NoMindState Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Alienware Specs: 1.5 GB nVidia GT555m 6 GB DDR3 Ram i7 2630QM (2.0 GHz) 2nd Gen, with Turbo boost up to 2.9 GHz 14-inch display (1600) 4 H + Battery life (no considerable workload) Warranty: οχι στην ελλαδα Price: 1,500 euro περιπου. Turbo-X Specs: 1.5 GB nVidia GTX560m 8 GB DDR3 Ram i7 2720QM (2.2 GHz)2nd Gen, Υποτιθεται turbo boost up to 4.3 GHz 15-inch display (1900) Προφανως no battery life (about an hour) χωρις ρευμα, καθως δεν εχει δευτερευουσα καρτα με μικροτερες απαιτησεις για power saver. Warranty: ναι στην ελλαδα Price: 1,250 euro Εχω ηδη εναν 15 inch turbo-x και ξερω ποσο ζορι ειναι η μηδαμινη μπαταρια και οι 15 ιντσες σε μετακινηση. Εχω ομως κολισει μεταξυ αυτων των 2. Ναι ταξιδευω αγγλια επειδη σπουδαζω αλλα φετος θα παραμεινω ελλαδα. Το dell εχει καλυτερη κατασκευη μακραν αλλα ειναι overpriced, το τurbox καλυτερα specs και τιμη αλλα καθολου mobility. P.S: το shipping toυ dell θα παρει 2 βδομαδες για να παει σε καποιον στην αγγλια και μετα αλλη μια λογικα για να μου το στειλουν εκεινοι με mail στην ελλαδα. το turboX ισως παρει μια μερα να ερθει.) Ακουω επιχειριματα και προτάσεις. Σωστε με.
kirileman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Ανήκουν σε εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Εξαρτάται τι θέλει κανείς.
NoMindState Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Οντως, οπως σωστα λες, ειναι διαφορετικων κατηγοριων. Το μονο κοινο στοιχειό ειναι πως και τα 2 τείνουν προς gaming/ high output. Η ερώτηση μου είναι η εξής: ΤurboX προσφέρει μια ιδεα καλυτερο performance, αλλα δε κουνιεται ποτε. Alienware κουνιεται ανετα, εχει μια "μικρη" διαφορα στο performance output, εχει περισσοτερη πλακα στο costumization. Παρολα αυτα ομως, η διαφορα στη τιμη ειναι 250 euro. Και τα 2 συστηματα στα ματια μου ειναι σχεδον στο ιδιο επιπεδο, το ενα εχει mobility and style, το αλλο εχει more power αλλα μειωμενο mobility. Οποτε, ανακεφαλαιώνοντας, θα διαλεγατε καθαρα power, ή καθαρα portability(και ατελειωτο design)? Τα λευτα δεν ειναι λιγα και δεν υπαρχει χωρος για λαθος επιλογη. Το dell θα μπορουσε να πουληθει, το Τurbo ομως ποτε. Plus στο εξωτερικο υπαρχει service. Οταν τα επαιξε το turbo τελευταια φορα, εφυγαν 160 λυρες (τωρα μου λες, τα ιδια σκατα θα συμβούν αμα παθει τιποτα το dell ενω ειμαι ελλαδα) ...
kirileman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Είναι απλό, το alien μπορει να πάρει κάποια καλύτερη κάρτα; Δεν το έχω ψάξει. Αν ναι (χωρίς υπερβολικές θερμοκρασίες) θα διάλεγα το alien. Αν όχι, το turbo-x που ουσιαστικά πρόκειται για 15άρι desktop replacement.
stamatisx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 To M14x οχι δεν παίρνει πιο μεγάλη κάρτα γραφικών αλλά η συγκεκριμένη σηκώνει πολύ OC και παίζει και volt mod απλά σε αυτήν την κατηγορία θα κοίταγα περισσότερο τη φορητότητα παρά τις επιδώσεις. @NoMindState αν η προτεραιότητά σου είναι στη φορητότητα τότε νομίζω καταλαβαίνεις τι πρέπει να διαλέξεις.
NoMindState Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Understood. Τελευταιο θεμα, το shipping. Το dell πρεπει να γινει order απο το UK branch, να σταλθεί σε γνωστο, ο οποιος με τη σειρα του το στελνει μεσω postal/ express. Εχει κανενας καμια παρατήρηση, καποιο note, κατι που 8α επρεπε να προσεξω ή να προσπαθησω εαν ειναι οντως να αγοραστει το dell? (P.S: οντως δεν παίρνει καλυτερη καρτα. Μονη διαφορα ειναι μεταξυ της 1.5 GB gt555m ή της 3.0 GB. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να αναιβει το Budget 300 λυρες για κατι που δε θα χρησιμοποιηθεί ποτε. Αν ειναι για καλυτερη καρτα, πλεον μιλαμε για m17x, οπου πλεον παμε σε αλλο level και εκτος συζητησης. Το μονο compromise ειναι η υπαρξη του turboΧ που δινει τα specs του m17x (standard) σε κατι "Portable". Απλως με χαλαει το delivery time διοτι θα φαω 15 μερες + στο hospital και ήλπιζα να ειχα κατι να μαλακιζομουνα.)
Giorgos09 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 To M14x οχι δεν παίρνει πιο μεγάλη κάρτα γραφικών αλλά η συγκεκριμένη σηκώνει πολύ OC και παίζει και volt mod απλά σε αυτήν την κατηγορία θα κοίταγα περισσότερο τη φορητότητα παρά τις επιδώσεις. @NoMindState αν η προτεραιότητά σου είναι στη φορητότητα τότε νομίζω καταλαβαίνεις τι πρέπει να διαλέξεις. Πως σηκωνει πολυ OC? Το review στο notebookreview λεει "When running demanding 3D applications (like games), the cooler fan runs extremely loud and will distract users. In fact, the noise emissions are so high that they overlie the game sounds. As such, good headphones which block out surrounding noises, or external speakers with a high volume setting are necessary to properly enjoy the game." Με λιγα λογια λεει να φορας ακουστικα-οτοασπιδες. Εχει μαξαρει τον μετρητη στο site. Αντε να εχεις κατι τετοιο στο νοσοκομειο η και στο σπιτι σου το βραδυ. Επισης δεν συγκρινεται ο ενας ανεμιστηρας με τους 2. @NoMindState Η μονη πρακτικη διαφορα του alienware με το Τurbo x ειναι το μεγεθος. Δε θα εχεις κανενα προβλημα να παρεις το turbo x στο κρεβατι η γενικα να το μετακινεις εγω δεν ειχα ποτε προβλημα. Η μπαταρια του κραταει 2 ωρες. Η 560m ειναι 50% ταχυτερη απο την 555m. Και αφου θελεις gaming δεν υπαρχει λογος να πας σε χαμηλοτερες ιντσες. Ομως στις 14 ιντες το alienware ειναι η καλυτερη επιλογη. Αν ειναι τοσο σημαντικη η φορητοτητα παρε το m14x αλλα ο θορυβος θα σου σπασει τα νευρα.
stamatisx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Πως σηκωνει πολυ OC? Στο προηγούμενό μου post παρέθεσα link με OCed benchmarks από το forum του Tech|Inferno ρίξε μια ματιά και σύγκρινε stock vs OCed Το review στο notebookreview λεει "When running demanding 3D applications (like games), the cooler fan runs extremely loud and will distract users. In fact, the noise emissions are so high that they overlie the game sounds. As such, good headphones which block out surrounding noises, or external speakers with a high volume setting are necessary to properly enjoy the game." Με λιγα λογια λεει να φορας ακουστικα-οτοασπιδες. Εχει μαξαρει τον μετρητη στο site. Αντε να εχεις κατι τετοιο στο νοσοκομειο η και στο σπιτι σου το βραδυ. Επισης δεν συγκρινεται ο ενας ανεμιστηρας με τους 2. Πόσες φορές θα πάει στο νοσοκομείο τέλος πάντων και θα παίζει παιχνίδια? τεσπα.. Τώρα αν ο θόρυβος είναι τόσο ανασταλτικός παράγωντας πάω πάσο, δεν μπορείς όμως να θες και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο.
NoMindState Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Το νοσοκομειο θα ειναι σταθερο μεσα εξω για 9 με 12 μηνες οπως φαινεται. Μετα απο αυτο ομως θα συνεχιστουν οι σπουδες στο εξωτερικο (εαν δε συμβει τιποτα αστειο μεσα στο νοσοκομειο αυτους τους 9 με 12 μηνες). Παω σημερα να πασπατεψω λιγο το Turbo, αλλα πιστευω πως το alienware με εχει κερδισει. Απλα το shipping process του ειναι τραγωδια. (O ηχος δεν ειναι θεμα, ουτε παμε για gaming marathon. Θελω να μη μασαει οταν του δοσω κατι να παλεψει. Το ενα θα το παλεψει περισσοτερο, το αλλο μια ιδεα λιγοτερο. Αλλα σε overall, μια χαρα. Ομως ως Mobile power station, πιστευω στο dell περισσοτερο, χωρις να λεω πως το αλλο ειναι κατωτερο. Απλα εχει καποιες ιδιοτροπίες που εχω βαρεθει. Ειμαι με 15.6 turboX με GTX260m, dual core και ψυχτρα σκατα, η τοστιερα σε workload και χωρις βαση παει σταθερα για 100 βαθμους. Stadar 90 -100. idle 50-60+. Η βαση το σωζει λιγο. Και ας μη σχολιασω το γεγονος πως το συστημα αυτο το εδωσαν για 1000 ευρω, με τη ιδεα πως τα γραφικά συμβάδιζαν με το processing capability. Κλασσικη μαλακινση πλαισιου. Ενας ακομη λογος που τρεμω την επιλογη του εν λογω turboX, αν και τα specs ειναι ικανοποιητικα +)
kirileman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Θελω να μη μασαει οταν του δοσω κατι να παλεψει. Δυστυχώς η κάρτα του alien θα μασάει, δεν πρέπει να περιμένεις πάρα πολλά. Αντίθετα, με μια καλή κάρτα στο turbo θα σπέρνεις, έχει αυτή τη δυνατότητα. Οι θερμοκρασίες είναι άλλη ιστορία...
NoMindState Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 θα θυσιαζα λιγο performance για να mobility, αλλα ανησυχώ για τη μελλοντικη χρηση. Ειμαι σιγουρος πως το dell δεν θα ζοριστει με τη πάροδο του χρονου, ομως δε ξερω πως θα αποδώσει με κανενα απαιτητικό game. Με το turboX, που πηγα και το ειδα σημερα, "καλο" design, λογικα βελτιωμένο σασι. Ειναι ενα τερατακι απο specs, απλα ακίνητο. Τι να πω, ευχαριστω για τη βοηθεια guys, οπως φαινεται it all comes down to a simple choice between power or mobility.
ektor7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δυστυχώς η κάρτα του alien θα μασάει, δεν πρέπει να περιμένεις πάρα πολλά. Αντίθετα, με μια καλή κάρτα στο turbo θα σπέρνεις, έχει αυτή τη δυνατότητα. Οι θερμοκρασίες είναι άλλη ιστορία... Να σε ρωτήσω κάτι. Ψηλές θερμοκρασίες είχες κ με την 460 ή μόνο με την 6970? Γιατί η θερμοκρασίες του cpu που έχεις,αν θυμάμαι καλά, ήτα πολύ καλές!
kirileman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Η 460 δε ζεσταίνεται, όσο χάλια πάστα και να χεις, ότι ψύκτρα και να έχεις δε φτάνει ποτέ τους 90 βαθμούς. Η 6970 στο συγκεκριμένο μηχάνημα μου 'δωσε καλοκαιριάτικα κάτι 95άρια ξεγυρισμένα και παιδεύτηκα με πάστες και ανασήκωμα της πίσω πλευράς για να τη ρίξω στα πολύ καλά σημερινά επίπεδα. Από την άλλη, κάτοχοι της ίδιας κάρτας στο M17xR3 βλέπουν άκοπα μέχρι και 10 βαθμούς λιγότερο! Συμπέρασμα; Έχω σοβαρές υποψίες (αν όχι αποδείξεις) ότι εκτός από το καλύτερο σύστημα ψύξης του alien, η clevo δίνει ότι να' ναι ψύκτρες, αφού βγάζει μάτι ότι το ένα κομμάτι (από τα δυο) δεν ταιριάζει ακριβώς στην κάρτα. Η cpu ήταν και είναι οκ (την πέρασα ένα χεράκι icd7, βέβαια. )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.