baremara Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Ποια σχολη ειναι καλυτερη? η Chef d'ouevre ή η Le Monde κ γιατη? Θελω να παω σε μια απο αυτες γιατη εχω ακουσει πως ειναι καλες... Αλλα μια απο αυτες ειναι καλυτερη
kebinB Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 αν δεν το εχεις μέσα σου, αν δεν ψάχνεσαι με υλικά και τεχνικές σπίτι σου και στη καλύτερη σχολή να πας τπτ δεν θα κάνεις. 1
KilliK Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 ενας φιλος μου εχει τελειωσει την Chef d'ouevre,αλλα μου πε και η Le Monde ειναι εξισου καλη σχολη. επομενως αποφασιζεις εσυ ποια ικανοποιει καλυτερα τις αναγκες και τις δυνατοτητες σου. οσο αφορα το παραπανω που ειπε ο kebinB,αγνοησε το. πηγαινεις στην σχολη για να παρεις ενα διπλωμα για να βρισκεις δουλεια,οχι για να φερεις επανασταση στην τεχνη της μαγειρικης.
UpToDate_ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Και να μην τρελενεσαι(οπως και εγω) μην σε ανυσηχει, θα βρεις τις κλικες του στην πορεια... Κατα την γνωμη μου; 1.Les Chefs ML 2.Le Monde 3.Chef d'ouevre 4.ΙΕΚ αθηνων(Ο.Τ.Ε.Κ) \ ΕΠΑΣ Αναβυσσου(Ο.Τ.Ε.Κ) (δεν θα τα προτεινα μιας και παιζουν τρελες ελειψης σε υλες - και ας ειναι free-εκτος του ΙΕΚ που εχει ενα μικρο συμβολικο ποσον) Η Les Chefs ML 1η γιατι; Les Chefs = Λεσχη Αρχιμαγειρων Ελλαδος(Chefs Club) O Chef που την εχει φτιαξει ειναι ο Κ. Μιλτος Καρουμπας(Προεδρος της Λεχσης Αρχιμαγειρων-δεν ξερω αν θα διδασκει-αλλα βαση λογικης ναι) Βαλε μεσα στους καθηγητες Μαρια Λοη κ τον Αρχιμαγειρα του Προεδρου της Δημοκρατιας(οπου μου ξεφευγει τ' ονομα του!) και εναν καθηγητη που ειχε 16 χρονια στην Le Monde(παλι μου ξεφευγει ονομα) που παρατησε την Le Monde για να ασχοληθει με την νεα σχολη... οποτε φαντασου. Αλλους καθηγητες δεν ξερω.. Οι εγκαταστασεις επισης ειναι τρομερες(εχω παει και τις εχω δει, επισης εκει θα φοιτησω) Βαλε και το οτι ειναι η μονη σχολη που μπορεις να φοιτησεις και για 3ο ετος μαγειρικης στην Ελλαδα..
panosno1com Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 πολύ καλη ακουγεται αυτη της μαγειρικης! οπως ειπωθηκε ή μαλλον γραφτηκε πιο πανω , παιρνεις ενα χαρτι για να σε βοηθησει να βρεις δουλεια... Επισης αυτες οι δουλειες μαθαινονται στον πάγκο (δλδ δουλευοντας) ,απλα στη σχολη βλεπεις καποια γενικα πραγματα και φυσικα εφοδιασεσαι με θεωρητικες γνωσεις! (βεβαια λογικα ισχυει για καθε τεχνικο επαγγελμα αυτο που λεω ,απλα δεν θελω να αναφερθω σε αλλα επαγγελματα χωρις να ξερω τπτ)
sistah Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Τιμες οσο αναφορα την φοιτηση +μαχαιρια στολες κτλ? Ευκαιρια που σας βρηκα ετοιμους να πατε.
ravend Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Οτεκ αν κ μικρο ιεκ ειναι απο τα πολυ καλα του χωρου,πλεον δυστυχως εχει φαει ακυρο οικονομικα απο το κρατος κ ειναι αμφιβολο αν θα ανοιξει ξανα.
panosno1com Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Τιμες οσο αναφορα την φοιτηση +μαχαιρια στολες κτλ? για την φοιτηση ρωτας εκει τη σχολη , ισως να μπορεις να διαπραγματευτεις τπτ. Τα βιβλια ειναι ακριβουτσικα ... Στολες και μαχαιρια/εργαλεια σου λενε το ποσον κατα την εγγραφη!
Toufas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Killik, επειδη δεν το κατεχεις καν το θεμα. Αν το μυαλο σου εχει μια κληση προς την μαγειρικη, δεν θες καμια σχολη. Επανασταση στην μαγειρικη δεν θα σου φερει καμια σχολη. Αλλα ουτε κανενα χαρτι θα σου βρει δουλεια σε αυτο τον τομεα. Ξερεις ποσα ατομα εχω δει σε δουλειες που ηταν απο σχολες και δεν ξερανε τιποτα απολυτως ή σπαγανε απο την πιεση? Επισης, καμια σχολη δεν θα σου μαθει το πιο σημαντικο πραγμα που θελει αυτη η δουλεια, το να αντεχεις την πιεση και να μπορεις να σκεφτεσαι καθαρα ενω γινεται χαμος απο παραγγελιες. Δεν θα ελεγα σε κανεναν να παει σε σχολη, αλλα να βρει ενα σοβαρο μαγαζι (δυσκολο στην ελλαδα ξερω) και να παει να δουλεψει μερικους μηνες δωρεαν ωστε να αποκτησει εμπειρια. Ναι θα κανει χαμαλοδουλειες, αλλα αν εχει ανοιχτα τα ματια του και ενω πχ βγαζει τα κουκια απο το 2ο κελυφος τους, βλεπει τι γινεται στο πασο ή ρωταει πραγματα για το πως γινεται τι, ο σοβαρος chef (1 chef εχει η καθε κουζινα για οσους δουλευουν εκει μεσα) θα το δει και θα τον σπρωξει πιο πανω. Στολη δεν ξερω αν θελει η καθε σχολη την δικια της, και μαχαιρια ποτε δεν θα αγοραζα set ουτε θα αφηνα αλλον να διαλεξει μαχαιρι για μενα. Και 1000 ευρω να παρεις μαχαιρι και ενα με 40, αν το φτηνο ειναι οκ στο χερι σου και το ακριβο δεν σε βολεβει, μαντεψε ποιο απο τα 2 θα δουλεψεις... Και δεν χρειαζεσαι set μαχαιριων, γιατι δεν χρειαζεσαι οτι μαχαιρι εχουν μεσα.
UpToDate_ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Τουφα στα εχω ξαναπει.. Εστιατοριο για να δουλεψεις δωρεαν για καποιους μηνες απλα δεν μπορεις να βρεις να δεν εχεις μεσα γερο μεσον.. Δεν μπορεις να δουλευεις ετσι απλα.. θελουν τα ΙΚΑ τους .. τις μαλακιες τους.. γιατι αν συμβει κατι και κοπει κανα δαχτυλο τι θα κανουν; Οποτε κανεις δεν ειναι διατεθημενος για να τρεχει αργοτερα... so δεν δεχονται κανεναν ετσι. Οποτε για την Ελλαδα τι μενει; Μενει η σχολη, σωστα! Θα πρεπει καποιος να βρει μια με μεγαλα "κεφαλια" στον χωρο του ελλαδικου χωρου(εδωσα παραδειγμα παραπανω & ανελυσα) Και εχεις και τους 4 μηνες στο τελος καθε χρονιας που θα κανεις την πρακτικη σου επι πληρωμη. Και αναλογα με την σχολη δινουν και περισσοτερο βαρυτητα στο πρακτικο μερος... Για τον φιλο που ρωταει παραπανω τιμες, Για Le Monde θες καπου στα 10.000 τα 2 χρονια(ελεος) Για Les Chefs θες 7.000 τα 2 χρονια και επειδη ειναι νεα σχολη κ ψαχνεται(αλλο το οτι δεν πρεπει να εχει αναγκη τοσο τα λεφτα και το ανοιξαν για μεγαλυτερη μουρη) μπορεις να πετυχεις κατι λιγοτερο.. εγω πετυχα αρκετα λιγοτερο γιατι ειχα τον πατερα μου σε κατι παρομοιο και τα κανονισε εκεινος.. Για την chef d'ouevre δεν ξερω καν γιατι δεν ασχοληθηκα. Για το ΙΕΚ/ΕΠΑΣ(Ο.Τ.Ε.Κ) ξερω οτι εχει περασει η ημερομηνια καταθεσεων των αιτησεων οποτε klain. Απο εκει κ περα ο καθενας ψαχνεται μεσα απο μια σχολη, και αναλογα το ποσο το θελει και ποσο δει οτι του αρεσει μεσα απο την σχολη κ την πρακτικη αποφασιζει.. Τουλαχιστον εγω πιστευω οτι θα κανω οτι καλυτερο μπορω γιατι θα δουλευω ο ιδιος για να τα πληρωνω.. (οποτε και αυτος ειναι ενας τροπος για να δεις κατι πιο σοβαρα) υ.γ Στην Les Chefs ειναι 300€ οι 2 στολες,η στολη εξοδου,βιβλια & κασετινα με μαχαιρια. Τωρα στην κασετινα θα δωσω λιγο βαση γιατι μενει και για την πρακτικη και δεν θα αλλaχτει κατα πασα πιθανοτητα τα 2 αυτα χρονια... αν και λιγο δυσκολο για noobaki.
Toufas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Ποιο ικα αφου δεν θα σε πληρωνουν? Επισης δεν εχουν hygiene certificates στην ελλαδα? Καλα, βυσμα και στην μοναδικη δουλεια που δεν παιζουν ρολο οι γνωριμιες αλλα το ποσο καλος εισαι? :|
Xaralambos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Χώρια απο την όποια σχολή διαλέξεις.. Οφείλω να σου πω πως καλό θα ήταν αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να μπείς σε μια κουζίνα (όποια και ότι βρείς) αφιλοκερδός και να περάσεις μερικές μέρες , απλά και μόνο για να δείς τι γίνεται σε μια κουζίνα τις ώρες που είναι φούλ το μαγαζί. if you cant stand the heat stay out of the kitchen!
UpToDate_ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Εγω δεν την πολυαντεχω.. αλλα αμα εχει κρυο εξω χαλαλι! τσαμπα θερμανση! Anyway, δεν υπαρχει κατι που δεν μπορει να καταφερει καποιος απο εμας..
Toufas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Εγω και για αυτο το λογο παντα προτεινω σε καποιον να μην παει σε σχολες. Την νοοτροπια και την ζωης της κουζινας δεν θα την δεις σε καμια σχολη. Για αυτο και σε ολες τις δουλειες θα πας για δοκιμαστικη βαρδια και οχι για μονο συνεντευξη. Πριν φυγω απο το ξενοδοχειο ειχαμε μια 18χρονη κοπελα που μολις ειχε βγει απο σχολη. Και εκεινη καταλαβαινε οτι δεν μπορουσε να αντεξει μερικα πραγματα. Εμαθα οτι εκλαιγε μια φορα μετα απο μια βραδια τιγκα στην πιεση... Στο maze θυμαμαι παλι ατομα να κλαινε.
ravend Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 προσωπικά πήγα σε σχολή,στον οτέκ (καπου είχα ρωτήσει τότε στο φόρουμ πριν 2-3 χρόνια). η αλήθεια είναι οτι η σχολή δεν θα σε βάλει για κανέναν λόγο στο κλίμα της κουζίνας,θα μάθεις τις βάσεις ναι,θα μάθεις κάποιες τεχνικές ναι αλλά ΔΕΝ θα μάθεις πως να κινήσαι στον χώρο κ πως να αντιμετοπίζεις καταστάσεις. κ τότε έρχεται το θέμα ψυχολογίας κ χαρακτήρα,πρέπει να μάθεις να σέβεσαι την ιεραρχία που υπάρχει κ θα ξεκινήσεις απο χαμήλα,δεν είσαι chef επειδή παρακολούθησες μερικά μαθήματα,χαμαλοδουλειές είναι στο στάνταρ κ αν δεν το έχεις μέσα σου δεν θα ανέβεις επίπεδο ποιοτικά. εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ οτι δούλευα βοηθητικά σε εστιατόριο κατα το λύκειο κ είχα απο νωρίς πίασει τον παλμό του χώρου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα