Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πυρηνικές μπαταριές. Το paionir 1 που φτιάχτηκε να διάσχισει το ηλιακό σύστημά τέτοιες είχε, μιας και θα ήταν πολυ μακρια απο τον ηλιο για να χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά.

Το αυτοκινητάκι (pathfinder ) που στηλανε στον αρη κινούνταν με φωτο/ικα. Τώρα στέλνουν πολυ μεγαλύτερο όχημα που αυτή τη φορα θα κινηται με πυρηνικες μπαταριές γιατί χρειάζεται πολυ ενεργεία (ειδικά για το laiser που θα φερει). Η μπαταρια που έχει ένα κινητό, αν ήταν τέτοιας τεχνολογίας θα έφτανε για πανω απο 30-50 χρονιά. Το πρόβλημα είναι η ραδιενεργια, αλλα τελευταία υπάρχει μια παρόμοιά μέθοδος χωρίς ραδιενέργεια:

https://bolko.wordpress.com/2010/08/17/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8/

http://www.physics4u.gr/blog/?p=1035

android.png

Μάλλον κάποτε οι συσκευές θα έχουν ενέργεια εφ' όρου ζωής.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίο θα είναι πάντως να γίνει, αν και εγώ το κινητό όσο μπορώ δεν το έχω πάνω μου... δεν θα ήθελα να το έχω φορεμένο για ώρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος... εκτός αν έχουν λύσει το θέμα των επιβλαβών εκπομπών...

Δημοσ.

Το νέο αφορά σε κινητό της Samsung και όμως δημιουργήθηκε και εδώ ένας μίνι-καβγάς με πρόσχημα την Apple. Χάνουμε την ουσία και δεν εστιάζουμε στο γεγονός.

Παρεμπιπτόντως γαμάτο concept :)

Δημοσ.

σιγουρα αμα βγει στην αγορα θα κανει μπαμ... Αλλα με φενεται περιεργο πως στην τζεπη θα ειναι ευκαμτο ενω οταν το κρατας στο χερι δεν θα ειναι σαν να κρατας καλτσα...

Δημοσ.

Επικό; :mrgreen:

Αρκεί βέβαια να μην το δουν σα δικαιολογία για να βγάζουν ακόμα πιο μεγάλα κινητά και να σου λένε «έλα μωρε, τύλιξέ το».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...