Προς το περιεχόμενο

fifa12 vs pes12 (ps3)

Johnny_B

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Καταρχάς Θα σας παρακαλούσα στο συγκεκριμένο Θέμα να αφήσουμε έξω τους fanboyσμους

και να αναλύσουμε τα καλά και τα κακά απο το κάθε ένα.Αλλωστε ο καθένας οτι γουσταρει παίζει.

Αν και φιφακιας τα 3 τελευταία χρόνια,φέτος τίμησα και τα 2 για διαφορετικούς λόγους.

Επαιξα αρκετές ώρες και τα 2 και παρακάτω σας αναφέρω τις εντυπώσεις μου.

FIFA 12

Οσοι παίζουν φιφα τα τελευταία χρόνια λίγο πολύ ήξεραν τι να περιμένουν.Ρεαλισμό,πολλές ομάδες,απίστευτο online κτλ.

Παίζοντας το πρώτη φορά όμως εξεπλάγην και θέλησα να το παρατήσω.το λεγόμενο tactical defense άρχισε να μου την δίνει

αφάνταστα μη μπορώντας να μαρκάρω.Δινοντάς του λίγο χρόνο κατάφερα και το συνήθισα,και αυτη τη στίγμη θεωρώ οτι ειναι

ότι καλύτερο έχει βγεί για football sim.πρέπει να μαντέψεις τις κινήσεις του αντιπάλου σου.Η θα σε στείλει για τσάι ή

θα τον κόψεις και θα νοιώσεις οτι κατι εκανες.Γενικά με το tactical defense σε αφήνει να κάνεις το παιχνίδι σου και

δεν υπάρχει αυτο το συνεχές Pressing που ειχαν τα προηγούμενα φιφα και σου σπάγανε τα νεύρα.Αν πάλι έχεις ενα αντίπαλο

μάγο που κάνει τσαλιμάκια και τρίπλες πάντα υπάρχει το τάκλιν αρκει να μη του δωσεις το πόδι στα χέρια.

Το ΑΙ του παιχνιδιού είναι καλύτερο απο πέρυσι αλλα το παρακάνανε λίγο στο τελευταίο επίπεδο δυσκολίας.Και την μπάρτσα

να έχεις με αντίπαλο την κέμπριτζ μπορεί να φας μια ξεγυρισμένη τριάρα.

Ενα άλλο πρόσθετο φέτος στο φιφα είναι η impact engine η οποία είναι εμφανέστατη απο το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Επηρεάζετε πολύ το gameplay επείδη οι παιχτες αλληλεπιδρούν στο γήπεδο με τα τζατζαρίσματα και τις τούμπες να δίνουν και να

παίρνουν αλλά αυτο μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις.Παράδειγμα σε μια φαση στην περιοχή μου ο τερματοφύλακας μου με

τον επιθετικο συγκρούστηκαν και όποιος ακουλουθούσε σωριαζόταν με αποτέλεσμα να να εχω σωρούς κορμιών μπροστά απο την εστία.

Πάντως σε γενικές γραμμές είναι πολύ αληθινή η επάφη των παιχτών ακόμα και στην διεκδίκηση της κεφαλιάς.

Πιστεύω ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα να την τελειοποιήσουν αν και με τους ρυθμούς που πάει η ΕΑ του χρόνου μπορέι να δούμε και

τους παιχτες να μελανιάζουν απο καμμιά αγκωνιά.

Τα γραφικά απο την άλλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα αν και τα χαρακτηριστικά των παίτων έχουν διορθωθει αρκέτα,όπως και

οι φωτίσμοί στον αγωνιστικό χώρο.Πάντως παραμένουν ενα κλικ κάτω απο το pes.

Στα αρνητικά βάζω τα μενού του που για εναν αρχάριο που θέλει να ξεκινήσει το φιφα θα του φανεί βουνό.Ειδικά όταν θα θέλει να

στήσει την ομάδα στο γήπεδο με τακτικές και συστήματα θα του φάει πολύ ωρα μέχρι να βρεί τι θέλει.

Συμπέρασμα προσωπικό καθαρά είναι οτι το fifa έχει ξεφύγει τελείως απο τον ανταγωνισμό του pes σε θέμα simulation

και πραγματικά με αυτά που προσθέσαν φετος το έχουν κάνει επιστήμη.Χρειάζετε να του δώσεις χρόνο

για να δεις τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

pes 12

Πάμε τώρα στο αγαπημένο σε πολλούς προ που μας έχει χαρίσει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

Φέτος μπορώ να πω ότι μου θύμισε παλιές καλές εποχές.Γρήγορο ποδόσφαιρο,υπέροχες μπαλίες,τρομερά σουτ.

Μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα και με το Active AΙ που έχουν προσθέσει φέτος.Βλέπεις τους παίχτες κινούνται στο χώρο

για κρυφή μπαλιά,καλύπτουν όλες τις γραμμές και έχουν σωστές τοποθετήσεις.Πραγματικά σε αυτόν τον τομέα οι ιάπωνες

κάνανε πολύ καλη δουλειά.Απο την άλλη ο τερματοφύλακας είναι για κλωτσιές.Πιάνει τα άπιαστα και τρώει απαράδεκτα γκολ.

Παρατήρησα οτι όταν βρίσκομαι μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής ο τερματζής βρίσκετε λιγο πίσω απο την βούλα του πέναλντυ

και αν βρω χώρο και προχωρήσω ελάχιστα και σουτάρω τότε 90% θα βρεθεί η μπάλα στα δίχτυα είτε απ'ευθείας είτε θα

αποκρούσει μπροστά και θα βρεθεί παίχτης μου να την σπρώξει στα δίχτυα.Το να την μπλοκάρει δε πρεπεί να κάνεις τάμα.

Δεν ξέρω αν είναι λάθος ο κώδικας του παιχνιδιού η κάποιο πρόβλημα της ΑΙ παντως είναι απαράδεκτο.

Ετσι έρχετε ο κάθε τυχάρπαστος σε νικάει με τέτοια γκολ και σου την λέει και απο πάνω.

Στα θετικά ακόμα είναι το μενού του,το εθιστικότατο Masterleague online,το champions league,και φυσικά τα γραφικά του

που αν και ίδια με πέρυσι σου δίνουν την αίσθηση πραγματικού ποδοσφαίρου.Αυτο το χαλάει όμως το animation των παιχτών

που αν και φέτος έχει διορθώθει κατα πολύ,παραμένουν οι ρομποτικές κινήσεις.Δυο σκάλες κάτω απο το φιφα το animation.

Στα αρνητικά βάζω και τα δικαιώματα ομάδων.Εντάξει δεν μπορεις να πάρεις καποια δικαιώματα αλλά πάρε τουλάχιστον 2 με 3

πρωταθλήματα μικρά(πχ της Ελλάδας.Τόσα χρόνια στηρίζει το pro).Που πας με την Λανσασίρ και τους Μαν μπλου?

Οσο για τον Σωτηρακόπουλο και τον Θαναηλάκη Θα το αφήσω ασχολίαστο.Εγω παίζω χωρίς εκφωνητές.

O διαιτήτης πάλι σφυράει οτι θέλει αλλά ευτυχώς φέτος αφήνει να συνεχιστεί η φαση σε περίπτωση πλεονεκτήματος.

Το pes για μένα είναι πιο παρεϊστικο και αρκετά διασκεδαστικό αλλά δεν θυμίζει σε καμμιά περίπτωση προσομοιωτή ποδοσφαίρου.

edit:Ξέχασα να αναφέρω οτι το active AI στο pro το χειρίζεσε εσύ στην διάρκεια του παίχνιδιου με τον δεξί αναλογικό μοχλό.Ο παίχτης που χειρίζεσε με την μπάλα τον αναλαμβάνει το ΑΙ του παιχνιδιού και εσύ κάνεις κίνηση για να ανοίξεις χώρους και να πάρεις κρυφή μπαλιά.Αυτο θέλει πολύ ώρα προπόνησης αλλά αξίζει να ασχολήθεις.

Ολα αυτά που γράφω παραπάνω είναι καθάρα δικής μου άποψης χωρίς να θέλω να επιρρεάσω κανέναν.Άλλωστε γούστα είναι αυτά.

Θα παρακαλούσα τους φίλους που θα σχολιάσουν να μην κάνουν αρνητικά σχόλια αν δεν έχουν παίξει και τους 2 τίτλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...