mixalis-2 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 εχω περασει στο pc μου τα ubuntu server ο λογος που τα εκανα εγκατασταση ειναι για να ανεβαζω κατι ιστοσελιδες που φτιαχνω. αυτο που θελω βασικα ειναι να μπορω να βλεπω τα site μεσω του ιντερνετ εχω ανοιξει πορτα στο ρουτερ και εχω φτιαξει και λογαριασμο στο dyndns αλλα οταν παω να μπω απο αλλο δικτυο δν μου ανοιγει το site.τι αλλο να κανω? πρεπει να κανω ρυθμιση στα linux?
mixalis-2 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 εχω βαλει static ip στο ρουτερ για το συγκεκριμενο pc.
GKNSB Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 port forwarding από τον router στον server? άνοιγμα πόρτας στον server? είσαι σίγουρος ότι ο isp σου επιτρέπει incoming συνδέσεις στην 80 ?
mixalis-2 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 port forwarding από τον router στον server εχω κανει... απο το server δεν εχω κανει γτ δν γνωριζω... και το isp τι ειναι?
GKNSB Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 isp είναι συντομογραφία για internet service provider. η εταιρία που σου παρέχει τη σύνδεση δηλαδή (OTE, forthnet, vivodi, hol κλπ). τσέκαρε τις ρυθμίσεις στο ubuntu δεν θυμάμαι που είναι ακριβώς και θα βρεις τοίχος προστασίας. κάνε και εκεί τις ρυθμίσεις και βλέπουμε για μετά.
orotoi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 τα ubuntu server....τα εκανα εγκατασταση....στα linux? ... και το isp τι ειναι? και φτιάχνεις sites?
miza Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 άνοιγμα πόρτας στον server? Για να χρειάζεται να ανοίξει πόρτα στον server, πρώτα θα πρέπει να έχει στήσει και να έχει σετάρει iptables που δεν το νομίζω. Οπότε είναι ένα από τα άλλα 2 που είπατε, ή είναι λάθος το port forwarding(ή να ειναι γτπ router και να τον παίζει) ή filtering από ISP. Πάρε τηλέφωνο τον provider σου να ρωτήσεις.
GKNSB Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Για να χρειάζεται να ανοίξει πόρτα στον server, πρώτα θα πρέπει να έχει στήσει και να έχει σετάρει iptables που δεν το νομίζω. Οπότε είναι ένα από τα άλλα 2 που είπατε, ή είναι λάθος το port forwarding(ή να ειναι γτπ router και να τον παίζει) ή filtering από ISP. Πάρε τηλέφωνο τον provider σου να ρωτήσεις. Αν δεν κάνω λάθος μερικές διανομές έχουν σαν default policy να αφήνουν τα πάντα outgoing και τίποτα incoming. Δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση του ubuntu server βέβαια απλά θα μου φαινόταν λογικό Αυτό το ενοχλητικό συνήθειο των isp έχει παραγίνει
bolojo Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 http://portforward.com/ Και άσε τα τηλεφωνήματα. Όσο για το τι κάνει το ubuntu έχει σαν firewall το ufw(ubuntu fireWall) και με μία εντολή του τύπου sudo ufw allow 80/tcp επιτρέπεις την κίνηση στην πόρτα 80 από και προς τον server σου,κοινώς κάνεις heb hosting. Τώρα μην ξεχάσεις να checkάρεις αν το Ufw δουλέει,που by default δουλεύει,πάντως έλεγχο κάνεις με την εντολή sudo ufw status
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.