Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, σε όλα. Εφόσον δεν θέλει να παιζει παιχνίδια δεν χρειάζεται κάρτα γραφικών. Έχω κάνει παραπάνω σύνθεση.
Panahs Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, κάρτα γραφικών μάλλον θα μπει, γιατί από ότι κατάλαβα, αν αφήσεις την ενσωματωμένη δεσμεύει μνήμη από τη RAM του συστήματος, πράγμα που δε θέλουμε. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν στο PCmajor που επισκεφθήκαμε. Φτιάξαμε εκεί ένα στήσιμο υπολογιστή. Σας παραθέτω τη σύνθεση (δυστυχώς όσο τη θυμάμαι και με τη βοήθεια του site - πήγαμε αργά και ξεχάσαμε να ζητήσουμε εκτύπωση της σύνθεσης) να μου πείτε γνώμες. Κουτί Fractal Design Core 3000 Τροφοδοτικό Coolermaster GX Lite 500W Μητρική H77 ATX, αυτό βέβαια είναι το τσιπ, δε γράφει στο site ποιο μοντέλο είναι. CPU Intel Core i7 3770 3.40GHz Ψύχτρα Arctic Freezer 13 RAM 8GB DDR3 (2x4GB) 1600Mhz GPU AMD 6450 1GB fanless Στους σκληρούς δίσκους τώρα... το παιδί εκεί μου είπε ότι δεν προτείνει SSD λόγω υψηλότερου failure rate σε γράψε-σβήσε καθώς και ότι πέραν της γρηγορότερης εκκίνησης δεν προσφέρει πολλά παραπάνω ειδικά σε προγράμματα audio αφού τα περισσότερα φορτώνουν από τη μνήμη, ενώ και οι ίδιοι κάνουν εγκαταστάσεις σε studio με μηχανικούς σκληρούς σε RAID και όχι SSD. Οπότε καταλήξαμε προς το παρόν σε Western Digital SATA-3 500GB Caviar Black 32MB Cache - Για Windows, προγράμματα κλπ Western Digital SATA-3 2TB Caviar Black 64MB Cache - Για libraries... DVDRW 22X SATA Και τώρα ξεκινάνε τα... "επιπλέον" -Windows που σετάρουν οι ίδιοι ώστε να είναι ρυθμισμένα ειδικά για audio... η μισή δουλειά είναι εδώ λέει ο τύπος. -Acronis True Image -Basic Support Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 1139,01 ευρώ. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2012 από Panahs
atropa Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Εστηνα υπολογιστές για στούντιο σε αντίπαλο κατάστημα του pcmajor πριν μερικά χρόνια. και γενικά κάνω αυτή τη δουλειά απο το 2003. τωρα πια ειμαι γερμανια κανοντας τη ιδια δουλεια σαν χομπι. θα σου δώσω μερικές συμβουλές. 1ον. για audio pc προτίμησε gigabyte mobo. 2ον. μόνο ενα sequencer φορτώνει τα πάντα στη ραμ και ειναι το flstudio. Τα... cubase, ableton, reaper, sonar κλπ. φορτώνουν τα πάντα απο το σκληρό δίσκο εκτός αν χρησιμοποιείς sampler vsti μέσα στο πρόγραμμα τότε το σαμπλερ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη ραμ για τα audio που θα του φορτώσεις. σε αυτή τη περίπτωση είναι που βολεύουν τα 64bit windows kai ta 64bit sequencers λογο του οτι εκμεταλλεύονται όση διαθέσιμη μνήμη έχει το σύστημα. τα απλά vsti (synths, fx και γενικά μη sample based vsti) καταναλώνουν ελάχιστη μνήμη. με ενα σύστημα με 8bg εισαι καλυμμένος γενικά. μόνο άμα κάνεις multichannel recordings μεγάλης διαρκείας είναι απαραίτητα πάνω απο 8gb. 3ον. SSD παίρνεις για βασικό δίσκο (windows, audio apps, plugins) δε κερδίζεις μόνο σε boot times ton windows αλλα και σε boot times ολων τον προγραμμάτων, και ειδικά στα project loading times. παίρνεις και ενα μεγάλο και γρήγορο δίσκο για τα audio σου (samples, presets, general project storage) και έναν external η internal μονο για backup. 4ον. Εποχή windows xp ναι είχε πολύ δουλειά στο σεταρισμα του λειτουργικού για να είναι ελαφρύ και σταθερό για audio. τώρα πια με τα win7 το σεταρισμα είναι μακράν πιο απλό γιατί και ο βασικός κερνελ και τα processes εχουν γίνει πιο λίγα και πιο απλά όσο αφορά το direct/constant audio stream απο τα windows 7. να στο πω απλά... με ΧΡ έκανα κανα μισάωρο για το σεταρισμα για audio με τα 7 δε θέλω παραπάνω απο 10 λεπτά και αν.. και κυρίως γιατί δε χρειάζονται πια επεμβάσεις στη registry oute sto winini. και δεν υπάρχουν πια θέματα με shared IRQs που ήταν και απο της μεγαλύτερες αιτίες ώστε ενα audio συστημα να βήχει και να σκούζει. 5ον. μια κάρτα γραφικών απλή αμα δε παίζεις παιχνίδια είναι καλο να υπάρχει μιας και αποδεσμεύει το σύστημα απο την χρήση κοινής μνήμης και βοηθάει τη μητρική να έχει χαμηλότερα dpc latencies. 2
Groovetreatment Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Φιλε χωρις ναμαι και πολυ γνωστης του θεματος αλλα αποτι μπηκα στο καταστημα δεν αξιζει να το παρεις απο εκει με τιποτα.Πρωτο και μεγαλυτερο λαθος για καταστημα που υποτιθεται οτι ειναι εξιδεικευμενο στον τομεα σου πλασαρει κουτι το οποιο ειναι gaming και δεν εχει καν ηχομονωση θα μπορουσε να σου δωσει το define r3 η to r4 η το arc η καποιο αλλο silent case. Περα απο αυτο σου πλασαρει συγκεκριμενα προιοντα μονο.τα εψαξα στο σκρουτζ αυτα που εγραψες και μου βγηκαν ακριβως 780ευρω χωρις mobo και dvd/r οποτε βαλε αλλο ενα 120στην χειροτερη για H77 mobo + 25 ευρω dvd πας στα 920+100 τα windows που δεν ειναι αναγκη να τα παρεις και γνησια και μας μενουν 120ευρω το στησιμο?γιατι κανονικα τσαμπα επρεπε να στο στησουν 1200ευρω δινεις... οσο για Acronis True Image -Basic Support τα βρισκεις και σε torrent μην σκορπας αδικα λεφτα!Με 1200ευρω φτιαχνεις τουμπανο pc για μουσικη παραγωγη.Υστερα απο πολυ ψαξιμο εγω συγκεκριμενα κατεληξα σαυτη την τελικη συνθεση και βγαινει στα ιδια λεφτα χωρις την gpu και dvd θα πας +70ευρω με μια φτηνη καρτα γραφικων + dvd Case: Fractal Desing Arc midi or Define R4 or NZXT Classic PSU: Antec High Current Gamer 620W Mobo: Gigabyte Z77X-D3H CPU: I7 3770K (προτεινω Κ ασχετα αν κανεις o/c η οχι γιατι θα τον πουλησεις ευκολοτερα μετα) Cooler: Coolermaster 212 EVO RAM: G.Skill Ripjaws X 1600 (2x8GB) SSD+HD : Samsung 830 128GB (boot drive)+WD 1TB Caviar black(daw) + Hitachi 1TB Deskstar (backup) (τα βασικα daw μπορεις να τα βαλεις και στο SSD μια χαρα χωρανε! Μπορεις να κοψεις και καποια φραγκα αν θες ας πουμε απτο τροφοδοτικο και case θα γλυτωσεις καποια. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2012 από Groovetreatment
antonypas7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Πάρε ένα μεταχειρισμένο mac pro με 2 διπλους xeon και 16gb ram και μάθε να δουλεύεις αν μπορείς logic. το μηχανημα ειναι αθόρυβο και επισης τα περισότερα audio plugins για logic υποστιριζουν 64bit. επίσης για κάρτα ήχου θα σου έλεγα αυτή:http://www.elina.gr/0050000496/profire-610--pro-tools-se.html θα είσαι μια χαρά. α επίσης ειναι αθόρυβο και πάντα stable.
antonypas7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί είμαι εκτός θέματος. Για audio υπολογιστή δε μιλάμε?
Groovetreatment Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί είμαι εκτός θέματος. Για audio υπολογιστή δε μιλάμε? Οι σημερινοι Intel ειναι εξισου δυνατοι με τα mac και πολυ φθηνοτεροι.για ποιο λογο να προτιμησει mac και ειδικα μεταχειρισμενο οταν στα ιδια λεφτα μπορει να παρει εναν πολυ δυνατο ιντελ και καινουργιο?
Groovetreatment Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Intel έχουν και τα mac. Ναι το ξερω αυτο αλλα η τιμη τους ξεφευγει.Ενα καλο pc με 1.500ευρω στο mac ο εξισου καλος θα βγει πανω απο 2 χιλιαρικα για πιο λογο?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Πάνω από 3 χιλιάρικα θα βγει ο εξίσου καλός mac αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Από τα windows 7 και μετά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάρεις mac εκτός αν το πρόγραμμα/προγράμματα που δουλεύεις υπάρχουν αποκλειστικά σε macOS περιβάλλον.
antonypas7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.ebay.com/itm/Apple-Mac-Pro-Intel-5150-Xeon-2-66GHz-Dual-Core-1TB-8GB-RAM-DVD-RW-MA356LL-A-/330621914163?pt=US_Fan_Heatsin_Brackets_Accs&hash=item4cfa9a0c33 Κάτι τέτοιο δεν νομίζω οτι είναι πολύ ακριβώ. Αλλά υπαρχουν και λιγο πιο παλια σε παρα πολυ καλές τίμες. Προφανώς και δε μιλάω για καινούργιο mac pro. to cubase δουλεύει άψογα με τα windows 64bit και εκμεταλεύεται την μνημη που έχεις αλλα με τα plugins στα 64bit υπάρχει θέμα. τεσπα εμένα η άποψήμου είναι οτι αν θές κατι καλο (επαγγελματικό) πληρωσέτο αν θές κατι για hobby πάρε pc. Τέλος θεορώ σωστό οταν θές pc για audio να είναι μόνο για audio.
Panahs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, ο αδερφός δεν μπορεί να περιμένει άλλο, οπότε θα κινηθούμε άμεσα (μπορεί και αύριο) για παραγγελία. Η περίπτωση Mac έχει αποκλειστεί για διάφορους λόγους. Λέμε να κινηθούμε προς MSystems που το θεωρούμε αξιόπιστο κατάστημα. Με βάση τα προϊόντα που έχει εκεί, τι σύνθεση προτείνετε; Αν θέλω να βρω κάποιο προϊόν που δεν έχουν, όπως πχ το κουτί ή τροφοδοτικό που προτείνει ο Groovetreatment, μπορούν να το βρουν στο MSystems, ή είναι αυστηρά πολιτικής ό,τι φέρνουν μόνο; Προτείνετε κάποιο άλλο κατάστημα εσείς; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα!!!
Groovetreatment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, ο αδερφός δεν μπορεί να περιμένει άλλο, οπότε θα κινηθούμε άμεσα (μπορεί και αύριο) για παραγγελία. Η περίπτωση Mac έχει αποκλειστεί για διάφορους λόγους. Λέμε να κινηθούμε προς MSystems που το θεωρούμε αξιόπιστο κατάστημα. Με βάση τα προϊόντα που έχει εκεί, τι σύνθεση προτείνετε; Αν θέλω να βρω κάποιο προϊόν που δεν έχουν, όπως πχ το κουτί ή τροφοδοτικό που προτείνει ο Groovetreatment, μπορούν να το βρουν στο MSystems, ή είναι αυστηρά πολιτικής ό,τι φέρνουν μόνο; Προτείνετε κάποιο άλλο κατάστημα εσείς; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα!!! Φιλε για αλλα καταστηματα στην Αθηνα δεν γνωριζω γιατι δεν ειμαι απο εκει αλλα αποσο κοιταξα στο msystems κουτι και τροφοδοτικο θα πρεπει να παρεις απο αλλου.μπες στο skroutz.gr και ψαξε καταστηματα για κουτι και τροφοδοτικο τα υπολοιπα μπορεις να τα παρεις απο msystems αυτη ειναι η προτεινομενη συνθεση μου απο εκει αν θες βαλε εξτρα αλλη τοση ram να πας στα 16GB Intel Core i7-3770K 278,04 Gigabyte Z77-D3H 100,80 Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9 (Kit of 2) 46,34 Samsung 128 GB SSD 830 Series 2.5 SATA III 87,80 Western Digital 1TB Caviar Black SATA III 97,55 Western Digital 1TB Caviar Blue SATA III 67,47 Asus Radeon HD 5450 SILENT/DI/1GD3(LP) 1GB 25,20 Samsung SH-222BB Black (DVD-RW) 13,41 Συνολο: 716,61+φπα = 881,43 € Το ξανακοιταξα δεν ειχα δει τα αλλα κουτια μονο τα απλα ειδα.βαλε αυτο που προτεινει ο Δεινόσαυρος και το τροφοδοτικο επισης.Αλλα θα μπορουσες να γλυτωσεις λιγα λεφτα αν εβρισκες Fractal Design tower.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δες αν θέλεις το παρακάτω. Ηχομονωμένο ποιοτικότατο κουτί, 16gb ram* και 2 σκληρούς caviar black και ssd. Κάρτα γραφικών δεν θα χρειαζόσουνα ούτε με τα 8, πόσο μάλλον με τα 16. *Η ram είναι σε 2 ντιμάκια των 8, ώστε αφενός να μπορείς να φτάσεις τα 32 και αφετέρου να γλυτώνει και ο memory controller την ταλαιπωρία. 1035 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα