Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αύριο πάω να πάρω Mobo για την μπουλντόζα, ποιά να πάρω?

Σκέφτομαι για αυτήν εδώ στα 130Ευρώ:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-MB-990FXA-UD3-sAM3-DDR3-990-FX-990-FXA-UD3.htm

Η MSI που είναι στα +20 ευρά έχει καμιά ιδιαίτερη διαφορά?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-990FXA-GD65-sAM3-DDR3-990-FX-990FXA-GD65.htm

Έχετε τίποτα πιο οικονομικό υπόψη? (Με chipset 990FX)

Α και επίσης, ποιές οι διαφορές των chipset 990FX και 990Χ?

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.

Δεν περιμένεις να βγούν τα review πρώτα μήπως και δεν βγει τόσο καλή η μπουλντόζα;

Το FX δίνει 2Χ16 ή 4Χ8 pci-e.

Το Χ δίνει 1Χ16 ή 2Χ8 pci-e.

Δημοσ.

Παρε την gb με τα 130

εγω πηρα αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/990FXA-D3-AM3p-DDR3-990-FX-990FXA-D3-AM3-DDR3-990-FX.htm

και το μετανοιωσα,κυριως γιατι δεν εχει ψυκτρες στα mosfet...

ευτυχως δεν την χρησιμοποιησα και θα τη παω πισω να παρω την αλλη οταν τη φερει.

Δημοσ.

Έκλεισα τελικά σ αυτή με τα 130ευρώ... Μέχρι να έρθει ο FX8150 θα φορέσω πάνω τον Phenom II X4 810, που έχω τώρα. Η cpu έχει DDR2 memory controller. Θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλω DDR3 μνήμες η απλώς θα έχω πεσμένη απόδοση?

Δημοσ.

Έκλεισα τελικά σ αυτή με τα 130ευρώ... Μέχρι να έρθει ο FX8150 θα φορέσω πάνω τον Phenom II X4 810, που έχω τώρα. Η cpu έχει DDR2 memory controller. Θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλω DDR3 μνήμες η απλώς θα έχω πεσμένη απόδοση?

Αν ο επεξεργαστής έχει μόνo ddr2 controller δεν θα παίξει καν πάνω σε αυτή την μητρική!

android.png

• Moderators
Δημοσ.

Εχει και DDR3, οποτε μια χαρα θα παιξει.

Με τη συγκεκριμενη μητρικη μπορεις να βαλεις ΜΟΝΟ DDR3 ;)

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για την βοήθεια.

Κατά δεύτερον βρήκα στο Plaisio την Gigabyte 990XA-UD3 στα 107 ευρώ που δεν την έχει στο site και πήρα αυτή. Το σύστημα δουλεύευ μια χαρά. (Δεν πρόκειται να βάλω CF, οπότε γιατί να πληρώσω το FX990?)

Για μνήμες πήρα τις Corsair Vengeance 1600Mhz με timings 9-9-9-24, 4χ4Gb. Το πρόβλημα είναι ότι στο Bios, όταν βάλω το setting Dram frequency στο auto, μου τις βγάζει 1333Mhz. Το γυρνάω στο manual, και τις βάζω στα 1600Mhz, αλλά το cpu-z μου λέει ότι έχουν timings 11-11-11-29? Τι παίζει ακριβώς?

Screenshot από το cpu-z:

dasdasad.jpg

Μήπως τις κατεβάζει το FSB του επεξεργαστή, που είναι μικρότερο? (κατά τα πρότυπα του AM3?) Η λαλακίες λέω?

Τέλος, σόρρυ αν σας κούρασα, αλλα έκανα λίγο o/c στην cpu (όπως την είχα και πριν) και από 2600Mhz, την πάω στα 2800 (από 200 στο 215 το setting του BIOS), αλλά πάντα μου βγάζει overclocking failed και το γυρνάει στο Auto... Τί παίζει και με αυτό? Δούλευε στα 2,8 ο επεξεργαστής εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς πρόβλημα, τροφοδοτικό έχω 800Watt.

Υ.Γ. Η διαφορά στην απόδοση είναι αισθητή ακόμη και στο φόρτωμα των παραθύρων με την νέα μητιρκή και τις RAM, αλλά ο δείκτης εμπειρίας των windows μου δίνει απόδοση 7,5, όσο δηλαδή και οι 2χ2DDR2@800 που είχα πριν, wtf?

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για την βοήθεια.

Κατά δεύτερον βρήκα στο Plaisio την Gigabyte 990XA-UD3 στα 107 ευρώ που δεν την έχει στο site και πήρα αυτή. Το σύστημα δουλεύευ μια χαρά. (Δεν πρόκειται να βάλω CF, οπότε γιατί να πληρώσω το FX990?)

Για μνήμες πήρα τις Corsair Vengeance 1600Mhz με timings 9-9-9-24, 4χ4Gb. Το πρόβλημα είναι ότι στο Bios, όταν βάλω το setting Dram frequency στο auto, μου τις βγάζει 1333Mhz. Το γυρνάω στο manual, και τις βάζω στα 1600Mhz, αλλά το cpu-z μου λέει ότι έχουν timings 11-11-11-29? Τι παίζει ακριβώς?

Screenshot από το cpu-z:

dasdasad.jpg

Μήπως τις κατεβάζει το FSB του επεξεργαστή, που είναι μικρότερο? (κατά τα πρότυπα του AM3?) Η λαλακίες λέω?

Τέλος, σόρρυ αν σας κούρασα, αλλα έκανα λίγο o/c στην cpu (όπως την είχα και πριν) και από 2600Mhz, την πάω στα 2800 (από 200 στο 215 το setting του BIOS), αλλά πάντα μου βγάζει overclocking failed και το γυρνάει στο Auto... Τί παίζει και με αυτό? Δούλευε στα 2,8 ο επεξεργαστής εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς πρόβλημα, τροφοδοτικό έχω 800Watt.

Υ.Γ. Η διαφορά στην απόδοση είναι αισθητή ακόμη και στο φόρτωμα των παραθύρων με την νέα μητιρκή και τις RAM, αλλά ο δείκτης εμπειρίας των windows μου δίνει απόδοση 7,5, όσο δηλαδή και οι 2χ2DDR2@800 που είχα πριν, wtf?

Αυτος ειναι ο 1 δεικτης που δεν πρεπει να δινεις ποτε προσοχη και βαση!!! Κατι σαν το Windows time ενα πραμα... ^_^

Δημοσ.

Περίεργο πάντως, εγώ που είχα 8GB από τις ίδιες Vengeance και πήγα σε 16GB πήγα αντίστοιχα από 7.8 σε 7.9 στον δείκτη εμπειρίας.

Βέβαια τις έχω στα 1600 με 9άρια, αν και δε νομίζω να παίζει τόσο ρόλο που εσένα παίζουν με 11άρια.

Πάντως ναι, είναι ό,τι να 'ναι ο δείκτης εμπειρίας των παραθύρων, όπως και να 'χει.

Δημοσ.

Παιδες δεν υπαρχει αυτο... Εκανα Update το BIOS μπας και στρωσουν οι μνημες, και μου εβγαλε μια επιλογη "Core Unlock"... Το ενεργοποιησα, και σε αντιθεση με την προηγουμενη μητρικη που ειχα, μου ξεκλειδωσε τα επιπλεον 2Mb lvl 3 cache του επεξεργαστη... Τι να πω, απο την μια εκπληξη στην αλλη παω σημερα... Σε αντιθεση με το advanced clock calibration που ειχα δοκιμασει την προηγουμενη φορα, ο επεξεργαστης παραμενει Phenom II X4 810, και δεν εμφανιζεται σαν Phenom II 00 TWKR...

bitmap2.jpg

Οι μνημες παντως παραμενουν στην ιδια κατασταση, με timings 11-11-11-29... :(

Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει κανεις?

Δημοσ.

Να ορίσεις manually τα timings;

Κανω ενα reset να δω τι παιζει και θα σας ενημερωσω...

EDIT: Λοιπον, μου ειχε στο BIOS εναν πινακα που ειχε τις τιμες AUTO -> 11-11-11-29, και απο διπλα εναν αλλο πινακα με τις τιμες SPD -> 9-9-9-24

Τα εβαλα ολα σε ιδιες τιμες με το SPD και δουλευει κανονικα. Η μοναδικη τιμη που δεν ειχε τιμες στο AUTO & το SPD ηταν το Command Rate (CR) και το αφησα στο 2Τ, στο 1Τ θα ειναι καλυτερα?

ΑΠο περιεργεια παντως ετρεξα ξανα τον δεικτη εμπειριας και δεν αλλαξε κατι...

Δημοσ.

Θεωρητικά είναι καλύτερα στο 1Τ, αλλά δε θα δεις διαφορές με γυμνό μάτι.

ΟΚ, φανταζομαι λοιπον οτι αυτο ειναι το μεγιστο που μπορω να παρω απο το συστημα... Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...