giannis22k Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 εχω κοιταξει καποιες πληροφοριες για καρτες γραφικων σε λαπτοπ και μερικες εχουν περισσοτερα pipeles π.χ 400 με 800 mhz memory speed ενω αλλες 96 900 memory speed και αλλες me 64 bit bus width με 400 pipelines.τι ειναι καλυτερο να εχει περισσοτερο μια καρτα? απο αυτα που ανεφερα?
panos9553 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 εχω κοιταξει καποιες πληροφοριες για καρτες γραφικων σε λαπτοπ και μερικες εχουν περισσοτερα pipeles π.χ 400 με 800 mhz memory speed ενω αλλες 96 900 memory speed και αλλες me 64 bit bus width με 400 pipelines.τι ειναι καλυτερο να εχει περισσοτερο μια καρτα? απο αυτα που ανεφερα? Υπαρχουν πολλοι παραγοντες για να πεις τι ειναι καλυτερο.. Πες ποιες gpu σε ενδιαφερουν να σου πουμε την γνωμη μας..
defacer Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 εχω κοιταξει καποιες πληροφοριες για καρτες γραφικων σε λαπτοπ και μερικες εχουν περισσοτερα pipeles Φίλε μου δε θα ήταν καλύτερα να πας σε ένα οποιοδήποτε site με reviews και να δεις τι frame rates βγάζουν στην πράξη οι κάρτες στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν και στην ανάλυση που σκέφτεσαι, αντί να κάθεσαι να ασχολείσαι με pipeles και memory bus τα οποία α) δεν σημαίνουν τίποτα από μόνα τους γιατί το σύνολο είναι αυτό που σε απασχολεί και β) δεν ξέρεις ούτε καν σε τι αναφέρονται;
giannis22k Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 δεν μπορω ακριβως να καταλαβω και τι σημαινουν.δηλ δηλ αυτο που μου λετε ειναι οτι δεν σημαινει οτι μια καρτα που εχει 128bit ειναι καλυτερη απο μια με 64bit bus? υπαρχει καποια σελιδα που εχει ta specs?
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 υπαρχει καποια σελιδα που εχει ta specs? Για τα specs τους, ξεκινησε απο εδω, που ειναι μαζεμενες: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html και τσεκαρεις εσωτερικα, τις καρτες που σε ενδιαφερουν!
defacer Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 δεν μπορω ακριβως να καταλαβω και τι σημαινουν.δηλ δηλ αυτο που μου λετε ειναι οτι δεν σημαινει οτι μια καρτα που εχει 128bit ειναι καλυτερη απο μια με 64bit bus? υπαρχει καποια σελιδα που εχει ta specs? Φίλε μου μια κάρτα με 128bit wide memory bus είναι καλύτερη από μια άλλη με 64bit όταν όλα τα άλλα παραμένουν ίδια (πράγμα που δε συμβαίνει ποτέ στην πράξη). Για να στο πω αλλιώς: Ερώτηση: είναι πιο γρήγορο ένα αμάξι που βγάζει 100 ίππους ή ένα που βγάζει 200; Απάντηση: αυτό που βγάζει 100... γιατί το άλλο ζυγίζει 50 τόνους. Αν δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις για να κάνεις τους υπολογισμούς μόνος σου δεν έχει κανένα νόημα να καταπιαστείς (και να τις έχεις, πάλι κατά την άποψή μου δεν έχει νόημα). Καλύτερα πήγαινε να δεις reviews σε κάποιο σοβαρό site όπου κάνουν σοβαρή δουλειά, και βάλε σα στόχο σου να φτάσεις στο σημείο να καταλαβαίνεις όλα όσα λένε εκεί. Προτείνω Anandtech και Tech Report.
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Εξαρταται και τι ειναι εκεινο που εξεταζεις: αναπαραγωγη βιντεο δεν χανει απο 64bit, ενω σε (ιδιο memory clock) gaming ναι..!
defacer Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Εξαρταται και τι ειναι εκεινο που εξεταζεις: αναπαραγωγη βιντεο δεν χανει απο 64bit, ενω σε (ιδιο memory clock) gaming ναι..! Και ίδιο τύπο μνήμης επίσης. Και, και.
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Και ίδιο τύπο μνήμης επίσης. Και, και. Για να μη ψυριζουμε παντως τη μαιμου εδω, οι περιπτωσεις οπου 64bit καρτα (φορητων) κερδιζει αλλη 128bit ειναι παντα ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.