Toufas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 τι ειναι πανω κατω η πιεση μεσα στην κουζινα (χωρις τα βρισιδια και χωρις την μειωση χαρακτηρα)
riderfrog Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα παίδες.Κατά την ταπεινή μου άποψη μία πολύ καλή σχολή μαγειρικής είναι η ETOILE (πρώην Les CHEFS ML). Πήγα και είδα τον χώρο και πραγματικά είναι ένα αρκετά μεγάλο κτίριο με πολύ καλές προδιαγραφές και στο χώρο της εστίασης αλλά και στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων. Πριν πάω στην ETOILE είχα πάει και στην Chef d'ouevre. Δεν μπορώ να πώ και εκεί ήταν ικανοποιητικά αλλά με εντυπωσίασε η όλη φιλοσοφία του ETOILE (πρώην Les CHEFS ML). Η ETOILE σε βάζει στο κλίμα της επαγγελματικής κουζίνας ξενοδοχείων και εστιατορίων. Ελπίζω να πάω καλά γιατί μου αρέσει ο χώρος του επαγγελματία chef....(ξέρω ότι είναι δύσκολα αλλά θα προσπαθήσω)!!!!!
chef magic Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα παίδες, βάσει των επιτυχιών η καλύτερη σχολή είναι η La Chef (πρώην λεβη). Εγώ τελείωσα το 2005 μάγειρας. Είχα πάρει μέρος το 2004 στον πρώτο εθνικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης σχολής στην Ελλάδα για να αντιπροσωπεύσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο kempinski hotel με αντίπαλο την lemonde. Τους είχαμε κερδίσει και από ότι παρακολουθώ σε ότι διαγωνισμούς πάνε τα παiδια πάντα πρώτοι βγαίνουν. Οπότε τα πράγματα είναι μάλλον για ψαγμένους. Θέλεις να μάθεις και να γίνεις chef η να ψήνεις μπακαλιαράκια 15 ώρες την ημέρα με 500 ευρώ. Εγω είμαι sous chef στο Λονδίνο σε εστιατόριο στην κινγς.διδακτρα και τέτοια δεν ξέρω
StormGr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Αν και παλιο το topic, ψάχνομαι και εγώ για σχολή μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη όμως. Αυτές που έχετε προτείνει εδώ πέρα δυστυχώς όλες είναι Αθήνα. Από το λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα την La Chef Λέβη και τα κλασικά ΙΕΚ δέλτα - ακμή κλπ. Αξίζει κάποιο από αυτά; έχετε κάποιο να μου προτείνετε? Επίσης επειδή είμαι λίγο μεγάλος (30 ετών πλέον) αλλά μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η κουζίνα και η όλη κατάσταση, αξίζει να πάω ή πλέον πέρασαν τα χρόνια;
StormGr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά καμιά βοήθεια; Κάποιος που να γνωρίζει κάτι; Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι έχω ξεχωρίσει τρία ΙΕΚ εώς τώρα. ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Όλα είναι καλά και το καθένα έχει τα δικά του θετικά πράγματα χωρίς να έχω βρει - παρατηρήσει κάποιο αρνητικό. Έχει κανείς κάποια εμπερία με αυτά τα ΙΕΚ; μαθαίνεις πολλά πράγματα; ποιό βοηθάει περισσότερο στο να βρείς μια καλή δουλειά για αρχή; Πρέπει να πάρω μια απόφαση εώς σήμερα - αύριο γιατί οι εγγραφές τελειώνουν και έχουν μείνει λίγες θέσεις, αλλά πραγματικά δεν είμαι σίγουρος αν κάποιο υπερτερεί απο τα υπόλοιπα. 1
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 βρες μια δουλεια σαν μαθητευομενος σε καποια κουζινα.
titanforce_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, εψαχνα για καποια καλη σχολη και κατεληξα σε αυτο το topic. Ξερει κανεις σε ποιες κρατικες σχολες μπορει να μπει καποιος απο ΕΠΑΛ? Αν οχι, ψαχνω για μια καλη αλλα οικονομικη σχολη. Οποιος ξερει ας απαντησει.
Glator Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, εψαχνα για καποια καλη σχολη και κατεληξα σε αυτο το topic. Ξερει κανεις σε ποιες κρατικες σχολες μπορει να μπει καποιος απο ΕΠΑΛ? Αν οχι, ψαχνω για μια καλη αλλα οικονομικη σχολη. Οποιος ξερει ας απαντησει. Δεν νομιζω να μετραει τι λυκειο εχεις τελιωσει. Ολες οι ιδιοτικες ειναι ακριβες 2200+ το χρονο το λιγοτερο, οι δημοσιες ειναι νομιζω τζαμπα η πληρωνεις ενα μικρο συμβολικο ποσο. Αλλα εχουνε κριτηρια για να μπεις. Π.χ Ενας φιλος μου ηθελε ν μπει σε μια δημοσια αλλα θελανε γνωση αγγλικων
pavlitos79 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας παιδια , Εγω ειμαι δευτεροετης μαγειρικης ( τον χειμωνα το δευτερο ετος) και τωρα βρισκομαι στην πρακτικη σε 5αστερο στη Σαντορινη. 30 δωματια αλλα δουλευουμε a la carte. το οποιο ειναι τρομερη εμπειρια για εμενα καθως βγαζουμε πιατα τα οποια ξεκινανε απο 20 ευρω και φτανουν και τα 60-70 ευρω οταν μιλαμε για αστακο κ.α. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τη σχολη μου La Chef στη Θεσσαλονικη . παρολο που ειμαι απο Λαρισσα και ειχα και αλλες επιλογες πηγα χαρη σ εναν γνωστο μου που με παροτρινε . υπαρχει καλο οικογενειακο κλιμα και οι ανθρωποι ειναι επαγγελματιες. τωρα με την κριση πιστευω το επαγγελμα μας ειναι απο τα λιγα που μπορουν να σου βρουνε δουλεια και αν εισαι καλος να συνεχισεις να δουλευεις και τις επομενες χρονιες. σκεφτομαι και τη ζαχαροπλαστικη οταν τελειωσω σαν 3ο ετος γιατι πολλοι το κανουν απο τους αποφοιτους και ειναι πιο ολοκληρωμενοι, βοηθαει στο να μπορεις να βγαλεις πιο ολοκληρωμενα πιατα και να σταθεις και στο εξωτερικο. σκεφτομουν να εκανα και 6 μηνες Γαλλια για ενα δυνατο βιογραφικο και οσο θεωρουσα οτι δεν μου ειναι χρησιμα τα θεωριτικα τωρα στην πρακτικη βλεπω οτι και η τεχνολογια τροφιμων που καναμε ειχε το νοημα της και ζητησα απο τους δικους μου να μου στειλουν και τις σημειωσεις απο τα μαθηματα. Ελπιζω να σας βοηθησα οπως και ο φιλος μου ειχε βοηθησει εμενα σας γραφω και το site www.lachef.gr . Καλη τυχη
CaptainEllinan Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Οπως ολοι θα γραψω και εγω το κομματι μου, απο την ερευνα που κανω μαζι με τον ξαδερφο μου, ο οποιος ενδιαφερεται για μαγειρικη. Περασαμε απο ολες τις σχολες και αυτο το οποιο παρατηρησαμε ειναι οτι οι περισσοτερες εχουν 25 χρονων παιδια να διδασκουν. Απαραδεκτο. Μας το πλασαραν οτι οι νεοι εχουν ιδεες και καλυτερη φαντασια και αλλα τετοια που πειθουν μονο αδαεις. Πως ειναι δυνατον να σου μαθει καποιος ο οποιος τελειωσε πριν απο λιγα χρονια και δεν εχει εμπειρια. Τα πραγματα στη ζωη δεν λειτουργουν ετσι, θελεις καποιον που εχει κανει λαθη και εχει μαθει απο αυτα, εχει μια εμπειρια αρκετων χρονων για να μπορει να στη μεταδωσει. Εκμεταλευονται τα παιδια και τα ξεζουμιζουν δινοντας τους 400-500 ευρω για να εχουν φτηνα διδακτρα. Μολις τελειωσε τη σχολη θα μπορει να διδαξει σε μενα ή σε οποιονδηποτε?!! Τι να το κανω να γλιτωσω 500 ευρω απο τα ετησια εξοδα για να την πατησουμε και να μου βγει το φτηνο μελλοντικα πανακριβο ( απο τις ελλειψεις και τα κενα της διδασκαλιας). Ο ξαδερφος θα παει στη La chef που βρηκαμε εμπειρους σεφ και επελεξε απογευματινο τμημα γιατι πετυχε τον σεφ απο το εστιατοριο που του αρεσει. καλη συνεχεια
overpower Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Παντως γενικα μην ξεχνατε και τις Ανωτατες σχολες τουριστικων επαγγελματων σε Ροδο και Αγιο Νικολαο, οι οποιες, εκτος απο δωρεαν και με πολυ χαμηλη βαση, πρεπει να μετρανε καλυτερα σε σχεση απο καποιες δημοσιες (ή ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον). Βεβαια θελει 4-5 χρονια για να τελειωσεις και οχι μονο 2.
Dannie Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Παντως γενικα μην ξεχνατε και τις Ανωτατες σχολες τουριστικων επαγγελματων σε Ροδο και Αγιο Νικολαο, οι οποιες, εκτος απο δωρεαν και με πολυ χαμηλη βαση, πρεπει να μετρανε καλυτερα σε σχεση απο καποιες δημοσιες (ή ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον). Βεβαια θελει 4-5 χρονια για να τελειωσεις και οχι μονο 2. Οι σχολες που ανεφερες δεν εχουν καμια σχεση με μαγειρικη(μπορει να κανεις καποια μαθηματα απλα σε περιπτωση που γινεις υπευθυνος εστιατοριου να ξερεις πως φτιαχνονται τα φαγητα,τα συστατικα τους κ.τ.λ).Ειναι οι καλυτερες τουριστικες σχολες(σιγουρα ηταν πριν χρονια)αλλα λογω οτι ανηκουν στον ΕΟΤ και με την κριση που υπαρχει εμαθα οτι πλεον δεν λειτουργουν τα οικοτροφεια(που ηταν πολυ σημαντικο και απο αποψη οικονομικη αλλα γιατι το οικοτροφειο λειτουργουσε σαν πρακτικη ασκηση.Οι πρωτοετεις σερβιραν φαγητα και με βαρδιες λειτουργουσαν το τελεφωνικο κεντρο,ελεγχος των κρεβατιων το πρωι κ.τ.λ. Εμενα μου φαινεται παραξενο οτι σχεδον ολοι οσοι εδωσαν συμβουλες εγραψαν μονο για τις σχολες μαγειρικης λες και εκαναν ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ αλλο ποστ δεν εχουν....!!! Αν καποιος πραγματικα αγαπα την μαγειρικη και εχει ταλεντο οπου και να παει θα ξεχωρισει,βγαινουν δεκαδες καθε χρονο την διαφορα μεταξυ τους την κανει αυτο που ειπα το ταλεντο και η αγαπη σε αυτο.Καποτε και ο ΕΟΤ ειχε πολυ καλη σχολη μαγειρικης. Δες εδω για σχολη μαγειρικης σε ΙΕΚ http://www.mintour.edu.gr/index.php/2014-09-12-07-30-28
ravend Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Κελεπουρι σαν να λεμε η lachef,αξιζει το βραβειο του χρυσου φτυαριου.
zianna Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Η μαγειρική δεν μαθαίνεται σε καμιά σχολή. Εμπειρία, δουλειά, ενασχόληση στον προσωπικό χρόνο και πολύ φαντασία είναι αυτό που θα σε κάνει καλό μάγειρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα