hartoyakas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα το pc μου έχει αυτή την mobo DG33A01 της DELL και αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz PC2 6400 800MHz DDR2 memory 320 GB Hard disk Geforce 8800 GT Θέλω να αναβαθμίσω ram,σκληρό δίσκο και επεξεργαστή και θα ήθελα να μου προτείνετε μερικές φτηνές καλές λύσεις. Δηλαδή, ένα σκληρό 1tb western digital ας πούμε,μια κάρτα καλύτερη από αυτήν που έχω αλλά όχι πάνω απο 100e και 4gb παραπάνω ram από τα 4 που ήδη έχει. Αυτή η ram κάνει για την motherboard μου; http://www.skroutz.gr/s/293155/Kingston-2GB-800MHz-DDR2-Non-ECC-CL5-SODIMM.html Αν πουλάει κανείς σας κάρτα γραφικών καλύτερη από αυτήν που έχω ας στείλει μήνυμα.
hartoyakas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Αν αλλαξω την καρτα γραφικων για μια με περισσοτερη μνημη και με hdmi συνδεση σε χαμηλη τιμη ποια προτεινετε;
Orifiel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Η κάρτα γραφικών που έχεις είναι αστέρι για γραφιστικές εφαρμογές 3d. Όπως 3dstudio max.. μην την πετάξεις.. Τώρα για επεξεργαστή… επειδή είναι παλιά τεχνολογία, το θέμα είναι να βρεις επεξεργαστή.. μήπως εννοείς αναβάθμιση ram-mobo-cpu?
Bspus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Οι δισκοι αυτον τον καιρο ειναι πολυ ακριβοι. Δεν αξιζει να παρεις τωρα, εκτος αν πας σε SSD αλλα με 100 ευρω δεν θα βρεις εκτος αν ειναι 40 GB οποτε δεν αξιζει. Για καρτα γραφικων μια κοντα στα 150 ευρω ειναι καλη για το συστημα σου. Μια σαν αυτη αν θες nvidia http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/EVGA-GTX-460-FPB-PCI-Express-DDR5-1GB-VGA-PCI-X-EVGA-GTX-460-1GB-FPB.htm ενω αν εχεις παραπανω λεφτα, παιζει και αυτη απο ATI που ειναι καλυτερη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA.htm?CHIPSET_TYPE=HD%206870 Με καποια απο αυτες το συστημα σου εχει ακομα αρκετη ζωη. Μια χαρα ειναιο quad σου. Δυστυχως σε αυτο το dell οπως το βλεπω δυσκολα θα εμπαινε ψυκτρα της προκοπης για να ανεβαζεις λιγο τη συχνοτητα. Τη ραμ αστην οπως ειναι. 4 Gb ειναι αρκετα και για παραπανω θα χρειαζοταν να πας και σε 64bit συστημα. Α, και η ραμ που δειχνεις στο λινκ ειναι για laptop
hartoyakas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Την καρτα γραφικων την θελω οπως ειπε και ενας φιλος ποιο πανω για rendering σε 3d προγραμματα αλλα επειδη ειμαι ψιλοαφραγκος ψαχνω κατι μεταχειρισμενο με περισσότερη μνημη και hdmi για να βλεπω ταινιες στην tv. Μνημη θελω να βαλω 4gb ακομη 2+2 αλλα καποια lowbudget μαρκα αλλα καλη σε φαση kingston αλλα απλες οχι αυτες με τα αεροπλανικα επανω. Παιχνιδια δεν παιζω. Σκληρο σκεφτομαι να του βαλω η αυτον WD 1TB WD1001FALS η αυτον Hitachi Deskstar 5K3000 1.5TB και ελπιζω να διαβαζει 1tb. Απο επεξεργαστη θα ψαξω μεταχειρισμενο απο τις αγγελιες εδω μεσα αλλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο για την mobo που εχω. Αυτα..απλα θελω γνωμες μηπως καποιος ξερει κατι καλυτερο.
cuprakatos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα , μόνο έναν ssd πχ αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-GT-60GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F60GBGT-BK-CSSD-F60GBG.htm και τον cpu σου , επειδή είναι ένας απο τους καλύτερους cpu που έχουν κατασκευαστεί ποτέ , να τον ανεβάσεις άνετα χωρίς καμία αλλαγή ούτε στην ψύξη , στα 3,4 ghz , το μηχάνημά σου θα πετάει για 2 τουλάχιστον χρόνια ακόμη Οσο για τη ραμ που λές , είναι για λάπτοπ (όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω)
The_Judas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Να σου πω ποιο είναι το σφάλμα στην λογική της αναβάθμισής σου. Λοιπόν... η αλλαγή μνημών-επεξεργαστή-κάρτας γραφικών-δίσκου σε υπολογιστή παλιότερης γενιάς θα σου βγει πιο ακριβή από την αγορά νέου υπολογιστή! Αυτό γιατί οι ddr2 είναι πιο ακριβές από τις ddr3. Επίσης αλλαγή επεξεργαστή σε παλιά μητρική συνήθως δεν συμφέρει γιατί δεν σου δίνει πολλές επιλογές. Η καλύτερη λύση είναι πουλήσεις το υπάρχων hardware (που ακόμη και σήμερα έχει αξία γιατί είναι καλό) και να αγοράσεις νέο υπολογιστή. Εξαίρεση το κουτί-τροφοδοτικό-dvd-rw που μπορείς να τα κρατήσεις αν θέλεις.
hartoyakas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις παιδια,τελικα θα κρατησω καρτα γραφικων και επεξεργαστη,αγορασα εναν western digital 1,5tb sata2 μεταχειρισμενο για περισσοτερο χωρο και θα βγαλω εντελως τον 320gb και εδω σας εχω μια ερωτηση.. Υπαρχει περιπτωση αν δεν τον χωρισω σε 2 partition ας πουμε να καει επειδη ειναι μεγαλος σε χωρητικοτητα;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Υπαρχει περιπτωση αν δεν τον χωρισω σε 2 partition ας πουμε να καει επειδη ειναι μεγαλος σε χωρητικοτητα; Καμία περίπτωση. Είτε κάνεις 2 είτε 5 είτε 1 διαμέρισμα ο δίσκος συγκεκριμένο ρεύμα θα παίρνει και μ αυτό θα δουλεύει. Δεν καίγεται.
hartoyakas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Εντω μεταξυ αυτο μου το ειπε πωλητης στο πλαισιο επειδη πηγα να δω απο κοντα χωρητικοτητες και τιμες μου λεει μην παρεις ενα τερρα για κεντρικο σκληρο να εχεις πανω το λειτουργικο γιατι θα καει γρηγορα..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Εντω μεταξυ αυτο μου το ειπε πωλητης στο πλαισιο επειδη πηγα να δω απο κοντα χωρητικοτητες και τιμες μου λεει μην παρεις ενα τερρα για κεντρικο σκληρο να εχεις πανω το λειτουργικο γιατι θα καει γρηγορα.. Ένα μαγνητικό μέσο μπορεί να εμφανίσει πολλά προβλήματα τα οποία δεν είμαι ικανός να αναλύσω επαρκώς. Ωστόσο για να καεί όπως λες μια ηλεκτρονική συσκευή χρειάζεται να επέλθει μεταβολή στην τάση ή την ένταση του ρεύματος με την οποία λειτουργεί. Και αυτά δεν εξαρτώνται από το μέγεθος του δίσκου αλλά από α)την δεη β) το τροφοδοτικό και γ) τη μητρική.
kinitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Εντω μεταξυ αυτο μου το ειπε πωλητης στο πλαισιο επειδη πηγα να δω απο κοντα χωρητικοτητες και τιμες μου λεει μην παρεις ενα τερρα για κεντρικο σκληρο να εχεις πανω το λειτουργικο γιατι θα καει γρηγορα.. Όπως είπε ο φίλος ποιο πάνω δεν καίγεται.η καλύτερα όταν ια είναι να καεί θα καεί όπως και να των έχεις έστω και μόνιμα πάνω μόνο για να τον βλέπεις. Όσο για το πωλητή του πλαισίου πες του να αλλάξει δουλειά. Εκτός και αν εννοεί ότι γιατί ια δουλεύει συνέχεια οι ώρες ζωής που θεωρητικά έχει το τρως ποιο γρήγορα από το να μην δουλεύει συνέχεια.αλλά και πάλι δεν λες έτσι στο πελάτη.
hartoyakas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια αν εχω συνδεσει τα παντα στο κουτι μου και οταν παιρνει ρευμα ανοιγουν μονιμα δυο φωτακια λαθος απο μπροστα τι ειναι;Δεν ανοιγει το πισι και εχει δυο φωτακια μονιμα αναμενα που παλια δεν ηταν..κατι εκανα πολυ λαθος μαλλον..
Thanos1972 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Κατι δεν εχεις συνδεσει σωστα μαλλον.κανει κανενα ηχο οταν bootαρει?
hartoyakas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Ναι κανει ενα μπιπ αναβει ενα κιτρινο φωτακι led στην μητρικη που γραφει αυτο διπλα c564r369 μετα απο την αναβαθμιση σκληρου και ενος καινουριου dvd-r που του εκανα θα ανεβασω και φωτο σε λιγο.. :/ http://imgur.com/a/gK2X7 επισης εχω ακομα ενα προβλημα με την δισκετα που στο αλμπουμ σας παραθετω και φωτο απο την πισω μερια του μηπως ξερει να μου πει καποιος πως το συνδεω για να δουλεψει και σαν card reader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα