Προς το περιεχόμενο

Κλείδωμα σκληρού δίσκου σε LAPTOP!!

toshibam8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα τις γνώσεις σας. Κλείδωσε ο σκληρός δίσκος στο laptop ενός φίλου μου και δεν μπαίνει στα WINDOWS7 καθώς ζητάει κωδικό. Δεν ξέρει πως έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει κωδικό από το bios καθώς ζητάει τον κωδικό. Καμία πρόταση??

Δημοσ.

Kαπου ειχα διαβασει πως αν βγαλεις για κανα 2ωρο την μπαταρια του BIOS και την ξαναβαλεις μετα, byebye κωδικος...

Δημοσ.

Πολλα λαπτοπ δεν εχουν μπαταρια στυλ ''κερματος'', οποτε αν ειναι να μπεις στο χωρο για ''ξεκολληματα'' κρατα και κανενα καλάι και καμια τρομπα κιολας...

Αν και δεν πιστευω...Καλυτερα ανοιξε το απο κατω, ξεβιδωσε τις βιδουλες, δες σιγουρα τι τυπος ειναι, οχι τιποτα αλλο μην κανουμε εικασιες και εμεις, και πες μας...

Δημοσ.

αν ισχύει ότι και στα toshiba ξέχαστε τον δίσκο. Συνήθως τα laptop έχουν 2 κωδικούς, εναν για το bios και εναν για το σκληρό.

Ο κωδικός του bios μπορεί να απενεργοποιηθεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσει με διάφορες μεθόδους, όπως εξαγωγή μπαταρίας RTC ή με jumpering σε κάποια συγκεκριμένα σημεία της μητρικής κτλ. Φυσικά δεν ισχύουν τα ίδια σε όλα τα μοντέλα.

ο κωδικός του σκληρού όμως ΔΕΝ απενεργοποιείται με τίποτα! Έτσι και κλείδωσες τον δίσκο είναι άχρηστος πλέον και τα δεδομένα bye-bye. Το laptop για να δουλέψει χρειάζεται έναν καινούργιο δίσκο και όλα μια χαρά.

για acer δεν το έχω ψάξει αλλά διάβασε τη λέει πχ η TOSHIBA που μου έπεσε μια περίπτωση διπλού κλειδώματος (BIOS + HDD)

Please Note:

Password Removal is not covered by Toshiba Standard Limited Warranty.

HDD Password is non removable, user must ensure that they have backed up their data.

Proof of Purchase must be provided to a Toshiba Authorized Service Provider in order to remove BIOS, User or Supervisor Password

Your HDD password is different from your BIOS Password. Your BIOS Password is stored in the computer, but your HDD Password is stored in the HDD unit itself. So even the HDD unit is removed from one computer and attached to another, the HDD password is required to access it.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...