .ολα...
ababapanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 πια εκδοση εβαλες? υπαρχει καποιος οδηγος να ακολουθησω?
Χρήστος15 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μπορώ να κάνω εγκατάσταση σε επεξεργαστή amd τα mac?
jannos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Παιδια μετα απο 4 μερες φορματ και δοκιμων σας γραφω μεσα απο το Leopard 10.5.6 σε Pc με AMD επεξεργαστη! Καποιες ερωτησεις για οποιον ξερει... Μπορω να κανω εγκαταστασεις προγραμματων κανονικα ? Για update δεν το βλεπω αφου δοκιμασα και δεν ξανανοιξε... Τον 2ο δισκο μου τον βλεπει αλλα επειδη ειναι σε Ntfs δεν τον χρησημοποιει. Μπορω να αλλαξω το συστημα αρχειων χωρις να χασω τα δεδομενα μου? Παλια ειχα μετατρεψει partition fat32 σε Ntfs με καποια εντολη χωρις να γινει κολαση. Και η ερωτηση του ασχετου... Το 10.5.6 ειναι Leopard ή Snow Leopard?
georgeadams Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Και η ερωτηση του ασχετου... Το 10.5.6 ειναι Leopard ή Snow Leopard? 10.5.x -> Leopard 10.6.x -> Snow Leopard
djspot Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Παιδια ειμαι κνουργιος στο φορουμ και γενικα οτι εχει να κανει με mac. Προσπαθησα πολλες φορες να κανω εγκατασταση το ideneb v1.6 αλλα ειχα προβληματα με το πληκτρολογιο και τα γραφικα. Το αρχικο βιντεο με το καλωσορισμα και ο ηχος ηταν οκ. Το προβλημα ειναι οτι το βιντεο εμφανιζοταν στα 3/4 τις οθονης μου και εμενε ενα κομματι στα δεξια αδειο. Επισης προβλημα εχω και με το πληκτρολογιο. Δεν μπορω να πατησω τιποτα. Ειναι προφανες οτι το προβλημα ειναι στα γραφικα μου οσο αφορα το βιντεο στην αρχη. Αλλα για το πληκτρολογιο δεν ξερω. Ο Υπολογιστης μου ειναι ο Sony Vaio VGN NR31e/s Επεξεργαστής: Intel Dual Core T2370 (1,73GHz, 533MHz FSB, Intel GL960 Express Chipset, L2 Cache memory 1024Kb) Μνήμη: 2x 1024MB DDR2 533MHz με επέκταση μέχρι τα 2GB Κάρτα γραφικών: Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100 με συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών 358MB Μπορω και υπαρχει καποιος τροπος να εγκαταστησω καποια εκδοση των mac σε αυτο τον υπολογιστη;
Χρήστος15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Επιτέλους μετα απο τόσο καιρό σας γράφω μεσα απο τα μακ 10.6.2 ξερετε πως μπορώ να βρω drivers?
jannos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 http://drivers.osx86.hu/ Εδω θα βρεις αλλα και μεσω του προγραμματος Pacifist σε dvd αλλων διανομων μπορεις να κοιταξεις... Με μια αναζητηση στο hardware που εχεις να βαζεις μονο αυτον που υποτιθεται οτι ειναι ο σωστος. Αν βαλεις 3 μαζι πιθανως δεν θα δουλευει εστω κι αν μεσα στους 3 ειναι ο σωστος. Και αν κατι δεν σου κανει βγαζε το με αυτη την εντολη rm -rf /System/Library/Extensions/otinanai.kext Αντικαθιστας το "οτιναναι" με αυτο που εβαλες και δεν δουλευε. Παντα με su πριν για να εχεις τα σωστα δικαιωματα. διαβασε αυτο να καταλαβεις KEXTs areKernel Extensions, and I realised that a program that I installed in the past(SteerMouse) had left its KEXT behind even though I uninstalled the program.You can see the list of KEXTs in your system at /System/Library/Extensions/,but do note that Mac OSX only loads whichever KEXT is needed. As you can’tjust delete the KEXT from within Finder, I had to find out how to remove it.Turns out it’s just one command in Terminal: rm -rf /System/Library/Extensions/SteerMouse.kext
Χρήστος15 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλα τελικά τα έσβησα και ξανά πέρασα τα 7 αλλά τώρα που πάω να τα περάσω στον δεύτερο δίσκο δεν τον βλέπει παρά μόνο τον δίσκο που έχω τα 7 ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω?
kgian Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Μετά απο μια εβδομάδα γεμάτη εγκαταστάσεις, κόντρα εγκαταστάσεις, διάβασμα και πάλι διάβασμα, κατάφερα και έχω το 10.5.6 να τρέχει απο εξωτερικό usb σκληρό στο toshiba laptop μου. Το qe/ci δουλεύει μια χαρά, το ιντερνετ δουλευει κανονικά, με τον ήχο έχω ένα πρόβλημα. Πρώτα απο όλα το μηχανημα μου είναι το εξής (αντιγράφω απο το HCL του OSX86Project): Tecra A8-182 (p/n PTA83E-04J030N5) -Mac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2].iso -Intel® Centrino® Duo-mobile -Intel® Core™2 Duo Processor T5600 1.83 GHz -Intel® 945GM Express chpiset -Intel® PRO/Wireless 3945ABG network -FSB 667 MHz -100 GB HD -1 GB (2*512) DDR2-RAM (533 MHz) -WXGA 1280*800 -945GM Express Graphics -3x USB -WLAN Intel Pro 2200G -Modem 56 kbps Working out of the box -Built in Ethernet -Graphics CI+QE @ 1280x800 -USB -Sleep Not working out of the box -Sound (not found) -WLAN (not found) -Bluetooth (not found) -Modem (not found) Not tested -FireWire (found) -DVD/CD burning(found) Notes -Even though Toshiba states that this model doesn't have firewire, both Windows XP and Mac OSX finds it. I suspect that it's hidden behind a piece of plastic on the back -BIOS must be updated, otherwise a lot of APIC kernel panic errors. After update from the default v1.60 to v3.30 all APIC problems disappeared. The BIOS update is the key to a working and stable OSX86 installation! -Second core must be disabled in BIOS Για την εγκατάσταση χρησιμοποίησα το iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final Το κύκλωμα ήχου που έχει ο υπολογιστής είναι της Intel 82801G. Ο driver που το υποστηρίζει είναι ο γενικός voodooHDA.kext . Αυτό το ξέρω και γιατί το διάβασα και γιατί όταν έκανα μια εγκατάσταση του Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard που τον είχε στις επιλογές μου δούλευε ο ήχος. Έψαξα και εγώ λοιπόν τι να κάνω. Πήγα στο http://code.google.com/p/voodoohda/ και κατέβασα το package που απο ότι είδα ουσιαστικά είναι ένας Installer που τα κάνει αυτόματα. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, έκανα reset αλλά ήχος τίποτα. Στην συνέχεια κατέβασα σκέτο το αρχείο voodoohda.kext που το βρήκα κάπου στο insanelymac (edit: τώρα είδα εκεί που κατέβασα και το package πως το έχει και σε kext). Αυτο για να το εγκαταστήσω άνοιξα το osx86tools-->install Kexts , το διάλεξα, οκ, μετά reset και ο ήχος δούλεψε! Μάλιστα όταν τον ανεβοκατεβάζω απο το διακοπτάκι στον υπολογιστή, στην οθόνη μου βγάζει και το διάφανο πανελάκι με την ένταση! Που είναι το πρόβλημά μου τώρα: Μετα απο κάποια reset, ο ήχος δεν έπαιζε και δεν υπήρχε πουθενά σημάδι του driver. Δεν ξέρω τι είχε αλλάξει. Δοκίμασα να ξανατρέξω το pkg/να ξανακάνω ινσταλ το .kext τίποτα. Το έκλεισα. Μετά απο λίγη ώρα που το ξαναδοκίμασα πάλι δούλευε. Τώρα που θα το κλέισω δεν ξέρω τι θα συμβεί το πρωί που θα το ανοίξω! Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την παρανοική συμπεριφορά; Θέμα νούμερο 2. To ipc osx86 που εγκατέστησα είχε επιλογή για οδηγούς την ενσωματωμένη κάρτα wifi του φορητού μου, τους οποίους και έβαλα. Στο network utility την βλέπω την συσκευή αλλά πως μπορώ να την ενεργοποιήσω; Όταν ανοίγω το διακοπτάκι του wireless και πατάω να συνδεθώ στο internet δεν μου βγάζει κάποιον οδηγό σύνδεσης. Θέμα νούμερο 3. Όταν έκανα την εγκατάσταση δεν διάλεξα τίποτα οδηγούς για sleep mode και τέτοια με αποτέλεσμα να μην κλείνει όταν κατεβάζω το καπάκι αλλά και όταν πατάω sleep να κάνει στιγμαία και να ξανανοίγει. Όχι ότι με ενδιαφέρει και πολύ αλλά είναι καλύτερα να ξαναδοκιμασω με πλήρη εγκατάσταση ή να ψαχτώ να βάλω τίποτα Kexts; Δώστε κανένα ενθαρρυντικό σχόλιο γιατί μια εβδομάδα τώρα έπηξα! ΥΓ. Την εγκατάσταση την έκανα σε εξωτερικό usb σκληρο και πάει σφαίρα!!! EDIT:Τώρα γύρισα μετά την βραδυνή βόλτα μου και ο ήχος δουλευει ακόμα! Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2011 από kgian
jannos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλα τελικά τα έσβησα και ξανά πέρασα τα 7 αλλά τώρα που πάω να τα περάσω στον δεύτερο δίσκο δεν τον βλέπει παρά μόνο τον δίσκο που έχω τα 7 ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω? Δες στο Bios αν βλεπει και τους 2. Δοκιμασε να αποσυνδεσεις τον αλλο να δεις αν εξακολουθει να ειναι αφαντος... Καλησπέρα. Μετά απο μια εβδομάδα γεμάτη εγκαταστάσεις, κόντρα εγκαταστάσεις, διάβασμα και πάλι διάβασμα, κατάφερα και έχω το 10.5.6 να τρέχει απο εξωτερικό usb σκληρό στο toshiba laptop μου. Το qe/ci δουλεύει μια χαρά, το ιντερνετ δουλευει κανονικά, με τον ήχο έχω ένα πρόβλημα. Πρώτα απο όλα το μηχανημα μου είναι το εξής (αντιγράφω απο το HCL του OSX86Project): Tecra A8-182 (p/n PTA83E-04J030N5) -Mac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2].iso -Intel® Centrino® Duo-mobile -Intel® Core™2 Duo Processor T5600 1.83 GHz -Intel® 945GM Express chpiset -Intel® PRO/Wireless 3945ABG network -FSB 667 MHz -100 GB HD -1 GB (2*512) DDR2-RAM (533 MHz) -WXGA 1280*800 -945GM Express Graphics -3x USB -WLAN Intel Pro 2200G -Modem 56 kbps Working out of the box -Built in Ethernet -Graphics CI+QE @ 1280x800 -USB -Sleep Not working out of the box -Sound (not found) -WLAN (not found) -Bluetooth (not found) -Modem (not found) Not tested -FireWire (found) -DVD/CD burning(found) Notes -Even though Toshiba states that this model doesn't have firewire, both Windows XP and Mac OSX finds it. I suspect that it's hidden behind a piece of plastic on the back -BIOS must be updated, otherwise a lot of APIC kernel panic errors. After update from the default v1.60 to v3.30 all APIC problems disappeared. The BIOS update is the key to a working and stable OSX86 installation! -Second core must be disabled in BIOS Για την εγκατάσταση χρησιμοποίησα το iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final Το κύκλωμα ήχου που έχει ο υπολογιστής είναι της Intel 82801G. Ο driver που το υποστηρίζει είναι ο γενικός voodooHDA.kext . Αυτό το ξέρω και γιατί το διάβασα και γιατί όταν έκανα μια εγκατάσταση του Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard που τον είχε στις επιλογές μου δούλευε ο ήχος. Έψαξα και εγώ λοιπόν τι να κάνω. Πήγα στο http://code.google.com/p/voodoohda/ και κατέβασα το package που απο ότι είδα ουσιαστικά είναι ένας Installer που τα κάνει αυτόματα. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, έκανα reset αλλά ήχος τίποτα. Στην συνέχεια κατέβασα σκέτο το αρχείο voodoohda.kext που το βρήκα κάπου στο insanelymac (edit: τώρα είδα εκεί που κατέβασα και το package πως το έχει και σε kext). Αυτο για να το εγκαταστήσω άνοιξα το osx86tools-->install Kexts , το διάλεξα, οκ, μετά reset και ο ήχος δούλεψε! Μάλιστα όταν τον ανεβοκατεβάζω απο το διακοπτάκι στον υπολογιστή, στην οθόνη μου βγάζει και το διάφανο πανελάκι με την ένταση! Που είναι το πρόβλημά μου τώρα: Μετα απο κάποια reset, ο ήχος δεν έπαιζε και δεν υπήρχε πουθενά σημάδι του driver. Δεν ξέρω τι είχε αλλάξει. Δοκίμασα να ξανατρέξω το pkg/να ξανακάνω ινσταλ το .kext τίποτα. Το έκλεισα. Μετά απο λίγη ώρα που το ξαναδοκίμασα πάλι δούλευε. Τώρα που θα το κλέισω δεν ξέρω τι θα συμβεί το πρωί που θα το ανοίξω! Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την παρανοική συμπεριφορά; Θέμα νούμερο 2. To ipc osx86 που εγκατέστησα είχε επιλογή για οδηγούς την ενσωματωμένη κάρτα wifi του φορητού μου, τους οποίους και έβαλα. Στο network utility την βλέπω την συσκευή αλλά πως μπορώ να την ενεργοποιήσω; Όταν ανοίγω το διακοπτάκι του wireless και πατάω να συνδεθώ στο internet δεν μου βγάζει κάποιον οδηγό σύνδεσης. Θέμα νούμερο 3. Όταν έκανα την εγκατάσταση δεν διάλεξα τίποτα οδηγούς για sleep mode και τέτοια με αποτέλεσμα να μην κλείνει όταν κατεβάζω το καπάκι αλλά και όταν πατάω sleep να κάνει στιγμαία και να ξανανοίγει. Όχι ότι με ενδιαφέρει και πολύ αλλά είναι καλύτερα να ξαναδοκιμασω με πλήρη εγκατάσταση ή να ψαχτώ να βάλω τίποτα Kexts; Δώστε κανένα ενθαρρυντικό σχόλιο γιατί μια εβδομάδα τώρα έπηξα! ΥΓ. Την εγκατάσταση την έκανα σε εξωτερικό usb σκληρο και πάει σφαίρα!!! EDIT:Τώρα γύρισα μετά την βραδυνή βόλτα μου και ο ήχος δουλευει ακόμα! Για το sleep ανοιξε το pacifist , βαλε το dvd του ipc μεσα στο drive και πατα open install Apple disks. Αυτο θα σου ανοιξει τα περιεχομενα και θα σου δωσει την επιλογη να εγκαταστησεις και καποια πατς που δεν εβαλες αρχικα οπως για το sleep. Καλυτερα κανε extract το φακελο που σε ενδιαφερει στο desktop κι εγκατεστησε το kext που σου λειπει με το kext installer. Για τη συνδεση θα πας στην πανω μπαρα και θα δεις αν ειναι το airport on ή off. Ανοιξε το και πατα συνδεση με το δικτυο που θελεις. Αν δεν υπαρχουν αυτα κατι παιζει με τον Driver...
kgian Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δες στο Bios αν βλεπει και τους 2. Δοκιμασε να αποσυνδεσεις τον αλλο να δεις αν εξακολουθει να ειναι αφαντος... Για το sleep ανοιξε το pacifist , βαλε το dvd του ipc μεσα στο drive και πατα open install Apple disks. Αυτο θα σου ανοιξει τα περιεχομενα και θα σου δωσει την επιλογη να εγκαταστησεις και καποια πατς που δεν εβαλες αρχικα οπως για το sleep. Καλυτερα κανε extract το φακελο που σε ενδιαφερει στο desktop κι εγκατεστησε το kext που σου λειπει με το kext installer. Για τη συνδεση θα πας στην πανω μπαρα και θα δεις αν ειναι το airport on ή off. Ανοιξε το και πατα συνδεση με το δικτυο που θελεις. Αν δεν υπαρχουν αυτα κατι παιζει με τον Driver... Κυρίως με ενδιαφέρει το θέμα του ήχου. Θα δοκιμάσω διάφορα και θα δω. Πρώτα απο όλα θα κοιτάξω το dvd του iatkos που είναι μεν για snow leopard αλλά δούλευε ο ήχος μια χαρά. Βέβαια εκεί δεν μου δούλευε ο driver της κάρτας γραφικών και ξεκίναγε μόνο σε 640x480x32 χειροκίνητα. Θα δω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον driver. Στην συνέχεια θα κοιτάξω μήπως να βάλω το iatkos και καταφέρω α γραφικά να δουλέψουν, είτε με τον driver απο το Ipc που έχω τώρα είτε με κάποιον άλλο τρόπο. Τέλος θα ξεστραβωθω να διαβάσω και το forum του voodooHDA μήπως έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα. Πάντως χτες το βράδυ όπως είπα που γύρισα απο την βόλτα έπαιζε. Μετά απο κάποια ώρα που μπούταρα σε windows xp και μετά το ξαναγύρισα σε osx (δεν ξέρω αν έχει σχέση) δεν κατάφερα να το ξανακάνω να δουλέψει. Δοκίμασα να εγκαταστήσω και χειροκίνητα με το Kext installer τις 2 τελευταίες εκδόσεις του driver απο το σαιτ του voodooHDA αλλά μου έβγαζε kernel panic κατά την εκκίνηση. EDIT: Επανέρχομαι μετά απο αρκετό διάβασμα και δοκιμές. Το πρόβλημα εχει σχέση με το ότι μπούταρα τα windows. Βέβαια τον είχα αποσυνδέσει τον εξωτερικό δίσκο αλλά βρήκα και άλλους που το είχαν. Καμία λύση δεν δούλεψε. Θα δοκιμάσω να εγκαταστήσω το iatkos για να δω αν το έχει το πρόβλημα μετά το μπουταρισμα στα xp. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2011 από kgian
Προτεινόμενες αναρτήσεις