marios_geo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 θέλω τη γνώμη σας για τους υβδριδικούς δίσκους (SSD + HDD). Δυστηχώς δεν με παίρνει για κάποιον SSD, και χρειάζομαι μεγάλη χωριτικότητα. Οπότε τα δεδομένα είναι 500GB + 4GB SSD. Αυτή την στιγμή έχω ένα 500GB 7200 rpm. 1) Αν πάρω τον υβριδικό, θα δω αισθητή διαφορά; Ποιό μοντέλο προτείνεται; 2) Ο δίσκος μου έχει 2 λειτουργικά και 4 partitions. Θέλω να γίνει απλά και ανώδυνα μεταφορά των δεδομένων από τον ένα δίσκο στον άλλο. Πώς θα τους συνδέσω και ποιό software προτείνεται; Αν βοηθάει για τη μεταφορά έχω και ένα desktop, και ένα δίσκο usb 1TB.
Neo106 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Σκετη απογοητευση ειναι. Χαλια random 4k, χαλια access time(χαλια=επιδοσεις hdd). Τι προγραμματα θες να εγκαταστησεις και θελεις τοσο πολυ χωρο?
marios_geo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι τα προγράμματα, αλλα τα output files που είναι γιγάντια. Δηλαδή δεν αξίζει λές ;
palawiaris Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Όχι δεν είναι καθόλου απογοήτευση σε σχέση με τους άλλους μηχανικούς δίσκους. Και ναι θα δεις μια καλύτερη διαφορά ειδικά στην εκκίνηση.Όχι τρελλές επιδόσεις αλλά αισθητές σε σύγκριση 2,5" δίσκου 7200 στροφών Προτείνω τον 500άρη Momentus XT της Seagate.
ektor7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 θέλω τη γνώμη σας για τους υβδριδικούς δίσκους (SSD + HDD). Δυστηχώς δεν με παίρνει για κάποιον SSD, και χρειάζομαι μεγάλη χωριτικότητα. Οπότε τα δεδομένα είναι 500GB + 4GB SSD. Αυτή την στιγμή έχω ένα 500GB 7200 rpm. 1) Αν πάρω τον υβριδικό, θα δω αισθητή διαφορά; Ποιό μοντέλο προτείνεται; 2) Ο δίσκος μου έχει 2 λειτουργικά και 4 partitions. Θέλω να γίνει απλά και ανώδυνα μεταφορά των δεδομένων από τον ένα δίσκο στον άλλο. Πώς θα τους συνδέσω και ποιό software προτείνεται; Αν βοηθάει για τη μεταφορά έχω και ένα desktop, και ένα δίσκο usb 1TB. Διαφορά και μάλιστα αρκετά μεγάλη,θα δεις μόνο στα προγράμματα που χρησιμοποιείς συχνά! Τα προγράμματα που τα ανοίγεις μια στο τόσο,θα έχεις ταχύτητες ενός 7200, όπως επίσης και στο write το ίδιο! Για να καταλάβεις. Έχεις 4gb ssd εκεί αποθηκεύονται όλα τα προγράμματα που θα ανοίξεις για πρώτη φορά! Όταν γεμίσουν τα 4gb τότε κάθε νέο πρόγραμμα που θα ανοίξεις πρώτη φορά ή κάποιο παλιό που δε βρίσκετε στο ssd, αυτόματα θα περαστεί ή θα ξαναπεραστεί στον ssd, παίρνοντας τη θέση κάποιού άλλου προγράμματος που έχεις πολύ καιρό να χρησιμοποιήσεις! Έτσι τα προγράμματα αυτά να ανοίγουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα κ επίσης όταν κανείς συχνό reboot(π.χ. updates) τα windows να ξεκινούν γρηγορότερα! 1.Ναι θα δεις μεγάλη διαφορά! 2Acronis true image home
xristoforos89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Ειχα μεχρι πριν απο 2 ημερες τον Seagate Momentus Xt 500gb και ηταν καλος σαν δισκος. Αν ειχες δισκο στις 5400 στροφες θα αξιζε σιγουρα η αγορα του. Αλλα προσωπικα, περα απο την γρηγορη εκκινηση, δεν ειδα και κατι το συναρπαστικο. Πχ ο Vertex 2 που εχω στο macbook ειναι αλλης κατηγοριας.
Neo106 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι τα προγράμματα, αλλα τα output files που είναι γιγάντια. Δηλαδή δεν αξίζει λές ; Ασχολεισαι με premiere η κατι τετοιο? Και στα sequential read/write που θες, θα εχεις 2-3 φορες μεγαλυτερη ταχυτητα με τον ssd. Δεν το αξιζει το κατοσταρικο κατ' εμε ο xt, περιμενε λιγο να πεσουν οι τιμες αλλιως πηγαινε σε κατι μεταχειρισμενο.
marios_geo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Είναι αρχεία (πίνακες) matlab και comsol της τάξης 1-2gb. Δεν χρειάζομαι πολλές φορές να τα φοτώσω, αλλά χρειάζεται να είναι αποθηκευμένα για μελλονιτκή χρήση. Αυτό που κάνω πολλές φορές, είναι να έχω ανοικτή τη maltab πολλλές φορές, και έλεγα να επιταγχύνω την εκίνηση. Και στο ξαφνικό να ανοίξώ ένα word, ή ένα illustrator.
Voodooman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Έχω την αίσθηση πως,ειδικά για netbook, οι υβριδικοί αξίζουν περισσότερο. Έβαλα έναν Vertex 2 στο netbook μου και οι διαφορές σε σχέση με τον μανίσιο του στις 5400 στροφές είναι φυσικά τεράστιες, αλλά ο δίσκος χαντακώνεται, έχει τις μισές επιδόσεις σε σχέσεις με αυτές που θα μπορούσε. Ίσως ένας υβριδικός να είναι πιο ισορροπημένος σε τέτοια μηχανήματα. Από την άλλη, ο SSD έχει τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης,της θερμοκρασίας και της αθόρυβης, χωρίς μηχανικά μέρη, λειτουργίας. Αλλά έχει και χάλια αναλογία €/GB.
irahara Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μια και ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του εν λόγω υβριδικού, στην περίπτωση μου θα άξιζε; Έχω έναν Dell Inspiron 1120 (ή αλλιώς m101z) με σκληρό 250GB στις 5400. Τι συνέπειες θα υπάρξουν ως προς την θερμοκρασία και την κατανάλωση; (Ήδη θερμοκρασία σκληρού στους 46 με τους επεξεργαστές στους 65).
xristoforos89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μια και ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του εν λόγω υβριδικού, στην περίπτωση μου θα άξιζε; Έχω έναν Dell Inspiron 1120 (ή αλλιώς m101z) με σκληρό 250GB στις 5400. Τι συνέπειες θα υπάρξουν ως προς την θερμοκρασία και την κατανάλωση; (Ήδη θερμοκρασία σκληρού στους 46 με τους επεξεργαστές στους 65). Θα δεις μεγαλη διαφορα συγκριτικα με τον δισκο που εχεις. Εγω ειχα μονιμα θερμοκρασια στους 45-47 βαθμους.
ektor7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/414999-seagate-momentus-xt-500gb-hybrid-ssd/page__view__findpost__p__4170915
xristoforos89 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Και εμενα αρχικα στο 5.9 ηταν. Για ποιον λογο δεν πηγε απευθειας στο 7+;
ektor7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Και εμενα αρχικα στο 5.9 ηταν. Για ποιον λογο δεν πηγε απευθειας στο 7+; Τη πρωτη φορα το ετρεξε σε hdd και μετα το μετακινησε στον ssd,οπου τη δευτερη φορα το ετρεξε απο το ssd!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.