Arctic Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 64 βαθμοί σε idle δεν είναι και λίγοι ειδικά για χειμώνα(εκτός κι αν έχει «ιδιαιτερότητες» η συγκεκριμένη GPU). Αν μπορείς άλλαξε την θερμοαπαγωγική της κάρτας. Αν δεν βρίσκεις ανεμιστήρα για να δοκιμάσεις βάλε κανένα μεγάλο να χτυπάει το κουτί Όπως είπε και ο anrim πρέπει η κάρτα να είναι pcie και όχι AGP. Η διαφορά φαίνεται στο μήκος της υποδοχής αλλά και στη εγκοπή. PCIe slot (το μεγάλο κίτρινο) AGP Slot(το καφέ)
ostvarivanje Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Μετά από αρκετό διάστημα, λόγω διάφορων υποχρεώσεων, μπόρεσα να μπω στο forum και να γράψω. Το πρόβλημα παραμένει, αλλά ο υπολογιστής επανεκκινείται με διαφορετικούς τρόπους. Άλλες φορές με μπλε οθόνη, άλλες κολλάει και δεν κάνει τίποτα και χρειάζεται reset και μερικές εκεί που λειτουργεί κανονικά, επανεκκινείται μόνος του, λες και έχει πατήσει κάποιος το reset. Επίσης με τους τελευταίους drivers της Nvidia, 285.62, μία φορά μου έβγαλε ότι χάθηκαν οι drivers και αμέσως με άλλο μήνυμα ότι έγινε επαναφορά των drivers και ο υπολογιστής συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Από εχτές απεγκατέστησα τους drivers και μέσω των Windows Update εγκατέστησα αυτούς που μου έβγαλε notification, οι οποίοι είναι από τον Ιούλιο του 2010. Τελικά, ανεμιστηράκι έχω ακριβώς πάνω από την κάρτα γραφικών. Βοηθάει αυτό; Σκέφτομαι να δοκιμάσω τα προγράμματα που μου προτείνατε, αλλά όπως προείπα, το φοβάμαι λίγο. Με το hdmonitor είμαι εντάξει να παρακολουθώ τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών; Δηλαδή, αν ανεβεί επικίνδυνα η θερμοκρασία (από πόσους βαθμούς και πάνω αλήθεια, απλά κλείνω το πρόγραμμα; Και τέλος, στην περίπτωση που έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών, πώς το καταλαβαίνω; Θα κλείσει ο υπολογιστής; Θα κολλήσει; Θα κάνει επανεκκίνηση ή κάτι άλλο;
Arctic Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Γενικά αν ανεβάζει θερμοκρασίες κρασάρει είτε με bsod είτε βγάζει artifacts. Στη συγκεκριμένη περίπτωση περίμενε τα «συμπτώματα» που σου βγάζει. Αλλά αφού έχεις 64 idle φαντάζομαι να ανεβάζει 80-90 άνετα όποτε και 100 είναι πιθανό. Εγώ θα το άφηνα μέχρι να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία(όσο είναι δυνατό), με τη προϋπόθεση ότι δεν θα βγάλει τα προβλήματα. Μην το φοβάσαι. Είτε βγάλει είτε όχι πρόβλημα η κάρτα θέλει ένα καθάρισμα και αλλαγή πάστας της ψύκτρας.
