Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Θέλουμε λοιπόν να συνθέσουμε έναν υπολογιστή για τον αδελφό μου. Η τιμή θέλουμε να κυμαίνεται γύρω στα 1000 ευρώ (χωρίς λειτουργικό), ίσως και λίγο παραπάνω.

Το μηχάνημα προσανατολίζεται για μουσική παραγωγή (Cubase, Ableton, Native Instruments), χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι υπόλοιπες λειτουργίες γραφείου (Office, internet) και ίσως σπάνια κάποιο παιχνίδι.

Συνεπώς, κάρτα γραφικών κάποια μέση λύση. Επεξεργαστής: εδώ υπάρχει προτίμηση σε Intel (ίσως ένας 2600k?).

Προφανώς θα υπάρχει ένας SSD σκληρός γύρω στα 100-120 Gb κατά την άποψή μου.

Οθόνη υπάρχει ήδη, το διάσημο πλέον μοντέλο της Dell 2311.

Μιας και δεν είμαστε ειδικοί και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να συνθέσω ολόκληρο σύστημα από κομμάτια, θα προτιμούσα τα βασικά τουλάχιστον στοιχεία να συναρμολογηθούν σε ένα κατάστημα, γενικά πάντως το συζητάμε αυτό. Έχω δει κάποια καλά σχόλια για το Msystems στον Νέο Κόσμο.

Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας, κυρίως δε στη μνήμη, για την οποία νομίζω παίζει ρόλος σε αυτά τα θέματα, αλλά και στο τροφοδοτικό και στη μητρική όπου έχω μείνει λίγο πίσω (δεν μας ενδιαφέρουν πάντως SLI, RAID, overcocking και τέτοια). Ελάτε να το συζητήσουμε. :-)

Δημοσ.

φανταζομαι περα μια καλη καρτα ηχου και hardware δεν χρειαζετε και πολυ καλα ηχεια?εκτος και αν υπαρχουν

παντος πιστευω οτι και με εναν i5 2500k θα εισαι comple + 8 η 16 giga ram.

ενα καλο τροφοδοτικο,ssd,μια midrange καρτα γραφικων και ενα ποιοτικο κουτι και ειναι μια χαρα.αμα ειναι θα σου κανω αργοτερα μια συνθεση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δες δυο προτάσεις απο μένα .

Από το πλαίσιο

Και μια ακόμη από msystems μαζί με το πλαίσιο .(παίρνεις το κουτί και την ψήκτρα απο το πλαίσιο και τους τα πας στο msystems και σου τον συνθέτουν αυτοί)

mobo:Asus P8Z68-V

cpu:Intel Core i5-2500K

ram:Kingston 8GB HyperX

gpu:Asus Radeon HD 6670

ssd:OCZ 120GB Vertex 3

hdd:Western Digital 2TB

psu:Corsair Builder Series CX600 V2

case:CoolerMaster Silencio RC-550

cpu cooler:Xigmatek Gaia SD1283

Συνολο:1008.82E

Εάν χρειάζεται και κάρτα ήχου θα πρέπει να κόψουμε απο κάτι .(επίσης μόνο ηχεία θα συνδέσει επάνω της ; )

Επεξ/σία από rafail1994
Δημοσ.

Αν δεν εχει ηχεια και ειναι διαθετειμενος να τα σκασει χοντρα εγω προτεινω ανεπιφυλακτα αυτα και μην σε νοιαζουν τα λεφτα. http://www.skroutz.gr/s/317571/Edifier-S730.html.H αν βρει τα logitech Z-2300 απο καπου.Οσο για τα συστηματα +1 στον rafail

Δημοσ.

Για δες δυο προτάσεις απο μένα .

Από το πλαίσιο

Και μια ακόμη από msystems μαζί με το πλαίσιο .(παίρνεις το κουτί και την ψήκτρα απο το πλαίσιο και τους τα πας στο msystems και σου τον συνθέτουν αυτοί)

mobo:Asus P8Z68-V

cpu:Intel Core i5-2500K

ram:Kingston 8GB HyperX

gpu:Asus Radeon HD 6670

ssd:OCZ 120GB Vertex 3

hdd:Western Digital 2TB

psu:Corsair Builder Series CX600 V2

case:CoolerMaster Silencio RC-550

cpu cooler:Xigmatek Gaia SD1283

Συνολο:1008.82E

Εάν χρειάζεται και κάρτα ήχου θα πρέπει να κόψουμε απο κάτι .(επίσης μόνο ηχεία θα συνδέσει επάνω της ; )

βαλε τις μνημες με τα 69 ευρω,και θα λεγα και λιγο καλυτερο Psu

Δημοσ.

Βλέπω ότι όλοι προτείνετε 2500k επεξεργαστή. Από ότι φαίνεται ο 2600 δεν αξίζει τα λεφτά του.

GoLdMaNn, thanks για την πρόταση, αλλά αυτά είναι μάλλον gaming-multimedia ηχεία. Εδώ θα χρειαστεί νομίζω κάτι πιο επαγγελματικό σε monitors.

Κάρτα ήχου, υπάρχει αυτή τη στιγμή η Fast Track Pro της M-Audio που προς το παρόν είναι νομίζω οκ για τη δουλεία, τουλάχιστον για την αρχή.

rafail1994, στη μία σύνθεση βάζεις μνήμες στα 1600 και στην άλλη στα 1333. Δεν υπάρχει διαφορά σε αυτό;

Δημοσ.

Αν δεν εχει ηχεια και ειναι διαθετειμενος να τα σκασει χοντρα εγω προτεινω ανεπιφυλακτα αυτα και μην σε νοιαζουν τα λεφτα. http://www.skroutz.gr/s/317571/Edifier-S730.html.H αν βρει τα logitech Z-2300 απο καπου.Οσο για τα συστηματα +1 στον rafail

??!?!!?! Μη γράφετε μόνο για να γράφετε μωρέ... Μουσική θέλει να φτιάχνει ο άνθρωπος.. Τι να τα κάνει τα ηχεία που γ*μάν τον ήχο?

Αnyway.. φαντάζομαι θα το ξέρει και ο ίδιος σε τι ηχεία να πάει. Αν δεν έχει ήδη για αρχή μπορεί να δουλέψει αρκετά ικανοποιητικά με maudio bx5 ή bx8 (ανάλογα το χώρο που θα μπουν)

Για επεξεργαστή.. αν σε παίρνει να δώσεις τα +100ευρώ πήγαινε με κλειστά μάτια σε 2600.. Φυσικά και θα δεις διαφορά και μεγάλη. Έχει περισσότερη cache μνήμη απο τον i5 και υποστηρίζει hyperthreading. Και τα δύο (ειδικά το hyperthreading) βοηθάνε πολύ στις εφαρμογές που θες να δουλεύεις (φαντάζομαι cubase κάποια απο τις τελευταίες εκδόσεις..).

Μνήμη.. όση αντέχει η τσέπη σου με minimum όριο τα 8. Αν μπορείς πήγαινε και για 16 (ταχύτητα 1600).

PSU.. Το μόνο που σε ενδιαφέρει κυρίως είναι η ποιότητα και ο (μη) θόρυβος. Ισως κάποιο corsair 600-650W (πχ το ΤX).

Κάρτα γραφικών.. αν δεν σε ενδιαφέρει το hardcore gaming ότι να ναι (σχεδόν γιατι και στα προγράμματα που θα παίζεις χρειάζεται μια ικανοποιητική κάρτα γραφικών και οχι μια onboard ας πούμε). Δυστυχώς το CUDA έχει μείνει σχετικά ανεκμετάλλευτο στον τομέα του audio πέρα απο 1-2 reverbs που χουν βγάλει.. οπότε μέχρι να το υποστηρίξουν οι 'μεγάλοι' δε παίζει ρόλο αν πας σε nvidia ή ati.

Κάρτα ήχου.. αυτή που έχεις ναι για αρχή είναι μια χαρά (δε θυμάμαι.. είναι usb ή firewire? Αν είναι firewire να προσέξεις να έχει στο motherboard θύρα fw).

Κουτί.. Αν θες σε σχετικά λίγα λεφτά το SILENCIO που λέει ο ραφαήλ. Αλλιώς κοιτάς και κανα fractal design (έχει κάτι καλά σχετικά αθόρυβα).

Επίσης οτι fan επιλέξεις (για κουτί και cpu) πρόσεξε να είναι όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Σκληρό δίσκο.. κάποιον ssd για OS και εφαρμογές. Απο κει και πέρα έναν καλό και γρήγορο μηχανικό για libraries και άλλον ενα (οτι να ναι) για αποθηκευτικό χώρο.

Δημοσ.

τσέκαρε αν θες αυτούς: www.pcmajor.gr. Δεν έχουν μόνο έτοιμα συστήματα, μπορείς να φτιάξεις ότι θες αρκεί να μην έχει γνωστά θέματα (known issues) με audio, αλλά το πιο καλό είναι ότι ξέρουν πώς να σετάρουν το λειτουργικό για βέλτιστη απόδοση σε μουσικές εφαρμογές. Βασικά νομίζω είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που ασχολούνται (ζεστά) με αυτό το θέμα και διορθώστε με αν κάνω λάθος. τσιρς

Δημοσ.

Πανάκριβοι..

χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο.. Αυτά τα περί παραμετροποίησης είναι απλό marketing. Για παράδειγμα το σύστημα με i5 2400 (στα χαρακτηριστικά βέβαια λέει 2300) στα 940ευρώ!! Με τόσα φτιάχνεις με i5 2500k, 8-16gb ram, ίδιο κουτί (και καλύτερο, το επόμενο fractal design απο αυτό) καλύτερο τροφοδοτικο (650w 80+ bronze), 1tb δίσκο και πιθανόν να μπορείς να χωρέσεις και κάποιον ssd, και σίγουρα καλύτερη motherboard.

Δημοσ.

Πανάκριβοι..

χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο.. Αυτά τα περί παραμετροποίησης είναι απλό marketing. Για παράδειγμα το σύστημα με i5 2400 (στα χαρακτηριστικά βέβαια λέει 2300) στα 940ευρώ!! Με τόσα φτιάχνεις με i5 2500k, 8-16gb ram, ίδιο κουτί (και καλύτερο, το επόμενο fractal design απο αυτό) καλύτερο τροφοδοτικο (650w 80+ bronze), 1tb δίσκο και πιθανόν να μπορείς να χωρέσεις και κάποιον ssd, και σίγουρα καλύτερη motherboard.

Σορρυ αλλά αυτά τα περί παραμετροποίησης ΔΕΝ είναι απλό marketing. Εγώ τα κάνω από μόνος μου εδώ και πολλά χρόνια επειδή έχω φάει τη ζωή μου στο troubleshooting για να καταφέρω να έχω στο (επαγγελματικό) studio μου αξιόπιστα μηχανήματα. Βέβαια τα πράγματα με τον ερχομό της PCI Express αρχιτεκτονικής έγιναν σαφώς καλύτερα και άρα πιο εύκολα (πολλοί θα θυμούνται σίγουρα το IRQ θέμα των παλιών PCI και πώς αυτό επηρέαζε την κάρτα ήχου) αλλά ακόμα είμαστε μακριά από το να εξαφανιστούν μια για πάντα οι πονοκέφαλοι.

Πάντως η παραμετροποίηση με την έννοια του software tweaking δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα από μόνο του (νταξς υπάρχουν τα ολίγα στα win7 σουξέ που τα κάνει ο καθένας εύκολα και υπάρχουν και τα "ψαγμένα" αλλά μερικές φορές ανούσια tweaks). Αυτό που οι x pcmajor κ.ο. κάνουν και είναι το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι μια διαλογή components που έχουν τεσταριστεί ότι δε θα σου παρουσιάσουν προβλήματα στις απαιτητικές εφαρμογές ήχου (ειδικά όταν θες super low latency με realtime plugs, instruments και τα γνωστά). Πολλές φορές κάποιος παίρνει ένα PC με τυχαία σύνθεση και απλά είναι τυχερός και δεν έχει προβλήματα (π.χ. συσκευές/drivers που δημιουργούν DPC latency spikes και συνεπώς εκνευριστικά dropouts στον ήχο). Άλλοι πάλι είναι πιο άτυχοι και μπορεί να φάνε πολύ χρόνο και ψυχική ενέργεια ψάχνοντας τι φταίει. Ε αυτοί οι Pcmajor και άλλες παρόμοιες εταιρίες (του εξωτερικού) εγγυώνται ότι δε θα φας τη ζωή σου. BTW συνεργάζονται από όσο ξέρω με την αμερικάνικη ADK που είναι από τις πρώτες τέτοιες εταιρείες. Αν λοιπόν ο καθένας ήταν τόσο expert να μπορεί να κατανοήσει και να λύσει μόνος του όλα τα τεχνικά προβλήματα (πολλές φορές τραγικά δύσκολα όπως ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται στο κόκκαλο με computers) τότε δε θα χρειαζόντουσαν οι pcmajor ή οποιοσδήποτε. Οπότε πιστεύω ότι ο χρόνος και η ψυχική ενέργεια που μπορούν να σε γλιτώσουν αξίζει τα όποια λίγα παραπάνω λεφτά. Είναι πολύ κλασσικό και χιλιοειπωμένο θέμα, δε θέλω να επεκταθώ άλλο.

Ένα pcmajor-άδικο i7 έχουμε τώρα έδω και 1 χρόνο και δε τα λέω αυτά για να τους μαρκετάρω (αν ήξερα κι άλλους θα τους ανέφερα) απλά για να υποστηρίξω τη λογική πίσω από αυτό το concept. Συνοπτικά δηλαδή, αν κάποιος είναι (ή σκοπεύει να γίνει) super duper guru και έχει χρόνο να λιώσει στο internet για έρευνα για πληροφορίες (tech data, forums, κτλ) τότε οκ το κάνει μόνος του. Αν όχι τότε σίγουρα αξίζει να απευθυνθεί σε κάποιον φίλο, γνωστό του ή άλλον ειδικό. Το πόσοι ειδικοί υπάρχουν στην Ελλάδα (και όχι μόνο) επί του θέματος αυτού, είναι μια άλλη συζήτηση. Επίσης θεωρώ ότι ένα forum all-around PC-φύσεως σαν αυτό δεν είναι κατάλληλο για να δώσει την απαραίτητη διορατικότητα για την κατασκευή ενός audio PC με τις γνωστές και μη (εδώ βλέπε "η μεγάλη σημασία του προμελετημένου dedicated audio pc") ευαισθησίες του. Εδώ βλέπω τα ποστς λένε πάρε το τάδε αντί το τάδε, θα είναι καλύτερο (γιατί γενικά είναι καλύτερο και συνήθως απλά ακριβότερο), πάρε και ένα ποιοτικό ssd και μια καλή ram κτλ. Ποιό είναι αυτό το ποιοτικό? Το ξέρει και από μόνος του ο άνθρωπος ότι πρέπει να πάρει ποιοτικά components. Αυτό που θέλει είναι tips, που να προέρχονται από εμπειρία στον τομέα. ΟΚ βέβαια στην δικιά μου, το audio PC πρέπει να μπορεί να τρέχει 100 κανάλια 96Khz με 64 samples buffer, οπότε είμαι και λίγο ακραία περίπτωση αλλά ξέρω ότι και σε απλές περιπτώσεις μπορεί να έχεις ηλίθια προβλήματα για ηλίθιους (όπως πάντα μας φαίνονται) λόγους. Hope this helps... α και σόρρυ για τον αρχικό πόστερ, πέρα από όλη αυτή τη φιλοσοφία, δεν έχω να προτείνω κάποια σύνθεση γιατί έχω χάσει επεισόδια με τα Sandy Bridge και ότι τελευταίο. Πάντως όσον αφορά τις τιμές νομίζω ότι γενικά η pcmajor κειμένεται σε επίπεδα plaisio, eshop κτλ. δηλαδή θα μπορούσε κάποιος απλά να πάει να παραγγείλει ότι components θέλει σαν να πήγαινε σε οποιοδήποτε pc-άδικο, αλλά με το extra κέρδος της (τσάμπα και για πάντα) τηλεφωνικής υποστήριξης. Δηλαδή π.χ. άντε πες στον τεχνικό του x πλαισίου "γιατί έχω dropouts στον ήχο?" λες και είναι όλοι οι πισο-τεχνικοί experts στις εφαρμογές ήχου, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη εξειδικευμένη περίπτωση. Ωραία... τελικά επεκτάθηκα... γράφω πολύ, μια ζωή.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ.. (σχεδόν απόλυτα βασικά).

Είχα στο μυαλό μου εμένα, οπού ασχολούμαι και το ψάχνω. Κάποιος όντως μπορεί να μη θέλει να το ψάξει λόγο χρόνου κτλ (πχ ενας επαγγελματίας σε ενα studio θέλει απλώς να του έρθει το pc και να ξεκινήσει να δουλεύει.. λογικό.)

Και όντως δυστυχώς πολλοί (και εδω μέσα) λένε οτι να ναι. Ειδικά όταν πρόκειται για pc που προορίζονται για εξειδικευμένη χρήση (audio, video editing κτλ) επηρεαζόμενοι απο τις gaming συνθέσεις.

Για κάποιον όμως που το θέλει για home studio, νομίζω αξίζει να το ψάξει λίγο μόνος του. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλήξει σε ποιοτικά υλικά (τα οποία με λίγο ψάξιμο τα βρίσκει). Όσον αφορά στο τι specs θέλει θεωρώ πως κάποιος που ασχολείται ξέρει και τι απαιτήσεις έχουν αυτά που θα χρησιμοποιήσει. Άμα θέλει 100κανάλια και βάλει 2gb ram και celeron cpu.. ε πρόβλημα του ;ρ Αν βάλει ένα 500αρι κινέζικο τροφοδοτικό αντί για κάποιο καλό, αθόρυβο επίσης πρόβλημα του..

Σαν hardware πάντως (αν και δεν δίνουν full χαρακτηριστικά) δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σπουδαίο αυτά των pcmajor.

(Μου αρέσει που έχουν fractal design κουτιά πάντως και σίγουρα θα επικοινωνήσω γιατί θέλω ενα και το βρίσκω μόνο έξω και εδώ καμιά 40αρια γιούρος παραπάνω..)

Δημοσ.

:)

πήγαινε και να τους γνωρίσεις αν είσαι κοντά σε Νέα Σμύρνη, είναι λίγο χοντροί αλλά πολύ καλά παιδιά...

Δημοσ.

Καλή φάση.. κοντά είμαι (Αγ. Δημήτριο)..

Να πάμε και λίγο ontopic.. μια σύνθεση που ετοίμαζα στο περίπου για μένα..

PSU: Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W - 94

M/B: Gigabyte Z68XP-UD3P - 152

CPU: i5 2500K (~190) ή i7 2600k (+~100)

RAM: 8GB G.Skill DDR3 PC3-12800 1600MHz RipjawsX CL8 - 75

ή Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz - 55

CASE: Fractal Design DEFINE R3 (το έχω βρεί απο 90+25μεταφορικά εώς 150)

GPU: EVGA GTX 460 - 150 (μπορείς να πας και σε φτηνότερη, αυτή την είχα βάλει μπας και παίξω και κανα παιχνίδι και λόγω περισσότερων cuda cores).

σύνολο γύρω στο 800-900αρι αναλόγως επεξεργαστή.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια μπορείς να κόψεις απο την κάρτα γραφικών γύρω στα 100 (ή και όλα αν παίξεις για αρχή με την onboard που είναι οριακά για αυτά που θες) και τα ρίχνεις σε κάποιον ssd (αν και πιστεύω οτι είναι ακριβοί ακόμη :-/).

Τέλος αν θες λίγο καλύτερες (αρκετά μάλλον) θερμοκρασίες και ίσως χαμηλότερο θόρυβο (το κουτί ηχομονώνει αρκετά) μια τέτοια Noctua NH U12P SE2 για τον επεξεργαστή και ίσως κάποιον άλλο ανεμιστήρα για το κουτί (σύνολο άλλα ~100ευρώ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...