flik Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Πρέπει να δεις τι θες. Αν σου αρέσει να ασχολείσαι πολύ με το κινητό, ένα δυνατό android θα σου προσφέρει πολλά πράγματα. Αλλά η εμπειρία χρήσης ενός iphone είναι καλύτερη. Εγώ όσο είχα android περίμενα κάθε έκδοση να αλλάξουν κάτι στο UI να το κάνουν τόσο άμεσο και τόσο ευχάριστο όσο το iphone. Συν τις εφαρμογές που έχει το iphone. Δηλαδή μερικοί χρήστες διαλέγουν πλατφόρμα μόνο για 2-3 συγκεκριμένες εφαρμογές που είτε δεν υπάρχουν σε μια πλατφόρμα είτε δεν είναι καλογραμμένες. Όπως είπε και ο oldnew, το wp7 είναι το μόνο λειτουργικό που έχει τα χαρακτηριστικά του ios, και είναι όμως θεόκλειστο όπως το ios. Τυχαίο;; Προσθέτει όμως το πλεονέκτημα της επιλογής συσκευής, που έχει μεγαλύτερο value for money, εκεί που πάσχει το Iphone. Αν είχε βγει το sea ray (nokia) θα σου έλεγα να το κοιτάξεις. Εσύ πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι. Δηλαδή με το iphone, έχεις ένα λειτουργικό άψογο στη λειτουργία του. Σε όλους τους τομείς. Και απίστευτα πολλές και ποιοτικές εφαρμογές. Το android market δεν έχει φτάσει στα ίδια επίπεδα, μόνο σε ποσότητα ίσως, ενώ σε ποιότητα το windows phone marketplace κοντεύει πολύ πιο γρήγορα. Με το opensource χάνεις σε smooth, ευχάριστο UI, user experience, αλλά κερδίζεις σε μερικές σπουδαίες ευκολίες, χαρακτηριστικότατη η έλλειψη εγγενούς file explorer. Ίσως το μόνο πράγμα αυτή τη στιγμή που μου λείπει στο windows phone. Για εγγενές μιλάμε. Αν είσαι χρήστης που στο wm πείραζες αρκετά με custom rom κτλ, πας για android σίγουρα. Να έχεις όμως χρόνο και όρεξη να το κάνεις. Και να παίρνεις και το ρίσκο. Με την έννοια οτι εγώ έχω χάσει 2-3 φορές το πρωινό μου ξύπνημα επειδή πέρασα custom rom που δυσλειτουργούσε. Ήταν όμως ωραία πράγματα... Ξαναλέω, αν δε βρεις να δανειστείς απο κάπου (δεν είναι εύκολο) τότε πήγαινε μια βόλτα σε κάποιο κατάστημα, και ψάξτο για κανα μισάωρο το κάθε κινητό. Μη κολλάς. Πχ εγώ είχα galaxy S, αναβαθμισμένο γιατί τότε η samsung μας είχε σε eclair επίσημα ενώ είχε βγει froyo προ πολλού (ότι να ναι δηλαδή, αυτό με τα updates θα το συναντήσεις αν μένεις με official rom) και πήγα απο περιέργεια σε htc mozart να χειριστώ, και απο την οθόνη ξεκλειδώματος και μόνο, κατάλαβα οτι είναι πολύ πολύ πιο smooth. Για κινητό αφής για μένα μετράει πολύ, επειδή είχα χορτάσει όμως απο hacking σε android ε. Και όπως είχα βαρεθεί το iphone 2G πήγα σε htc magic. Είναι ανάλογα το τι ζητάς. Edit: Και όχι, το iphone δεν είναι μόνο για μόστρα. Είναι μερικά πράγματα που θα ήθελα πολύ να τα είχα. και δεν είμαι μοστρατζής. Πλέον αν πάρω iphone θα το κρύβω κιόλας...
nikoskon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Στο ίδιο δίλημμα είχα μπει πριν από ένα χρόνο και κάτι. Ήμουν ανάμεσα σε Galaxy S και iPhone 4. Προτίμησα τον Γαλαξία. Δεν το μετάνιωσα. Αλλά κακά τα ψέματα, το Appstore είναι αρκετά μπροστά ακόμα από το Android market. Το κινητό σαν design,UI, δεν το έχω βαρεθεί. Άλλωστε την δυνατότητα της παραμετροποίησης που δίνει το Android δεν την δίνει κανένα άλλο λειτουργικό μέχρι στιγμής. Το android πιστεύω δεν θα γίνει ποτέ iOS ή Windows Phone. Η λέξη simplicity είναι κάτι αντίθετο με την φιλοσοφία του. Ένα λειτουργικό που σου δίνει ένα κάρο επιλογές είναι αδύνατο να απλοποιηθεί στο GUI και στην παραμεττροποίησή του. Έχω μπει στο τριπάκι να γλυκοκοιτάζω το επερχόμενο iPhone 5. Τα CPU/GPU specs στο iPhone δεν με ενδιαφέρουν γιατί δεν έχουν κάτι να ανταγωνιστούν πέρα από τον ίδιο τον εαυτό τους, άντε και στην χειρότερη, τον προκάτοχό τους(βλ. iPhone4). Αλλά επειδή μετά από 1 χρόνο με το Galaxy S βλέπω πως ακόμα το android market δεν έχει φτάσει στο σημείο που θέλω, τα iPhones φαντάζουν ως η μοναδική επιλογή μου. To smoothness που αναφέρουμε συνεχώς, ποτέ δε με ενδιέφερε. Super smooth είναι και τα Windows Phone 7(.5). Αλλά ακόμα είναι νωρίς για να τα πάρει κανείς για τους λόγους που ήδη έχουν αναφερθεί. Δύσκολη επιλογή. Ζωή στο κινητό δεν δίνει το ίδιο το OS αλλά τα apps. Αυτά είναι που σε κάνουν να ασχολείσαι συνεχώς μαζί του. Για αυτό η σύγκριση ανάγεται σε σύγκριση markets και όχι τόσο hardware specs. Γιατί μιλώντας πάντα για high-end συσκευές όλες θα τρέχουν το OS τους στο έπακρο.
orlox Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Σε βλεπω απο το υπερανοιχτο galaxy S να κλαις στο Ios
nikoskon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 orlox δε λέω όχι στις εικασίες αλλά τεκμηρίωσέ τες καλύτερα. Νομίζω το spam δεν αρέσει σε κανέναν.
orlox Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Επιδη δουλευω και τα 2 λειτουργικα πιστευω οτι καποιος που ψαχνετε οπως εσυ (δεν σε ξερω ουτε εικαζω κατι αρνητικα απλα αυτη την θετικη εντυπωση μου εχεις δωσει) δεν θα την παλεψεις με το ios. Θα αισθανεσαι "εγκλωβισμενος" και θα θες να κανεις πραγματα που εκανες στο android και δεν θα μπορεις. Βεβαια προβαλω τη δικη μου αισθηση προς το ios και οχι τη δικη σου που μπορει να ειναι διαφορετικη ομως ειναι πολυ πιθανον να συγκλινουν οι αποψεις μας. Αυτο βεβαια θα το δεις μονο με δοκιμη σε βαθος χρονου.
ektor7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Εγώ ψηφίζω ένα κινητό που να μπορείς να του κοτσάρεις πάνω τα wp7.5(mango) και android 2.3/2.4! A και μη κάνετε σαν να πρόκειται να διαλέξετε νύφη! Ένα κινητό είναι,για να κάνετε τη δουλειά σας,για μερικά χρονάκια.Και αυτό μπορείς να το κάνεις μια χαρά κ με τα 3+ λογισμικά!
flik Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Σωστά τα είπε ο nikoskon. Μια παρένθεση να κάνω και να πω οτι στο μόνο που υπολείπεται το wp7 για να γίνει κύρια πλατφόρμα για κάποιον είναι η έλλειψη συσκευών. Όταν έρθουν οι συσκευές με έτοιμο το mango τότε θα μπει στο παιχνίδι. Προς το παρόν ας το αφήσουμε. Ο orlox είπε κάτι που ταίριαζε και σε εμένα. Εγώ ήμουν σε iphone 2G και πήγα σε android. Τότε το magic, με ότι πείραγμα και αν έκανα, ήταν πολύ πολύ πιο αργό απο το Iphone 2G. Σε όλα. Παρότι είχε πολύ καλύτερο cpu και ram. Μόνο όταν πήρα το desire άρχισε να μου γεμίζει αυτό το κενό. Είχα όμως τα πειράγματα να κάνω. Αυτό με κράταγε (καλά και η υψηλή τιμή του iphone). Ασχολιόμουν με το κινητό σε κάποιες περιόδους παραπάνω απο τον nikoskon ακόμα, μέχρι και δικιά μου custom rom είχα κάνει. Δεν την έβγαλα ποτέ παραέξω, τότε δεν υπήρχε και κοινό . Κι όμως να που είμαι με wp7 και αισθάνομαι πως πολύ δύσκολα ξαναγυρνάω σε android. Αν προχωρήσει έτσι η ms θα κυριαρχήσει. Το wp7 έχει την ίδια φιλοσοφία με το ios φυσικά, αλλά κάποια μειονεκτήματα του ευτυχώς δεν τα υιοθέτησε. Δηλαδή γεφυρώνει το χάσμα ios-android. Βλέπετε καλό το hacking, αλλά μη ξεχνάτε πως το user experience, η ταχύτητα και η απλότητα είναι που έκανε το Iphone 2G να ξεχωρίσει απο τα wm6, τα οποία είχαν όλα μα όλα τα χαρακτηριστικά ενός smartphone. και ένα iphone χωρίς multitasking, με πάρα πολλούς περιορισμούς ειδικά τότε, κατάφερε να γίνει εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες (όχι δεν το πήραν για μόστρα, επιμένω). Θέλω να πω πως το πείραγμα είναι στον χρήστη αν του αρέσει ή όχι. Αλλά το καλοστημένο λειτουργικό είναι classic αξία για όλους. Άρα orlox κι εσύ μετά απο 1-2 χρόνια μπορεί να πας σε μια πιο κλειστή πλατφόρμα, που θα σου δίνει διαφορετικά πράγματα απο ότι το opensource android. Και έχει πράγματα να σου δώσει, κανένα λειτουργικό δεν είναι σε όλα καλύτερο απο το άλλο. Βέβαια και με ένα jailbreaken iphone κάνεις αρκετά πράγματα για να μη βαριέσαι, όπως θα γίνει σε λίγο με το wp7, αλλά όχι σε επίπεδο android.
Ntinaras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 για τις κινεζιες αντιγραφες του iphone εχει κανεις αποψη?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Αν και ποτέ δεν με συγκίνησαν σε υπερβολικό βαθμό τα κινητά , πιστεύω ότι για κάθε χρήστη το βασικό κριτήριο αγοράς πρέπει να είναι το value προς money (τιμή/απόδοση) , πολύ περισσότερο για μας στην ελλάδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε . Με βάση το παραπάνω κριτήριο θα σκεπτόμουν πάρα πολύ αν έπρεπε να αγοράσω οποιοδήποτε κινητό πάνω από 300-350 ευρώ . Σε αυτή τη κατηγορία τα android κινητά παίζουν μόνα τους και είναι μονόδρομος . Τα samsung μάλιστα απότι λέγεται έχουν και το χαμηλότερο SAR στην αγορά , για να μην ξεχνάμε και την υγεία μας .αυτά από μένα Αν μιλαμε με κριτηριο value for money, ξεχνας δια παντος τα iphone και την apple γενικοτερα και πας σε android κινητο ηλικιας 6-12μηνων.
flik Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Παρεμπιπτόντως, το htc hd2 που μπορεί να τρέξει android+wp7 θα ήταν άριστη επιλογή για κάποιον που θέλει να ψαχτεί. Πρέπει να είναι η πιο γ@μάτη συσκευή ever.
trantos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 εκανα μια επισκεψη σημερα στο saturn της γειτονιας μου οπως με συμβουλεψε ο παραπανω φιλος για να τα δω ολα τα κινιτα απο κοντα για να αποφασισω.κοιτοντας το samsung g2 απογοητευτικα τελιως απο την ποιοτητα κατασκευης του.πολυ πλαστικουρα ρε παιδακι μου.ειναι πολυ ελαφρυ σε σχεση με αλλα κινιτα αλλα ειναι πολυ ψεφτικο.η οθονη και η ταχυτητα του ειναι καλη αλλα το αποκλειω.μετα κοιτουσα το optimus 3d λιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και με εκανε λιγο εντυπωση τα παιχνιδια 3d και οι εικονες.σαν 3d κινιτο αξιζει νομιζω.ειναι μια προταση που σκεφτομαι.μετα πηγα στο htc evo 3d καλη ποιοητα κατασκευης.καλο πλαστικο και δεν φαινετε φθηνιαρικο.επεξα λιγο με το android menu και ειναι καλο δεν μπορω να πω.δεν ειχε δυστιχως καποιο 3d game για να δω αν ειναι καλυτερο απο το lg αλλα πιστευω για 150e παραπανω to lg ειναι καλυτερη επιλογη.ειδα αρκετα κινιτα.οτι κυκλοφωρει αυτη την στιγμη το saturn το εχει εκθεσιακο και μπορεις να το παιξεις στα χερια σου.και τελος εφθασα στο i phone 4 που το αφησα για το τελος.το οποιο το εχει 599ε το saturn ενω σε πολλα ειναι ακομα 649ε.με εκανε τρομερη εντυπωση η ποιοτητα κατασκευης του.δεν μου αρεσε που ειναι ποιο βαρυ σε σχεση με το samsung gs2.δεν κολουσε πουθενα παρολο τον 1ghz που εχει.αυτο με εκανε εντυπωση που εχει ποιο αργο επεξεγραστη απο τα htc samsung lg που ειδα και ομως πηγαινε εξισου γρηγορα.ανοιξα το safari,maps και πηγαινε πολυ καλα.το μονο που με χαλασε απο το i phone ηταν οτι ενω εχει πολυ καλη οθονη και αναλυση ειναι μικρη για τα δεδομενα μου.γιατι εχω εδω και 3 χρονια περιπου 3,8'' του htc touch hd και μου φανηκε μικρο.οποτε αν το i phone 5 ειναι 4'' μαλλον θα καταληξω εκει.τελικα μετραει για μενα το design..αλλα δεν εχει πολυ παραμετροπιηση το iphone σε σχεση με ενα android.αυτα ειχα να πω απο την επισκεψη μου στο saturn.αναμενουμε το 5αρι.
nikoskon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Η ανάλυση του iPhone4 μικρή; Για το Galaxy SII και τα φθηνιάρικα πλαστικά, θα διαφωνήσω. Πλαστικό με πλαστικό, διαφέρει. Εκτός αν θεωρείς φθηνιάρικο, οποιοδήποτε πλαστικό.
flik Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μάλλον εννοείς μικρή οθόνη και όχι ανάλυση προφανώς. Σε αυτό έχεις δίκιο, είναι μείον για πολλούς, για άλλους ακόμα είναι συν. Πχ εγώ ούτε 4.3 ίντσες θα έπαιρνα, μόνο μέχρι 4. Το πλαστικό δεν έχει τόσο καλή αίσθηση όσο τα υλικά του Iphone. Αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο ποιοτικό. Δηλαδή όντως πλαστικό με πλαστικό διαφέρει, και αν και δεν έχει τα υλικά του iphone, το sgs2 πολλές φορές αποδεικνύεται πιο ανθεκτικό σε πτώσεις. Αλλά και εγώ θα προτιμούσα τα υλικά του Iphone. Το βάρος δεν με πειράζει πλέον, άλλωστε σε άλλους όταν το πιάνουν ελαφρύ το νιώθουν σαν ψεύτικο. Το πάχος παίζει ρόλο πάντως.. Η ταχύτητα ανοίγματος εφαρμογών στο Iphone και γενικά όλη η λειτουργία του είναι όντως πολύ γρήγορη. Κυρίως φαίνεται στο Multitasking. Και σε wp7 συμβαίνει αυτό. Είναι λόγω κλειστής πλατφόρμας απο τη μία, και υλοποίησης multitasking απο την άλλη. Το android έχει πιο "real" multitask, ενώ ios και wp7 κάνουν suspend τις εφαρμογές. Προσωπικά προτιμώ την δεύτερη υλοποίηση. Όπως έχω ξαναγράψει, σε wp7 και ios, ο επεξεργαστής δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο σε σχέση με το android. Πάντα βάζουν cpu/gpu/ram αρκετή για να τρέχει στο έπακρο το λειτουργικό. Πάντα πιάνει ταβάνι δηλαδή.
nikoskon Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Για να μην παρεξηγηθεί το προηγούμενο post μου περί smoothness, και το android Galaxy SII (η τωρινή android ναυαρχίδα δηλαδή) μια χαρά smooth είναι. Μπόμπα είναι βασικά! Θέλω πραγματικά να δω που θα καταλήξει το Android. flik, respect μόνο και μόνο για τις μεταφράσεις(παρόλο που δεν τις χρησιμοποιώ!)...
ektor7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Παρεμπιπτόντως, το htc hd2 που μπορεί να τρέξει android+wp7 θα ήταν άριστη επιλογή για κάποιον που θέλει να ψαχτεί. Πρέπει να είναι η πιο γ@μάτη συσκευή ever. Καλά, μόνο το hd2 έχει αυτή τη δυνατότητα των 2 λογισμικών?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.