ostvarivanje Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλλά σήμερα που ήθελα να το κάνω, ξαφνικά ο υπολογιστής δεν ανοίγει. Οπότε η μόνη λύση που μου μένει είναι αυτό με την κάρτα γραφικών για τον καθαρισμό που λες και την αλλαγή πάστας της ψύκτρας. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω ιδέα πώς γίνεται όλο αυτό. Δηλαδή πώς καθαρίζει και πώς αλλάζει η πάστα. Είναι κάτι που μπορώ να το κάνω μόνος μου ή να βγάλω την κάρτα και να τη δώσω σε κάποιο κατάστημα υπολογιστών να μου το κάνει;
Arctic Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Είναι αρκετά εύκολο, αν δεν φοβάσαι. Αλλά αυτό θα αποσκοπούσε στο να μειωθεί η θερμοκρασία. Από τη στιγμή που δεν ανοίγει και ουσιαστικά δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ίσως να μην φταίει η θερμοκρασία(παρότι είναι αρκετά υψηλή). Αν θέλεις να το κάνεις ψάξε σχετικά video στο youtube. Θα χρειαστείς και πάστα(πάρε όποια φθηνότερη βρεις οι διαφορές είναι ασήμαντες) Εξήγησε το ότι δεν ανοίγει. Δεν παίρνει καθόλου μπροστά(δεν δίνει ρεύμα στους ανεμιστήρες της CPU/GPU και του τροφοδοτικού);
ostvarivanje Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν το έγραψα καλά. Όταν πατάω το power εκκινούνται όλα κανονικά (ανεμιστηράκια και τα πάντα), ξεκινάνε τα windows και τη στιγμή που είναι να μου βγάλει την logon screen αργεί αρκετή ώρα και μετά μου βγάζει bsod. Και επίσης, μου βγάζει αυτές τις γραμμούλες που είχα γράψει και όταν εκκινείται το σύστημα, δηλαδή πριν ξεκινήσουν τα windows αυτές τις κάθετες διακεκομμένες πράσινες/άσπρες. Αν μπορέσω θα δοκιμάσω να εκκινήσω το σύστημα για να το βγάλω φωτογραφία. Επίσης, θα επικοινωνήσω και με ένα φίλο μου για να κάνω αυτό που μου είπες για την κάρτα γραφικών... ή να αγοράσω μια και καλή καινούρια;
Arctic Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ θα σου προτείνω να δοκιμάσεις να καθαρίσεις και αλλάξεις πάστα στη κάρτα μόνο για τη διαδικασία. Αν μπαίνεις σε κόπο κτλ τότε πάρε μία 5450 ή 6450 και θα είσαι εντάξει(αν φυσικά το πρόβλημα είναι η κάρτα σου)
ostvarivanje Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 To αν μπαίνω σε κόπο, φίλε μου, δεν το γνωρίζω γιατί δεν ξέρω τι κόπος είναι να κάνω κάτι τέτοιο, εννοώ κατά πόσο είναι χρονοβόρο και δύσκολο. Από εκεί και πέρα, αυτό που έγραψες για τον καθαρισμό της κάρτας τι εννοείς; Εννοείς από σκόνη, φύσιγμα κλπ. ή κάτι άλλο; Πάντως από τις τιμές που είδα, δεν είναι και κανένα φοβερό και τρομερό ποσό, βέβαια βλέπω πολλές και όταν αποφασίσω να πάρω θα κάνω ερώτηση για το ποια να διαλέξω, βλέπω για παράδειγμα και με 1gb μνήμη και δεν ξέρω κατά πόσο δε θα δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημά μου. Επίσης, η απορία μου είναι, στην περίπτωση που το πρόβλημα το έχει η κάρτα γραφικών, πώς έγινε και χάλασε το tuner της τηλεόρασης;
Arctic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω(φροντιστήρια, διάβασμα κτλ). Η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά χωρίς απρόοπτα (pc είναι αυτό). Δύσκολο δεν το λες σε καμία περίπτωση(έχοντας σωστά ή έστω επαρκή κατσαβίδια που μπορεί και να μην χρειαστούν). Όπου καθάρισμα εννοώ ξεσκόνισμα και αλλαγή πάστας. Όση μνήμη και να έχει η κάρτα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. 1GB είναι υπερβολή όμως. Ίσως κριτήριο για να διαλέξεις είναι η συμβατότητα με το υπόλοιπο σύστημα(πχ οι 6450 είναι πιο καινούργιες των 5450 άρα μπορεί να υπάρξει ασυμβατότητα με το wh που έχεις-δεν το πιστεύω). Για το tuner δεν ξέρω. ΥΓ. Σε linux υπάρχουν προβλήματα;
ostvarivanje Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πλέον έχω νέα, τουλάχιστον επιβεβαίωσα ότι για το πρόβλημά μου φταίει η κάρτα γραφικών. Μετά από μερικές μέρες που δεν έφτανα στο γραφικό περιβάλλον (εκεί είχα μαύρη οθόνη και μετά από περίπου 10-15 δευτερόλεπτα μου έβγαζε μπλε οθόνη). Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσα να απαντήσω. Τελικά, σήμερα βρήκα μια κάρτα και την έβαλα και πλέον κανένα πρόβλημα δεν έχω, λειτουργεί ο υπολογιστής κανονικότατα. Το ζήτημα είναι ότι την έβαλα και δεν είχα κοιτάξει ποια ήταν! Βάζοντας το cpu-z είδα ότι είναι η nvidia 8500GT. Αυτήν είναι καλύτερη από τη δική μου (7600GT); Βασικά, λίγο με νοιάζει αυτό, απλά αν είναι καλύτερη να δω τις επιδόσεις του υπολογιστή και κατά πόσο θα μου αρκούσε κάποια τέτοια. Από ό,τι βλέπω εδώ έχει ή 256 ή 512mb, αλλά το cpu-z μου δίνει ότι έχει 512. Σε σχέση με τη δικιά μου που έχει 256, τι όφελος έχω εγώ; Αυτή τη στιγμή το hwmonitor μου δείχνει 58 βαθμούς θερμοκρασία. Η κάρτα γραφικών δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα, οπότε να το θεωρήσω φυσιολογική αυτή τη θερμοκρασία; Σίγουρα θέλω να μου προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών για άμεση αγορά, από τη στιγμή που βρέθηκε ότι αυτό φταίει (αλλά πριν μου προτείνετε, θέλω να γράψω λίγο το συλλογισμό μου). Πριν "πεθάνει" η 7600 που έχω, παρατηρούσα - το τελευταίο εξάμηνο - να ανεβάζει πολύ την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή. Και την ανέβαζε με τον Chrome. Μήπως, επειδή ο chrome έχει hardware acceleration και από τη στιγμή που δεν απέδιδε καλά η κάρτα γραφικών, "ανάγκαζε" να λειτουργεί περισσότερο ο επεξεργαστής; Και για την επιλογή της κάρτας, από ό,τι καταλαβαίνω είναι προτιμότερο να πάρω με 512 μνήμη. ATI ή Nvidia; Δεν μπορώ να πω ότι είχα πρόβλημα με την Nvidia και θυμάμαι παλιότερα σε Linux ότι οι ATI είχαν κάποια προβληματάκια με Linux (τώρα μόνο windows 7 έχω και περιμένω την Τετάρτη που θα ανακοινώσει η Microsoft την consumer's preview των windows 8, εννοείται ότι θα τη βάλω κατευθείαν. Αλλά σίγουρα θα βάλω και μία διανομή linux). Παιχνίδια παίζω σπάνια και το πολύ πολύ κανένα need for speed τριετίας. Βέβαια, με καλύτερη κάρτα μπορεί να μπω στον πειρασμό και για κάποιο πιο πρόσφατο παιχνίδι, αλλά τα παιχνίδια δεν είναι στις προτεραιότητές μου. Απλά, προτείνετέ μου οτιδήποτε που θα βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή μου. Φίλε Arctic σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όλη υποστήριξη όλο αυτό το διάστημα. Να είσαι πάντα καλά. Και κάτι τελευταίο. Αυτή τη στιγμή έχω ανοιχτό τον Chrome με 8 tabs και το TiVme (πρόγραμμα προβολής τηλεόρασης για μία kworld που έχω) και αυτή τη στιγμή ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί το 20%, αλλά γιατί καταναλώνω ήδη 60% της μνήμης των 3gb. Έχω την εντύπωση ότι δεν είχα τόσο υψηλά ποσά μνήμης. Έχει καμία σχέση με το ότι δεν εγκατέστησα τους drivers της κάρτας γραφικών; Ποιους drivers να εγκαταστήσω (δεν είναι και δική μου η κάρτα, οπότε είμαι ποιο προσεκτικός), αυτούς που προτείνουν τα windows update (που είναι από τις 6/7/2001) ή από τη σελίδα της nvidia; Επειδή είχε αναφερθεί ότι δίνουν οι τελευταίοι drivers περισσότερο ρεύμα και κάποιες τις καίει. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Συγγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα, αλλά είμαι αρκετά χαρούμενος επειδή λύθηκε το πρόβλημα που είχα!
Arctic Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Να 'σαι καλά. Χάρηκα και που βοήθησα και για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι η 7600GT είναι καλύτερη της 8500GT αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Η διαφορά στη μνήμη θα την έβλεπες σε παιχνίδια που και πάλι εξαρτάτε από την ανάλυση. Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις στις αγγελίες για κάτι ΑΤΙ 4850/4870 με 40-60€ το πολύ με τις οποίες θα παίζεις σχετικά άνετα και παιχνίδια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ασυμβατότητες με Linux σε αυτές τις κάρτες(η δική μου που είναι μία γενιά αργότερα-ΑΤΙ 5770- δεν είχε). Αν θέλεις καινούργιες πήγαινε στις 5450/6450 που έβαλα παραπάνω για low end ή σε καμία 6670-6750 στη μεσαία κατηγορία. Αν θέλεις περισσότερες ιδέες πες μου το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, την ανάλυση της οθόνης(ή αν υπάρχει προοπτική αλλαγής) και το τροφοδοτικό. Πάντως και 58C δεν είναι λίγοι για idle. Αφού δεν έχεις ανεμιστήρες στο κουτί καλό θα ήταν είτε να έβαζες κανένα ανεμιστήρα στο υπάρχον κουτί είτε να άλλαζες με αυτό ή αυτό (το δεύτερο το έχω δει και είναι πολύ καλό, το πρώτο φαίνεται εξίσου καλό και στα + είναι το HDD dock) Για το hardware acceleration πραγματικά δεν ξέρω. Πιθανολογώ ότι δεν παίζει ρόλο(νομίζω ότι είτε 1 είτε 10 βιντεο έχεις σε αντίστοιχες καρτέλες, αν προβάλλεται στην οθόνη 1-2 δεν υπάρχει φόρτος για τη κάρτα γραφικών). Αλλά μη με πάρεις στα σοβαρά. Για drivers βάλε τους τελευταίους. Η κάρτα είναι αρκετά παλιά, ακόμα και πρόβλημα με drivers να έπαιξε κάποτε θα το έχουν διορθώσει σήμερα. Θεωρητικά πάντα, άρα στο λέω με κάθε επιφύλαξη.
ostvarivanje Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δε νομίζω να είναι καλύτερη η 7600 από την 8500, τουλάχιστον η 7600 έχει 256 και η 8500 512mb. Από εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα. Λογικά, αφού έχει μεγαλύτερο αριθμό δεν πρέπει να είναι καλύτερη; Τέλος πάντων, λίγο μας νοιάζει αυτό. Σκέφτομαι να πάω σε καινούρια και συγκεκριμένα στην 6570. Αν θέλεις, έλα και στο θέμα της κάρτας γραφικών που δημιούργησα για να επιλέξω ποια να πάρω:Link Από εκεί και πέρα, "δεν είμαι" για να πάρω άλλο κουτί. Όσο για ανεμιστηράκι έχω ένα ακριβώς πάνω από την κάρτα μνήμης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκεί, οπότε για την κάρτα μνήμης είναι. Οκ, θα βάλω τους τελευταίους drivers όταν τελειώσει ο αγώνας του Ολυμπιακού στο μπάσκετ με τον Άρη.
ostvarivanje Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά, τα προβλήματα με τον υπολογιστή δεν τελειώνουν εδώ. Από σήμερα το πρωί κάηκε και η οθόνη. Είχαν αρχίσει τα προβλήματα με το να μη λειτουργεί το tuner εδώ και ένα μήνα και τελικά σήμερα... τέλος (από την πίσω πλευρά της οθόνης μυρίζει καμένο). Για επιλογή καινούριας οθόνης θα δημιουργήσω καινούριο θέμα, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν ήταν φυσιολογική φθορά και ήταν συμπτωματικό το κάψιμο της κάρτας γραφικών και της οθόνης ή υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ τους (το ένα να έκαψε το άλλο); Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι "βαθύτερο", για παράδειγμα τροφοδοτικό; Πάντως, όταν είχε καεί το προηγούμενο τροφοδοτικό απλά είχε κλείσει ο υπολογιστής χωρίς να πειραχθεί κάτι άλλο. Βέβαια, υπάρχει λόγος να δοκιμάσω άλλη οθόνη για να δω αν λειτουργεί; Δηλαδή στην περίπτωση που φταίει κάτι άλλο και έκαψε την οθόνη;
ostvarivanje Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Ξεθάβω, για μια ακόμα φορά, αυτό το θέμα γιατί έχω εξελίξεις σε σχέση με τον υπολογιστή (και τώρα βρήκα το χρόνο για να το κάνω). Παρά την αλλαγή της οθόνης και της κάρτας γραφικών, τα κολλήματα παρέμεναν. Άλλοτε με μπλε οθόνη και άλλοτε κολλούσε όλο το σύστημα και έπρεπε να κάνω reset. Με είχε προβληματίσει ιδιαίτερα αυτή η κατάσταση που δεν μπορούσα να βρω τη λύση και είχα αρχίσει να φοβάμαι μήπως και μου κάψει κάποια οθόνη ή την κάρτα γραφικών (και τα δύο καινούρια). Τελικά, κοιτώντας τις μνήμες, πρόσεξα ότι η μία (2 θέσεις από 1gb και 2 από 512) που την είχα στο 4ο slot φαινόταν ένα μαύρισμα σαν να ήταν καμμένη. Επισυνάπτω μία φωτογραφία της αλλά λόγω του φλας της φωτογραφικής δε φαίνεται ακριβώς όπως είναι στην πραγματικότητα. Φαίνεται εκεί που γράφει www.corsairmemory.com στην κάτω αριστερή πλευρά (συγκεκριμένα στα γράμματα "mem"). Οπότε σκέφτηκα να λειτουργήσω τον υπολογιστή χωρίς αυτή τη μνήμη και για μια εβδομάδα ακριβώς δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Μετά σκέφτηκα μήπως έχει πρόβλημα και το slot, οπότε έβαλα την άλλη με τα 512mb στο 4ο slot. Τη δεύτερη μέρα κόλλησε ο υπολογιστής και έκανα reset. Όμως από τότε (πέρασε μάλλον μια εβδομάδα) πάλι δεν είχα το παραμικρό. Οπότε, ήταν ζήτημα της μνήμης. Τώρα δουλεύω τον υπολογιστή με 2,50gb ram και όταν ξεκινάει ο υπολογιστής χρησιμοποιεί το 35%-40%. Αλλά, μετά με τη χρήση που κάνω στον υπολογιστή φτάνει στο 70%-80%. Είναι φυσιολογικό να φτάνει τόσο υψηλά μνήμη 2,50gb; Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις 2Χ512 με δύο άλλες, οπότε να έχω πληθώρα μνήμης. Ποια η γνώμη σας; Εκτός αυτού, είχα και ένα άλλο πρόβλημα, αν θυμάστε. Πριν ξεκινήσει ο υπολογιστής ακουγόταν 7-8 φορές ότι διάβαζε το dvd και μετά ξεκινούσε (όλο αυτό το διάστημα η οθόνη έμπαινε σε αναμονή, γινόταν πορτοκαλί το φωτάκι). Τελικά, αποφάσισα να κάνω bios update μήπως και αυτό έφταιγε. Αλλά, δυστυχώς για μένα (μετά το ανακάλυψα στο forum της asus ότι είναι buggy το πρόγραμμά της) προσπάθησα μέσω του προγράμματος να κάνω αναβάθμιση μέσα από τα windows. Κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορούσε να κάνει επαλήθευση και στη επανεκκίνηση έμεινε νεκρός ο υπολογιστής. Την επόμενη μέρα με τη δεύτερη απόπειρα να βγάλω τη μπαταρία και να κάνω reset τη μνήμη cmos ξεκίνησε ο υπολογιστής και μάλιστα έχει πάρει και το update. Από τότε ξεκινάει με τη μία και δεν υπάρχει η αναμονή για αυτό που περιέγραψα λίγο πριν. Πλέον, δηλαδή, όλα καλά. Οπότε, είναι σωστή η σκέψη μου για αγορά δύο μνημών που θα αντικαταστήσουν τις 2Χ512;
Arctic Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Φίλε ostvarivanje μπορεί να σε συμφέρει η αλλαγή μητρικής(μεταχειρισμένη) εξολοκλήρου σε μία με ddr3 slots. Θα γράψω και θα ψάξω αύριο πάλι γιατί έχω διάβασμα. Αύριο τελειώνω πανελλήνιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα