dr lag Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, Μπορώ να τοποθετήσω ένα TV-tuner PCIeX1 στο 2ο VGA slot; Η μητρική είναι η Asus P8Z68-V PRO και στο manual αναφέρει το 3ο VGA slot ως "compatible with PCIe x1 and x4 devices"
kostisstam Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, Μπορώ να τοποθετήσω ένα TV-tuner PCIeX1 στο 2ο VGA slot; Η μητρική είναι η Asus P8Z68-V PRO και στο manual αναφέρει το 3ο VGA slot ως "compatible with PCIe x1 and x4 devices" Μπορείς κανονικά να συνδέσεις το TV tuner σου χωρίς κανένα πρόβλημα, σαν να ήταν PCIeX1 απλά κοίταξε να το συνδέσεις καλά (να εφαρμόζει σωστά πάνω στη μητρική).
rafail1994 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Από την στιγμή που η μητρική σου έχει την θύρα που χρειάζεσαι δεν θα έχεις πρόβλημα .
Heatspreader Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Θα το βάλει σε μεγάλη θύρα (χ16)ενώ η κάρτα είναι μικρούλα (χ1). Αυτό κατάλαβα εγώ.
phanispal Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Κι εγώ αυτό κατάλαβα, αλλά αν έχει spare X16 slot, why not?
kostisstam Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Πολύ σωστά καταλάβατε, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
rafail1994 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Σωστά έχετε δίκαιο. Όμως έτσι δεν θα χάσει lanes ;
dr lag Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Φαίνεται πως σας μπέρδεψα - ας τα πάρουμε από την αρχή: Το m/b έχει (εκτός των άλλων) τρεις θύρες x16. Η πρώτη εξ ορισμού καταλαμβάνεται από την κάρτα γραφικών. Θα ήθελα για χωροταξικούς λόγους να βάλω στο 2ο x16 το tuner μου, αλλά το manual αναφέρει ότι το 3ο είναι συμβατό με συσκευές x1. Αν λοιπόν βάλω το tuner στο 2ο x16, μήπως δημιουργήσω προβλήματα στη VGA - πτώση ταχύτητας, κολλήματα;
kostisstam Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Αν λοιπόν βάλω το tuner στο 2ο x16, μήπως δημιουργήσω προβλήματα στη VGA - πτώση ταχύτητας, κολλήματα; Άσε τούς χωροταξικούς λόγους, θα προκαλέσει αστάθεια στο σύστημα. Θα μπερδευτούν τα κανάλια.
dr lag Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μπορείς κανονικά να συνδέσεις το TV tuner σου χωρίς κανένα πρόβλημα, σαν να ήταν PCIeX1 απλά κοίταξε να το συνδέσεις καλά (να εφαρμόζει σωστά πάνω στη μητρική). Άσε τούς χωροταξικούς λόγους, θα προκαλέσει αστάθεια στο σύστημα. Θα μπερδευτούν τα κανάλια. Πίστεψε με, τουλάχιστον μια κάρτα μπορώ να την συνδέσω καλά ώστε να εφαρμόζει σωστά πάνω στη μητρική. Όσο για την χωροταξία, σίγουρα θα έχω κάποιους λόγους για να ανοίγω θέμα - δεν το κάνω για ομορφιά. Εσύ όμως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δίνεις δυο διαμετρικά αντίθετες απαντήσεις; Λογικά θα παίζει Χ8 η κάρτα γραφικών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν θέλεις να το συζητήσουμε και λιγάκι θεωρητικά το θέμα: Πολύ σωστά το εύρος του διαύλου μοιράζεται σε 2Χ8 όταν συνδέεις κάρτες γραφικών σε SLI/CF, που λογικά θα δουλεύουν ταυτόχρονα. Πιστεύεις λοιπόν πως το ίδιο συμβαίνει και στον συνδυασμό VGA με TV Tuner, ακόμα κι αν το tuner είναι σβηστό, πχ σε ένα game όπου απαιτείται όλο το διαθέσιμο εύρος του διαύλου;
phanispal Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Έτσι πιστεύω, αλλά μια δοκιμή θα μας πείσει
kostisstam Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Θα δουλέψει κανονικά στην τρίτη θήρα όχι στην δεύτερη, η δεύτερη και η πρώτη είναι αποκλειστικά για GPU. Εγώ παντός δεν θα το έβαζα στην 2η.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.