Προς το περιεχόμενο

Internet/lan σε 2 pc στο ίδιο σπίτι

aliv3soul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Έχω 2 desktops pc (win7) τα οποία είναι σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι. Το ένα είναι συνδεδεμένο συνεχώς στο ίντερνετ με μοντεμ-ρούτερ του οτέ, αυτό. Έχει μία θύρα ethernet και μια usb, δεν ξέρω αν μπορούν να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

Θέλω να έχει ιντερνετ και το άλλο pc,χωρίς να πρέπει να είναι και τα δύο αναμμένα, και αν είναι εύκολο να φτιάξω και ένα lan, για κανένα game.

Είμαι τελείως άσχετος από αυτά, ψάχτηκα λίγο, αλλά άκρη δε πολυέβγαλα..

Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Θα κοστίσει πολύ η όλη διαδικασία?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

ρουτερ πρεπει να αλλαξεις....για Lan θα χρειαστεις απο 2+ θυρες ethernet.μετα τα συνδεεις κανεις τις καταλληλες ρυθμισεις και τελος

Δημοσ.

Εσωτερικές κάρτες δικτύου κλπ δεν χρειάζονται, εφόσον κάθε pc έχει μία θύρα ethernet ε?

Και ethernet καλώδια 7-8 μέτρα (μήπως και παραπάνω) μήκος υπάρχουν?

*Αντί για νέο ρούτερ, μπορώ να πάρω κάτι τέτοιο, να έρθει και πιο οικονομικό?

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Έχω 2 desktops pc (win7) τα οποία είναι σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι. Το ένα είναι συνδεδεμένο συνεχώς στο ίντερνετ με μοντεμ-ρούτερ του οτέ, αυτό. Έχει μία θύρα ethernet και μια usb, δεν ξέρω αν μπορούν να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

Θέλω να έχει ιντερνετ και το άλλο pc,χωρίς να πρέπει να είναι και τα δύο αναμμένα, και αν είναι εύκολο να φτιάξω και ένα lan, για κανένα game.

Είμαι τελείως άσχετος από αυτά, ψάχτηκα λίγο, αλλά άκρη δε πολυέβγαλα..

Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Θα κοστίσει πολύ η όλη διαδικασία?

Ευχαριστώ!

Πρώτον και σίγουρο ειναι οτι πρέπει να αλλάξεις modem router. Καλύτερα να αγοράσεις ένα modem router που έχει και ασύρματη σύνδεση. Μια φθηνή καλή λύση ειναι το vigor από ΕΔΩ οπότε υπολόγισε οτι πρέπει να δώσεις 25+ (αναλογα με τις router θες).

Από εκεί και πέρα εχεις τρεις δυνατότητες

1.  
  2. PC 1 ενσύρματα και PC 2 ασύρματα (αγοράζεις μια ασύρματη κάρτα δικτύου)
  3. PC 1 ασύρματα και PC 2 ασύρματα (αγοράζεις δυο ασύρματες κάρτες δικτύου)
  4. PC 1 ενσύρματα και PC 2 ενσύρματα (χρειάζεται να αγοράσεις τα αναλογα μέτρα καλώδιο)
  5. PC 1 ενσύρματα και PC 2 ενσύρματα μέσω ηλεκτρικού δικτύου (αντί για καλώδιο χρειάζεται να αγοράσεις δυο powerline)

Γενικά να ξέρεις οτι lan εχεις σε ολες τις παραπάνω περιπτώσεις

...

Και ethernet καλώδια 7-8 μέτρα (μήπως και παραπάνω) μήκος υπάρχουν?

...

Υπάρχουν διάφορα τυποποιημένα μήκη και αν εχεις τζιμάνι φίλο ηλεκτρονικο σου φτιάχνει καλώδιο όσο θες (βάζει τα μπριζάκια στην άκρη)

...

*Αντί για νέο ρούτερ, μπορώ να πάρω κάτι τέτοιο, να έρθει και πιο οικονομικό?

Και αυτό σου κάνει, απλώς θα εχεις δυο συσκευές αντί για μία. Ο λόγος ειναι οτι από το modem που ήδη εχεις θα δίνεις internet στο zyxel και μετά από το zyxel στα άλλα pc (μόνο ενσύρματα)

Δημοσ.

Χμ..

Αυτό που βλέπω να συμφέρει είναι το 1ο, γλυτώνω καλώδια μέστο σπίτι..

Άσύρματη κάρτα δικτύου, παίζει ρόλο η ποιότητα ή και με ένα τέτοιο κάνω δουλειά μου? Link

Ελπίζω να μην έχει θέματα αυτός που θα είναι ασύρματα συνδεδεμένος..

Σ ευχαριστώ πάντως, κατατοπιστικότατος.

Δημοσ.

Αν η απόσταση δεν είναι μεγάλη και δεν παρεμβάλλονται αρκετοί χοντροί τοίχοι (με μπετό), τότε σχεδόν ο,τι ασύρματη κάρτα αγοράσεις, θα παίξει χωρίς προβλήματα. Σίγουρα οτι πληρώνεις παίρνεις, αλλά αν δεν είσαι Power user και ψάχνεις budget λύση, τότε ο συνδυασμός που επέλεξες ειναι ικανοποιητικός.

Στα υπόψη οτι το vigor που σου προτεινα έχει firmware για altec (αυτή που είχε κλείσει) αλλά το έχω δοκιμάσει σε otenet και έπαιζε ΚΑΙ πριν την αλλαγή του firmware. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να περάσεις νεότερο firmware, αλλά δεν ειναι αναγκαίο.

Δημοσ.

Άμα δεν είναι αναγκαίο, οκ, αλλά άμα δε δουλέψει διαφορετικά? Ή είσαι 100% σίγουρος ότι ειναι οκ?

Αλλάζει εύκολα?

Πρέπει να ανακατευτείς και με το hardware κομμάτι?

(A, και με τα win7 είναι οκ φαντάζομαι ε? Γτ στα specs έδειχνε μέχρι xp)

Δημοσ.

Άμα δεν είναι αναγκαίο, οκ, αλλά άμα δε δουλέψει διαφορετικά? Ή είσαι 100% σίγουρος ότι ειναι οκ?

Αλλάζει εύκολα?

Πρέπει να ανακατευτείς και με το hardware κομμάτι?

(A, και με τα win7 είναι οκ φαντάζομαι ε? Γτ στα specs έδειχνε μέχρι xp)

Έχω δοκιμάσει δυο σε γραμμή otenet και έπαιξαν χωρίς πρόβληματα. Αλλαγή firmware έκανα μόνο στο ενα απο τα δυο και την αλλαγή την έκανα με μηχάνημα xp.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το ξεκλείδωμα δες ΕΔΩ. Αν φοβάσαι δώσε κάτι παραπάνω και αγόρασε άλλο router.

Δημοσ.

Ναι.. τώρα που το κοίταξα προβληματίστηκα ακόμα περισσότερο :Ρ

Ευτυχώς που μου εδειξες το θέμα αυτό.

Απ ότι διάβαζα στα τελευταία ποστς, πλέον δίνουν κομμάτια που δεν αναβαθμίζονται.. και σήμερα το πρωί το παρήγγειλα κιόλας.

Κοίταζα τώρα για κανένα άλλο σε λογική τιμή, αλλά έχουν τόσα πολλά χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζω που χρησιμεύουν, αν είναι περιττά για τη περίπτωση μου κλπ..

αυτό ή αυτό πχ μου κάνουν? Δεν θα ήθελα να ξεφύγω πάνω από το 50αρι..

Ή να ρισκάρω να πειράξω το βίγκορ.. ουφ, άγχος τώρα κ αυτό :P

Δημοσ.

Καλημερα

α) ετσι οπως εισαι παιρνεις ενα switch με 10 ευρω και κανεις δικτυο με καλωδια

β) αγοραζεις ασυρματο ρουτερ και μια ασυρματη καρτα ή usb wir adaptor. Εδω εισαι χωρις καλωδια αλλα θα σου βγει πιο ακριβα.

Δημοσ.

Καλημερα

Κανεις δε μπορει να σου εγγυηθει την αξιοπιστια στα ασυρματα. Εγω στη θεση σου θα επαιρνα το vigor που ειναι καρατσαμπα και μια ασυρματη καρτα της alfa ή linksys που ειναι δοκιμασμενα και δε νομιζω να ειχα προβλημα. Τα repeater και AP θα δυσκολευτεις να τα σεταρεις οσο και να βοηθηθεις απο τα forums.

Δημοσ.

Ναι.. εμ.. repeater + AP = ?

δεν γνωρίζω..

Αυτό που με προβληματίζει με το βίγκορ είναι ότι έχει firmware της altec το οποίο το περιορίζει κάπως από τις πραγματικές του δυνατότητες από ότι κατάλαβα.. και επίσης διάβασα για κάποια κομμάτια που δεν δέχονται αλλαγή firmware, και μάλιστα αν το προσπαθήσεις τα φτύνουν..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...