Προς το περιεχόμενο

Κατάληξη domain

NiKoS WSN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνεται κάποιος να φτιάξει δικιά του κατάληξη domain; Πχ αντί για name.com να φτιάξω εγώ ένα "domain" name.nikos . (όταν λέω φτιάξω όχι να νοικιάσω αλλά να το νοικιάζω!

ΠΧ το dot.tk είναι μονο"πώλειο"

Δημοσ.

Αν θες να το βλέπεις το site σου μόνο εσυ γινεται. Αν έχεις 100.000$ μια πολυεθνική με ισχυρό brandname πάλι θα γίνεται από το 2012 νομίζω θα επιτρέπει η ΙCANN. Οπότε η απάντηση στο ερωτημα σου είναι οχι.

Δημοσ.

Αν θες να το βλέπεις το site σου μόνο εσυ γινεται. Αν έχεις 100.000$ μια πολυεθνική με ισχυρό brandname πάλι θα γίνεται από το 2012 νομίζω θα επιτρέπει η ΙCANN. Οπότε η απάντηση στο ερωτημα σου είναι οχι.

Όταν λες να το βλέπω μόνο εγώ εννοείς εικονικά ή να είναι μόνο για το site μου και όχι προς πώληση; τα υπόλοιπα δεν τα κατάλαβα οπότε θα τα ψάξω στο γουογλη!

edit: Δεν κατάλαβα πολλά!

Το θέμα είναι μόνο τα λεφτά; Αν ναι δηλαδή πάω στην icann και μου το φτιάχνει;

πολυεθνική με ισχυρό brandname πάλι θα γίνεται από το 2012 νομίζω θα επιτρέπει η ΙCANN.

αυτό επειδή δεν το κατάλαβα συντακτικά, εννοείς πως θα γίνεται μόνο για επαγκελματικό σκοπό;

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς μέχρι πρόσφατα δεν γινόταν. Υπήρχαν συγκεκριμένες καταλήξεις που επιτρεπόντουσαν (οι γνωστές καταλήξεις δηλαδή...).

Πριν από λίγο καιρό η ICANN ελευθέρωσε όλες τις καταλήξεις. Πρακτικά, αν πάει κάποιος στην ICANN θα μπορέσει (υπό προϋποθέσεις) να αγοράσει μία κατάληξη. Βέβαια, οι νέες καταλήξεις θα δίνονται αφότου η ICANN εγκρίνει την σχετική αίτηση. Δεν θα δώσει π.χ. την κατάληξη .sony σε κάποιον άσχετο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν δίνονται σε ιδιώτες, αλλά σε εταιρίες, οργανισμούς, κτλ.

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς μέχρι πρόσφατα δεν γινόταν. Υπήρχαν συγκεκριμένες καταλήξεις που επιτρεπόντουσαν (οι γνωστές καταλήξεις δηλαδή...).

Πριν από λίγο καιρό η ICANN ελευθέρωσε όλες τις καταλήξεις. Πρακτικά, αν πάει κάποιος στην ICANN θα μπορέσει (υπό προϋποθέσεις) να αγοράσει μία κατάληξη. Βέβαια, οι νέες καταλήξεις θα δίνονται αφότου η ICANN εγκρίνει την σχετική αίτηση. Δεν θα δώσει π.χ. την κατάληξη .sony σε κάποιον άσχετο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν δίνονται σε ιδιώτες, αλλά σε εταιρίες, οργανισμούς, κτλ.

Ευχαριστώ! Άλλη μία ερώτηση;

Θεωριτικά η icann είναι non-pofit πως γίνεται και έχει το μονοπώλειο; Μπορώ εγώ να φτιάξω πχ και εγώ έναν οργανισμό που να κάνει την ίδια δουλειά;

Δημοσ.

Αφού όπως λες είναι non profit, τότε η έννοια του μονοπωλίου δεν ισχύει ;).

Και τότε γιατί υπάρχει μόνο αυτή; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω!

Δημοσ.

Aιντε πρώτον το .tk είναι για χώρα (συγκεκριμένα για το τοκελαου

2 με τίποτα ! Πρεπει να εγκριθεί πρωτα απο την ΕΕΕΤ (Εκτος αν εισαι αμερικανός ) και στη συνεχεια από την ICANN

Και οπως καταλαβαίνεις πρεπει να.εισαι τεράστιος οργανισμός πχ microsoft,apple κτλ.

Τελος τα domain τα παρέχουν διάφοροι οργανισμοί από τα κράτη πχ στην ελλάδα η ΕΕΕΤ ενώ όλες πρέπει να συμβαδίζουν με την ICANN Τέλος υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των οργανισμών αυτών με τους καταχώρητες ... Έτσι από εκει δεινουμε το αίτημα να αγοράσουμε ένα domain στο καταχώρητή το μεταφερει στους οργανισμούς και κατα 90% εγκρίνεται

Δημοσ.

Επίσης το ότι είναι μη κερσοσκοπικού χαρακτήρα δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει λεφτά,το αντίτιμο που πληρώνεις για να πάρεις ένα domain naime που νομίζεις ότι πάει σε ένα βαθμό στην EETT,στο RIPE και στην ICANN. Το ότι τα domain names και οι IPs δίνονται από αυτούς του οργανισμούς και γιατί σε παραπέμπω στα άρθρα της wikipedia: ΙΑΝΑ ICANN RIPE και στα αντίστοιχα RFCs που θα βρεις σε αυτά τα άρθρα και εξηγούν γιατί λειτουργεί έτσι το Internet.

Γενικά το Internet έχει σαν Βίβλο τα RFCs και λειτουργεί με βάση αυτά άρα είναι λίγο σαν μαθηματικά αξιώματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...