Luciddream Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 μου φερε μια γνωστή μου ένα λαπτοπ της που "δεν άνοιγε" όπως μου είπε για να το φτιάξω... λοιπόν το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πατήσω το POWER, και είδα οτι άνοιγε για 2 δευτερόλεπτα, ακουγόταν το ανεμιστηράκι, και μετά κολάγαν όλα. στην οθόνη έδειχνε μια γκρί οθόνη με κάθετες γραμμές κάθε 2 εκατοστά περίπου. σκέφτηκα οτι κάτι τρέχει με GPU κτλπ, οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να το ανοίξω όλο να το κάνω φύλλο και φτερό, και να αλλάξω καμια πάστα. το άνοιξα έβγαλα την ψύκτρα και φυσικά η πάστα είχε γίνει ΠΕΤΡΑ. την έβγαλα με ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ έβαλα ξανά πάστα (ceramique) και το έκλεισα, πάλι βίδες κτλπ, και ξαναπάτησα το ON (ωραία τα λέω αν και έφαγα 2-3 ώρες πάνω του) το αποτέλεσμα ---> ανοίγει, και μάλλον bootarei κανονικά, γιατι ακούω δίσκο να διαβάζει κτλπ, ΑΛΛΑ, πάλι βλέπω μόνο μια γκρι οθόνη, χωρίς γραμμές τώρα. αν περιμένω λίγο μπορώ να αλλάξω και την φωτεινότητα της οθόνης με τα Function Keys. το Googlara λίγο και είδα οτι η χαλασμένη πάστα δημιουργεί Dry Joints πάνω στην GPU και εκεί είναι το πρόβλημα. συνιστούν να ανοίξω πάλι το λαπτοπ και να χρησιμοποιήσω πιστολάκι για τα μαλλιά για να ζεστάνω την περιοχή και να φύγουν τα joints. αυτό θα δοκιμάσω τώρα (η πιο μετά)... αν έχετε καμια πρόταση πείτε την όμως γιατι είναι όλο κ όλο το 2ο λαπτοπ που ανοίγω και δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό. ευχαριστώ... !!
filip123go Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο...!! Και αυτό με το πιστολάκι δεν είναι μόνιμη λύση.Ανα πάσα στιγμή μπορεί να χαλάσει
rfc Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Σε αυτη τη περιπτωση περναω επιπλεον ψυξη με αρκετη παστα με πολυ καλυτερο αποτελεσμα. Το δικο μου μου κολλαει 1-2 φορες το χρονο μονο σε πολλες ζεστες κυριως. Δοκιμασε το και πες μου το αποτελεσμα μιας και μπορεις. Θα με ενδιεφερε το αποτελεσμα αν και νομιζω οτι εχει και αλλη βλαβη εκτος απο αυτο.
Luciddream Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Σε αυτη τη περιπτωση περναω επιπλεον ψυξη με αρκετη παστα με πολυ καλυτερο αποτελεσμα. Το δικο μου μου κολλαει 1-2 φορες το χρονο μονο σε πολλες ζεστες κυριως. Δοκιμασε το και πες μου το αποτελεσμα μιας και μπορεις. Θα με ενδιεφερε το αποτελεσμα αν και νομιζω οτι εχει και αλλη βλαβη εκτος απο αυτο. τι εννοείς επιπλέον ψύξη...?? τώρα το άνοιξα και μετά απο κανα λεπτό βγάζει καυτό αέρα απο το ανεμηστιράκι και κλείνει μόνο του. για το πιστολάκι θα το κάνω αργότερα καθώς θα χρειαστώ πάλι 1-2 ώρες για να το λύσω/δέσω ... μαλακίες έλεγα τόση ώρα. το λαπτοπ άνοιγει κανονικά απλα δεν είχα βάλει καλά το καλώδιο της οθόνης
rfc Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Εκει που ειναι το chipset του εχω βαλει ενα κοματι αλουμινενιας ψυξης. Το εχω κοψει για να ταιριαζει και το εβαλα κατω απο τη μαμα ψυξη που περναει απο πανω. Το ζορισα λιγο. Πρεπει να ψαχτεις για να το εφαρμοσεις σωστα.
gslenis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 μαλακίες έλεγα τόση ώρα. το λαπτοπ άνοιγει κανονικά απλα δεν είχα βάλει καλά το καλώδιο της οθόνης Επικο!
Luciddream Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Επικο! τελείως! η πλάκα είναι οτι ήξερα οτι σκάλωνε το καλώδιο της οθόνης αλλα το είχα κουμπώσει 100 φορές. όταν το άνοιξα είδα οτι είχε ξεκουμπώσει πάλι. που να το φανταστώ λοιπόν ξέχασα να πώ οτι εντυπωσιάστηκα απο το philips. έχω ανοίξει toshiba και ήθελα να τους πάρω τηλέφωνο να τους κράξω. οι βίδες σκαλωμένες, τα καλώδια μπάχαλο, τα πλαστικά για γέλια. το philips ήταν πολύ απλό να το ανοίξεις. απλά όταν ανοίγεις κάτι χωρίς manual καλό είναι να τα κάνεις προσεκτικά και να θυμάσαι τι έβγαλες για να το ξαναβάλεις, γιαυτό άργησα τόσο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.