george88boom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας παιδια.Εχω ενα λαπτοπ acer aspirce 7520G 17" και το εχω παντα στην φορτιση και πανω την μπαταρια. Λοιπον,ολα δουλευαν μια χαρα στο λαπτοπ μου,το εχω 3 χρονια και δεν ξαναντιμετωπισα παρομοιο προβλημα.Εχθες βραδυ σαν εβλεπα ενα βιντεο ξαφνικα ειδα το κουμπι που ξεκιναει το λαπτοπ(power button) να αναβοσβηνει καθως και τα αλλα δυο κουμπια που ειναι κατω αριστερα στο λαπτοπ (το ενα ειναι η ενδειξη οτι η μπαταρια φορτιζεται(χρωμα πορτοκαλι) και οταν ειναι πληρης φορτισμενη(πρασινο) ) και το αλλο κουμπι που δειχνει την κατασταση του υπολογιστη π.χ αν ειναι ανοιχτο πρασινο αν ειναι σε κατασταση hibernate πορτοκαλι κ.τ.λ ειναι μια εικονα μιας λαμπας που εχει γυρω γυρω γραμμες. Το λαπτοπ το εχω επανω στην φορτιση ειναι ανοιχτο και δεν φορτιζει.Οταν εχω επανω στο λαπτοπ τον φορτιστη και το λαπτοπ ειναι ανοιχτο(με μπαταρια επανω)δεν στελνει ρευμα/δεν φορτιζει,καθως επισης δεν στελνει ρευμα οταν το λαπτοπ δεν εχει επανω μπαταρια(ουσιαστικα δεν ξεκιναει οταν δεν εχω την μπαταρια επανω). Ο μονος τροπος που φορτιζεται η μπαταρια ειναι οταν εχω το λαπτοπ κλειστο και αναβει η πορτοκαλια λαμπα της μπαταριας. Φορτιζειται παντως η μπαταρια.Μετα μολις ξεκινησω το λαπτοπ και ειναι στην αρχη που ξεκινα αναβοσβηνουν ολα παλι,τιποτα,δεν φορτιζει.Οταν εχω ανοικτο το λαπτοπ και βγαζω και βαζω τον φορτιστη εκει στην εικονα της μπαταριας προσπαθει παει να φορτισει αλλα και παλι μενει το ιδιο.Τωρα δουλευω με την μπαταρια,και ολες αυτες οι ενδειξεις που προαναφερα αναβοσβηνουν. Τι πρεπει να κανω? Τι φταιει? Ακουω αποριες,ιδεες,συμβουλες τι πρεπει να κανω κ.τ.λ. Ευχαριστω πολυ.
stivi1981 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 κατσε γιατι μπερδευτηκα...το προβλημα ειναι οτι δεν φορτιζει την μπαταρια το λαπτοπ η οτι δεν δουλευει το λαπτοπ γενικα χωρις την μπαταρια?
george88boom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 την μπαταρια την φορτιζει το λαπτοπ μου αλλα οταν ειναι κλειστο το λαπτοπ,μονο τοτε την φορτιζει,και το λαπτοπ δουλευει με μπαταρια οταν η μπαταρια ειναι φορτισμενη. επισης οταν η μπαταρια δεν ειναι στο λαπτοπ και προσπαθω μονο με το φορτιστη να ξεκινησω το λαπτοπ,δεν ξεκιναει καθολου.
kosegdit Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Θα προσπαθήσω να κάνω μία υπόθεση αν και μπορεί αυτό που θα γράψω να είναι εντελώς βλακεία. Έστω ότι σκεφτόμαστε το πρόβλημά σου καθαρά με την λογική και με μηδενικές γνώσεις υπολογιστών. Εμένα μου φαίνεται πρόβλημα στον φορτιστή. Και αυτό γιατί: 1. Το laptop σου λειτουργεί μόνο αν έχεις πάνω την μπαταρία, η οποία πρέπει να είναι και φορτισμένη(τουλάχιστον μερικώς). 2. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει μόνο αν το laptop είναι κλειστό. 1. -> Μήπως τελικά δουλεύει μόνο με την μπαταρία; Ο φορτιστής δεν μπορεί ταυτόχρονα να φορτίσει την μπαταρία και να δώσει ρεύμα και στο laptop. 2. -> Ως συνέπεια του πρώτου, ο φορτιστής δύναται να φορτίσει την μπαταρία σου, μόνο όταν το laptop είναι κλειστό. Όχι δλδ όταν πρέπει να τροφοδοτίσει ταυτόχρονα και την λειτουργία του. Μήπως τελικά είναι πρόβλημα φορτιστή;; Αν ήμουν στην θέση σου θα δοκίμαζα με έναν άλλον πρώτα, να δω αν το πρόβλημα παραμένει. Αν λέω βλακείες, μην κράξετε edit: Τώρα είδα ότι έχεις ελέγξει τον φορτιστή σου. Πως το έκανες αυτό; Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει μία χαρά;
george88boom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Ισως εχεις δικαιο φιλε και εγω εχω κανει αυτες τις υποθεσεις/σκεψεις. Απλα τωρα δεν εχω την δυνατοτητα λογω οτι εχω καποιες δουλεις,για να βρω αλλο φορτιστη για να δοκιμασω. Απλα θελω να μαθω τι μπορει να φταιει απο καποιον που ξερει πολυ καλα και ειναι γνωστης του θεματος. Ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα και να το φτιαξω αγοραζοντας καινουριο φορτιστη. Ας ακουσουμε κ'αλλες αποψεις. edit: Δεν τον ελεγξα πρεπει να μπερδευτηκα την ωρα που εγραφα το πρωτο post Ευχαριστω για την επισημανση
stivi1981 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 κοιτα απο οτι καταλαβα το προβλημα ειναι ειτε στον φορτιστη ειτε στο μηχανημα στο κυκλωμα τροφοδοσιας. οποτε δυο λυσεις υπαρχουνε! η μια ειναι να βρεις αλλον φορτιστη με τα ιδια βολτ και αμπερ και να τον δοκιμασεις η αλλη λυση ειναι να βρεις φορτιστη με τα ιδια βολτ αλλα λιγοτερα αμπερ οποτε να δοκιμασεις χωρις την μπαταρια επανω αν αναβει το λαπτοπ και ετσι θα λυθουνε ολες μας οι αποριες σχετικα με το μηχανημα σου. λογικα σαν τεχνικος μπορω να πω οτι ειναι προβλημα στο κυκλωμα τροφοδοσιας και οχι στον φορτιστη. η συγκεκριμενη σειρα λαπτοπ τα παρουσιαζει αυτα..
rfc Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 μπορει και το βυσμα του λαπτοπ που μπαινει το τροφοδοτικο να φταιει. θυμασαι να το εχεις χτυπησει-μπερδεψει-τραβηξει καθολου?
polu_atsalos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 να σε ρωτησω κατι βασικο? ποση ωρα κραταει το λαπ τοπ αν φορτισεις την μπαταρια και βγαλεις τον φορτιστη?σε ρωταω γιατι αν εχεις θεμα με την μπαταρια ειναι πιθανο να στα κανει αυτα. ειδα εν τω μεταξυ οτι την εχεις 3 χρονια πανω και στην πριζα παντα που σημαινει οτι την κατεστρεφες σιγα σιγα αφου δεν την αφηνες να αποφορτισει με αποτελεσμα η μπαταρια να δημιουργησει αυτο που λεμε μνημη. κανε και αυτο που σου ειπε ο φιλος παραπανω αν και μπορεις να δεις απλα αν η ταση του φορτιστη στο βισμα ειναι 19,7 (εξαρτατε απο τον φορτιστη). αν σου βγαλει 14,5 υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο τους φορτιστες οπως των hp που εχουν 2 τασεις. μια για να δουλευει το pc και μια για να φορτιζει η μπαταρια (αρα αποκλειουμε και το ενδεχομενο να εχει υποστει τοσο μεγαλη φθορα η μπαταρια απο την φορτιση) αρα ψαχνοντας πρεπει να βρεις και μια 19,7. αν δουλευει σωστα η μπαταρια και ο φορτιστης παιζει να ειναι αυτο που σου ειπε ο συναδελφος απο πανω.
stivi1981 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 να σε ρωτησω κατι βασικο? ποση ωρα κραταει το λαπ τοπ αν φορτισεις την μπαταρια και βγαλεις τον φορτιστη?σε ρωταω γιατι αν εχεις θεμα με την μπαταρια ειναι πιθανο να στα κανει αυτα. ειδα εν τω μεταξυ οτι την εχεις 3 χρονια πανω και στην πριζα παντα που σημαινει οτι την κατεστρεφες σιγα σιγα αφου δεν την αφηνες να αποφορτισει με αποτελεσμα η μπαταρια να δημιουργησει αυτο που λεμε μνημη. κανε και αυτο που σου ειπε ο φιλος παραπανω αν και μπορεις να δεις απλα αν η ταση του φορτιστη στο βισμα ειναι 19,7 (εξαρτατε απο τον φορτιστη). αν σου βγαλει 14,5 υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο τους φορτιστες οπως των hp που εχουν 2 τασεις. μια για να δουλευει το pc και μια για να φορτιζει η μπαταρια (αρα αποκλειουμε και το ενδεχομενο να εχει υποστει τοσο μεγαλη φθορα η μπαταρια απο την φορτιση) αρα ψαχνοντας πρεπει να βρεις και μια 19,7. αν δουλευει σωστα η μπαταρια και ο φορτιστης παιζει να ειναι αυτο που σου ειπε ο συναδελφος απο πανω. μπα λαπτοπ acer με διπλη τροφοδοσια οπως dell-hp δεν παιζει και το συγκεκριμενο μοντελο εχει 19v 4,74a απο οτι ειδα..δηλαδη τον απλο φορτιστη των acer με 1 τροφοδοσια οποτε η λυση της δοκιμης με αλλο φορτιστη ειναι μονοδρομος
george88boom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Θα προσπαθήσω να κάνω μία υπόθεση αν και μπορεί αυτό που θα γράψω να είναι εντελώς βλακεία. Έστω ότι σκεφτόμαστε το πρόβλημά σου καθαρά με την λογική και με μηδενικές γνώσεις υπολογιστών. Εμένα μου φαίνεται πρόβλημα στον φορτιστή. Και αυτό γιατί: 1. Το laptop σου λειτουργεί μόνο αν έχεις πάνω την μπαταρία, η οποία πρέπει να είναι και φορτισμένη(τουλάχιστον μερικώς). 2. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει μόνο αν το laptop είναι κλειστό. 1. -> Μήπως τελικά δουλεύει μόνο με την μπαταρία; Ο φορτιστής δεν μπορεί ταυτόχρονα να φορτίσει την μπαταρία και να δώσει ρεύμα και στο laptop. 2. -> Ως συνέπεια του πρώτου, ο φορτιστής δύναται να φορτίσει την μπαταρία σου, μόνο όταν το laptop είναι κλειστό. Όχι δλδ όταν πρέπει να τροφοδοτίσει ταυτόχρονα και την λειτουργία του. Μήπως τελικά είναι πρόβλημα φορτιστή;; Αν ήμουν στην θέση σου θα δοκίμαζα με έναν άλλον πρώτα, να δω αν το πρόβλημα παραμένει. Αν λέω βλακείες, μην κράξετε edit: Τώρα είδα ότι έχεις ελέγξει τον φορτιστή σου. Πως το έκανες αυτό; Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει μία χαρά; Ακριβως αυτο ηταν το προβλημα φιλε ο φορτιστης,τα εφτυσε. Πηγα και πηρα καινουριο φορτιστη και ολα ειναι οπως ηταν μια χαρα. κοιτα απο οτι καταλαβα το προβλημα ειναι ειτε στον φορτιστη ειτε στο μηχανημα στο κυκλωμα τροφοδοσιας. οποτε δυο λυσεις υπαρχουνε! η μια ειναι να βρεις αλλον φορτιστη με τα ιδια βολτ και αμπερ και να τον δοκιμασεις η αλλη λυση ειναι να βρεις φορτιστη με τα ιδια βολτ αλλα λιγοτερα αμπερ οποτε να δοκιμασεις χωρις την μπαταρια επανω αν αναβει το λαπτοπ και ετσι θα λυθουνε ολες μας οι αποριες σχετικα με το μηχανημα σου. λογικα σαν τεχνικος μπορω να πω οτι ειναι προβλημα στο κυκλωμα τροφοδοσιας και οχι στον φορτιστη. η συγκεκριμενη σειρα λαπτοπ τα παρουσιαζει αυτα.. Το προβλημα τελικα ηταν ο φορτιστης και οχι στο κυκλωμα τροφοδοσιας. Πηγα και πηρα αλλο φορτιστη με τα ιδια volt,βασικα εσυ ρυθμιζεις στα ποσα volt θες να το εχεις. Τα αμπερ ειναι στα 6Α αυτου που πηρα ενω ο αρχικος μου φορτιστης ηταν στα 4,7Α. Θα υπαρξει καποιο προβλημα στο μελλον με αυτη την διαφορα των αμπερ? Θα μπορω να τον χρησιμοποιω τον καινουριο φορτιστη και χωρις την μπαταρια? μπορει και το βυσμα του λαπτοπ που μπαινει το τροφοδοτικο να φταιει. θυμασαι να το εχεις χτυπησει-μπερδεψει-τραβηξει καθολου? Δεν το εχω τραβηξει η οτιδηποτε επειδη ξαφνικο ηταν το προβλημα σαν ξαπλωνα και εβλεπα βιντεο. Δεν ηταν προβλημα στο βυσμα αλλα ο φορτιστης τα εφτυσε και πηρα καινουριο και ολα ειναι οκ. να σε ρωτησω κατι βασικο? ποση ωρα κραταει το λαπ τοπ αν φορτισεις την μπαταρια και βγαλεις τον φορτιστη?σε ρωταω γιατι αν εχεις θεμα με την μπαταρια ειναι πιθανο να στα κανει αυτα. ειδα εν τω μεταξυ οτι την εχεις 3 χρονια πανω και στην πριζα παντα που σημαινει οτι την κατεστρεφες σιγα σιγα αφου δεν την αφηνες να αποφορτισει με αποτελεσμα η μπαταρια να δημιουργησει αυτο που λεμε μνημη. κανε και αυτο που σου ειπε ο φιλος παραπανω αν και μπορεις να δεις απλα αν η ταση του φορτιστη στο βισμα ειναι 19,7 (εξαρτατε απο τον φορτιστη). αν σου βγαλει 14,5 υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο τους φορτιστες οπως των hp που εχουν 2 τασεις. μια για να δουλευει το pc και μια για να φορτιζει η μπαταρια (αρα αποκλειουμε και το ενδεχομενο να εχει υποστει τοσο μεγαλη φθορα η μπαταρια απο την φορτιση) αρα ψαχνοντας πρεπει να βρεις και μια 19,7. αν δουλευει σωστα η μπαταρια και ο φορτιστης παιζει να ειναι αυτο που σου ειπε ο συναδελφος απο πανω. Το λαπτοπ κρατουσε κανενα 15 λεπτο περιπου ενω ελεγε περισσοτερο(π.χ 44λεπτα) εκει στην ενδειξη της μπαταριας,αν και δεν φορτωνα βιντεος η οτιδηποτε. Επισης ειχα χαμηλο το πλανο της μπαταριας στο balanced με χαμηλο φωτισμο. Με την μπαταρια ποτε δεν ειχα προβλημα και τελικα δεν ηταν η μπαταρια το προβλημα,ηταν ο φορτιστης,πηρα καινουριο και διορθωθηκε το προβλημα. Εντομεταξυ,πως βλεπεις την ταση του φορτιστη στο βισμα? Παντως στην τελικη το προβλημα δεν ηταν το βισμα ουτε επαθε καποιο προβλημα το βισμα εκει,ο φορτιστης ηταν νεκρος δεν αντεχε φαινεται να δινει ρευμα και να φορτιζει ταυτοχρονα την μπαταρια οταν το λαπτοπ ηταν ανοικτο,και ετσι αποφασισε να φορτιζει την μπαταρια μονο οταν το λαπτοπ ηταν κλειστο. Στο τελος επαθε και ενα βραχυκυκλωμα το σπιτι,επεσε το αυτοματο,πηρα καινουριο φορτιστη και ολα μια χαρα τωρα.
stivi1981 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Το προβλημα τελικα ηταν ο φορτιστης και οχι στο κυκλωμα τροφοδοσιας. Πηγα και πηρα αλλο φορτιστη με τα ιδια volt,βασικα εσυ ρυθμιζεις στα ποσα volt θες να το εχεις. Τα αμπερ ειναι στα 6Α αυτου που πηρα ενω ο αρχικος μου φορτιστης ηταν στα 4,7Α. Θα υπαρξει καποιο προβλημα στο μελλον με αυτη την διαφορα των αμπερ? Θα μπορω να τον χρησιμοποιω τον καινουριο φορτιστη και χωρις την μπαταρια? με τα παραπανω αμπερ δεν θα εχεις προβλημα...με τον φορτιστη που ειναι μαιμου δεν ξερω και δεν ευχομαι να εχεις ποτε προβλημα... λογικα δεν θα εχεις προβλημα να το δουλεψεις χωρις μπαταρια.... τελος καλο ολα καλα λοιπον
george88boom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 με τα παραπανω αμπερ δεν θα εχεις προβλημα...με τον φορτιστη που ειναι μαιμου δεν ξερω και δεν ευχομαι να εχεις ποτε προβλημα... λογικα δεν θα εχεις προβλημα να το δουλεψεις χωρις μπαταρια.... τελος καλο ολα καλα λοιπον Πολυ ωραια. Ευτυχως που ηταν αυτο το προβλημα και λυθηκε. Ευχαριστω για την βοηθεια παντως να'σαι καλα.
polu_atsalos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Εντομεταξυ,πως βλεπεις την ταση του φορτιστη στο βισμα? βαζεις το μαυρο ακροδεκτη του πολυμετρου στο εξωτερικο μεταλικο μερος στο βυσμα του φορτιστηχωρις να ακουμπανε τα δαχτυλα σου και το κοκκινο ακροδεκτη μεσα στην "τρυπα" του βυσματος (αν δεν χωραει βαζεις ενα καλωδιακι προσεκτικα στο βυσμα και στην αλλη ακρη του καλωδιου ακουμπας τον ακροδεκτη.
george88boom Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 βαζεις το μαυρο ακροδεκτη του πολυμετρου στο εξωτερικο μεταλικο μερος στο βυσμα του φορτιστηχωρις να ακουμπανε τα δαχτυλα σου και το κοκκινο ακροδεκτη μεσα στην "τρυπα" του βυσματος (αν δεν χωραει βαζεις ενα καλωδιακι προσεκτικα στο βυσμα και στην αλλη ακρη του καλωδιου ακουμπας τον ακροδεκτη. Ωραια.Ευχαριστω φιλε.Να'σαι καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα