Προς το περιεχόμενο

- Laptop - Τροφοδοτικό - Δεν παίρνει ρεύμα.

sagall

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

διαθέτω ενα turbo x laptop και εχθές ενώ το είχα συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό και λειτουργούσε άψογα για μια στιγμή βγήκε το καλώδιο με αποτέλεσμα να σβήσει ο υπολογιστής (να σημειώσω οτι η μπαταρία του laptop έχει χαλάσει). Απο εχθές το laptop δεν έχει ξανα ανοίξει και επειδή διαθέτω και 2ο laptop διαπίστωσα οτι το τροφοδοτικό του turbo x λειτουργεί μια χαρά.

1.Τι μπορεί να έχει συμβεί? Είναι δυνατό να κάηκε το laptop με μια φορά που έφυγε το καλώδιο? Υπάρχει καμία πρόταση για να κάνω ενέργειες.

2. Mε τα δεδομένα - αρχεία τί γίνεται? Υπάρχει δυνατότητα να κουμπώσω τον εσωτερικό δίσκο στο 2ο laptop που δια

θέτω για να μη χάσω τα αρχεία?

Δημοσ.

1.Αφού ο συγκεκριμένος φορτιστής δουλεύει σε αλλο laptop τοτε το ποιο πιθανό ειναι να έχει κάει/χαλάσει εκει που μπαίνει ο φορτιστής δηλαδή η υποδοχή που ειναι μεσα στο laptop. Αν διαπιστώσεις οτι ειναι αυτο μπορείς να το ανοίξεις και αν δεν ειναι επάνω στην motherboard κολλημένο ισως να μπορείς να βρέις καποιο ανταλλάκτικο απο το ebay.

2.Αυτο ειναι το ποιο εύκολο βγάζεις τον δίσκο παίρνεις ενα φθηνό kit τον κάνεις εξωτερικό και παίρνεις τα αρχεία σου μεχρι να δεις τι θα κάνεις με το αλλο laptop.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση,

έχω παραγγείλει μια συσκευή απο Πλαίσιο για να κάνω τον εσωτερικό δίσκο σαν εξωτερικό. Το γεγονός οτι ο δίσκος έχει και το λειτουργικό (windows xp pro) θα επηρεάσει τη διαδικασία να ανακτήσω τα αρχεία απο μέσα? δηλαδή θα τον εμφανίσει ως κανονικό εξωτερικό δίσκο όταν τον συνδέσω σε άλλο pc?

Δημοσ.

Τα κλασσικά βήματα τα δοκίμασες;

Βγάλε τη -χαλασμένη- μπαταρία, κράτα πατημένο το κουμπί με το οποίο ανοίγει ο φορητός ~10 δεύτερα, βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας -χωρίς τη μπαταρία- και δοκίμασε πάλι να τον ανοίξεις. Αν δεν γίνει κάτι τότε κάνε τον δίσκο εξωτερικό για να πάρεις τα αρχεία σου και στείλε το μηχάνημα για έλεγχο.

Δημοσ.

τα έκανα τα βήματα κατα γράμμα πρίν γράψω στο forum καθώς υπήρχαν σχετικές αναφορές και απο άλλα άτομα. Το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο καμία απόκριση του laptop και το τροφοδοτικό λειτουργεί μια χαρά σε άλλο laptop.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, το γεγονός οτι ο δίσκος έχει φορτωμένα τα windows xp pro θα επηρεάσει τη διαδικασία της ανάκτησης. Θα μου εμφανίζεται στο άλλο pc που θα τον συνδέσω ως εξωτερικό ως κανόνικός εξωτερικός δίσκος?

Δημοσ.

τα έκανα τα βήματα κατα γράμμα πρίν γράψω στο forum καθώς υπήρχαν σχετικές αναφορές και απο άλλα άτομα. Το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο καμία απόκριση του laptop και το τροφοδοτικό λειτουργεί μια χαρά σε άλλο laptop.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, το γεγονός οτι ο δίσκος έχει φορτωμένα τα windows xp pro θα επηρεάσει τη διαδικασία της ανάκτησης. Θα μου εμφανίζεται στο άλλο pc που θα τον συνδέσω ως εξωτερικό ως κανόνικός εξωτερικός δίσκος?

Μην ανησυχεις...Στο αλλο pc θα boot-αρει κανονικα απο τον δισκο του και τον δισκο του λαπτοπ θα τον εμφανιζει σαν ''δευτερο''...

Αν θες παντως μπορεις μεσω bios στο boot priority να ορισεις για πρωτευον δισκο τον δισκο του συστηματος σου [αν και ετσι θα ειναι απο default]...

Και ως δευτερευων [για σιγουρια] τον δισκο του λαπτοπ σου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...