Luciddream Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Mercyful_Fate πας για kalyway 10,5,1 μετα 2 και βλεπεις αν μπορεις να πας για παραπανω.Απορω παντως γιατι βαζετε ολοι σας 10,5,6 και πανω σε μηχανηματα που δεν ξερετε καν αν δουλευουν οι εκδοσεις αυτες ποσο μαλλον αν γινονται hackintosh... και πώς θα μάθουμε αν δεν το κάνουμε?
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Mercyful_Fate πας για kalyway 10,5,1 μετα 2 και βλεπεις αν μπορεις να πας για παραπανω.Απορω παντως γιατι βαζετε ολοι σας 10,5,6 και πανω σε μηχανηματα που δεν ξερετε καν αν δουλευουν οι εκδοσεις αυτες ποσο μαλλον αν γινονται hackintosh... Βασικά έχω βρει αναφορές για την iDeneb 1.6 σε Acer Aspire 1640 (http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.8/Portables#Aspire_1640). Και λόγω της αναφοράς, ενώ δεν είχα καν αυτή την έκδοση, την κατέβασα για δοκιμή. Πολύ φοβάμαι πως και με Kalyway 10.5.2 δεν θα βγάλω άκρη, καθώς μάλλον έχω πρόβλημα στον εντοπισμό του σκληρού δίσκου (root device).
Mercyful_Fate Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Προχώρησα ένα βηματάκι παραπέρα, αλλά έχω ακόμα πρόβλημα. Έκανα μερικές trial & error προσπάθειες, παίζοντας κυρίως με ide & ps2 drivers και fixes, και τώρα το boot προχωράει μέχρι το login screen. Εκεί όμως εμφανίζεται ένα περίεργο πρόβλημα: μου δείχνει το γαλάζιο φόντο της login screen, αλλά δεν εμφανίζει κανένα login window. Ο δίσκος σταμάει την δραστηριότητά του, και το laptop μένει εκεί.
Anemos2006 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Το Hardware μου κανει για Hackintosh ? Καλησπερα, θελω να βαλω Hackintosh και στο pc μου γιατι βαρεθικα τα παραθυρα. ---------- Προσθήκη στις 00:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:15 ---------- Γεια σας παιδια ειμαι η Μαρια και εχω προσπαθηση να βαλω iDeneb 10.5.8 , IPC OSx86, Mac OSX 10.4.7 uphuck, δυστηχως πολλα προβληματα θελω τα φωτα σας. Ευχαριστω ΜΑΡΙΑ
dimitris74 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Έχω δοκιμάσει με ASUS P5Q, P5Q-e, P5Q Deluxe. Με αλλαγή BIOS και τα κατάλληλα kexts παιζουν με ορίτζιναλ DVD Snow Leopard (και βοηθητικό BootCD) ΑΨΟΓΑ... για p5q deluxe χρειαζεται κατι περιεργο για να παιξει? εντελώς άσχετος με το project απλα θελω να δοκιμασω σε ενα σκληρο που εχω
Mercyful_Fate Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Προχώρησα ένα βηματάκι παραπέρα, αλλά έχω ακόμα πρόβλημα.Έκανα μερικές trial & error προσπάθειες, παίζοντας κυρίως με ide & ps2 drivers και fixes, και τώρα το boot προχωράει μέχρι το login screen. Εκεί όμως εμφανίζεται ένα περίεργο πρόβλημα: μου δείχνει το γαλάζιο φόντο της login screen, αλλά δεν εμφανίζει κανένα login window. Ο δίσκος σταμάει την δραστηριότητά του, και το laptop μένει εκεί. Τρέχουσα κατάσταση: για το κόλλημα στο γαλάζιο φόντο έφταιγαν οι video drivers. Πέρασα από το installation τους drivers για την Intel GMA900 και τώρα έχω κανονικά την Welcome screen που ξεκινάει με την αναγνώριση του πληκτρολογίου. Και εδώ ακριβώς παρουσιάζεται το νέο πρόβλημα. Δεν έχω ούτε πληκτρολόγιο, ούτε trackpad, οπότε θα πρέπει να παίξω λίγο με τους αντίστοιχους drivers για να προχωρήσω.
Mercyful_Fate Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 kαποια απαντηση? Μαρία, πες μας λίγο σε τι στάδιο είσαι και τι προβλήματα αντιμετοπίζεις. Πάντως, για να ξέρεις, είναι μια επίπονη διαδικασία γενικά, με αμφίβολα αποτελέσματα. Εγώ το παλιό μου laptop σήμερα κατάφερα να το φέρω στα ίσια του με λειτουργική εγκατάσταση, και πάλι έχω 1-2 σοβαρά θέματα να λύσω (π.χ. δεν λειτουργεί η ασύρματη κάρτα). Αν έχεις καταφέρει να κάνεις την εγκατάσταση, και έχεις πρόβλημα στο boot-αρισμα, τότε δώσε στην εκκίνηση ως όρισμα "-f -v" (χωρίς εισαγωγικά), και εκεί που θα σου κολλήσει τράβα μια φώτο και ανέβασέ την να την δούμε. ---------- Προσθήκη στις 13:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:51 ---------- Τρέχουσα κατάσταση: για το κόλλημα στο γαλάζιο φόντο έφταιγαν οι video drivers. Πέρασα από το installation τους drivers για την Intel GMA900 και τώρα έχω κανονικά την Welcome screen που ξεκινάει με την αναγνώριση του πληκτρολογίου. Και εδώ ακριβώς παρουσιάζεται το νέο πρόβλημα. Δεν έχω ούτε πληκτρολόγιο, ούτε trackpad, οπότε θα πρέπει να παίξω λίγο με τους αντίστοιχους drivers για να προχωρήσω. Λοιπόν, πλέον τα Leopard είναι εγκατεστημένα, το μηχάνημα μπουτάρει κανονικά, σε γενικές γραμμές είναι λειτουργικό και οι βασικές συσκευές (γραφικά, ήχος, ethernet, keyboard & trackpad) δουλεύουν. Τώρα το έχω βάλει σε μπαταρία, είναι περίπου μια ώρα σε λειτουργία και μου έχει φάει (σύμφωνα με το Leopard) το 30% της μπαταρίας (ικανοποιητικό για μπαταρία από ebay και λειτουργικό non-optimized). Θετικό, επίσης, ειναι και το γεγονός ότι (απ' ότι φαίνεται) τα σπαστικά προβλήματα με shutdown/reboot/sleep/wakeup δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα, όλα φαίνεται να δουλεύουν σωστά. Ωστόσο, δεν έχω ασύρματη κάρτα ακόμα, το οποίο αποτελεί θέμα για την χρήση που προορίζεται το laptop. Επίσης, έχω μια αίσθηση ότι ώρες ώρες lag-αρει στην λειτουργία του το μηχάνημα, με κάμποσο disk activity σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά όταν κάνεις login στο OS, μέχρι να ησυχάσει ο δίσκος περνάει αρκετή ώρα, και το μηχάνημα είναι γυμνο με φρέσκια εγκατάσταση). Βέβαια, σ'αυτό ίσως να φταίει το γεγονός ότι έχει μόλις 1gb ram για να βολέψει τις ανάγκες του λειτουργικού και της κάρτας γραφικών (shared memory), αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι κάτι λείπει από πλευράς patches/fixes...
haHa Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Λοιπόν, πλέον τα Leopard είναι εγκατεστημένα, το μηχάνημα μπουτάρει κανονικά, σε γενικές γραμμές είναι λειτουργικό και οι βασικές συσκευές (γραφικά, ήχος, ethernet, keyboard & trackpad) δουλεύουν. Τώρα το έχω βάλει σε μπαταρία, είναι περίπου μια ώρα σε λειτουργία και μου έχει φάει (σύμφωνα με το Leopard) το 30% της μπαταρίας (ικανοποιητικό για μπαταρία από ebay και λειτουργικό non-optimized). Ωστόσο, δεν έχω ασύρματη κάρτα ακόμα, το οποίο αποτελεί θέμα για την χρήση που προορίζεται το laptop. Επίσης, έχω μια αίσθηση ότι ώρες ώρες lag-αρει στην λειτουργία του το μηχάνημα, με κάμποσο disk activity σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά όταν κάνεις login στο OS, μέχρι να ησυχάσει ο δίσκος περνάει αρκετή ώρα, και το μηχάνημα είναι γυμνο με φρέσκια εγκατάσταση). Βέβαια, σ'αυτό ίσως να φταίει το γεγονός ότι έχει μόλις 1gb ram για να βολέψει τις ανάγκες του λειτουργικού και της κάρτας γραφικών (shared memory), αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι κάτι λείπει από πλευράς patches/fixes... Πολυ ικανοποιητικη διαρκεια μπαταριας για hackintosh! Τωρα για την αυσρματη καρτα, αν δεν βρεις drivers , τοτε η λυση ειναι προφανης: αντικατασταση με καποια εσωτερικη συμβατη. Για το disk activity, μηπως φταιει οτι ειναι φρεσκαι εγκατασταση οποτε τωρα αρχιζει να κανει index το spotlight? Αν δεν οφειλεται σε αυτο το lagarisma, τοτε δυσκολο να βρεις ακρη.
Mercyful_Fate Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Πολυ ικανοποιητικη διαρκεια μπαταριας για hackintosh! Τωρα για την αυσρματη καρτα, αν δεν βρεις drivers , τοτε η λυση ειναι προφανης: αντικατασταση με καποια εσωτερικη συμβατη. Για το disk activity, μηπως φταιει οτι ειναι φρεσκαι εγκατασταση οποτε τωρα αρχιζει να κανει index το spotlight? Αν δεν οφειλεται σε αυτο το lagarisma, τοτε δυσκολο να βρεις ακρη. Εννοείς να αντικαταστήσω το module της ασύρματης κάρτας με κάποιο άλλο συμβατό (π.χ. από ebay)? Γιατί σκεφτόμουν κάτι πιο εύκολο: έχω το γωστό wifi usb stick της Asus που είναι συμβατό με Leopard. Βέβαια θα είναι εξωτερικό και δεν βολεύει ιδιαίτερα, αλλά σαν αίσχατη λύση υπάρχει και αυτό. Για το disk activity, όχι δεν είναι το indexing του spotlight. Στο spotlight είναι συνεχές και κρατάει πολύ ώρα, εμένα είναι πιο σποραδικό και το κάνει σίγουρα κάθε φορά που φορτώνει πριν σε πετάξει στο desktop. Επίσης, όταν πάω να ανοίξω κανένα Safari γουργουρίζει λιγάκι και lag-αρει το bouncing του εικονιδίου στο dock. Βέβαια πιθανότατα να κάνει swaping λόγω της λίγης ram, οπότε μάλλον γίνομαι υπερβολικός. Η λύσης (με κάποιο κόστος βέβαια) θα ήταν αναβάθμιση σε 2gb ram και μετά monitoring του προβλήματος.
haHa Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Εννοείς να αντικαταστήσω το module της ασύρματης κάρτας με κάποιο άλλο συμβατό (π.χ. από ebay)? Γιατί σκεφτόμουν κάτι πιο εύκολο: έχω το γωστό wifi usb stick της Asus που είναι συμβατό με Leopard. Βέβαια θα είναι εξωτερικό και δεν βολεύει ιδιαίτερα, αλλά σαν αίσχατη λύση υπάρχει και αυτό. Για το disk activity, όχι δεν είναι το indexing του spotlight. Στο spotlight είναι συνεχές και κρατάει πολύ ώρα, εμένα είναι πιο σποραδικό και το κάνει σίγουρα κάθε φορά που φορτώνει πριν σε πετάξει στο desktop. Επίσης, όταν πάω να ανοίξω κανένα Safari γουργουρίζει λιγάκι και lag-αρει το bouncing του εικονιδίου στο dock. Βέβαια πιθανότατα να κάνει swaping λόγω της λίγης ram, οπότε μάλλον γίνομαι υπερβολικός. Η λύσης (με κάποιο κόστος βέβαια) θα ήταν αναβάθμιση σε 2gb ram και μετά monitoring του προβλήματος. Ναι εννοω αντικατασταση του module, γιατι για μονιμη λυση δεν πολυβολευει το wifi usb. Βεβαια μεχρι να βγαλεις ακρη και να δεις αν μπορει να γινει αυτος ο φορητος αξιοπρεπες hackintosh, μπορεις να εισαι με το asus usb wifi και να μην ξοδευτεις. Αλλωστε, ειναι πολυ προτιμοτερο να δωσεις κανα χρημα για ram. Κριμα ειναι να εχει μονο 1gb σε snow leopard.
Mercyful_Fate Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Αλλωστε, ειναι πολυ προτιμοτερο να δωσεις κανα χρημα για ram. Κριμα ειναι να εχει μονο 1gb σε snow leopard. Όχι snow, σκέτο! εντιτ: τελικά όσο το χρησιμοποιώ, αντιλαμβάνομαι ότι εκτός από λίγο παραπανήσιο swapping δεν έχει κάτι άλλο σοβαρό από πλευράς απόδοσης. Βέβαια δυστυχώς σε youtube 720p και πάνω δεν τραβάει λόγω επεξεργαστή (τα 720p avi τα έχει άνετα, με όχι πάνω από 70% επεξεργαστή), αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Τώρα μένει να λυθεί το πρόβλημα της ασύρματης. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2010 από Mercyful_Fate
anastasios5 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 γεια και απο εμενα.Θελω εδω και πολυ καιρο να βαλω στο λαπτοπ μου mac os αλλα ειμαι λιγο ασχετος σε αυτο το θεμα.Εχω κατεβασει μια εκδοση mac os leopard(iatkos v7) και την εγγραψα σε ενα DVD.Μετα εβαλα το δισκακι στο λαπτοπ,το εκλεισα και το ξαναανοιξα για να κανει boot.τοτε μου βγαζει μια μαυρη οθονη μου λεει να πατησω οποιοδηποτε κουμπι και εγω παταω το εντερ,τοτε βγαζει απο μονο του πολλες σειρες με γραμματα και φτανει σε αυτο το σημειο και κολλαει: http://s849.photobucket.com/albums/ab54/anastasios555/?action=view¤t=P0115_04-03-10.jpg&newest=1 τι μπορω να κανω?χρειαζομαι βοηθεια!
Mercyful_Fate Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Πες μας πρώτα τι λαπτοπ έχεις, και αν ολοκλήρωσες την εγκατάσταση.
anastasios5 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 LG R700(intel core 2 duo T750,2 GB Ram,250 GB σκληρος,NVIDIA GeForce Go 8600M GS) Εχω κατεβασει μια εκδοση mac os leopard(iatkos v7) και την εγγραψα σε ενα DVD.Μετα εβαλα το δισκακι στο λαπτοπ,το εκλεισα και το ξαναανοιξα για να κανει boot.τοτε μου βγαζει μια μαυρη οθονη μου λεει να πατησω οποιοδηποτε κουμπι και εγω παταω το εντερ,τοτε βγαζει απο μονο του πολλες σειρες με γραμματα και φτανει σε αυτο το σημειο και κολλαει: http://s849.photobucket.com/albums/a...0.jpg&newest=1 και λογικα δεν ολοκληρωσα την εγκατασταση!σας ειπα κιολας οτι ειαι λιγο ασχετος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις