Panahs Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Εξετάζω τα λεγόμενα και τις συνθέσεις... Πάντως, orotoi πιστεύεις ότι όντως θα αξίζει 100 € παραπάνω για τον 2600k; Σκέφτομαι πως μάλλον θα πρέπει να προστεθεί και ένα ups καθώς και αγορά Windows7. Φοβάμαι πως το budget ανεβαίνει.
orotoi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Διαφορές υπάρχουν (και δεν είναι σα το Λεφτά υπάρχουν του Γιωργάκη ;p) αλλά δε ξέρω αν οι απαιτήσεις σου τις ζητάνε.. Και με τον 2600 πάντως στο 1000αρικο παίζεις περίπου.. Λειτουργικό νόμιζα οτι είσαι οκ.. Δε μπορώ να σου πω να αγοράσεις ή οχι.. (σε οτι αφορά windows με καλύπτει ο θείος μου). Για το ups, σίγουρα είναι μια καλή αγορά. Δεν έχω να προτείνω κάποιο.
Panahs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Επαναφέρω το θέμα, καθώς πάγωσε αναγκαστικά λόγω διαφόρων αιτιών. Αυτή τη φορά η αγορά θα γίνει άμεσα και θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας σχετικά με το τι υπάρχει αυτή την εποχή. Το budget ανέρχεται γύρω στα 1000 χωρίς οθόνη και κάρτα ήχου μέσα. Μιλάμε για tower.
Groovetreatment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν εχει ηχεια και ειναι διαθετειμενος να τα σκασει χοντρα εγω προτεινω ανεπιφυλακτα αυτα και μην σε νοιαζουν τα λεφτα. http://www.skroutz.g...ifier-S730.html.H αν βρει τα logitech Z-2300 απο καπου.Οσο για τα συστηματα +1 στον rafail Τα ηχεια αυτα δεν ειναι για μουσικη παραγωγη φιλε,για μουσικη παραγωγη χρειαζοντε monitor ηχεια και προτεινω ενα απο τα 2 αναλογος τι θες διαβασε τα review τους. 1: http://www.bestprice...earch?q=krk rp5 2: http://www.bestprice...3/yamaha-hs-50m και εγω με μουσικη παραγωγη ασχολουμε και προκειτε να παρω και εγω pc σε λιγες βδομαδες.Ram βαλε 16GB τα χρειαζεσαι γιατι τα vst τραβανε πολλα giga αναλογα ποσα καναλια θα ριξεις μεσα.αν θες δες την συνθεση μου και αφερεσαι καρτα γραφικων.περα απτον SSD που θα τον εχεις για boot παρε εναν WD caviar black 1TB για να ριξεις τα DAW(digital audio workstasion) σου μεσα και ακομα εναν WD caviar green για backup.η συνθεση μου ειναι η εξης : Κουτι: Coolermaster Silencio 650 Τροφοδοτικο: Corshair AX650w gold Επεξεργαστης: i7 3770K Ψυκτρα: Xigmatek Gaia SD1283 120mm Μητρικη: Gigabyte Z77x-UD3H Μνημη: Corsair Vengeance 16gb 1600hz c9 (2x8) αλλιως Corsair Vengeance LP 16gb 1600hz C9 (4x4gb) (αν δεν χωραει λογο ψυκτρας) Καρτα γραφικων: Gigabyte GeForce GTX 660ti Καρτα ηχου: (σε αλλο budget μαζι με ηχεια και ακουστικα) Σκληροι δισκοι: OCZ Vertex 4 Series 128GB SSD(boot drive) + WD Caviar BLack 1TB(main disk for music production) + WD Caviar Green 2TB (backup drive) βγαλε την καρτα γραφικων και βαλε μια φθηνοτερη για κουτι μπορεις να βαλεις αυτο που διαλεξες η απο fractal desinge define r3 η r4 kai εισαι κομπλε.αν θες για καρτα ηχου και ακουστικα ρωτα με τοχω ψαξει αρκετα το θεμα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι βρε συ, αλλά δεν βγαίνει στο χιλιάρικο με τη σύνθεσή σου. 16GB έχω βάλει, είναι Χ2.
Groovetreatment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι βρε συ, αλλά δεν βγαίνει στο χιλιάρικο με τη σύνθεσή σου. 16GB έχω βάλει, είναι Χ2. Δεν την ειχα δει την δικια σου σορρυ.
Panahs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Τα ηχεια αυτα δεν ειναι για μουσικη παραγωγη φιλε,για μουσικη παραγωγη χρειαζοντε monitor ηχεια και προτεινω ενα απο τα 2 αναλογος τι θες διαβασε τα review τους. 1: http://www.bestprice...earch?q=krk rp5 2: http://www.bestprice...3/yamaha-hs-50m και εγω με μουσικη παραγωγη ασχολουμε και προκειτε να παρω και εγω pc σε λιγες βδομαδες.Ram βαλε 16GB τα χρειαζεσαι γιατι τα vst τραβανε πολλα giga αναλογα ποσα καναλια θα ριξεις μεσα.αν θες δες την συνθεση μου και αφερεσαι καρτα γραφικων.περα απτον SSD που θα τον εχεις για boot παρε εναν WD caviar black 1TB για να ριξεις τα DAW(digital audio workstasion) σου μεσα και ακομα εναν WD caviar green για backup.η συνθεση μου ειναι η εξης : Κουτι: Coolermaster Silencio 650 Τροφοδοτικο: Corshair AX650w gold Επεξεργαστης: i7 3770K Ψυκτρα: Xigmatek Gaia SD1283 120mm Μητρικη: Gigabyte Z77x-UD3H Μνημη: Corsair Vengeance 16gb 1600hz c9 (2x8) αλλιως Corsair Vengeance LP 16gb 1600hz C9 (4x4gb) (αν δεν χωραει λογο ψυκτρας) Καρτα γραφικων: Gigabyte GeForce GTX 660ti Καρτα ηχου: (σε αλλο budget μαζι με ηχεια και ακουστικα) Σκληροι δισκοι: OCZ Vertex 4 Series 128GB SSD(boot drive) + WD Caviar BLack 1TB(main disk for music production) + WD Caviar Green 2TB (backup drive) βγαλε την καρτα γραφικων και βαλε μια φθηνοτερη για κουτι μπορεις να βαλεις αυτο που διαλεξες η απο fractal desinge define r3 η r4 kai εισαι κομπλε.αν θες για καρτα ηχου και ακουστικα ρωτα με τοχω ψαξει αρκετα το θεμα. Φίλε, πολύ ενδιαφέρουσα η σύνθεσή σου, αλλά μπορείς να μου υπολογίσεις πόσο περίπου βγαίνει σε ευρώ; Επίσης, όταν λες τον WD για main disk, τι εννοείς, ότι θα βάλεις μέσα και τις βιβλιοθήκες σε αυτόν; Δεν είναι καλύτερα να βάλεις τις βιβλιοθήκες στον SSD??
Groovetreatment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε, πολύ ενδιαφέρουσα η σύνθεσή σου, αλλά μπορείς να μου υπολογίσεις πόσο περίπου βγαίνει σε ευρώ; Επίσης, όταν λες τον WD για main disk, τι εννοείς, ότι θα βάλεις μέσα και τις βιβλιοθήκες σε αυτόν; Δεν είναι καλύτερα να βάλεις τις βιβλιοθήκες στον SSD?? COOLERMASTER SILENCIO 550 : 108.34 € CORSAIR POWER SUPPLY 500W ATX 24 PIN CX V2 : 62.18 € INTEL CORE I7 3770 3.4 GHZ QUAD CORE :295.64 € GIGABYTE SOCKET 1155 GA-Z77-D3H : 111.34 € ATI Radeon HD6670 DirectCU Silent 1GB DDR3 : 84.29 CORSAIR VENGEANCE LP 16GB DDR3 NON ECC CL9 1600MHZ (KIT 4 X 4096) : 91.86 € Samsung 128GB 830 Series :115.99 € WESTERN DIGITAL 1TB CAVIAR BLACK WD1002FAEX SATA III 7200RPM 64MB : 99.38 € WESTERN DIGITAL 2TB CAVIAR GREEN WD20EARX SATA III 5400-7200RPM 64MB : 108.65 € συνολο: 1077 απο visionstudio +ψυκτρα http://www.plaisio.g...AMD-AM2-AM3.htm 32,90 πας στα 1110. ευρω στρογγυλα αν θες DVD κτλ βαλε κανα 30αρι ακομα. Σου προτεινω τα libraries να τα βαλεις στον Black γιατι αν θες ssd για library χρειαζεσαι μεγαλυτερο και δεν συμφερει στην τιμη και ο black μια χαρα δουλεια θα σου κανει εκτος αν θες αλλαξε τον Black me enan εναν 300αρι velociraptor απο Western Digital που ειναι αρκετα πιο γρηγορος αλλα χανεις σε χωρο και στο λεω αυτο γιατι π.χ. το omnisphere ειναι 40GB δεν ξερω αν το χρησιμοποιεις οποτε στον ssd κρατα μονο τα windows και τα βασικα προγραμματα.γιατι αν παρεις εναν 128ssd και φορτωσεις τα library τωρα θα γεμισει πολυ γρηγορα,απο εκει και περα επιλογη σου ειναι.αν θες ρωτα και καναν ειδικο να σου πει γνωμη του για την συνθεση μου. Κατι τελευταιο ρωτα να σου προτεινουν και καμια φθηνοτερη μητρικη αφου δεν θα ασχοληθεις με overclock και καμια αλλη καρτα γραφικων αν θες και θα μπορουσες να βαλεις 64αρι SSD αντι για 128 νομιζω εφοσον δεν θα περνουσες τα library εκει και ετσι θα γλυτωνες κανα 40αρι απο εκει.
Manos5686 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν γιατί να πάει σε αυτήν την μητρική εφόσον θα πάρει κλεδωμένο επεξεργαστή??Ας πάει σε μητρική με κάποιο άλλο chipset όποτε κόβει χρήματα απο εκεί.Εάν θα αγοράσει 16gb να πάρει 2χ8 και όχι 4χ4. Όσα χρήματα γλιτώνεις απο γύρω γύρω καλό θα ήταν να τα ρήξεις στην κάρτα(ίσως στο μέλλον να θελήσεις λίγο gaming)
Groovetreatment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν γιατί να πάει σε αυτήν την μητρική εφόσον θα πάρει κλεδωμένο επεξεργαστή??Ας πάει σε μητρική με κάποιο άλλο chipset όποτε κόβει χρήματα απο εκεί.Εάν θα αγοράσει 16gb να πάρει 2χ8 και όχι 4χ4. Όσα χρήματα γλιτώνεις απο γύρω γύρω καλό θα ήταν να τα ρήξεις στην κάρτα(ίσως στο μέλλον να θελήσεις λίγο gaming) Το εκανα διορθωση!
Panahs Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Σου προτεινω τα libraries να τα βαλεις στον Black γιατι αν θες ssd για library χρειαζεσαι μεγαλυτερο και δεν συμφερει στην τιμη και ο black μια χαρα δουλεια θα σου κανει εκτος αν θες αλλαξε τον Black me enan εναν 300αρι velociraptor απο Western Digital που ειναι αρκετα πιο γρηγορος αλλα χανεις σε χωρο και στο λεω αυτο γιατι π.χ. το omnisphere ειναι 40GB δεν ξερω αν το χρησιμοποιεις οποτε στον ssd κρατα μονο τα windows και τα βασικα προγραμματα.γιατι αν παρεις εναν 128ssd και φορτωσεις τα library τωρα θα γεμισει πολυ γρηγορα,απο εκει και περα επιλογη σου ειναι.αν θες ρωτα και καναν ειδικο να σου πει γνωμη του για την συνθεση μου. Κατι τελευταιο ρωτα να σου προτεινουν και καμια φθηνοτερη μητρικη αφου δεν θα ασχοληθεις με overclock και καμια αλλη καρτα γραφικων αν θες και θα μπορουσες να βαλεις 64αρι SSD αντι για 128 νομιζω εφοσον δεν θα περνουσες τα library εκει και ετσι θα γλυτωνες κανα 40αρι απο εκει. Απλά μου φαίνεται λίγο οξύμωρο το να μειώσω τον ssd. Σε σημείο δηλαδή που θα μείωνα από κάπου αλλού για να δώσω άλλα 100 ευρώ και να πάρω 200άρη+ ssd. Εάν βάλεις τα libraries στον ssd δεν κερδίζεις μεγάλο boost σε επίδοση, αφού θα διαβάζει samples/audio/δεδομένα κλπ πολύ πιο γρήγορα;;; Και μετά βάζεις οτιδήποτε άλλο (πχ έτοιμα κομμάτια/backup) στον επιπλέον μηχανικό σκληρό. Εμένα μου δίνεται αυτή η εντύπωση. Δεν το έχω καταλάβει σωστά;
Groovetreatment Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Απλά μου φαίνεται λίγο οξύμωρο το να μειώσω τον ssd. Σε σημείο δηλαδή που θα μείωνα από κάπου αλλού για να δώσω άλλα 100 ευρώ και να πάρω 200άρη+ ssd. Εάν βάλεις τα libraries στον ssd δεν κερδίζεις μεγάλο boost σε επίδοση, αφού θα διαβάζει samples/audio/δεδομένα κλπ πολύ πιο γρήγορα;;; Και μετά βάζεις οτιδήποτε άλλο (πχ έτοιμα κομμάτια/backup) στον επιπλέον μηχανικό σκληρό. Εμένα μου δίνεται αυτή η εντύπωση. Δεν το έχω καταλάβει σωστά; Αν θες να βγαλεις απο καπου για να παρεις 200+ ssd τοτε ναι και σιγουρα θα διαβαζει γρηγοροτερα.Εγω σου ειπα οτι ο 128αρης δεν αξιζει γιατι θα γεμισει γρηγορα.
Ntinaras Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 εγω λεω να μεινεις με την Onboard καρτα γραφικων που θα χει ο επεξεργαστης 1
Panahs Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Με την onboard του επεξεργαστή, παραμένουν δυνατότητες όπως HDMI έξοδος κλπ; Γενικά είναι αξιόπιστες; Δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα